PARTNER SERWISU
vnlhifoc
26 27 28 29 30

MILMEX (Catalyst)

0846132579
0
Wpisów: 136
Wysłane: 11 lutego 2014 23:25:57
rozumiem, że cenzura moderatorów ma coś na celu - cieszę się, że usunięto wpis osoby podszywającej się pode mnie, na dodatek w taki dziecinny sposób, z użyciem nicka różniącego się jedną literką,
wietrzę w tym jednak działanie agencji pijarowej albo innej jeszcze instytucji / osoby o dużej sile przebicia, bo nie doszło do włamania na moje konto... zapewne tamten wpis był dla kogoś jeszcze niewygodny

Kod:
mod: daruj sobie insynuacje. do czego jest potrzebny post, komentujący inny post, który wyleciał z konkretnych powodów - naruszenie dóbr osobistych? sprawa i tak skończy się w sądzie

tym bardziej niewygodny, że jutro spotkanie wierzycieli spółki, na którym ma być podpisana ugoda
a skąd informacja o getinie?
we wrocławiu samochody MLX posiada EFL - w liczbie ok. 100, no owszem, ale co za różnica, gdzie stoją, i tak nie były pewnie wykorzystywane nigdy

chciałem zauważyć, że mój wpis z dzisiaj rano również usunięto, a padało w nim tylko nazwisko Krawczyka i nazwa PSW Capital - czy ktoś wie, czy Piotr K. ma się pojawić na tym spotkaniu???!
Edytowany: 12 lutego 2014 08:13

0846132579
0
Wysłane: 12 lutego 2014 22:01:41
Shhh
i jak???
mam pytanie - jak to robicie, że dodajecie posty o godzinie 20-tej, a edytujecie je pół dnia wcześniej, to jest o 8 rano??? Eh?

odnośnie naruszenia dóbr osobistych - co najwyżej moje mogły zostać naruszone poprzez podszywanie się pod moją osobę, ale na pewno nie przez przytaczanie artykułów z wyszukiwarki google, cytowania mediów, wyroków ECHR w Strasburgu czy wpisów z KRS??? Anxious
a że gość (ten, który popełnił ten wpis) robił to w taki sposób, inna sprawa, nie insynuuję niczego, po prostu nie widzę podstaw do oburzania się, a co dopiero do akuzacji o naruszanie regulaminu forum czy prawa - pracuję w urzędzie, który nadzoruje przestrzeganie prawa, prawnikiem może nie jestem, ale patrzę sobie też na ręce...
jak i innym

napiszcie, co było na tym spotkaniu...czy chociaż paluszki?

inwt
0
Wpisów: 65
Wysłane: 13 lutego 2014 10:53:53
ktoś ma może informację co się działo wczoraj na spotkaniu? jakie decyzje zapadły?

