PARTNER SERWISU
ryheecbj
387 388 389 390 391
chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 27 stycznia 2016 22:34:01 przy kursie: 82,50 zł
bestsellers (ogólem) TOP 6 na PS4 w DE king king king king

www.amazon.de/gp/bestsellers/v...

Everything you know is wrong.........

rockq
0
Wpisów: 351
Wysłane: 27 stycznia 2016 23:08:21 przy kursie: 82,50 zł
NikoPL napisał(a):
Przed chwilą sam pisałeś o 1-2 mln. Z informacji spływającej z 11bs wnioskować można, że to będzie okolica jakiś 4 mln (twierdza, że ze dwa razy więcej niż TWoM). Skąd na chwilę obecną urosło Ci z 1-2 do 8... nie wiem. Choć końcowy wynik nie jest znany i przekonamy się jak to naprawdę wygląda bliżej IVQ.

Czytaj ze zrozumieniem :) Pisałem o oryginalnym budżecie Industriala, a nie obecnym. Pierwotnie budżet gry wynosił około 1 mln 200 tys zł (297.462 euro).

kreatywna-europa.eu/media/wp-c...

PS. Z wywiadu z Prezesem w Parkiecie wynika, że IV kwartał powinien być najlepszy w 2015 „choć trudno go porównywać z IV kwartałem 2014”. Mowa jest też o możliwości „rozsunięcia” premier, cokolwiek ma to znaczyć.

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 27 stycznia 2016 23:26:16 przy kursie: 82,50 zł
@rockq
może bardziej widoczne będą przychody z tytułu umowy z DS, zakończyli prace przy TLO, więc mogli w listopadzie/grudniu je końcowo rozliczyć.

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 28 stycznia 2016 06:59:12 przy kursie: 82,50 zł
jurror napisał(a):
MACD TRIX gotowe do nowej fali wzrostowej, dmi pokazuje juz sygnały kupna jak rownież macd SK pokazuja sygnaly k, to jesli chodzi o tygodniowki. Rsi w tym przypadku ma mniejsze znaczenie na wzrostach potrafi długo być na wykupieniu, co mozna było zobaczyc na Cig czy na CDR gdy budowały fale wzrostowe. Stukanie w opory /wsparcia czesto konczy sie w końcu ich przełamaniem.
Jeśli masz jakieś obiekcje jeszcze, czas je zweryfikuje.

Wyjaśnij proszę tylko parę kwestii:

1. Jeśli chodzi o tygodniówki, to skoro już powołujesz się na wskaźniki ruchu kierunkowego to nie jest przypadkiem tak, że trend jest wtedy kiedy ADX jest powyżej 19-20? Czyli, że teraz trendu wzrostowego nie ma, a nadal obowiązuje boczniak?

2. Skoro nadal obowiązuje trend boczny, zarówno ze wskazań ADX, jak również z prostego rysowania krechy na wykresie,

kliknij, aby powiększyć

to czy przypadkiem nie jest tak, że oscylatory jak RSI w przypadku braku trendu są najlepszym wskazaniem do sprzedaży przy wychodzeniu ze strefy wykupienia, lub do kupienia przy wychodzeniu ze strefy wyprzedaży?

3. Mógłbyś wyjaśnić co z technicznego punktu widzenia oznacza wczorajszy kształt świecy na takim wolumenie? Mowa oczywiście o interwale dziennym.

Z góry dziękuję. AT
Edytowany: 28 stycznia 2016 06:59

NikoPL
0
Wpisów: 54
Wysłane: 28 stycznia 2016 08:20:22 przy kursie: 82,50 zł
@anty_teresa

Ad3. Nie jestem jakimś orłem od AT ale jedna świeczka niewiele wnosi. Praktycznie każda formacja potrzebuje dodatkowego potwierdzenia, tu sporo zależy od tego jak pójdzie dzisiejsza sesja albo potwierdzi albo zaneguje ową świeczkę ;)

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 28 stycznia 2016 08:26:21 przy kursie: 82,50 zł

jurror
0
Wpisów: 650
Wysłane: 28 stycznia 2016 10:04:59 przy kursie: 81,51 zł
@antyteresa

Oczywiście się z tobą nie zgodzę , konsolidacja to też trend wyrwanie się z niej zapoczątkuje nowy.

Masz przykłady CIG i CDR i jak był RSI na wykupieniu już na starcie nowej fali wzrostowej.

Jak mówię papier z wielu powodów gotowy do budowania większej swojej wartości.

