Witam po krótkim okresie niepisania!
Ostatnie 2 tygodnie to niewiele zmian w portfelu. Trochę żałuję, że sprzedałem 2/3 CCC po 116 i 121 zł, dziś cena doszła o 136zł. Ale kto mógł się spodziewać że będzie AŻ taki popyt na akcje CCC?!
Ja się tego nie spodziewałem, trzymam jeszcze ich trochę i mam już na nich
34% zysku w 49 dni i póki co sam nie wiem czy wypatrywać szczytu i sprzedawać, czy też nie.
Co do innych akcji.
Naciąłem się na
Hutmenie - niestety.
Strata 20%. Wypadł na stop lossie. Jak już wspominałem kupowałem go spekulacyjnie z pobudek technicznych i tym razem nie wypaliło.
Poniżej skrótowe podsumowanie portfela na dzisiejszy dzień.

kliknij, aby powiększyćfree photo hosting23% zwrotu od początku istnienia, jednak duży wpływ na spadek stopy zwrotu miała nieudana spekulacja na Hutmenie.
Na faworyta zaczęła dziś wyrastać Trakcja, która w cenach intraday przebiła psychologiczną barierę 1zł
Z kilkutygodniowej konsolidacji wybiły się też wczoraj Makarony i cena docelowa to aktualnie 4,47.
Najlepiej poczyna sobie CCC, sądząc po sile ruchu w górę strzelałbym, że oporem będzie 145-150zł a po tym nastąpi korekta która może zjechać aż do poprzednich szczytów na poziomie 105zł.
Widać też ruch na Agorze, która być może w najbliższych dniach podejmie próbę testu rocznych maksimów 10,99zł. Może to nastąpić nawet jutro.
Apator stabilnie w górę.
JWC kupowany był spekulacyjnie i tak samo prawdopodobnie pozbędę się go niebawem.
MON i ABC czekają na swój dzień. Konkretnie MON czeka na przebicie rocznych maksimów w cenach zamknięcia, które umożliwi dalszy wzrost, zaś ABC od strony fundamentalnej czeka na rozwój wydarzeń w sprawie znalezienia inwestora strategicznego. Innym istotnym impulsem w przypadku ABC może być publikacja sprawozdania za 3 kwartał, ale na to też jeszcze czas.
Co do Dudy - konsolidacja trwa w najlepsze, ale ja na wykresie rocznym widzę zwyżkujący trójkąt, który według mnie pozwoli wkrótce na wybicie w okolice 0,81-0,84 czyli rocznych maksimów. Co stanie się dalej to już odrębna kwestia.
ACG i KGH wiernie od początku portfela w nim tkwią, ich akurat nie skomentuję.