0 Dołączył: 2012-05-04 Wpisów: 26
Wysłane:
31 maja 2012 17:46:15
Siema, moze troszke głupawe pytania będe miał ale nie mam zkim porozmawiać i zapytac więc piszę tu.
Generalnie chciałbym sie zapytac czy ktoś zforumowiczów trejdingiem zajmuje się profesjonalnie, tzn handluje akcjami, cfd, walutami, towarami, na wlasny rachunek, tudzież robi to dla jakiejs instytucji. Fajnie by było gdybyscie chcieli coś o tym powiedzieć. Próbuję sie dowiedzieć czy są osoby dla których to poprostu działa. Ile są wstanie zarobić srednio w miesiacu/roku z handlu ( pomijam wydawanie ksiazek ;] i robienie szkoleń ;] itp itd. )
Jeśli działa to fajnie by bylo gdyby ktoś chcial się tym podzielić co dokladnie działa, czym handluje zazwyczaj dlaczego, jakich uzywa narzedzi ( programów, brokerów ) itp itd.
Czy jest to forex, giełda, jakimi kwotami obraca.
Czy trejderzy tworzą grupy, cos w stylu team speaka, badź trejdują razem w jakims wynajetym biurze.
Będe wdzięczny za chęć podzielenia się z forumowiczami waszym doswiadczeniem i wszelkimi informacjami o które tutaj chciałem zapytać, jeśli ktoś nie chce publicznie to fajnie było by na priv. Pozdrawiam i z góry thx.
|
0 Dołączył: 2010-07-29 Wpisów: 274
Wysłane:
2 czerwca 2012 15:06:22
Wydaje mi się, że oni nie bardzo będą chcieli się dzielić takimi informacjami.
|
Wysłane:
4 czerwca 2012 09:45:20
wiadomo ;] pozatym pewnie mozna ich policzyć na palcach jednej ręki :D
|
43 Dołączył: 2009-04-14 Wpisów: 603
Wysłane:
4 czerwca 2012 17:10:48
polecam "market wizards" jak jeszcze nie czytaleś Myślę że nie dostaniesz od nikogo gotowego profilu "tradera" tzn ile zarabia, jak wygląda i w jaki sposób i czym handluje ile ludzi tyle historii
|
0 Dołączył: 2012-04-13 Wpisów: 61
|
Wysłane:
4 czerwca 2012 20:24:41
bernie napisał(a):polecam "market wizards" jak jeszcze nie czytaleś Myślę że nie dostaniesz od nikogo gotowego profilu "tradera" tzn ile zarabia, jak wygląda i w jaki sposób i czym handluje ile ludzi tyle historii rozumiem, chodziło mi wsumie nie o tyle dokladnie co i ile i jak, ale o namacalne dowody ( osoby ) które się tym zajmują profesjonalnie. :) thx za linki.
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
4 czerwca 2012 21:28:07
Cytat:So you can pay someone to sit around for hours on end staring at a computer screen looking for someone wanting to sell 100 shares of Exxon stock and then wait for someone wanting to buy 100 shares of Exxon stock. That's a trader.
But wait.... Now that we have computers, can you program a computer to automatically look for people wanting to sell stock and then match them with people that want to buy stock. Sure. That's algorithmic trading. Przecież to są jakieś bzdury... Gość myli brokera/dealera z traderem (gdzie trader, a gdzie szukanie odbiorcy dla papieru... trader podejmuje decyzje o kupnie/sprzedaży, a dealer/broker realizuje mu zlecenia, nie odwrotnie, można być ewentualnie floor traderem i handlować bez pośrednika, ale nie o to tu chodzi), potem nazywa zwykły system giełdowy algorithmic tradingiem. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 4 czerwca 2012 21:32
|
0 Dołączył: 2012-05-07 Wpisów: 5
Wysłane:
31 lipca 2012 14:25:13
wspominaliscie ksiazke wizzards... super ksiazka tez jest Wewnetrzna gra - polecam
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
31 lipca 2012 18:47:12
Ale jaki jest oryginalny tytuł... The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 31 lipca 2012 18:47
|