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Nie interesują mnie dzienne zachowania kursu i np świece japońskie. Mnie interesuje inwestycja w przyszłą wartość spółki. Spekulacje zostawiam innym. W średnim i dłuższym terminie najważniejsze jest pokonanie oporów i budowanie nowej fali wzrostowej.Koniec kropka.
Edytowany: 28 stycznia 2016 10:11

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 28 stycznia 2016 10:54:05 przy kursie: 81,51 zł
Zadałem pytania, a Ty sie z nimi nie zgadzasz... thumbright

Nie ma argumentów to można napisać, że ziemia jest płaska i trzymają ja krokodyle. To oczywiste.

Skoro skuteczność sygnałów technicznych sięga 60 proc. to oczywistym jest, że zawsze znajdą się przykłady na tak lub nie, natomiast brak odpowiedzi na zadane pytania jest Twoim najlepszym komentarzem do wiedzy z zakresu AT

jurror
0
Wysłane: 28 stycznia 2016 15:17:46 przy kursie: 81,51 zł
anty_teresa napisał(a):
Zadałem pytania, a Ty sie z nimi nie zgadzasz... thumbright

Nie ma argumentów to można napisać, że ziemia jest płaska i trzymają ja krokodyle. To oczywiste.

Skoro skuteczność sygnałów technicznych sięga 60 proc. to oczywistym jest, że zawsze znajdą się przykłady na tak lub nie, natomiast brak odpowiedzi na zadane pytania jest Twoim najlepszym komentarzem do wiedzy z zakresu AT

Jeśli pytasz to nie kasuj potem odpowiedzi, nawet jeśli są dla ciebie nie wygodne.

Kod:
mod: Posty zostały skasowane przez moderatora forum z powodu naruszenia regulaminu:
a) uwagi personalne pod adresem innych osób,
b) informowanie o własnych wynikach inwestycyjnych.
W razie dalszych naruszeń konto Użytkownika zostanie trwale zablokowane

1.Jak pisałem i pokazałem na przykładach RSI przy potrafi być nawet na początku trendu wzrostowego na wykupieniu i utrzymywać to wykupienie przez długi okres.

2.Konsolidacja to nie brak trendu tylko trend boczny, którego zakończenie tworzy nowy trend albo rosnący albo spadający.

3. Przełamanie oporów będzie skutkowało utworzeniem trendu wzrostoweo.

4. Nie patrze na świece dzienne bo mnie z punktu technicznego nie interesują, jeśli ciebie tak mocno absorbują zinterpretuj poszczególne świece np na wykresie CDR w trendzie wzrostowym. Jakie wnioski wysnujesz??

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 28 stycznia 2016 15:45

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 28 stycznia 2016 15:52:45 przy kursie: 81,51 zł
daro_1975 napisał(a):
anty_teresa mam pytanie w gruncie rzeczy bardzo proste kupowac teraz czy poczekać?

Nie udzielam porad inwestycyjnych wprost, ale logika podpowiada, że przy braku trendu, czyli w trendzie bocznym papiery kupuje się przy wsparciu, a sprzedaje przy oporze. Znów wyjście z konsolidacji także można traktować jako powstanie nowego trendu - ergo okna Darwasa. Jak jest w przypadku 11B? Średniiterminowy (tygodniowy) ADX i malunki świadczą, że trend wzrostowy albo spadkowy na razie nie istnieje...

@juror
Od bardzo dawna nie skasowałem żadnego Twojego postu. Nie ma dla mnie niewygodnych odpowiedzi. Są tylko takie które coś wnoszą do dyskusji, mają merytoryczne uzasadnienie i są takie które są pobożnym życzeniem, jak ta dotycząca AT.
Edytowany: 28 stycznia 2016 15:58

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 28 stycznia 2016 16:06:42 przy kursie: 81,51 zł
jurror napisał(a):

1.Jak pisałem i pokazałem na przykładach RSI przy potrafi być nawet na początku trendu wzrostowego na wykupieniu i utrzymywać to wykupienie przez długi okres.

Oczywiście, że tak może być. Problem w tym, że ten trend wzrostowy musi nastąpić, a na razie mamy trend boczny według Twojej metodologi, a w tym trendzie oscylatory (w mniejszym interwale) wykorzystuje się do grania od bandy do bandy.

jurror napisał(a):

2.Konsolidacja to nie brak trendu tylko trend boczny, którego zakończenie tworzy nowy trend albo rosnący albo spadający.
3. Przełamanie oporów będzie skutkowało utworzeniem trendu wzrostoweo.

