Szanowni Państwo
Ja wiem, że to takie pisanie po faktach. Wiem też, że z racji straty jaką ponieśliście moralizatorskie teksty są niesmaczne ale muszę, za co z góry przepraszam. Od samego rana skrzynka mailowa Nomad Partners zasypana Państwa prośbami o pomoc, o zajęcie się sprawą, o wasze reprezentowanie itp. Często piszecie też o utracie oszczędności życia i najchętniej już natychmiast wszystkich winnych widzicie w więzieniu. Dlaczego nie wyciągacie wniosków z innych podobnych spraw? Dlaczego nie podejmujecie działań zanim stanie się krzywda ? Każdy z Was zapewne samochód ubezpiecza, ubezpiecza mieszkanie, dom, życie czy zdrowie dzieci. Żal Wam jednak środków i czasu na to, by sprawdzić inwestycję zanim w nią zainwestujecie ? Po co są te i inne fora ? po co Pan Szweda pisze teksty jakie natychmiast spotykają się z atakiem ze strony spółki ? Po co Pan Iwan na swoim blogu opisuje rzeczywistość księgową ? Nawet jak zarabiają na swojej działalności nie sposób im oddać choćby tego, że z wyprzedzeniem opisują zagrożenia i wypaczenia jakie z racji doświadczeń implikują ostrożność. Te abonamenty na stockwatch.pl czy analizy rynkowe biur maklerskich czy opisy na forach czy blogach to lektura obowiązkowa. GPW jest bierna, na nikogo liczyć nie możecie, podejmijcie choć minimum wysiłku zanim doznacie krzywdy. Pewnie znowu czeka nas "zlecenie" podobnie jak przy Uboat - Line S.A., E-Kancelaria S.A., PTI S.A. czy Agtes S.A. ale z treści Państwa maili wynika jedno. Większość w nosie ma doświadczenia innych i ostrzeżenia kierowane przez specjalistów w temacie obligacji. Nie chcecie Państwo uczyć się na błędach i stratach innych. Pamiętajcie: 5/10 ZARZĄDÓW SPÓŁEK GIEŁDOWYCH KŁAMIE LUB TEŻ PISZE PÓŁPRAWDY W TREŚCI RAPORTÓW GIEŁDOWYCH. Rozpocznijcie swoje działania na rynku od tego założenia. Będzie łatwiej i zdecydowanie bezpieczniej w Waszych finansach.
Rozpoczniemy jutro tworzenie dokumentów dla zainteresowanych wraz z warunkami finansowymi reprezentacji oraz zakresem działania, wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt pod adresem
biuro@nomadpartners.pl lub poprzez PW dostępne na forum stockwatch.pl
Edit: Będzie tworzone stowarzyszenie poszkodowanych przez spółki giełdowe, a kongres założycielski planujemy odbyć w sali notowań GPW S.A. przy Książęcej w Warszawie o czym będzie informacja do każdego z naszych klientów.
Pozdrawiam
Rafał Koźlak