O jakim oświadczeniu piszesz? Czy masz na mysli to:
Cytat:Niniejszym oświadczam, iż przyjmuję Propozycję Nabycia Obligacji Serii C w ilości xxxx (słownie: xxxx sztuk) oraz że:
składam nieodwołalną dyspozycję i bezwarunkowo oświadczam, iż wyrażam wolę objęcia Obligacji serii C oraz zamiany posiadanych przeze mnie Obligacji serii B na Obligacje serii C poprzez zaliczenie na poczet ceny emisji Obligacji serii C, przysługujących mi wierzytelności z tytułu wykupu Obligacji serii B według wartości nominalnej (stosunek zamiany 1:1);
zapoznałem/łam się z treścią Propozycji Nabycia Obligacji serii C, akceptuję Warunki Emisji przyjęte Uchwałą Nr 1 Zarządu Emitenta z dnia 6 listopada 2015 roku w sprawie emisji obligacji serii C, przesłane mi wraz z Propozycją Nabycia i zgadzam się na opisane w nich zasady przydziału i warunki emisji;
dokonałem nieodwołalnej blokady posiadanych przeze mnie ww. Obligacji serii B w związku z ich umorzeniem, na dowód czego przedkładam stosowne świadectwo depozytowe;
wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych i powyższych informacji zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz.U. z 2002r. Nr 101, poz. 926, z późn. zm.) przez Emitenta i inne podmioty, którym Emitent powierzy przetwarzanie danych osobowych dla celów rozliczenia transakcji zamiany obligacji oraz wykonania obowiązków z nią związanych; oświadczam również, że przyjmuję do wiadomości, iż przysługuje mi prawo wglądu, uaktualnia oraz prostowania moich danych osobowych.
Taka konwersja jest bardzo prostą operacją do przeprowadzenia - maja listę osób, maja świadectwa depozytowe, a wymagają dodatkowo nie wiadomo czego.
Ta operacje można było bardzo prosto przeprowadzić - zebrać papiery podpisujące objecie nowej emisji oraz automatycznie w tym samym czasie umorzenie starej.
Orzeł znów gra na zwlokę.
Zaleta tego jest to, ze powstaną nowe zobowiązania - niestety nie zabezpieczone - które nie były w masie spadkowej wiec można iść do sadu/komornika i ściągać z majątku bieżącego spółki.
Jeśli mnie pamięć nie myli, ta nie możne wystąpić o kolejna upadłość układowa przez okres do 5 lat od ogłoszenia ostatniej.