Z tym nikt nie dyskutuje, tylko jaki to ma związek z obecną sytuacją 11B?

jurror napisał(a):

4. Nie patrze na świece dzienne bo mnie z punktu technicznego nie interesują, jeśli ciebie tak mocno absorbują zinterpretuj poszczególne świece np na wykresie CDR w trendzie wzrostowym. Jakie wnioski wysnujesz??
Na wątku CDR znajdziesz na podstawie świec dziennych wyznaczony akurat przeze mnie punkt zwrotny, który obowiązuje do dziś dnia...

jurror
0
Wysłane: 28 stycznia 2016 16:26:54 przy kursie: 81,51 zł
anty_teresa napisał(a):
daro_1975 napisał(a):
anty_teresa mam pytanie w gruncie rzeczy bardzo proste kupowac teraz czy poczekać?

Nie udzielam porad inwestycyjnych wprost, ale logika podpowiada, że przy braku trendu, czyli w trendzie bocznym papiery kupuje się przy wsparciu, a sprzedaje przy oporze. Znów wyjście z konsolidacji także można traktować jako powstanie nowego trendu - ergo okna Darwasa. Jak jest w przypadku 11B? Średniiterminowy (tygodniowy) ADX i malunki świadczą, że trend wzrostowy albo spadkowy na razie nie istnieje...

@juror
Od bardzo dawna nie skasowałem żadnego Twojego postu. Nie ma dla mnie niewygodnych odpowiedzi. Są tylko takie które coś wnoszą do dyskusji, mają merytoryczne uzasadnienie i są takie które są pobożnym życzeniem, jak ta dotycząca AT.

Co do zajmowanie pozycji w konsolidacji.Gdyby ktoś miał taką strategie jaką ty propagujesz, to przy poprzedniej konsolidacji, na 11 bit w szybkim czasie by nie zarobił potężnych procentów gdy podeszli w 1 sesji pod opory konsolidacyjne.

P.S punkty zwrotne są zawsze gdy przełamuje się długie opory/wsparcia konsolidacyjne. Obecnie na cdr jest chłodzenie oscylatorów, to jest zwykła korekta a nie punkt zwrotny i zmian trendu na spadkowy.
Edytowany: 28 stycznia 2016 16:47

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 28 stycznia 2016 17:58:04 przy kursie: 81,51 zł
I znów próbujesz coś udowadniać na siłę. Chcesz powiedzieć, że kurs zanim znalazł się przy górnym ograniczeniu szerokiej konsolidacji najpierw nie był przy dolnej? Człowieku, przeczytaj jeszcze raz: kupujemy przy dolnej sprzedajemy przy górnej, jeśli są do tego przesłanki (zmiana kierunku oscylatora, czy kształt świecy)

Z resztą, nie szkodzi że nawet jakby ktoś według tej strategi nie zarobił tych 40 proc., bo lepiej stracić okazję niż pieniądze. Troszkę wcześniej dokładnie taka strategia uchroniłaby posiadaczy CIG przez zjazdem kapitału z 16 do 7 zł. Kto będzie miał na koniec więcej pieniędzy? Ten co zjechał na CIGu i wszedł na samym dole konsolidacji w 11B, czy ten kto sprzedał w odpowiednim momencie i potem kupił 11B nawet po 50 proc. wzroście?

Ciekawe jest to co piszesz o CDR. Na 11B jest trend wzrostowy pomimo tygodniowego ADX znacznie poniżej 20, natomiast na CDR jest korekta wzrostów przy ADX na poziomie 28 oraz wyższym położeniu DI- względem DI+, tygodniowym MACD poniżej równowagi w niedźwiedzim układzie? Ciekawe, bardzo ciekawe thumbright

mrJackson
5
Wpisów: 279
Wysłane: 28 stycznia 2016 18:12:42 przy kursie: 81,51 zł
anty_teresa napisał(a):

... kupujemy przy dolnej sprzedajemy przy górnej ..

Rozumiem, że jesteśmy teraz przy górnej? Tak z ciekawości to kto teraz kupuje? Skoro to taki elementarz, do którego wszyscy się powinni stosować.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 28 stycznia 2016 18:25:09 przy kursie: 81,51 zł
Czy ja gdzieś napisałem, że wszyscy powinni się stosować? Napisałem co wynika tylko z AT w przedstawionym przez interlokutora kwancie czasowym, a przecież ludzie grają z powodów fundamentalnych, stosują AT w różnych interwałach czasowych, czy w końcu używają systemów inwestycyjnych, czy w końcu kupują akcje bo "wierzą" i zaciskają kolana żeby rosło.

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 28 stycznia 2016 18:31:50 przy kursie: 81,51 zł
nie elementarz tylko strategia.
Niektórym może się podobać innym nie, tak jak niektórzy zarabiają na giełdzie - inni nie.
Wszystko sprowadza się do magicznego terminu "ryzyko".
Z wypowiedzi Jurrora można wywnioskować, że ryzyko straty przy kupnie akcji 11bit jest zerowe.
Tylko nie określa długości inwestycji, jej wielkości oraz spodziewanego targetu, ani negatywnego scenariusza, w którym dla przykładu zarząd rzuca to wszystko w <gdzieś> i wyjeżdża w bieszczady.
Wot taka strategia.

Problem w tym, że z tym ryzykiem to tak nie jest i każdy musi je sobie sam obliczyć, tu pozwolę sobie zacytować klasyka (sportowego) "bo zawsze może wyskoczyć jakiś Tepes".

NikoPL
0
Wpisów: 54
Wysłane: 28 stycznia 2016 18:45:40 przy kursie: 81,51 zł
anty_teresa napisał(a):
I owszem :)

A dzisiejsza świeczka raczej zapowiada ponowienie próby ataku na opór niż potwierdzenie wczorajszej formacji - nie sądzisz?

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 28 stycznia 2016 19:04:16 przy kursie: 81,51 zł
Tutaj akurat się zgodzić do końca nie mogę. Przecież mówiliśmy, że wczorajszy setup wymaga potwierdzenia. Czyż nie jest nim zamknięcie poniżej wczorajszego minimum? Owszem dolny cień daje jakieś nadzieje, tym bardziej, że wolumen świadczy iż popyt się jeszcze nie poddał. Tym nie mniej na obecną chwilę ciut bardziej prawdopodobny wydaje się spadek kursu niż wzrost.

Ale pieniędzy bym na to nie postawił thumbright
Edytowany: 28 stycznia 2016 19:05

mrJackson
5
Wpisów: 279
Wysłane: 28 stycznia 2016 19:32:07 przy kursie: 81,51 zł
W ciągu ostatnich 4 sesji po "dość wysokich" cenach właściciela zmieniło ponad 3,8% akcji - to sporo. Do przebicia oporu przydałoby się jakieś pozytywne info. Z wywiadu w parkiecie wiadomo, że IVkw 2015 był najlepszy w zeszłym roku ale to nie jest ta informacja. Zostają nam zatem info o przekroczeniu progu lub optymistyczne raporty (szacunki) sprzedaży konsolowej. blackeye

jurror
0
Wysłane: 28 stycznia 2016 21:48:09 przy kursie: 81,51 zł
anty_teresa napisał(a):
I znów próbujesz coś udowadniać na siłę. Chcesz powiedzieć, że kurs zanim znalazł się przy górnym ograniczeniu szerokiej konsolidacji najpierw nie był przy dolnej? Człowieku, przeczytaj jeszcze raz: kupujemy przy dolnej sprzedajemy przy górnej, jeśli są do tego przesłanki (zmiana kierunku oscylatora, czy kształt świecy)

Z resztą, nie szkodzi że nawet jakby ktoś według tej strategi nie zarobił tych 40 proc., bo lepiej stracić okazję niż pieniądze. Troszkę wcześniej dokładnie taka strategia uchroniłaby posiadaczy CIG przez zjazdem kapitału z 16 do 7 zł. Kto będzie miał na koniec więcej pieniędzy? Ten co zjechał na CIGu i wszedł na samym dole konsolidacji w 11B, czy ten kto sprzedał w odpowiednim momencie i potem kupił 11B nawet po 50 proc. wzroście?

Ciekawe jest to co piszesz o CDR. Na 11B jest trend wzrostowy pomimo tygodniowego ADX znacznie poniżej 20, natomiast na CDR jest korekta wzrostów przy ADX na poziomie 28 oraz wyższym położeniu DI- względem DI+, tygodniowym MACD poniżej równowagi w niedźwiedzim układzie? Ciekawe, bardzo ciekawe thumbright

Powiedz mi ile można było kupować akcji poniżej 9 PLN ?? Ja nie mowie o jakiś detalicznych kwestiach i czekanie paru miesięcy żeby parę PLNow ugrać.Tylko mówimy o konkretniejszych inwestycjach i tak się złożyło że dzięki OFE można było zebrać konkretniejsze pakiety akcji tuż pod oporem konsolidacyjnym na poziomie ok 15 pln. Na szczęście od jakiegoś czasu obroty na 11 bit są konkretne spółka staje się fajnie płynna co też przy inwestowaniu większych środków jest bardzo ważnym aspektem. To też obrazuje że rynek interesuje się 11 bit pod inwestowanie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

387 388 389 390 391

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,364 sek.

vdnwkxjf
vmujihvm
eoooglzm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
prmlwpgl
nijvfosb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat