PARTNER SERWISU
hcdcvqwv
388 389 390 391 392
Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 29 stycznia 2016 10:17:09 przy kursie: 85,95 zł
Gra bardzo dobrze sprzedaje się na niemieckim Amazonie. Wykupiony został niemal cały nakład. Ciekawe jak duży był. W każdym razie zostało 10 sztuk...
www.amazon.de/gp/switch-langua...

pandorinium
52
Wpisów: 982
Wysłane: 29 stycznia 2016 10:36:39 przy kursie: 85,95 zł
Do tego w 2013 rynek niemiecki był największy w Europie pod względem sprzedaży gier na konsole, niestety nie znalazłem nic nowszego. Niby może przez porównanie dałoby radę jakoś to określić, choćby na jakich miejscach był wiedźmin i ile kopii poszło, bo tam chyba wiadomo to może dałoby jakieś rozeznanie, które miejsce jaki przychód generuje.

chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 29 stycznia 2016 12:33:36 przy kursie: 85,95 zł
Dzisiaj do sklepów trafiło „This War of Mine:The Little Ones”, czyli konsolowa wersja gry „This War of Mine”. Jak się sprzedaje?

Produkcja już od kilku tygodni dostępna jest w przedsprzedaży. Jak podaje spółka, cieszy się dużym zainteresowaniem.
– Sprzedaż pre-orderów przekroczyła nasze oczekiwania jak również szacunki przygotowane przez Deep Silver. To dowód, że rynek czekał na nasz tytuł. To również dobry prognostyk jeśli chodzi o możliwą sprzedaż w okresie popremierowym – mówi, cytowany w komunikacie, Grzegorz Miechowski, prezes 11 bit studios.
Łączny koszt produkcji „TWoM:TLO" nie przekroczył kilkuset tysięcy złotych. – Przychody z przedsprzedaży już pokryły nasze wydatki na stworzenie gry – dodaje prezes. Sygnalizuje, że spółka rozmawia z Deep Silver w sprawie wydania płatnego dodatku do podstawowej wersji „This War of Mine" rozbudowującego grę o elementy z „TWoM:TLO". – Od strony technicznej jesteśmy gotowi, żeby takie DLC wypuścić bardzo szybko. Szczegóły musimy jednak ustalić z naszym partnerem – informuje prezes. Uważa, że premiera „TWoM:TLO" będzie miała decydujący wpływ na wyniki finansowe spółki w I kwartale i całym 2016 r.

www.parkiet.com/artykul/26,146...
Everything you know is wrong.........

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 29 stycznia 2016 12:35:42 przy kursie: 85,95 zł
Frey napisał(a):
Gra bardzo dobrze sprzedaje się na niemieckim Amazonie. Wykupiony został niemal cały nakład. Ciekawe jak duży był. W każdym razie zostało 10 sztuk...
www.amazon.de/gp/switch-langua...

można poczekać i zobaczyć jak długo będą schodzić pozostałe, na razie przez 2 godziny zniknęła jedna sztuka, a cena jest promocyjna.
Gdyby na amazonie schodziło dziennie 10 sztuk, to te 100tyś ciężko będzie uzyskać w ciągu miesiąca.

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 29 stycznia 2016 16:47:28 przy kursie: 85,95 zł
dziś pojawił się artykuł:
biznes.pap.pl/pl/news/pap/info...:tlo---wydatki-na-gre-sie-zwrocily

dwie rzeczy na które zwróciłem uwagę:
Cytat:
Łączny koszt produkcji „TWoM:TLO” nie przekroczył kilkuset tysięcy złotych.
"Przychody z przedsprzedaży „TWoM:TLO” już pokryły nasze wydatki na stworzenie gry" - powiedział prezes.

ja mam wątpliwości co to oznacza, czy prezesowi chodzi o to, że to co płaci spółce DS to już kilkaset tysięcy złotych, czy raczej wspomniane kilkaset tysięcy złotych minus to co płaci DS zostało pokryte ?

