Jeszcze trochę aktualizacji SL:
ZKA: 71,69 zl
APT: 36,97 zł (tym samym po uśrednieniu pozycja już jest min na 0)
Duda week

kliknij, aby powiększyćGeneralnie trend wzrostowy trwa. Nie jest to dla mnie jednak ciągle spółka marzeń. Obecna sytuacja to zawieszenie między oporem - ok 1zł a wsparciem na 0,90 zł. Krótkoterminowo można pokusić się o np złapanie wsparcia (więc np 0,91) z stopem kwotowym albo kupować siłę czyli przebicie 1 zł. Niestety papier jest dość mocno wykupiony, na RSI możliwe jest utworzenie potrójnego szczytu lub słabej dywergencji. Przed kursem jeszcze opory na 1,2 i 1,8 zł. Podsumowując - można próbować na papierze spekulacji ale wątpię czy jest to dobre miejsce na długoterminowe zakupy.
Colian week

kliknij, aby powiększyćPo takich wzrostach ryzyko wejścia jest bardzo duże. Papiery w takim przypadku wrzucam do folderu "Korekta"). Kurs nieprzypadkowo złapał zadyszkę w okolicy 4 zł - widać tam wyraźny opór. Ideałem byłaby korekta do mocnego wsparcia czyli ok do 3,10 zł - jednak wątpię w takie rozwiązanie. Pewnie będzie trzeba posiłkować się fibo albo połówką świecy w poszukiwaniu końca korekty. Moim zdaniem po korekcie Colian może jeszcze dać fajnie zarobić jednak obecnie na wejście jest za wcześnie/zbyt późno (lepiej było na oporze - 3-3,10zł).
Było pytanie o CDR w kronice - ja tych akcji nie posiadam bo moim zdaniem czas na ich kupno był dawno temu. Do przemyślenia analiza pewnego bloggera:
www.iqimoku.com/2013/11/cd-pro...