Piotrek76 napisał(a):Spółka działa w branży która jest dość zyskowna, nadal działając, będąc właściwie zarządzana jest w stanie wypracowywać zysk w przyszłości. Zamiana obligacji na akcie pozwoli za jednym zamachem pozbyć się zadłużenia oraz zwiększyć kapitał spółki. Więc po takiej konwersji uzyskamy spółkę praktycznie bez długów. SPółka wpędziła się w problemy z powodu fatalnego zarządzania, a prezes bezczelnie twierdził tuż przed upadkiem że spółka nigdy nie miała się lepiej. Dlatego uważam że spółka pod władzą kogoś sprawnego jest w stanie wypracować wartość dla akcjonariuszy. Ci którym się spieszy, mogliby spieniężyć zablokowane środki za 5-10% wartości, Ci cierpliwi i nie obawiający się ryzyka mogliby za kilka lat odzyskać większą część kapitału. Teraz nawet jeśli ktoś pociągnie poprzedni zarząd do odpowiedzialności to co mi po wyroku jak spółka pójdzie do piachu a na rachunku zostanie makulatura...
To moje zdanie, być może naiwne ale cóż...
Piotrek
konwersja jedynie po 1gr jest rozsadna nie zamierzam sponsorować pawłowskiego i innych co kupili po 1gr a ja jako wierzyciel mam otrzymać po 10 gr i stacic 99% kapitału
jestem za układem ale na zasadach po ktorych teoretycznie nie trace
Mnie interesuje konwersja akcji jedynie po 1gr przy cenie 10gr tracimy minimum 90% a nawet 99% jestem za układem ale na zasadach takich jak ktoś wcześniej na forum napisał co do kosztów to my a nie obecni akcjonariusze je ponosimy wiec nie widzę najmniejszego sensu konwersji po cenie wyżej niż 1gr aby obecni akcjonariusze a ponad 65 % to pawłowski i jego podmioty miały jeszcze na nas zarabiać
jestem za takim rozwiązaniem jak poniżej wypłaty co rok 50% zysku nawet jak by to miało być 1gr na 1000akcji
pozdrawiam i czekam na dalszy rozwój sprawy
konwersja akcji po 1gr powoduje ze w przeciągu kilku lat jest możliwość odzyskania o wiele więcej wcześniej zainwestowanego kapitału poprzez wypłaty dywidend oraz ze sama wartość firmy wzrośnie niż likwidacja EKA
musi być zapis ze min 50% zysku co roku zostanie przekazane na dywidendę
oczywiście podkreślam to jeszcze raz konwersja musi odbyć się po 1gr żeby wierzyciele nie mogli teoretycznie stracić na takim układzie a Pawłowski straci kontrole
sama firma obecnie czyli syndyk oraz nowy prezes musza dać czytelny sygnał ze będą walczyć o zwrot jak największej sumy wyprowadzonego majątku od Pawłowskiego a następnie przeznaczyć to na dywidendy w miarę uzyskiwanych wpłat
ilość akcji po takiej konwersji całkowicie pozbawi pawłowskiego i jego podmioty decydowania oraz zarobku przy wypłatach dywident