Tylko co z tego, że odwołali? Nie śledzę już dokłanie co tu się dzieje. Mój komentarz odnosił się do całej kariery spółki do NC a nie ostatnich tygodni czy miesięcy.
Przypomnę, że społka wchodziła na NC jako innowacyjny dostawca aplikacji oraz usług z zakresu kampanii marketingowych na smartfony i tablety. Miały być duże przychody, miały być też zyski i to nie małe, bo na 2012 prognozowali chyba 2 mln netto. Później prognozy znacznie obniżyli, a i tak ich nie dowieźli.
Ostatecznie spółka skończyła jako wydawca bezpłatnych magazynów na tablety. No cóż nie tak miało być.
W teraz dodatku trzeba szukać inwestora finansowego, bo kasa z emisji przejedzona.
Patrząc po I kwartale to w takim tempie to nawet 2 mln przychodów nie osiągną.
Oczywiście na NC masa takich bajkopisarzy już była, ale dla mnie ta spółka jest dużym rozczarowaniem z uwagi na Zarząd, który wydawał się na początku, że sroce spod ogona nie wypadł i na branży tabletów/smartfonów się zna. Niestety rzeczywistość była jak zwykle na NC brutalna.
Nie było nawet słowa wyjaśnienia dlaczego porzucili plany innowacyjnych kampanii i aplikacji smartfonowych pod które zebrali prawie 1 mln złotych.
Dla mnie to kolejni bajkopisarze, chociaż przychodzą mi do głowy tez mocniejsze słowa