Dawid123
0
Wpisów: 112
Wysłane: 13 lutego 2014 11:03:02
Byłem wczoraj w Milmexie, było z 40-50 osób, część reprezentowała siebie, a pozostali Banki Spółdzielcze i Biura Maklerskie, wygląda na to że zebrane osoby reprezentowały łącznie z 60-70% wszystkich obligacji bo jak pytałem ile kto ma w portfelu Obligacji Milmexu to padały kwoty od 200 tyś do ponad 1 mln.
Na spotkaniu zawarto wstępne ustne porozumienie w ramach którego Milmex przedstawi do końca lutego warianty restrukturyzacji zadłużenia i rozwoju firmy.
Kilka dni temu Zarząd Milmexu i Prezes Mosoco spotkali się także z firmami leasingowymi i innymi wierzycielami, wygląda więc na to że w ciągu ostatnich kilku dni firma rozmawiała z Wierzycielami reprezentującymi niemal całe zadłużenie.
Geneza problemów firmy jest w moim przekonaniu taka, że po ogłoszeniu w III kw ubiegłego roku planów ubiegania się o ogólnokrajową częstotliwość LTE, firma została zaatakowana przez tych którym jest to nie na rękę, a kto to jest chyba wiadomo: ogólnopolscy operatorzy komórkowi czyli Francuzi i Niemcy, problemy zaczęły się od tego że z niewiadomych przyczyn PARP zaprzestał wypłaty należnych dopłat za zrealizowane już projekty (pomimo ich odbioru, pozytywnej opinii itd.). To nie jest moim zdaniem przypadek, nikt od pół roku nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie dlaczego nie wypłacili im tych pieniędzy, część wpłynęła w IV kw, ale jednak nadal jest zawieszone kilka mln zł. Sprawą wstrzymania dopłat zapewne zajmie się prokurator lub CBA choćby na wniosek Wierzycieli Milmexu, bo w istotny sposób pogorszyło to sytuację firmy, jeśli były na pracowników PARP jakieś "naciski" to zapewne zostanie to wyjaśnione. Pozyskanie ogólnopolskiej częstotliwości przeniesie Milmex od milowe kroki do przodu.
W związku z tym że firma dostarczała internet do części klientów bezpłatnie (ok 10% wszystkich abonentów), mało tego za każdego musieli jeszcze spłacać kredyt w wysokości ok 100 zł miesięcznie (z założenia miało to być finansowane właśnie z tych dopłat, inaczej nie oferowaliby internetu bezpłatnie), to byłoby chyba cudem gdyby nie pojawiły się problemy z płynnością. Firma miała niewielkie opóźnienia w opłatach za dostarczanie internetu, zgadnijcie komu: spółce zależnej od TP SA, i własnie na to chyba czekali Francuzi, do tego chcieli doprowadzić, po prostu odcięli im internet, pozbawiając go klientów Milmexu, nie zważając na prawo telekomunikacyjne itd.
Przetarg na LTE miał być w lutym ale został przesunięty na maj bo ktoś liczy że do tego czasu firmie odechce się ubiegania o częstotliwość lub po prostu nie będzie miała na to pieniędzy.
Wg mnie to też nie jest przypadek tylko celowe działanie, moim zdaniem Francuzi i Niemcy bardzo pilnują swojego monopolu, wszystkimi sposobami.
Milmex jak wiecie się nie poddał, po pierwsze pozyskali fundusz cypryjski który wyłoży kasę na częstotliwość (ta umowa jest nadal aktualna), po drugie pozyskali innego dostawcę internetu czyli Mosoco (internet od Netii). Cały czas trwa przepinanie światłowodów i klienci odzyskują dostęp do internetu ale w związku z tym że ich nadajniki są w dużych ilościach rozproszone po całej Polsce to musi to trochę potrwać, z tego co wiem kilka ekip to robi. Wygląda też na to że firma nie straciła zbyt wielu klientów z powodu odcięcia internetu. Mosoco obejmie także udziały w Milmex (trwa audyt), chyba jednak jedyną przeszkodą do wejścia kapitałowego są tutaj obecne ataki Wierzycieli na Milmex i dlatego podjęto wspólne rozmowy ze wszystkimi wierzycielami. Mosoco ma także wesprzeć finansowo dokończenie rozpoczętych inwestycyjni pod projekty Unijne, za które Milmex dostanie 35 mln zł.
Z tego co zrozumiałem jest przychylność ze strony firm leasingowych.
Obligacje są zabezpieczone częstotliwościami które są nawet nie tyle dobrem rzadkim, co właściwie wyczerpanym, po obecnym przetargu nie będą już rozdysponowywane żadne częstotliwości, ktokolwiek będzie je chciał kupić lub wykorzystać będzie musiał iść do ich posiadaczy. Cena częstotliwości na cały kraj to 600 mln zł, Milmex ma nadajniki i częstotliwości na 1/3 Polski a więc można to wycenić nawet na 200 mln zł. A wszystkich obligacji jest za 30 mln, więc one są moim zdaniem dobrze zabezpieczone, niezależnie od losów Milmexu one nie przepadną, nie ma więc żadnego powodu sprzedawania obligacji za 50% lub pozywania firmy do Sądu. Zmuszanie Administratora do sprzedaży części częstotliwości zabierze możliwość rozwoju w najbliższych latach.
Czekamy więc na kilku-wariantowy plan z Milmexu. Moim zdaniem lepszy prawdziwy i realistyczny niż obiecywanie szybkiej spłaty.
Wg mnie realistyczny plan byłby taki że Milmex powinien zaproponować Wierzycielom objęcie nowej emisji obligacji z dłuższym terminem wykupu np 3 lata, na rozsądnym oprocentowaniu które będzie atrakcyjne i równocześnie pozwoli im odetchnąć, moim zdaniem stałe 7,5% powinno wystarczyć, przy założeniu półrocznych okresów odsetkowych powinni mieć dużo czasu na restrukturyzację.
Druga opcja to obligacje z opcją zamiany na akcje / udziały.
Trzecia opcja to zaproponowanie wierzycielom objęcia nowych udziałów w firmie, moim zdaniem chyba najsensowniejsza bo oddłuży Milmex, a wierzycielom da szansę na dodatkowy zarobek z dywidendy lub ze sprzedaży jeśli firma weszłaby na GPW. Uważam że Zarząd ma całkowite prawo przedstawić taki program ponieważ prowadzą biznes uczciwie, to nie jest np. Rodan Systems gdzie w ciągu roku wyparowało 26 mln a sprawa jest w Prokuraturze z wniosku kilkudziesięciu Obligatariuszy. Ten biznes jest i będzie bardzo dochodowy, ponieważ internet i usługi dodane będą się rozwijać. Szczególnie internet bezprzewodowy. Nic więc dziwnego że Milmex został zaatakowany. Ja w tym widzę okazję inwestycyjną, szczególnie przy dobrej zamianie Obligacji na udziały.
Uważam że w dług trzeba inwestować świadomie, poznać biznes w który się inwestuje żeby potem rozumieć sytuację i być gotowym na rożne warianty.

Dawid

inwt
0
Wpisów: 65
Wysłane: 13 lutego 2014 11:23:56
Dzięki za relacje.
Była coś mowa o pracownikach? Pozwalniali ich? Wypłacili zalegle wynagrodzenia?

Dawid123
0
Wysłane: 13 lutego 2014 12:21:16
W sprawie pracowników, to Ci którzy byli związani z projektem netmaks są na urlopach bo przecież internet był właściwie odcięty i co by mieli robić w tych oddziałach i w terenie, nie wiem czy to są bezpłatne urlopy czy coś innego. Firma ma jakieś zaległości w wypłatach pensji ale pracownicy są bardzo lojalni i rozumieją sytuację firmy. Ludzie z którymi rozmawiałem w firmie dają Zarządowi duży kredyt zaufania.
Dawid

bon_voyage
0
Wpisów: 15
Wysłane: 13 lutego 2014 17:56:53
Edytowany: 13 lutego 2014 18:01

bon_voyage
0
Wysłane: 13 lutego 2014 17:59:47

CO ZA BZDURY PISZE "DAWID123" JACY PARACOWNICY DALI IM KREDYT ZAUFANIA CHYBA CI CO PRZY KORYCIE SIEDZA I MAJA JAKIES TAM PENSJE...SPRZEDAWCY USŁUGI NETMAKS , PRACOWNICY BIUROWI I KIEROWNICY CI CO PARCUJA NA PUNKTACH OBSŁUGI KLIENTA JUZ DAWNO POWYWSYŁALI WYPOWIEDZENIA O PORACE I POWNOSILI POZWY DO SADU PACY. SA NAWET PIERWSZE WYROKI . PENSJI NIE MAJA OD LISTOPADA !!! I NIKT Z NIMI NIE ROZMAWIA. ZOSTALI BEZ SRODKOW DO ZYCIA... ZWLASZCZA ZE SA TO TEZ PARACOWNICY Z ORZEZCENIAMI O NIEPELNOSPRAWNOSCI .. WIEM BO SAMA JESTEM TAKIM PRACOWNIKIEM....

1b
1b
0
Wpisów: 28
Wysłane: 13 lutego 2014 18:00:35
Miłe spotkanie.
Brak danych ekonomicznych, wszystko na miękko, z pamięci, nawet sprzedaż za 2013 podana orientacyjnie, podobnie plany finansowe. Dane mają zostać dosłane do końca lutego.
Przedstawione mgliste perspektywy dokapitalizowania z zastrzeżeniem że nie wcześniej niż czerwiec i tylko do fragmentów.
Pozytywne zabiegi oszczędnościowe (mogą nie wystarczyć. Niezły pomysł Mosoco na wykorzystanie majątku Milmexu poza obsługą klientów detalicznych ( tych trudno będzie nakłonić do powrotu) niestety być może też poza strukturami Milmexu.
Spora dawka myślenia życzeniowego.

seafoam
0
Wpisów: 1
Wysłane: 13 lutego 2014 20:28:07
@Dawid123 jestes pracownikiem firmy czy Ci zapłacili za te brednie?
Firma leci kase pracownikom od września, połowa sie zwolniła i poszła do sądu. ciekawe jak chcą wyjść z zadłużeń które przebijają kilka razy wartość obligacji z odsetkami. Tu trzeba Cudu albo ropy i szejka co ją odnajdzie.

0846132579
0
Wysłane: 13 lutego 2014 21:02:39
Na robotę pracownika raczej mi to nie wygląda, patrząc na oferty sprzedaży informacji z firmy to już raczej nikt z załogi tam nie pozostał, aż dziw bierze, że jest jeszcze zarząd. I mówicie, że wpuścili was na teren firmy i rozmawialiście z prezesami??? Anxious Olaboga. 1b - dzięki za wiarygodne info, bo w spisek Solorza, T-Mobile i Orange raczej nie uwierzę. Chyba, że chcecie twierdzić, że Polską rządzi układ i szara sieć.

A co do kredytu zaufania - czytam te wszystkie relacje w internecie, fora i artykuły i aż wierzyć mi się nie chce, że są w tej firmie jeszcze takie osoby, które nie dały się namówić na współpracę z sądem, komornikiem ani organami ścigania i nadzoru rynku, choć nie otrzymują od firmy wynagrodzenia i są traktowane jak powietrze. Może po prostu są to krewni i znajomi królika, albo współpracownicy mosadu Anxious

Teraz trochę żałuję, że nie byłem, ale dla paru straconych kawałków chyba nie ma sensu szukać guza i narażać się P & W.

Dawid123
0
Wysłane: 13 lutego 2014 22:13:01
Nie jestem pracownikiem Milmexu, ale ból niewypłacanego wynagrodzenia znam.
14 lat temu pracowałem w firmie produkującej słodycze, sytuacja była kiepska, w maksymalnym momencie firma zalegała do 6 wypłat. Nie dziwię się więc że część osób poszła do Sądu Pracy po zaległą kasę, ale na pewno nie było tam jakichś grupowych zwolnień, dlatego że Ci pracownicy są potrzebni do kontynuowania działalności.
Nie znam dokładnie tych spraw pracowniczych w Milmexie, pytanie o pracowników na spotkaniu nie padło, usłyszałem tylko rozmowę jednego z Obligatariuszy z kimś z Zarządu z której można było wysnuć wnioski że pracownicy odpowiedzialni w terenie za netmax są na urlopach (nie wiem czy płatnych czy bezpłatnych), natomiast pracownicy w firmie normalnie pracowali i rozmawiali z nami. Niestety ale uważam że pracownicy pracujący w terenie powinni być na urlopach bezpłatnych, po to aby mieli gdzie wrócić.

Do tego co pisałem wcześniej dodam jeszcze że firma chyba powinna sprzedać składniki majątku nie związane z głównym biznesem np udziały w firmie w Lublinie. warto też byłoby niezależnie od rozmów z Mosoco szukać jakiegoś funduszu który by objął nowe udziały albo wykupił część długu z opcją zamiany na udziały. Może ktoś się znajdzie. Może np. MCI Management.
Mają przyznane aż 104 częstotliwości, może powinni niestety sprzedać lokalnym firmom w Polsce kilka z nich. Ale nie będę planował za Milmex. Czekamy na ich plany i warianty, powinny być do końca lutego.
Dawid

Kerowniczka
0
Wpisów: 17
Wysłane: 13 lutego 2014 22:26:44
Dawid123 gdzie ty pracujesz a raczej z kim jesteś powiązany z zarządem Milmexu czy może MoSoCo lub Finto ?

Bzdury piszesz takie że aż musiałam się zarejestrować na tym forum.

Pozwolę zacytować sobie kilka fragmentów i chętnie poznam na nie odpowiedzi :)

1. "Kilka dni temu Zarząd Milmexu i Prezes Mosoco spotkali się także z firmami leasingowymi i innymi wierzycielami, wygląda więc na to że w ciągu ostatnich kilku dni firma rozmawiała z Wierzycielami reprezentującymi niemal całe zadłużenie."

Tak spotkanie było część osób wyszło z niego bardzo szybko śmiejąc się pod nosem

2. "PARP zaprzestał wypłaty"

może tak może nie nie wiem. Na pewno na dofinansowanie była umowa a ona określa kiedy są wypłacane pieniądze oczywiście jak będą w przypadku UE oraz jakie warunki muszą być spełnione a tam między innymi uzyskanie odpowiedniej liczby klientów a z tym to chyba jest cieńko bo działa obecnie ok 1/3 wszystkich stacji bazowych i to do tego bardzo słabo bo klienci się skarżą pozostałe stacje nadal nie działają a klienci tylko wysyłają wypowiedzenia umów. Skoro nie ma klientów to wydatki są niekwalifikowane i zwrotu nie ma za to że graty na magazynach leżą lub nawet nie zostały kupione.

3. Francuzi i Niemcy to nawet nie patrzą na Milmex który miał w szczytowym okresie ok 4000 klientów. część sieci osiedlowych czasami ma więcej klientów i działają na znacznie mniejszym rynku.

4. MoSoCo i Netia to jest ciekawostka. Rok temu Milmex sam sprzedawał usługi netii za co otrzymywał prowizję a teraz kupuje usługi neti od mosoko. No to mosoko dostanie prowizję :)

5. "ały czas trwa przepinanie światłowodów i klienci odzyskują dostęp do internetu" niech pan pokaże chodź jedną stację przepiętą na ten światłowód bo ja wiem że nie ma żadnej :)

6. "firma nie straciła zbyt wielu klientów" proszę to określić w % ile dokładnie % klientów odeszło widząc ilość listów z wypowiedzeniami.

7. "Mosoco ma także wesprzeć finansowo dokończenie rozpoczętych inwestycyjni" a kto pozyska klientów bo to też jest wymóg otrzymania dofinansowania unijnego bo w milmexie już nie ma działu sprzedaży bo się cały zwolnił.

8."Z tego co zrozumiałem jest przychylność ze strony firm leasingowych" tak odbierają auta i odstawiają na parkingi swoje. Komornicy tylko czekają by się dostać do firmy i okleić co się da czerwoną taśmą z białym orzełkiem i napisem "zajęcie komornicze"

9. "Obligacje są zabezpieczone częstotliwościami" tu trochę danych z rynku tych firm które mają również częstotliwości i Milmex jest konkurencją: TP nic nie robi mimo że ma częstotliwości, Emitel tak samo, T-Mobile zamyka ten rozdział. częstotliwości są wolne i ci co je mają nie mają pomysłu co z nimi zrobić jak ktoś chce to może się z każdym z nich dogadać.

10. "Milmex ma nadajniki i częstotliwości na 1/3 Polski" częstotliwości może i ma ale stacji bazowych i pokrycia obecnie to raczej pojedyncze procenty do tego wynajęcie dachu pod masz to koszt ok 1-2 tys. miesięcznie może to każda z firm.

11. "Zmuszanie Administratora do sprzedaży części częstotliwości" mogli byśmy się wtedy dowiedzieć na ile rynek wycenia te częstotliwości. bo inne wyceny milmexu to tylko chęci i wyceny bez potwierdzenia rynkowego.

12. Trzecia opcja to zaproponowanie wierzycielom objęcia nowych udziałów w firmie .... udziały ...
to już trzeba być niezłym naiwniakiem. Ten zarząd i ci panowie już pokazali co potrafią a teraz trzeba wypić to piwo sami sobie je naważyli.

- nie zrealizowane projekty unijne lub zakończone przed czasem wiążą się ze zwrotem dofinansowania unijnego.
- nie zapłacone wynagrodzenia to sprawy sądowe
- nie zapłacone ZUS-y to też droga w jednym kierunku

- nie ogłoszenie upadłości na czas to już sprawa sądowa i odpowiedzialność majątkowa zarządu.

Kerowniczka
0
Wpisów: 17
Wysłane: 13 lutego 2014 22:45:16

Dawid123 napisał(a):
(...)
Nie znam dokładnie tych spraw pracowniczych w Milmexie, pytanie o pracowników na spotkaniu nie padło, usłyszałem tylko rozmowę jednego z Obligatariuszy z kimś z Zarządu z której można było wysnuć wnioski że pracownicy odpowiedzialni w terenie za netmax są na urlopach
(...)
Ale nie będę planował za Milmex. Czekamy na ich plany i warianty, powinny być do końca lutego.

Jacy pracownicy ?
Dział techniczny to z tego co wiem już nie pracuje bo się zwolnił i pracuje już w innych firmach

Milmex już wiele terminów wyznaczał i żadnego nie dotrzymał. Łatwiej było by zadać pytanie którego terminu dotrzymał.

Dawid123
0
Wysłane: 14 lutego 2014 09:28:19
Co do Mosoco Finto to skoro:
- powiedzieli Milmexowi "A" czyli że dadzą poręczenie bankowe, obejmą obligacje i że obejmą nowe udziały (to wszystko pojawiało się w raportach Milmexu, w tym info o umowie wstępnej),
- powiedzieli Wierzycielom "B" na dwóch spotkaniach, czyli że wyceniają potrzeby kapitałowe na kilkadziesiąt do 100 mln zł i że obejmą nowe udziały,
To teraz muszą powiedzieć "C" czyli rzeczywiście wesprzeć Milmex powyższymi sposobami, oczywiście uczciwie. Wiedzą jaka jest sytuacja i że wymaga aktywnego podejścia i w miarę szybkiego wsparcia, a nie kilku-miesięcznego badania się przez audytorów. Jeśli tego nie zrobią to będą niestety podstawy do uzasadnionych pretensji Wierzycieli wobec Mosoco. Ja kupiłem część obligacji już po ukazaniu się tych komunikatów, właściwie na ich podstawie, uważam że za swoje słowa trzeba odpowiadać.
Mam jednak nadzieję że dotrzymają słowa.
Niezależnie od tego Milmex powinien szukać na rynku innych inwestorów zainteresowanych wejściem do spółki.

Co do niektórych pracowników pracujących w terenie to z tego co zrozumiałem czytając fora niektórzy naprawdę olewali robotę. Skoro ktoś Ci daję pracę, płaci Ci wypłatę, ubezpieczenie i podatki, inwestuje w sprzęt, wprowadza produkt na rynek, to niestety ale musisz zapieprzać, a nie udawać że coś robisz. Każdy z przedstawicieli powinien był odbywać codziennie kilkadziesiąt spotkań z mieszkańcami na swoim terenie, organizować spotkania grupowe z mieszkańcami, wieszać plakaty, reklamować usługę. Wtedy byłyby efekty.
Jak będzie restart netmaksa i wejście na nowe tereny, to Milmex musi odpowiednio ustawić pracę w terenie. Najpierw szkolenie, potem kontrola i system motywacyjny.
Dawid

spokozbig
0
Wpisów: 4
Wysłane: 14 lutego 2014 10:00:16
@kierowniczka - chyba sama dawno nie byłaś w firmie bo trochę się zmieniło. A newsy powtarzane piąte przez dziesiąte na jakiejś facebookowej grupie nie są wiarygodne. Spytaj swojej bezpośredniej przełożonej, bo ona codziennie zap*dala w siedzibie firmy - między innymi po to żebyś dostała swoją zaległą pensję.

I tak abstrahując już od tego, że sytuacja pracowników jest masakrycznie beznadziejna i brak informacji w temacie wynagrodzeń pogarsza nastroje to nie ogarniam jakie ludzie wypisują bzdury! Zwłaszcza byli pracownicy (najczęściej są to ci co spieprzyli po pierwszym poślizgu z wypłatą). Czy Wam się wydaje, że będąc nawet kierownikiem jakiegoś tam rynku posiadacie jakąkolwiek wiedzę na temat finansów i możliwości firmy? Taką wiedzę posiada tylko ścisłe grono i od niedawno pan Finito. Gdyby spółka mogła zaciągnąć kredyt na Wasze wynagrodzenia, to dawno by to zrobiła. Bo jest to niewielka kwota w porównaniu z innymi. Jednak z wiadomych powodów wziąć takowego nie może.

Jeśli chodzi o największych operatorów komórkowych. Wystarczy ruszyć głową. Trzy tłuściochy ślinią się od dawna na tą aukcję, zacierają rączki i nagle staje im na drodze taki robaczek jak MX, który ma największe szanse na wygranie aukcji (zorientowani wiedzą dlaczego). Przypadek, że ktoś w UKE przez pomyłkę dodał załącznik, który się nie otwiera i aukcja zostaje odwołana? Litości! Media też tego nie ruszą bo to są ich najwięksi reklamodawcy. A małą spółkę łatwo jest zgnoić bo Waldek z Nysy nie może wejść na NK. I wierszóweczka jest.
Edytowany: 14 lutego 2014 10:15

bon_voyage
0
Wysłane: 14 lutego 2014 10:01:55
Dawid123 cholera mnie ponosi jak czytam takie brednie jakie wypisujesz...piszesz ze pracownicy zle pracowali w terenie...a skad masz takie wiadomości !!!!!! Jak można dobrze pracować w terenie skoro Stacja BTS ( przynajmniej u mnie ) która ma obejmować ( wysyłać sygnał) do ponad 40 miejscowości w odległości do 16 km obejmuje tylko jedno miasto do 3 km i to jak klient mieszka od 3 piętra do góry ... Na ponad 100 podpisanych umow nie zostało podłączonych 60 bo nie było zasięgu !!!! Na każdy roaport ktory został wyslany do Sosnowca nikt nie reagował a pracownikom którzy upominali się o narzędzia do wykonywania pracy nie przedłużano umów ...

Do spokozbig..Zbysiu w centrali nikt nie odbiera od pracowników maili nikt z pracowników centrali nie odbiera telefonów nie tylko od klientów ale tez od pracowników z terenu. Na telefonach słuznowych sa powłączane poczty głosowe a jeśli piszesz ze w centrali ktoś zapierdziela na to aby pracownicy w terenie dosteli zaległe pensje to beszczelnie kłamiesz.. bo nikt z centrali nigdy nie ruszł swoich czterech liter aby isc za terenowych z ulotkami wiec nie pisz bzdur ze ktos parcuje w centrali na pensje terenowych... Siedzisz sobie Zbysiu za biureczkiem i z nudow głupoty wypisujesz ..
Edytowany: 14 lutego 2014 10:12

urzednik12
0
Wpisów: 10
Wysłane: 14 lutego 2014 12:01:05
Widzę, że podatność na konfabulacje p. Finto zatacza coraz szersze kręgi.
I to wśród pracowników i inwestorów.

Co do LTE to Milmex nawet nie wykupił dokumentacji aukcyjnej.

Tylko wnoski o upadłość mogą zatrzymać ten szemrany biznes.

spokozbig
0
Wpisów: 4
Wysłane: 14 lutego 2014 12:35:45
@urzednik12 - kolejny znawca się znalazł... Dokumentacja była wykupiona już dawno temu. A temat LTE był realizowany dużo przed p. Finito.

wszawy_inwestor
0
Wpisów: 14
Wysłane: 14 lutego 2014 12:41:27
No tutaj to już "jaja pełną parą" thumbright

Dawid132 napisał, że na spotkaniu w Sosnowcu byli przedstawiciele Banków Spółdzielczych posiadający spore, tak zrozumiałem, pakiety oblig tej spółeczki.

Dawid123 pytanie jest następujące: czy jak zarząd spółeczki opowiadał te brednie, o których pisałeś, to oni co robili? Śmiali się cichutko czy może tarzali się ze śmiechu po podłodze?binky
Edytowany: 14 lutego 2014 12:44

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

26 27 28 29 30

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,598 sek.

byndgrbz
nshxwedj
jlgihpbo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ccpaxbvu
pyuxccgx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat