93 Dołączył: 2010-11-28 Wpisów: 1 574
Wysłane:
1 października 2013 22:03:43
przy kursie: 8,90 zł
a ja mam nadzieje że wreszcie gry bedą wydawane mniej wiecej z zapowiedzianym harmonogramem a nie jak teraz, ze z roku na rok jest coraz gorzej i niewiadomo kiedy co bedzie wydane, nie wiadomo nad czym społka pracuje a może nie pracuje? (przypominam minelo juz 9m-cy tego roku i mamy tylko A2 na PC i nic wiecej - halo czy to jest marudzenie?)
|
|
0 Dołączył: 2011-01-14 Wpisów: 183
Wysłane:
4 października 2013 14:50:51
Czyli po wnioskach na NWZA domyślam się, że dofinansowanie pójdzie na projekty związane z komunikacją między nowi spółkami 11 bit? Nowymi spółkami i ich partnerami? Marketing marketingiem, mnie ciekawi zarządzanie licencjami oraz dystrybucja. Czyżby z dewelopera mieliśmy mieć do czynienia z przekształceniem w wydawcę? To duża zmiana. Rozumiem, że produkcja gier (gry?) nadal będzie kontynuowana?
Proszę członków spółki o komentarz.
|
|
178 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 3 453
Wysłane:
4 października 2013 15:32:26
Produkcja gier indie, to ich core business. Natomiast wiadomo, ze jakis czas temu, byly tez informacje o tym, ze moga zaczac wydawac gry innych producentow.
Zawsze mozna sie wybrac na NWZA, i postarac sie uzyskac odpowiedzi.
|
|
|
|
Wysłane:
4 października 2013 15:51:52
No chyba będę musiał zainwestować w bilet i się wybrać bo inaczej to się g... człowiek dowie. Dzięki za radę, tak powinno wyglądać inwestować w technologiczne spółki w XXI wieku, łażenie na zabrania i próba zapytania twarzą w twarz. Radzę przy okazji kolejnej emisji, żeby się do mnie do domu po gotówkę wybrali, ten internet to jakiś przeżytek jest skoro tak ciężko cokolwiek w nim zamieścić.
|
|
Wysłane:
4 października 2013 17:14:53
Pojedziesz i zdasz nam na forum relacje, Internet sie do tego przyda
|
|
Wysłane:
4 października 2013 19:47:23
szkoda że walne nie jest w piatek lub sobotę bo też bym sie wybrał, a tak pozostaje mi czekać na obiektywna relację, najbardziej mi zależy na informacji (może byc na PW) czy Spółka rzeczywiście pracuje nad nowymi tytułami i czy przypadkiem nie jest to Anomaly 3 na PC i na mobilki
|
|
0 Dołączył: 2010-07-22 Wpisów: 132
Wysłane:
4 października 2013 23:12:44
Pojawiła się zapowiedź A2 na mobilne w serwisie PocketGamerMożemy z niej wyczytać Cytat:Oh, and one last thing (but, let's be honest, it's the most important thing). The game looks absurdly good. Thanks to a new renderer, and techniques like global illumination, directional light probes, and a stack of post-processing filters, this is one seriously impressive showcase for your new iPad 4.
i jeszcze coś na temat terminów Cytat:It hits iOS in November. The Android edition should be out before the end of the year. mam nadzieje że to jest początek listopada, wersja Androidowa też jest nieco opóźniona...
|
|
Wysłane:
5 października 2013 00:21:36
Android moze byc troche opozniony, ze wzgledu na ten Benchmark i optymalizacje. Grafika faktycznie wyglada swietnie, IPad Retina juz czeka na gre
Edytowany: 5 października 2013 00:39
|
|
Wysłane:
5 października 2013 12:08:32
Czyli opóźnienia, standard. Zaczynam podejrzewać, że nawet obciętych prognoz nie zrealizują, zajefajnie.  Niech napiszą kolejny wniosek o dofinansowanie do Unii, może wtedy się uda
|
|
Wysłane:
5 października 2013 13:03:43
Dlaczego konwersja A2 na iOS trwa aż 8 miesiecy???? a na Androida 9??? (jeśli pójdzie zgodnie z zapowiedzią). Przecierz maja swoj silnik - konwersje powinny być przeprowadzane sprawnie i szybko. Coś mi tu nie pasuje Vivid Games poradził sobie dużo szybciej - czyżby cały zespół 11b pisał wniosek o dofinansowanie zamiast pracowac? NIEPODOBA MI SIĘ TO CO SIĘ ZE SPÓŁKĄ DZIEJE OD 2012R  - wtedy sie głupio usprawiedliwiali przygotowaniem nowej emisji a teraz czym?
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-07-08 Wpisów: 45
Wysłane:
5 października 2013 14:45:10
dokładnie, też mi się nie podoba, co ostatnio robią (a właściwie czego nie robią w spółce) - niby wszystko pięknie, ładnie, a tak naprawdę efektów pracy nie widać specjalnych. Przed A2 było, że co to nie będzie, och i ach, a gra okazała się co najwyżej średnia (mówię o sprzedaży, bo to mnie interesuje bardziej niż robienie pięknych gier, to jest biznes, niestety, dla mnie mogą zrobić totalnego gniota, niech tylko sprzedadzą w milionie sztuk np.). Jeśli ktoś wybierałby się na Walne, to może zebralibyśmy jakiś zestaw pytań i spraw do poruszenia na WZ, bo tak żyjemy we mgle, nie wiemy prawie nic, co się w spółce dzieje. Jeśli byłaby taka potrzeba, to np można byłoby się złożyć np na przejazd na walne dla kogoś, kilkanaście osób po 10-20 zł i po problemie. pozdrawiam:)
|
|
Wysłane:
5 października 2013 15:05:02
Wielu sie tu krzykaczy zrobilo, komunikat od spolki byl jasny- w tym roku tylko A2 i A2 na mobilne (iOS, And, BB) i moze (to juz nieoficjalnie) A2 na PS4. I nic wiecej nie bedzie. To sa info znane rynkowi od czasu raportu za Q2, nie ma wiec co teraz krzyczec i rozpaczac. Sa opoznienia w produkcji nowych gier, nie podoba sie jak idzie biznes- sprzedac mozna akcje w kazdej chwili.
Ciekawi mnie co bedzie w roku przyszlym, bo sa 3 projekty w imadle.
|
|
Wysłane:
5 października 2013 20:58:28
@Topfacet piszesz że sa 3 projekty w imadle ale co to znaczy? bo potem sie okaże ze wyjdzie: - Anomaly 3 na PC, - Anomaly 3 na iOS i androida - oraz Anomaly 3 na PS4 => no i mamy 3 projekty tylko że tak naprawde to jest JEDNA gra!!! Osobiście nie podoba mi sie takie mnożenie liczby gier przez ilość platform na jakie ma wyjść bo właściwie tylko 11Bit tak liczy ale nie wiem poco??? rynku się nie uszuka - więc może pora skończyć z tym i wrócić do standardów w branży (1 gra na 3 platformy)
ps: Nie jestem krzykacz zależy mi na rozwoju spółki - szczególnie dlatego że maja potencjał i robia ladne gry wiec dlaczego inni moga a 11Bit nie? może Zarząd jest do wymiany? ekipa powinna skoncentrować sie tylko na produkcji gier a kierowanie Spółka powierzyć profesjonaliście? Wiem że artyści (a za takich uważam producentów m.in. gier) nie są przeważnie dobrymi menadżerami i nie powinni sie tym zajmować. ps2: akcje sprzedam w momencie gdy uznam za odpowiedni. Bycie optymista nie zawsze jest odpowiednia postawą (kiedyś też wierzylem w yellow hata) tu jest biznes licza sie zyski (kurs akcji) i nic wiecej
|
|
Wysłane:
5 października 2013 21:00:02
albercik8503 napisał(a): można byłoby się złożyć np na przejazd na walne dla kogoś, kilkanaście osób po 10-20 zł i po problemie. pozdrawiam:) ja się moge dołożyć nie ma problemu - pomysł niezły.
|
|
Wysłane:
5 października 2013 21:29:06
GRAF78 napisał(a):@Topfacet piszesz że sa 3 projekty w imadle ale co to znaczy? bo potem sie okaże ze wyjdzie: - Anomaly 3 na PC, - Anomaly 3 na iOS i androida - oraz Anomaly 3 na PS4 => no i mamy 3 projekty tylko że tak naprawde to jest JEDNA gra!!! Osobiście nie podoba mi sie takie mnożenie liczby gier przez ilość platform na jakie ma wyjść bo właściwie tylko 11Bit tak liczy ale nie wiem poco??? rynku się nie uszuka - więc może pora skończyć z tym i wrócić do standardów w branży (1 gra na 3 platformy)
ps: Nie jestem krzykacz zależy mi na rozwoju spółki - szczególnie dlatego że maja potencjał i robia ladne gry wiec dlaczego inni moga a 11Bit nie? może Zarząd jest do wymiany? ekipa powinna skoncentrować sie tylko na produkcji gier a kierowanie Spółka powierzyć profesjonaliście? Wiem że artyści (a za takich uważam producentów m.in. gier) nie są przeważnie dobrymi menadżerami i nie powinni sie tym zajmować. ps2: akcje sprzedam w momencie gdy uznam za odpowiedni. Bycie optymista nie zawsze jest odpowiednia postawą (kiedyś też wierzylem w yellow hata) tu jest biznes licza sie zyski (kurs akcji) i nic wiecej Zgodnie z tym, co do tej pory bylo komunikowane, nie beda to 3 "wersje" A3 :)
|
|
Wysłane:
7 października 2013 18:12:05
przy kursie: 8,70 zł
Z FB 11BS:
Anomaly 2 is going into final development stage - polishing, tweaking, debugging and that kinda stuff. Read hands-on preview on PocketGamer.
I tu link, ktory juz na forum byl.
Zdaje sie zatem ze za miesiac premiera.
|
|
Wysłane:
8 października 2013 10:09:47
przy kursie: 8,70 zł
jedna osoba odpadła dlatego ponawiam pytanie: wybiera się ktoś forumowiczów na najbliższe walne? ze swojej strony mam przygotowanych kilka pytań do Spółki.
|
|
6 Dołączył: 2010-12-14 Wpisów: 132
Wysłane:
10 października 2013 13:24:13
przy kursie: 8,65 zł
Kurs akcji spółki dyskontuje jak widzimy sukces A2 na mobile. Może lepiej było by dla samej spółki gdyby pokazała cośkolwiek na temat nowych produkcji z „imadeł”. Jak widać sukcesu A2 rynek nie przewiduję, więc pokazując nowe gry rynek zapewne także pokaże, co sądzi o tych nowych produkcjach. Jeśli kierunek akcji na rynku po przedstawieniu nowości będzie pro wzrostowy warto wziąć się jeszcze bardziej do pracy nad tymi grami. Natomiast, jeśli kurs akcji spółki pozostanie na tym samym poziomie, co obecnie to może lepiej porzucić te projekty. Jak widać rynek jak na razie się nie mylił : przed AWE kurs akcji ładnie wzrósł i samo AWE było docenione przez świat natomiast później już tak ciekawie nie było – ani żadnej nagrody an wzrostu kursu akcji  . Myślę, że to dobry test i wyrocznia jak na razie nieomylna – warto spróbować Panowie, warto.
Edytowany: 10 października 2013 13:27
|
|
Wysłane:
10 października 2013 14:00:33
No ale przecież twórców nie obchodzi kurs spółki, więc nie ma się co łudzić i apelować o pokazywanie czegokolwiek.
Swoją drogą już 10 października i poza Anomaly 2 na PC i mobilne cicho sza. Ciekawe czy do listopada powiedzą coś więcej?
Ciekawi mnie też, jaka jest obecnie zatrudniona liczba osób w spółce (spółkach?).
|
|
6 Dołączył: 2010-12-14 Wpisów: 132
Wysłane:
10 października 2013 15:08:45
Regisek - nie Zauważyłeś jak sprytnie podszedłem do sprawy i dałem instrukcje spółce jak dowiedzieć się przed wydaniem gry czy odniesie ona jako taki sukces. Kurs właśnie w podanym przeze mnie sposobie - spółkę zainteresuje bo zawczasu (lepiej niż benchmark)da spółce i akcjonariuszom znać czy gry zostaną dobrze przyjęte przez graczy i się dobrze sprzedadzą - jak to miało miejsce za każdym razem w historii tejże spółki patrząc na wykres i kalendarz wydawniczy
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.