pop napisał(a):Mała roszada:
Sprzedany mały pakiecik Medicalgorythmics po 59,44, niestety ze stratą kilku procent (kupowałem w przedziale 60-66zł), choć będę próbował w przyszłości odkupić z powrotem.
Zakup i3D w ostatni piątek po 2,07 oraz odkupienie małego pakieciku PGS Soft.po 1,52 (wcześniej sprzedany był po 1,67).
Cały czas wszelkie transakcje planuję tylko wokół tych 3 firm w zależności od notowań.
Co prawda jakiś czas temu mówiłem, że zakonczyłem nabywanie PGS-u, ale też było w nawiasie slowo: raczej. No ale ostatni wstępny raport przychodów znowu okazał rekordowy historycznie, jak też lepszy od moich ostrożnych przewidywań związanych z mniejszą liczbą dni roboczych w maju rok/do roku, co w przypadku firm usługowych jest czynnikiem niekorzystnym. Jednakże wynik na tyle mi się spodobał, że
dziś znowu nabyłem PGS po 1,83 i niewykluczam w przyszłości.
Jedynie nie udało mi się odkupić tego malego pakieciku Medicalgorythmics, wyniki bez wątpienia będą bardzo dobre, ale P/E zdecydowanie przekonało mnie na korzyść PGS-u...
Żadnych ruchów nie wykonuję z i3D, owszem, nabywalem przed dywidendą, ale teraz wstrzymuję się z decyzjami do raportu kwartalnego, choć trzeba przyznać, że tym razem na forach oczekiwania zysków nie są wysokie, raczej niskie.