flesz napisał(a):Dawno nie pisałem, dużo dzieje się w kwestii zawodowej. Firma w której pracuję złożyła wniosek o układ, miałem duży udział w tworzeniu wstępnego planu restrukturyzacji. Będą ciekawe nowe doświadczenia, albo będę szukał pracy jeżeli sąd nie przychyli się do wniosku o układ.
Zawsze jakiejś nowe doświadczenie. W sumie jak Ci się uda, możesz mieć decyzyjny wpływ na tą firmę :).
flesz napisał(a):
Mimo to parę transakcji od ostatniego wpisu było.
Kontrakty na W20 - kilka prób zajęcia krótkich pozycji bo zakładałem że 2000 pkt jednak się nie obroni, SL broniły mnie przed większymi stratami, sumarycznie strata poniżej 1% portfela.
Przeciw takim mocnym trendom się nie gra. Szkoda nerwów.
flesz napisał(a):
PEPEES - sprzedana część po 1,25, próbowałem odkupić po 1,08 ale się spóźniłem.
BUMECH - kupno po 0,76, nie dało rady oporowi na 0,82 więc sprzedane po 0,78.
PELION - kupno po 72,10, widzę szanse na odwrócenie trendu.
dobrany skromnie ARCTIC
.... i teraz największy HIT!
PEL może być ciekawy, fundamentalnie końcówka roku to był czas otwierania aptek - więc i zatowarowywania. Może więc PEL na tym skorzystał jednorazowo.
flesz napisał(a):
URSUS K 2,53, S 2,34 - jak ktoś chce się nieźle pośmiać, niech zerknie na wykres gdzie kupiłem i gdzie sprzedałem ;)
Jakbyś nie wkleił wykresu to by ktoś pomyślał żes totalny amator ;)
flesz napisał(a):
Za 2 miesiące ruszam z budową domu, będą potrzebne środki, ale żal pozbywać się aktywów, które średniorocznie dają zwrot na poziomie 50% (licząc od stycznia 2013) więc rozważam większy kredyt.
Jak już wyżej napisano - jeśli robisz 50% rocznie to hipoteka na 6-8% nie jest problemem bo ja szybko spłacisz. Kwestia jedynie aby ten dom się nie okazał za duży i zbyt drogi - bo dom to skarbonka :P