PARTNER SERWISU
vlijtfso
113 114 115 116 117

E-KANCELARIA GPF (Catalyst)

Kalashnikov
0
Wpisów: 537
Wysłane: 4 kwietnia 2016 19:46:53
Publiczna dyskusja o propozycjach Nomada to chyba słaby pomysł - zważywszy na to, w jaki wał wpuścił inwestorów prezesiunio Pawłowski. Chyba że jest to wiedza ogólnodostępna?

markiewk
0
Wpisów: 21
Wysłane: 8 kwietnia 2016 21:44:57
publiczna czy niepubliczna dyskusja nie ma juz chyba zdanego sensu bo sąd podjął decyzje o likwidacji upadłościowej.
wiec dla EKA i jej zobowiązań wobec nas to juz koniec.

Pozostaje tylko śledztwo w sprawie niegospodarności poprzedniego zarządu, rady i właściciela.

no chyba ze dyskutujemy o pozyskaniu kupca co zapłaci za resztówkę EKA 10 milionów zl.
bo przy cenie 1,5 miliona to syndyk bedzie mial na waciki i to dla siebie i ZUS a nie dla obligatariuszy.

chudy_
0
Wpisów: 46
Wysłane: 22 czerwca 2016 15:41:27
czy ktoś wie może jaka sprawa toczy się w sadzie karnym (podkraslam KARNYM) we wroclawiu w sprawie ekancelarii? dostałem wezwanie na świadka w tej sprawie. może ktoś cos wie? czy zakończone powodzeniem sledztwo prokuratury w tej sprawie otwiera droge do odzyskanaia zobowiazan z obligacji na drodze cywilnej z majątku pawlowskiego?

kondorek
0
Wpisów: 49
Wysłane: 22 czerwca 2016 16:21:13
W zeszłym tygodniu też byłem przesłuchiwany w tej sprawie. W zasadzie pytali tylko o ogólne kwestie, kiedy kupiłem, od kogo, ile miałem, ile spłacili, ile nie i czy czuję się oszukany.... Wiem tylko, że sprawa karna i że z Wrocka.

pixEl1
0
Wpisów: 5
Wysłane: 22 czerwca 2016 22:32:50
Witam, ja również byłem przesłuchiwany (po raz drugi) i w zasadzie padły te same pytania co na przesłuchaniu dla warszawskiej prokuratury. Ja zostałem dodatkowo poproszony o dostarczenie dowodów w stylu potwierdzenia przelewu za obligacje, dokumentów potwierdzających przydział obligacji itd. Tak więc nic nowego bym się tu nie spodziewał.

Pozdrawiam

ricco1
2
Wpisów: 495
Wysłane: 12 lipca 2016 13:32:32
Mnie tez wezwali na przesluchanie....

markosw
0
Wpisów: 93
Wysłane: 12 lipca 2016 21:53:06
Ja jutro mam spotkanie w komendzie policji celem udzielenia informacji jako świadek. Mam nadzieję, że śledztwo w sprawie "działalności" byłego prezesa EKA przyspieszy bo i z prokuratury w krótkim czasie dostałem dwa pisma informacyjne.

Kalashnikov
0
Wpisów: 537
Wysłane: 13 lipca 2016 20:44:39
Ja również mam spotkanie. Fajnie, już się nie mogę doczekać. Mam już wszystko ładnie pokserowane, przygotowane wypowiedzi Pawłowskiego, Marcinkowskiej, komunikaty ESPI/EBI. Nawet sobie artykuły przygotowałem z jakich mogą być ścigani, aby Pan policjant się nie wysilał za nadto a i żeby pan prokurator jeśli jest z linii partyjnej - głowy sobie nie zawracał drobnostkami.

Także Hey ho, Let's go!

markosw
0
Wysłane: 13 lipca 2016 21:18:10
Widzę Kalasnikov, że jesteś dobrze przygotowany. Ja niestety poszedłem bez papierów ale policjantowi jeszcze dziś przesłałem m.in. korespondencję od wspomnianej wyżej pani, która zachęcała mnie do zakupu obligacji EKA i mam nadzieję, że w związku z tym zostanie zaproszona do prokuratury celem złożenia wyjaśnień. O panu Pawłowskim również pamiętałem, zwłaszcza jego uspokajające (moim zdaniem wprowadzające w błąd) wypowiedzi w wywiadzie udzielonym na nieco ponad miesiąc przed złożeniem wniosku o ogłoszenie upadłości EKA z możliwością zawarcia układu w którym to wywiadzie stwierdził cyt.
Spółka jest stabilna i z powodzeniem prowadzi bieżącą działalność. Wypracowuje gotówkę (choć owszem - chwilowo na mniej zadawalającym poziomie niż w poprzednich okresach), która zostanie wypłacona inwestorom
Artykuł ten załączę też jako dowód w sprawie bo moim zdaniem powinien zapoznać się z nim prokurator prowadzący śledztwo.
Z pewnością żadnych pieniędzy z tej trefnej inwestycji nie odzyskamy, ale nie można odpuścić osobom, które są winne tej sytuacji.

chudy_
0
Wysłane: 14 lipca 2016 08:16:17
markos - naprawdę myślisz ze prokuratura cos zrobi? jakos w to watpie. nie slyszalem żeby kogos pociegneli do odpowiedzialności jak na razie... ogolnie strata czasu na komendzie

markosw
0
Wysłane: 14 lipca 2016 09:02:36
chudy - właśnie na taki jak twój sposób myślenia pokrzywdzonych liczą ci którzy wyłudzają pieniądze i nie ważne, czy poprzez sprzedaż "bezpiecznych" certyfikatów na nieistniejące złoto, czy obligacji "znanej firmy, która zawsze cieszyła się dużym zainteresowaniem inwestorów". Ja zrobiłem swoje tzn. zgłosiłem do prokuratury zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, złożyłem zeznania a osoby, które sprzedawały toksyczne obligacje na kilka miesięcy przed terminem kiedy powinna zostać ogłoszona upadłość EKA niech teraz chodzą do prokuratury i tłumaczą się ze swojej działalności.
Edytowany: 14 lipca 2016 09:04

chudy_
0
Wysłane: 14 lipca 2016 09:52:37
markos - gdyby to faktycznie cos dawalo to bym może i się z toba zgodzil ale byłem już przesłuchiwany w związku z inna upadloscia i nic to nie dalo. gdy byłem w związku z eka to sam policjant mi przyznal racje, ze nic im nie zrobia i ze prawo sprzyja takim osobom, wiec nie wiem na co liczysz. w przypadku pcz facet caly czas ma sady w dupie i miga się i nie stawia i co mu zrobisz... i ty myślisz, ze im nadepniesz na odcisk... nie wiesz chyba jeszcze w jakim kraju zyjemy... niestety prawo takie mamy i do czasu jak się ono nie zmieni to nic im nie możemy zrobić. najlepiej pogodzić się ze strata i następnym razem nie inwestować w cos co daje 10% kupon albo w ogole się wycofać z tej szulerni

zi
zi
0
Wpisów: 191
Wysłane: 14 lipca 2016 09:57:05
Dokładnie tak jak mówisz markosw. Na odzyskanie jakichkolwiek pieniędzy nie ma specjalnie co liczyć, ale należy dołożyć wszelkich starań aby oszuści zostali ukarani. Nie ma nic gorszego niż świadomość oszustów, że pozostaną bezkarni, bo to ich tylko rozzuchwala i powoduje, że inni będą chcieli iść w ich ślady.

markosw
0
Wysłane: 14 lipca 2016 10:29:13
chudy_ napisał(a):
i ty myślisz, ze im nadepniesz na odcisk... nie wiesz chyba jeszcze w jakim kraju zyjemy... niestety prawo takie mamy i do czasu jak się ono nie zmieni to nic im nie możemy zrobić.

Nie do końca się z tobą zgodzę. Był taki jeden facecik kierujący znaną firma Amber Gold, który długo czuł się bezkarny, strasząc pozwami sądowymi za rzekome szkalowanie go iż jest oszustem wyłudzającym pieniądze od klientów tej firmy. Wszystkich dziwiło, że ewidentnie oszukując ludzi cały czas prowadzi tę firmę mimo ostrzeżeń przed powierzaniem jej swoich oszczędności. Wydawało się, że nie ma na niego sposobu aż przyszedł pewien dzionek i faceta zakuto w kajdanki, nie oszczędzając nawet jego żony, która również czerpała korzyści z machlojek męża. Teraz podziwiają świat zza kratek.
Kolejnym przykładem jest SKOK Wołomin, gdzie ludzie z zarządu tej instytucji wyłudzali wielomilionowe kredyty na słupy doprowadzając ten SKOK do bankructwa. Zarzuty usłyszało już 80 osób a na poczet grożących kar zabezpieczono ich majątek na 35 mln zł. Nie sądzę, aby prokuratorskie śledztwo w tej sprawie zakończyło się jego umorzeniem.
Więc są przypadki kiedy przestępca w naszym kraju nie może czuć się bezkarny.

chudy_
0
Wysłane: 14 lipca 2016 11:16:03
tylko, ze to jednak inna sytuacja bo gościu z ambera to był zwykly leszc, który wlazł z butami na salony do których nie powinien mieć dostepu. tutaj jak ktoś trafia z emisja na catalyst to ma możliwości, żeby tak wyprowadzić majatek i tak się z tym kryc, żeby nie został dopadniety i to niestety jest nasz problem. możliwe, ze nawet niektóre emisje sa z góry ustawione w ten sposób aby opchnac towar i się ulotnić nietknięty. powiedz mi dlaczego przed takim plichta knf ostrzegal bo wchodzil w parade bankom a przed ludzmi z anti gdy pisałem do knf i do gpw i innych ze obligi nie sa wykupione to stwierdzili, ze to nie ich bajaka i maja to w glebokim powazaniu? ja już niestety po doswiadczeniach z przeszlosci wiem, ze szkoda czasu na lazenie po sadach i komisariatach bo nic z tego nie będzie a nie mysl, ze oni nawet stope postawia na komisariacie. jakiś prawnik w ich imieniu wysle pismo i tyle...
sytuacji wolomina nie znam wiec się nie wypowiadam...
chciałbym wierzyc ze służby cos zrobia ale niestety zycie mnie nauczylo ze będzie inaczej...

markosw
0
Wysłane: 14 lipca 2016 11:56:36
Zobaczymy jak w tym przypadku potoczy się sprawa. Interesujące w takim razie będzie to tłumaczenie owego prawnika na piśmie, w jaki sposób wyparowało 28 mln zł zebranych ze sprzedaży samych obligacji skutkiem czego ich posiadacze najprawdopodobniej nie otrzymają ze sprzedaży spółki EKA ani złotówki.
Edytowany: 14 lipca 2016 11:58

Rxb
Rxb
0
Wpisów: 9
Wysłane: 8 grudnia 2016 22:17:40
Dziś aresztowano niejakiego Sciborskiego Romualda z Wrocławia ( PCZ) więc i może sprawiedliwość sięgnie też po Pawłowskiego.
Choć przesłuchania w sprawie PCZ odbyły się później niż w przypadku e-Ka - widać że w tym zakresie prokuratura była bardziej operatywna. Trzeba mieć nadzieję.

de-13112024
0
Wpisów: 140
Wysłane: 10 grudnia 2016 11:48:55
następni w kolejce: Pawłowski z E-Ka oraz Gniady z Cash-Flow

hello1 hello1 hello1

sgalant
0
Wpisów: 104
Wysłane: 11 grudnia 2016 13:00:05
O Pawłowskiego byłbym spokojny ma układy z Przemysławem Czarneckim który obecnie jest posłem PiS i synem europosła Ryszarda Czarneckiego. Był okres że Przemysław Czarnecki nabył 10 % akcji E-Kancelarii, coś próbowali się ugrać. Nie zdziwiłbym się jeśli by się okazało że Czarnecki prowadzi jakiś tam biznes pod innym nazwiskiem bo kasę ma tyle milionów wyprowadził i ona gdzieś jest.

sgalant
0
Wpisów: 104
Wysłane: 11 grudnia 2016 16:38:37
Pomyliłem nazwiska powinno być zdanie ostatnie tak:
"Nie zdziwiłbym się jeśli by się okazało że Pawłowski prowadzi jakiś tam biznes pod innym nazwiskiem bo kasę ma tyle milionów wyprowadził i ona gdzieś jest."
Przepraszam

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

113 114 115 116 117

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,567 sek.

atxiulrh
meglqcgs
hbsokoue
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zlocvopx
gruclbag
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat