jak kurs wystrzelił tak teraz opada
kijem Wisły nie zawrócisz, ale
www.vrhunters.pl/sprzedaz-opro...ciekawe liczby się tam pojawiają w kontekście przyszłości – także może i i3D...
ale co innego mnie zaciekawiło:
Cytat:„SuperData oszacowała także rozwój oprogramowania VR dla firm, z którego przychody rosnąć będą w najbliższym czasie najwolniej. Rok 2016 pozwolił na wygenerowanie jedynie 0,02 miliardów dolarów”
to mnie właśnie zaciekawiło, bo oznacza to, że takie i3D z przychodami w 2016 r. na poziomie 4 mln zł ma udział w rynku globalnym na poziomie ..???...:
5%? (0,02 mld x 4 zł = 80 mln zł), a wiadomo, że rok 2016 r. dla i3D był fatalny...
Myślę, że do tej pory rynek VR był rynkiem konsumenta (niezbyt zainteresowanego VR), a teraz sytuacja zaczyna się odwracać i będziemy mieli rynek producenta (również kontentu na gogle VR), a to powinno poprawić sytuację i3D (w końcu mają się czym chwalić na polu VR)
Cytat:Sytuacja nieco zmieni się dopiero w roku 2019, gdy zyski wzrosną do 0,8 mld dol. Rok 2020 to już jednak 2,0 mld dol.
Szkoda, że nie piszą co z rokiem 2017 i 2018 w dziedzinie VR dla firm, ale skoro w 2019 rynek ma wynieść 0,8 mld to względem 2016 r. (0,02 mld) urośnie 40 razy

Zakładam, że raczej nie będzie to skok jednorazowy i zarówno w 2017 jak i 2018 też wzrośnie, zakładając skromie 3x w 2017 to można liczyć, że i3D też gdzieś o tyle powinna zwiększyć przychody: 4x3=12 mln zł, co powinno dać spore zyski..., być może jeszcze nie wycenione przez rynek - bo na razie wszystko wskazuje, że mają szansę na takie przychody, a z drugiej strony brak komunikatów, że idzie to w tym kierunku
gdyby utrzymali 5% rynku VR dla firm to w 2020 mieliby przychody ... 100 mln $ - czy nie jest to łakomy kąsek dla inwestora - wizjonera? Bez dodatkowej kasy się nie obejdzie jak i większego rozmachu czy też skali jakby powiedzieli inni... Czekamy na to czy ktoś taki się pojawi...
Cieszy mie, że chcą wejść w masowe rozwiązania (B2C) - choć, gdzieś czytałem, że równie dobrze mogą się na gogle VR sprzedawać obok gier "doświadczenia" - np. spotkanie z ich dinozaurem (Paleosafari Moab Giants) mogłoby być takim "doświadczeniem" (o ile dobrze zrozumiałem idee "doświadczeń" VR dla mas)
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj