Kontaktowłem się i ze spółką i z wszystkimi możliwymi organami tj. KNF, GPW, Catalyst + kilka działów KNF i nie pamiętam kto tam jeszcze. Poinformowałem spółkę, że to kpina, że nie podali żadnych inf kiedy zamierzają spłacić ani w ESPI ani PAP ani nigdzie, dodatkowo dałem to DW dla organów nadzoru z prośbą o monitorowanie sytuacji na bieżąco i wyciągnięcie z takiego postępowania konsekwencji. Spółka nie zareagowała, po jakimś czasie odezwał się ktoś z GPW z pytaniem czy mi spółka odpowiedziała - ciężko mi stwierdzić kto się odezwał, bo adresy są mylące i nie umiem dokładnie dojść z którego to poszło (bo zapytanie było z takiego jakiego nie znałem). Odpowiedź przyszła z "Emitent-GPW" <Emitenci@gpw.pl>. W treści był tekst:
====
Proszę o przekazanie do wiadomości Giełdy Papierów Wartościowych Warszawie odpowiedzi Spółki na poniższy mail.[dotyczyło to mojego wcześniejszego maila z pytaniem kiedy nastąpi spłata]
Z poważaniem,
Dział Rynku Kasowego
====
Odpisałem, że mnie olali (do DW dodałem znowu wszystkich co byli poprzednio + spółkę) na co po 2 tygodniach z tego samego adresu:
====
Szanowny Panie,
Spółka GREENECO nie odpowiada również na korespondencję kierowaną do Emitenta przez Dział Rynku Kasowego.
W tej sytuacji rekomendujemy zwrócenie się z interwencją do Urzędu KNF czyli instytucji nadzorującej obowiązki informacyjne spółek notowanych na rynku regulowanym.
Niezależnie od tego Dział Rynku Kasowego GPW będzie prowadził działania wyjaśniające w zakresie kompetencyjnym tej jednostki organizacyjnej.
====
No to dałem FW do KNF i ... ciiiisza. Po miesiącu się przypomniałem z groźbą, że nie robią tego do czego są powołani i że myślę o tym, żeby isć do mediów ogolnopolskich i do ich zwierzchników. Npisałem na adres
knf@knf.gov.pl. Tym razem ktoś odpisał:
====
Szanowny Panie,
Pana wiadomość została przekazana do Departamentu Nadzoru Obrotu, który
sprawuje nadzór nad obowiązkami informacyjnymi spółek notowanych na rynku
regulowanym i z tego tytułu przyjrzymy się sprawie. Natomiast w zakresie
wykupu obligacji winien Pan zawiadomić Giełdę Papierów Wartościowych, która
organizuje rynek Catalyst. Proszę jednak zwrócić uwagę, że inwestowanie w
obligacje korporacyjne też jest obarczone pewnym ryzykiem, wynikającym
chociażby z utraty płynności przez spółkę. Proszę zwrócić uwagę na ostatnie
raporty kwartalne czy roczny, które informują o kondycji finansowej
podmiotu.
Z poważaniem,
XXXXX
====
...no i dalej mają mnie w głębokim poważaniu. Więc ani GPW ani KNF nic sobie z tego nie robi. Spółka dalej jest notowana i dyma ludzi tak jak Amber Gold...