Druga może być wskazówką do pierwszej (a na pewno argumentem dla wszystkich optymistów i nadoptymistów occasion7):
Cytat:
Sprzedaż pre-orderów przekroczyła nasze oczekiwania jak również szacunki przygotowane przez Deep Silver.

Wcześniej spółka podawała, że spodziewa się przychodów na podobnym poziomie co do wersji PC, czy to w tej chwili nie oznacza, że przychody powinny być wyższe niż dla PC ? Co sądzicie ?
Edytowany: 29 stycznia 2016 16:49

pandorinium
52
Wpisów: 982
Wysłane: 29 stycznia 2016 17:11:02 przy kursie: 85,95 zł
Dla mnie to oznacza, że prowizja ze sprzedaży która przypada dla 11b pokryła koszty. Czyli dla przykładu jeżeli wydali 300K to powinni sprzedać jakieś 15K sztuk zakładając, że z kazdej mają 20% dla siebie i gra kosztuje 100zł. Bo na bank spółka wie, ile mają z jednego egzemplarza, może nie super dokładnie, kursy walut, różne ceny w państwach, ale orientacyjnie powinni wiedzieć. Ale to może oznaczać również, że przychody pokryły koszt, ale jak się podzieli kto ile bierze z tortu to nadal stworzenie gry im się nie zwróciło. Ciekawi mnie np, ile DP prognozował że sprzeda, jaki był nakład i czy w USA oraz Japonii też sprzedaż idzie w miarę dobrze.
Edytowany: 29 stycznia 2016 17:12

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 29 stycznia 2016 18:19:57 przy kursie: 85,95 zł
Pojawił się trailer promocyjny TWOM LO:

Dla mnie REWELACYJNY!!!
thumbright
Edytowany: 29 stycznia 2016 22:34

chris_martin
35
Wysłane: 29 stycznia 2016 20:23:20 przy kursie: 85,95 zł
Summary
This fantastic title really gives you its all. You will develop a genuine emotional connection to your group of survivors, and feel compelled to do your best to help them survive.

Simple gameplay conceals a complex, emotional story that will keep you playing, and force you to confront nature of war, survival, family and parenthood.

This War Of Mine: The Little Ones is a must buy title, without a shadow of a doubt!

www.xboxoneuk.com/xbox-one/thi...

lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 29 stycznia 2016 21:41:22 przy kursie: 85,95 zł
vladinho napisał(a):

Cytat:
Sprzedaż pre-orderów przekroczyła nasze oczekiwania jak również szacunki przygotowane przez Deep Silver.

Wcześniej spółka podawała, że spodziewa się przychodów na podobnym poziomie co do wersji PC, czy to w tej chwili nie oznacza, że przychody powinny być wyższe niż dla PC ? Co sądzicie ?

Być może ja czegoś nie dostrzegam co inni widzą, ale moim zdaniem nie ma na dzień dzisiejszy żadnych przesłanek do wielkiego optymizmu co do potencjalnej sprzedaży na konsole.

Dowiedzieliśmy się dzisiaj, że TWOM:TLO będzie dystrybuowane w pudełkach tylko na wybranych rynkach (nie będzie w USA i Japonii). Dla wszystkich to jasny i oczywisty sygnał od DeepSilver, że nie widzieli potencjału sprzedażowego gry w wersji pudełkowej na tych rynkach. Póki co rankingi na amazonie w UK czy Niemczech nie pokazują dużej sprzedaży.

Zostaje więc sprzedaż cyfrowa. W dniu premiery mamy dopiero 145 miejsce na xboxstore:
store.xbox.com/pl-PL/Xbox-One?...

Nie wiem jak jest na PS4 bo nie ma rankingów. Zauważcie jednak, że sama spółka podkreślała, że rynek konsolowy to 90% pudełka. Zadajcie sobie teraz pytanie na jaki wynik sprzedażowy można liczyć wiedząc, że nie będzie pudełek w USA?

Wydaje mi się, a nawet jestem pewien, że optymizm wielu osób wynika z prostego faktu - dużego wzrostu kursu. Dla mnie oczywiste jest to o czym pisałem niedawno - niemal od debiutu na głównym ktoś (najpewniej fundusz) zbiera ogromne ilości z ukrycia i nie dopuszcza do korekty kursu. Dopóki nie skończą mu się gotówka i chęci to wzrost będzie trwał i trwał, ale póki co w oderwaniu od sprzedaży na konsole, czyli pachnie spekulacją.

PS. Wyszła właśnie recenzja na GameSpot - 7/10.
www.gamespot.com/reviews/this-...

jurror
0
Wpisów: 650
Wysłane: 29 stycznia 2016 23:25:35 przy kursie: 85,95 zł
Zbiera ogromne ilości i nie dopuszcza do korekty hmmmm.

Policzmy prezesi sprzedali 200 k akcji w pakietówkach. W ostatnim miesiącu przewineło sie ponad 200 k akcji.w ostatnim roku 2 mln akcji.
Wedlug twojej teori ten co nie "dopuszcza do korekty" powinien dawno sie ujawić a z niego taki gapcio.

A niby dlaczego miałaby być ta korekta? Dlatego że mają 20 mln zysku z Teom do tej pory i pewnie w tym roku dorzucą kolejne ponad 10 mln? Dlatego że w tym roku może jeszcze wypuszczą 4 gry i właśnie dlatego powinno się skorekcić na np.kapitalizacje Blo, bo vvd ma za dużą jak na tą twoją "korektę"?

Kod:
mod: usunięto zaczepkę personalną. ostatnie ostrzeżenie dla użytkownika Jurror
Edytowany: 29 stycznia 2016 23:27

daro_1975
1
Wpisów: 187
Wysłane: 30 stycznia 2016 07:21:18 przy kursie: 85,95 zł
anty_teresa napisał(a):
daro_1975 napisał(a):
anty_teresa mam pytanie w gruncie rzeczy bardzo proste kupowac teraz czy poczekać?

Nie udzielam porad inwestycyjnych wprost, ale logika podpowiada, że przy braku trendu, czyli w trendzie bocznym papiery kupuje się przy wsparciu, a sprzedaje przy oporze. Znów wyjście z konsolidacji także można traktować jako powstanie nowego trendu - ergo okna Darwasa. Jak jest w przypadku 11B? Średniiterminowy (tygodniowy) ADX i malunki świadczą, że trend wzrostowy albo spadkowy na razie nie istnieje...

@juror
Od bardzo dawna nie skasowałem żadnego Twojego postu. Nie ma dla mnie niewygodnych odpowiedzi. Są tylko takie które coś wnoszą do dyskusji, mają merytoryczne uzasadnienie i są takie które są pobożnym życzeniem, jak ta dotycząca AT.

Czy zachowanie kursu w piątek oznacza wyjscie z konsolidacji i utworzenie się nowego trendu wzrostowego,czy tez jeszcze za wczesnie o tym mówić?

chris_martin
35
Wysłane: 30 stycznia 2016 09:11:41 przy kursie: 85,95 zł
@ darek, wykup abonament w SW - ostatnia analiza techniczna 11bit da Ci odpowiedz king

we Francji np juz 39 w Bestach tuz za W3

www.amazon.fr/gp/bestsellers/v...

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 30 stycznia 2016 09:22:56 przy kursie: 85,95 zł
lelo-pakero napisał(a):

Wydaje mi się, a nawet jestem pewien, że optymizm wielu osób wynika z prostego faktu - dużego wzrostu kursu. Dla mnie oczywiste jest to o czym pisałem niedawno - niemal od debiutu na głównym ktoś (najpewniej fundusz) zbiera ogromne ilości z ukrycia i nie dopuszcza do korekty kursu. Dopóki nie skończą mu się gotówka i chęci to wzrost będzie trwał i trwał, ale póki co w oderwaniu od sprzedaży na konsole, czyli pachnie spekulacją.

Czyli według Twojej tezy fund jest "głupim dawcą kapitału" nie wiem czy piszesz o tym na poważnie czy żartujesz. Fundusz ma na tyle dużo kapitału, że na tej spółce nie zabrakłoby mu na pewno. Więc teza błędna. O ile wiem to fundusze żyją z zarabiania kasy a nie tracenia na kupnie akcji "takich słabych i nierentownych spółek" - więc albo zapędziłeś się w swoich tezach w "kozi róg" albo poniosła Cię fantazja. Od dłuższego czasu błądzisz w swoich analizach spółki i dalej idziesz tą drogą. Nie wiem czemu spółka nie słucha tego co im prorokujesz ale najwyraźniej mają inną wizję niż Ty.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 30 stycznia 2016 09:42:54 przy kursie: 85,95 zł
daro_1975 napisał(a):

Czy zachowanie kursu w piątek oznacza wyjscie z konsolidacji i utworzenie się nowego trendu wzrostowego,czy tez jeszcze za wczesnie o tym mówić?

Z pewnością kurs wyszedł z konsolidacji. Natomiast, czy utworzy się trend wzrostowy to nie jest jeszcze pewne. Ale w każdym bądź razie po roku przebywania w trendzie bocznym i jego opuszczeniu kontynuacja zwyżki wydaje się bardzo prawdopodobna.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 30 stycznia 2016 10:16:35 przy kursie: 85,95 zł
Poniżej zamieszczam fragment analizy technicznej 11B z 27 stycznia.
Wykres Dnia napisał(a):
Wielu graczy, kupujących wówczas wybicie intraday, będzie miało silną pokusę zamknięcia pozycji i wyjścia na zero po długim cierpieniu. Zatem jest jasne, że o dalszych losach notowań zadecyduje zachowanie kursu akcji względem poziomu 83 zł. Za to w razie udanego wybicia należy oczekiwać sięgnięcia strefy co najmniej 98-100 zł, a w optymistycznym wariancie nawet xxx-xxx (sorry, tego fragmentu nie ujawniam) zł.
Sytuacja techniczna sprzyja próbie konfrontacji z oporem. Na wskaźnikach obowiązują sygnały kupna, nie widać też symptomów wytracania impetu zwyżki.

A teraz spójrzmy jak rozwijała się sytuacja na kolejnych sesjach. Zgodnie z przypuszczeniami, w okolicy historycznego szczytu uaktywniła się podaż, zostawiając szpetny ślad na wykresie. Co więcej, na kolejnej sesji sytuacja pogorszyła się. Hm... o kant tyłka potłuc taką analizę, co? Nie do końca, czytajmy dalej.
Wykres Dnia napisał(a):
Warto też zwrócić uwagę, że ostatnie wzrosty mają podłoże spekulacyjne (dalej następuje uzasadnienie)

I wielce prawdopodobnie właśnie ten spekulacyjny kapitał rejterował się, widząc niekorzystny rozwój sytuacji. Stąd spadki na kolejnej sesji. Natomiast, jak zauważył Anty, popyt nie złożył broni, o czym świadczy długi dolny cień czwartkowej świecy. Efekty było widać wczoraj.

Analiza techniczna nie służy do tego, by podawać z aptekarską dokładnością co będzie się działo jutro a co pojutrze. Jeżeli ktoś właśnie tego oczekuje po analizie, to jest w błędzie. Co, jak widać, zupełnie nie przeszkadza w deprecjonowaniu tejże, prawda 007?
Edytowany: 30 stycznia 2016 13:53

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 30 stycznia 2016 12:21:51 przy kursie: 85,95 zł
Końcówka wczorajszego dnia była ciekawa, bo po 16 nagle zniknął cały popyt między 83-87 złotych i jedna próba sprzedaży 300 akcji zakończyła się dużą dzidą w dół. Następnie podbito w okolice 86 złotych i do końca już pilnowano tej okolicy.

Przy okazji niemiecki Amazon chyba wyprzedał swoją partie TWOM:TLO na PS4, bo teraz sprzedaż idzie z zapasów sklepu Imladen, z którym Amazon współpracuje.

Wersja XboxOne wciąż jest sprzedawana z zapasów Amazona.
Edytowany: 30 stycznia 2016 12:26

NikoPL
0
Wpisów: 54
Wysłane: 30 stycznia 2016 13:15:39 przy kursie: 85,95 zł
lelo-pakero napisał(a):
vladinho napisał(a):

Cytat:

Być może ja czegoś nie dostrzegam co inni widzą, ale moim zdaniem nie ma na dzień dzisiejszy żadnych przesłanek do wielkiego optymizmu co do potencjalnej sprzedaży na konsole.

Dowiedzieliśmy się dzisiaj, że TWOM:TLO będzie dystrybuowane w pudełkach tylko na wybranych rynkach (nie będzie w USA i Japonii). Dla wszystkich to jasny i oczywisty sygnał od DeepSilver, że nie widzieli potencjału sprzedażowego gry w wersji pudełkowej na tych rynkach. Póki co rankingi na amazonie w UK czy Niemczech nie pokazują dużej sprzedaży.

Zostaje więc sprzedaż cyfrowa. W dniu premiery mamy dopiero 145 miejsce na xboxstore:
store.xbox.com/pl-PL/Xbox-One?...

Nie wiem jak jest na PS4 bo nie ma rankingów. Zauważcie jednak, że sama spółka podkreślała, że rynek konsolowy to 90% pudełka. Zadajcie sobie teraz pytanie na jaki wynik sprzedażowy można liczyć wiedząc, że nie będzie pudełek w USA?

A koledze trudno doczytać, ze zestawienia, o których tu pisze, są robione w oparciu o tygodniowe przedziały czasowe???

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 30 stycznia 2016 13:49:29 przy kursie: 85,95 zł
Hmm Imdladen wyprzedał swoje kopie na PS4, więc Amazon.de przerzucił się na kolejny sklep na liście.

Czyżby Amazon.de nie docenił popytu na TWOM:TLO, skoro zmuszeni są do korzystania z zapasów sklepów stowarzyszony raptem już 2 dnia od premiery?

lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 30 stycznia 2016 16:14:43 przy kursie: 85,95 zł
baks napisał(a):

Czyli według Twojej tezy fund jest "głupim dawcą kapitału" nie wiem czy piszesz o tym na poważnie czy żartujesz.

Ja tego nie napisałem. Tu się kłania twój brak umiejętności czytania ze zrozumieniem i interpretacji tekstu. Ktokolwiek skupuje od ponad miesiąca akcje 11bit - dla ciebie może to być Święty Mikołaj, ja obstawiam fundusz/e z racji typu, ilości i czasu składanych zleceń - robi to spekulacyjnie, licząc, że spekulacja znajdzie potwierdzenie w faktach. To jest moja teza. Tak baks, fundusze też spekulują!

baks napisał(a):
Fundusz ma na tyle dużo kapitału, że na tej spółce nie zabrakłoby mu na pewno. Więc teza błędna.

Jeżeli uważasz, że fundusze całą swoją wolna gotówkę mogą zainwestować w akcje jednej spółki to masz rację. Tyle tylko, że nie mogą, z racji dywersyfikacji, lub nie chcą, bo mają takie założenia, więc jak zwykle nie masz racji.

chris_martin
35
Wysłane: 30 stycznia 2016 16:20:36 przy kursie: 85,95 zł
chimpo napisał(a):
Hmm Imdladen wyprzedał swoje kopie na PS4, więc Amazon.de przerzucił się na kolejny sklep na liście.

Czyżby Amazon.de nie docenił popytu na TWOM:TLO, skoro zmuszeni są do korzystania z zapasów sklepów stowarzyszony raptem już 2 dnia od premiery?

to pokazuje skale sukcesu sprzedażowego TWOM TLO !!! spółka przecież podała oficjalny komunikat iz pre-ordery przekroczyły oczekiwania 11Bit i Koch Media/Deep Silver - teraz rusza produkcja dodatkowych kopii pudełkowych zapewne blah5

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

388 389 390 391 392

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,162 sek.

akuawiuy
dyqcvaph
xqdbscvb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lgcwrowb
lxnxbwmj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat