PARTNER SERWISU
bzowyrvj
9 10 11 12 13

BREXIT - czy będzie tak strasznie?

Marc0101
0
Wpisów: 237
Wysłane: 19 lipca 2016 21:06:18
Jesteś chamski i nie uprzejmy.
Nie napiszę więcej nic na tym wątku bo szkoda mi czasu na takich jak ty. Speak to the hand

ps. Muzułmanie maję super stosunek do żydów kochają ich i będą masowo konsumować izraelskie produkty i wspierać żydowski kapitał.
Tesco w GB rok w rok poprawia zyski i sprzedaż H&M też ma się super teraz jest dobrze a będzie jeszcze lepiej.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 20 lipca 2016 10:32:23
@Marc0101
ty za to jestes po prostu rasistą i nikt nie powinien z taką osobą rozmawiać. Szkoda czasu na takie zero to mało powiedziane.

bankrucik napisał(a):
tu sterta bredni bankrucika

Jak chrześcijanin Breivik zabił 77 osób jakoś nigdzie gazety nie pisały że chrześcijanin, a zabił je właśnie z pobudek ideologicznych (zabijać lewaków!). Jak chrześcijanin Andreas Lubitz zabił rok temu 150 osób jakoś nikt nie pisał że wychowany w religii chrześcijańskiej miał krwiożercze odruchy. Po absurdalnie głupich twoich wypowiedziach o zacytowaniu źródła ktore automatycznie czyni cytującego UBekiem z lat 50tych, chyba że podobne cytujesz sam, to wtedy jesteś patriota, straciłem szansę że jest lekarstwo dla ciebie. Po polsku mówi sie zakuty łeb.

a tak mi kolega wrzucił, patrz mówi, takie tam wspominki pana Kaczyńskiego z 2014 roku

kliknij, aby powiększyć
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 20 lipca 2016 10:49

Maniek5552
0
Wpisów: 37
Wysłane: 20 lipca 2016 11:36:34
Wyjątkowo tania zagrywka, kolego scarry. I jeszcze parę stron wcześniej narzekałeś na to, że ludzie czytają tylko nagłówki blackeye

W całej tej dyskusji brakuje jakiegoś środka, optumum.

Z jednej strony osoby krzyczące o końcu Europy, zagładzie białych, Francuzach frajerach - niedorzeczne.

Z drugiej ślepi euroentuzjaści, bagatelizujący powstałe problemy i gotowi oddać Europę pod niemieckie stery - ślepota kompletna.

Państwa zachodnie przez lata zbierały profity z tytułu przybyłych emigrantów. Koszty przystosowania były zawsze - zasiłki, mieszkania. Dzisiaj te koszty zwiększyły się, ale nie oznacza to, że cała "operacja" nie jest in plus.

Wszyscy cieszą się, że Polska jest taka lepsza, bardziej bezpieczna niż państwa zachodnie - tymczasowo może i tak. Jednak bądźmy realistami, francuskie i niemieckie fabryki jak działały tak działają. Kolega był ostatnio w siedzibie niemieckiego producenta AGD - na linii sami murzyni, Polacy, osoby z Bałkanów, a inżynierowie nad nimi niemieccy. Wiem, że to oczywiste oczywistości, ale to właśnie z tego powodu nie powinniśmy czuć się lepsi.

Jedyny plus tureckiej zawieruchy jest taki, że Polska może stać się tymczasowo pzystanią dla kapitału który uciekł z Turcji, ale ponownie - nasza zasługa w tym żadna.

/edit/

Z innej beczki:

www.obserwatorfinansowy.pl/tem...

Cytat:
„Czy Deutsche Bank to największy bank na świecie?” – pytałem na początku tego wieku prof. Norberta Waltera, szefa DB Research i głównego ekonomistę Deutsche Banku. „Pod pewnymi względami możemy go tak nazwać” – mówił z dumą słynny niemiecki ekonomista. Były to w okresie silnej ekspansji Deutsche Bank i miliardowych zysków.

Od tamtych czasów wszystko się zmieniło. Nie jest to już tak niemiecki bank, jak niegdyś: w ośmioosobowym zarządzie zasiada tylko troje Niemców, a dominują Anglosasi. Bank nie reklamuje się też hasłem „A Passion to perfom” (w niemieckiej wersji „Leistung durch Leidenschaft“), bo od dawna nie odpowiada ono już temu, jak „performuje” ta instytucja, a co do „pasji” niektórych kluczowych pracowników też są poważne zastrzeżenia.

Ryzykowne i podejrzane interesy, złe kredyty hipoteczne i stoczniowe, kary za naruszenia sankcji handlowych i manipulowanie stawką Libor to tylko niektóre z przyczyn problemów Deutsche Banku. W ostatnich latach zapłacił on 12 mld euro za różnego rodzaju kary i ugody sądowe. Obecnie na całym świecie uwikłany jest w prawie osiem tysięcy procesów. Zawiązał na nie rezerwę w wysokości 5,4 mld euro, ale jego szefowie przyznają, że to z pewnością nie wystarczy.

Pierwsze miesiące tego roku były dla Commerzbanku znacznie gorsze od oczekiwań i poziomu wyników z 2015 roku, a to źle wróży bilansowi całego roku. Słabo rozwija się akcja kredytowa skierowana dla firm. Ponadto kłopoty, z powodu których cierpi cały europejski sektor bankowy, doskwierają również mocno Commerzbankowi. Są to rekordowo niskie stopy procentowe w strefie euro i niepewność wywołana referendum w sprawie Brexit. Dziesięć lat temu za jedną akcję Commerzbanku płacono 170 euro, dziś niewiele ponad 5 euro, a widoki nie są najlepsze.

Edytowany: 20 lipca 2016 11:46

tratata
13
Wpisów: 1 033
Wysłane: 20 lipca 2016 11:44:14
Ciekawy film o Brexicie

www.youtube.com/watch?v=lX4vZ-...

Marc0101
0
Wysłane: 20 lipca 2016 15:55:31
[quote=Scarry]@Marc0101
ty za to jestes po prostu rasistą i nikt nie powinien z taką osobą rozmawiać. Szkoda czasu na takie zero to mało powiedziane.

Lepiej być rasistą niż wynarodowionym przygłupem.
Zmienisz zdanie jak zabiją zgwałcą okradną lub okaleczą kogoś z twojej rodziny i nie będzie nikogo kto mógłby wam pomóc. Wszyscy się odwrócą bo to przecież rasizm jak się broni swojego kraju i rodaków.

bankrucik
140
Wpisów: 4 899
Wysłane: 20 lipca 2016 16:30:03
Scarry napisał(a):
@Marc0101

bankrucik napisał(a):
tu sterta bredni bankrucika

Jak chrześcijanin Breivik zabił 77 osób jakoś nigdzie gazety nie pisały że chrześcijanin, a zabił je właśnie z pobudek ideologicznych (zabijać lewaków!). Jak chrześcijanin Andreas Lubitz zabił rok temu 150 osób jakoś nikt nie pisał że wychowany w religii chrześcijańskiej miał krwiożercze odruchy. Po absurdalnie głupich twoich wypowiedziach o zacytowaniu źródła ktore automatycznie czyni cytującego UBekiem z lat 50tych, chyba że podobne cytujesz sam, to wtedy jesteś patriota, straciłem szansę że jest lekarstwo dla ciebie. Po polsku mówi sie zakuty łeb.
[/imgzoom]

@scarry
faktycznie jesteś zakuty łeb bo jakbyś czytał, z chęcią zrozumienia tego co czytasz, to byś zrozumiał co napisałem, ale jak widać wolisz jedyną słuszną prawdę objawioną przez lewackich brukselczyków-sprzedawczyków czyli urzędników i powielaną przez lewackie media typu "krytyka polityczna" która żyje tylko i wyłącznie z dotacji: europejskich lub polskich

te idee to w skrócie ciągłe bajdurzenie o "ubogacaniu kultury", dopływie świeżej krwi... itd..w ramach polityki imigranckiej...

właściwą politykę imigrancką to prowadzi Australia... a brukselczyki to prowadzą Europę do katastrofy..politycznej i gospodarczej

ale ty wolisz błotem obrzucić niż odpowiedzieć na konkretne pytanie:
w jaki sposób UE korzysta ekonomicznie z tego niekontrolowanego napływu imigrantów muzułmańskich ???

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com

bankrucik
140
Wysłane: 20 lipca 2016 16:33:23
Marc0101 napisał(a):
[quote=Scarry]@Marc0101

to jest właśnie myśl lewicowa...jak brakuje argumentów to najlepiej obrzucić błotkiem puke_l hello1
jak się dany osobnik z debilną polityką imigracyjną nie zgadza to jest albo rasistą albo faszystą ewentualnie antysemitąpuke_l

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 21 lipca 2016 13:16:57
Marc0101 napisał(a):
[quote=Scarry]@Marc0101

Lepiej być rasistą?!?! kuxwa że ja musze życ w kraju z takim kreaturami, w cywilizowanym kraju za takie teksty miałbyś wykluczenie z życia publicznego na zawsze.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 21 lipca 2016 13:20

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 21 lipca 2016 13:29:56
Przypominam, iż zgodnie z regulaminem na forum obowiązuje bezwzględny zakaz używania określeń rasistowskich, nacjonalistycznych lub innych, w dowolny sposób poniżających dowolną grupę społeczną.

Maniek5552
0
Wpisów: 37
Wysłane: 21 lipca 2016 15:17:22
Momentami to chyba najmniej merytoryczna dyskusja, jaką kiedykolwiek czytałem na Stockwatchu... panowie, jestem szczerze zawiedziony. Banał za banałem. Ziew.

Marc0101
0
Wysłane: 21 lipca 2016 15:46:31
Scarry napisał(a):
Marc0101 napisał(a):
[quote=Scarry]@Marc0101

Lepiej być rasistą?!?! kuxwa że ja musze życ w kraju z takim kreaturami, w cywilizowanym kraju za takie teksty miałbyś wykluczenie z życia publicznego na zawsze.

Miałem tu nie pisać ale się nie da!
Przede wszystkim to ty zacząłeś obrażać ludzi pierwszy scarry.

Po 1 manipulujesz tekstem kasując to co ci nie pasuje.
[quote=Scarry]@Marc0101
Zmienisz zdanie jak zabiją zgwałcą okradną lub okaleczą kogoś z twojej rodziny i nie będzie nikogo kto mógłby wam pomóc. Wszyscy się odwrócą bo to przecież rasizm jak się broni swojego kraju i rodaków.

Po 2 właśnie dla tego że żyjemy w normalnym kraju mogę napisać >>> że lepiej być rasistą niż wynarodowionym przygłupem.

Po 3 według ciebie normalny kraj to taki w którym za moje słowa odebrano by mi dzieci wywalono z pracy i mieszkania a 17 letni muzułmanin emigrant za gwałt dostał by 3 miesiące prac społecznych.

Po 4 nie musisz żyć zabierz żonę wyjedz do egiptu ewentualnie do Mazargues na południu Marsylii.

Keczler
1
Wpisów: 105
Wysłane: 21 lipca 2016 19:44:18
Scarry napisał(a):

Niezły z ciebie manipulator. Jakoś nie przypominam sobie, żeby Breivik czy Lubitz mordowali dlatego, że im chrześcijański bóg kazał. I oczywiście do mojego posta o Erdoganie, pociągu i opozycji w więzieniach też się nie odniosłeś.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 21 lipca 2016 19:54:13
Keczler,
a czy mógłbyś przytoczyć werset Koranu, nakazujący wyznawcom islamu mordowanie innowierców? Bo rozumiem, że do tego zmierzasz.

Ammianus
52
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 688
Wysłane: 21 lipca 2016 20:10:41

Nawet jeśli Lubitz twierdził, że ukazał mu się we śnie Św. Piotr i właśnie z tego powodu zabił, to dla każdego myślącego będzie to zagadnienie z zakresu zdrowia psychicznego.
Tymczasem o ile mi wiadomo, to od dosyć dawna nie zamknięto w Europie ani 1 kościoła z powodu "mowy nienawiści" czy nawoływania do mordów.

Tymczasem po jesiennym zamachu MSW Francji wzięło na tapetę "tylko" kilkadziesiąt meczetów z perspektywą ich zamknięcia. Nie wiem jaki jest efekt, bo to w Europie ciężka sprawa (można przecież złamać prawa człowieka) ale ówczesna lista 34 meczetów (w samym Paryżu?) na celowniku władz, jako wylęgarnie potencjalnych radykałów robi wrażenie.

Oczywiście nie na lewackich manipulatorach, toczących ciężkie boje ze samymi sobą.

Tak jak i równoważenie terroryzmu z czasów Zimnej Wojny, za którym w 99,9% zaangażowane były służby specjalne rywalizujących ze sobą bloków z dzisiejszemu zderzeniu cywilizacji. Lewactwo kocha się w takich uproszczeniach i "analogiach".
Dyskusji tutaj nie było, już dawno o tym pisałem.

Ammianus
52
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 688
Wysłane: 21 lipca 2016 20:18:18

krewa napisał(a):
Keczler,
a czy mógłbyś przytoczyć werset Koranu, nakazujący wyznawcom islamu mordowanie innowierców? Bo rozumiem, że do tego zmierzasz.

Krewa, a może niektórzy z nich mają tylko błędny okólnik lub erratę bo często sami się o to spierają, nie mając swojego "Watykanu" ?
Wystarczy popatrzeć, że są tacy, którzy to robią, a kierunek, w który chcesz skierować dyskusję staje się moim zdaniem akademicki.

Keczler
1
Wpisów: 105
Wysłane: 21 lipca 2016 20:22:44
krewa napisał(a):
Keczler,

No właśnie źle rozumiesz. Bo problem nie jest z samym Koranem tylko z ludźmi, którzy zasłaniając się nim wzywają do mordowania innych, niewiernych (mimo, że sam w sobie nie nawołuje do mordowania).

bankrucik
140
Wysłane: 21 lipca 2016 20:34:03
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosc...

Po próbie puczu zawieszono w obowiązkach, zwolniono, zatrzymano, poddano przesłuchaniom lub oskarżono ok. 60 tys. osób - głównie wojskowych, policjantów, sędziów, urzędników i nauczycieli.

W środę aresztowano dwóch sędziów Trybunału Konstytucyjnego. Dołączyli oni do grupy ponad stu przedstawicieli wymiaru sprawiedliwości, których aresztowano pod zarzutem udziału w przewrocie.

Zobacz: Polscy prawnicy dostają dramatyczne wiadomości od tureckich sędziów.

Tego samego dnia wszyscy dziekani w Turcji na uczelniach publicznych i prywatnych, złożyli rezygnacje - spełnili tym samym polecenie wydane we wtorek przez turecką Radę Szkolnictwa Wyższego.

Tureccy naukowcy mają zakaz wyjeżdżania poza granice kraju.

W Turcji za kratki trafiają też wojskowi, którym zarzuca się udział lub planowanie zamachu stanu. Zagraniczne media nazywają to "polowaniem", bo aresztowanych są tysiące. Policji pomagają zwolennicy Erdogana, którzy nierzadko dopuszczają się przemocy wobec wojskowych.

jest tu taki jeden forumowicz (scarry) co twierdzi,że w Turcji mamy do czynienia zmierzaniem do demokracji tylko "inną drogą"Dancing ... te informacje, które wklejam nie są bynajmniej dla niego bo on i tak ich nie zrozumie... i dalej pozostanie przy swoich lewicowych bajkach... ale wklejam to po to, żeby inni forumowicze mogli sobie wyrobić zdanie o jego poglądach..
a naprawdę mamy już w tej chwili 3 wielkie ogniska, które mogą doprowadzić do niewyobrażalnego konfliktu na świecie:
- pierwsze ognisko zapalne to Rosja i najazd na Ukrainę i możliwe dalsze napaści na 3 kraje bałtyckie
- terroryzm islamski i nieograniczony napływ imigrantów muzułmańskich do Europy, którego skutkiem będzie pewnie rozwalenie UE,
- nacjonalistyczno- muzułmańska Turcja pod rządami dyktatora Erdogana..

czasy spokojnego rozwoju polityczno-społeczno-gospodarczego w Europie się kończąThink

bankrucik
140
Wysłane: 21 lipca 2016 20:38:02
krewa napisał(a):
Keczler,

a możesz przytoczyć wypowiedzi księży w kościołach chrześcijańskich którzy nawołują do walki a często wręcz do mordowania innowierców? ja o takich nie słyszałem, co więcej chrześcijanie to w tej chwili najczęściej prześladowana i mordowana grupa religijna na świecie...
ekai.pl/wydarzenia/temat_dnia/...

niestety w przypadku mułłów muzułmańskich nawoływanie nawołują do walki a często wręcz do mordowania innowierców to dość powszechna praktyka w meczetach w części krajów muzułmańskich a nawet w meczetach które są we Francji czy Belgii...

to jest ta różnica .."drobna" prawdziwa mowa nienawiści

Edytowany: 21 lipca 2016 20:41

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 21 lipca 2016 20:42:23
Nawołuje, w 9 rozdziale. Jest to jednak uwarunkowane. Nie o to chodzi.
Przytoczone przez Scarry'ego przykłady pokazują jak media manipulują opinią publiczną. Zabił muzułmanin - z pobudek religijnych. Zabił chrześcianin - z pobudek ideowych.

Teraz pismaki dostają rozwolnienia, przepisując informację o tym jak muzułmanin sprzedał kosę skąpo odzianej kobiecie i jej córce. Z pobudek religijnych rzecz jasna.
Wczoraj w jednym z parków, który znajduje się znacznie bliżej niż Montpellier, chrześcianin sprzedał kosę 25-letniej dziewczynie. Założe się, że nie słyszałeś o tym. Bo przecież o co bić pianę, skoro gość nie miał śniadej cery ani do meczetu nie uczęszczał.

Myślisz, że dla ofiary ma to jakiekolwiek znaczenie?

bankrucik napisał(a):
niestety w przypadku mułłów muzułmańskich nawoływanie nawołują do walki a często wręcz do mordowania innowierców to dość powszechna praktyka w meczetach w części krajów muzułmańskich

A tak z ciekawości - Ty sam słyszałeś te nawoływania, czy po prostu powielasz stereotypy?

Edytowany: 21 lipca 2016 20:52

Marc0101
0
Wysłane: 21 lipca 2016 22:29:26

A tak z ciekawości - Ty sam słyszałeś te nawoływania, czy po prostu powielasz stereotypy?

piszesz i masz
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosc...

??? dalej uważasz że islam nie będzie miał wpływy na żydowski kapitał i banki ???

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

9 10 11 12 13

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,407 sek.

swpkgtlp
kptvgehw
nprdsghv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
uhcbbdmw
rvnepjgs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat