0 Dołączył: 2009-05-15 Wpisów: 147
Wysłane:
23 sierpnia 2009 16:32:53
przy kursie: 18,80 zł
Bobass napisał(a):Zgoda, kurs może ale wcale nie musi antycypować przyszłych wyników, przecież jak już wcześniej wspominaliśmy optymalna wycena przy wynikach teraz to ok 7-8 zł, do tego patrząc na to co teraz się dzieje na rynku wszystko niemal rośnie to dlaczego tak niedowartościowane spółki jak Triton miałby stać w miejscy. Od nich właśnie należy oczekiwać że obudzą się jako pierwsze. Dla mnie najistotniejszy jest impuls, który wyrzucił Triton ponad roczny limit na wysokości ok. 4.5. Wg mnie jeżeli zejdzie poniżej tego poziomu to bardzo nieznacznie, a liczę na uklepanie tej granicy i okazji do kupna przy każdym zejściu na 4.5 Racja, teraz to podstawowe wsparcie. Przed nami tydzien publikacji roznych danych w USA i to na pewno ustawi nasz rynek,a Triton na razie nie wydaje sie na tyle mocny by isc wbrew niemu (w razie negatywnej reakcji na publikacje z USA). Najlepiej byloby gdyby w poniedzialek Triton jednak udanie zaatakowal opor na 5,50 zł. W mojej ocenie pora na silne jednorazowe uderzenie (+20/30%?); wystarczyloby zeby ktos kogo nazwalem wysypywaczem skonczyl wreszcie wyprzedaz... Pozdrawiam,
|
|
Wysłane:
24 sierpnia 2009 06:55:43
30 % uczestników badania Money.pl nosi się z zamiarem kupna własnego M w najbliższym półroczu. 20 % uczestników zadeklarowało kupno mieszkania do końca tego roku (!). Prawie połowa uczestników badania jest zainteresowana ofertami rynku pierwotnego.
Idą b.dobre czasy?
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
24 sierpnia 2009 08:24:35
technik napisał(a):30 % uczestników badania Money.pl nosi się z zamiarem kupna własnego M w najbliższym półroczu. 20 % uczestników zadeklarowało kupno mieszkania do końca tego roku (!). Prawie połowa uczestników badania jest zainteresowana ofertami rynku pierwotnego.
Idą b.dobre czasy? tylko co na to banki?.. chęci to nie wszystko, jeszcze potrzebna jest chęć bank do udzielenia kredytu oraz zdolność kredytowa + wpłata własna.
|
|
|
|
Wysłane:
24 sierpnia 2009 08:41:34
krewa napisał(a):technik napisał(a):30 % uczestników badania Money.pl nosi się z zamiarem kupna własnego M w najbliższym półroczu. 20 % uczestników zadeklarowało kupno mieszkania do końca tego roku (!). Prawie połowa uczestników badania jest zainteresowana ofertami rynku pierwotnego.
Idą b.dobre czasy? tylko co na to banki?.. chęci to nie wszystko, jeszcze potrzebna jest chęć bank do udzielenia kredytu oraz zdolność kredytowa + wpłata własna. Jasne, wiele zalezy od bankow. Tylko ze wlasnie co rusz slychac komentarze, ze banki znow zwiekszaja akcje kredytowa. TVNCNBC az od tego huczy...
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
24 sierpnia 2009 09:00:35
przy kursie: 18,72 zł
technik napisał(a):krewa napisał(a):technik napisał(a):30 % uczestników badania Money.pl nosi się z zamiarem kupna własnego M w najbliższym półroczu. 20 % uczestników zadeklarowało kupno mieszkania do końca tego roku (!). Prawie połowa uczestników badania jest zainteresowana ofertami rynku pierwotnego.
Idą b.dobre czasy? tylko co na to banki?.. chęci to nie wszystko, jeszcze potrzebna jest chęć bank do udzielenia kredytu oraz zdolność kredytowa + wpłata własna. Jasne, wiele zalezy od bankow. Tylko ze wlasnie co rusz slychac komentarze, ze banki znow zwiekszaja akcje kredytowa. TVNCNBC az od tego huczy... ... a we Wrocławiu deweloperzy podnoszą ceny. Jeszcze tydzień temu na Przyjaźni można było kupić po 6200 a cena na bannerze była 6400 a wczoraj dostrzegłem zmianę ceny na 6800.
|
|
Wysłane:
24 sierpnia 2009 16:25:46
przy kursie: 18,72 zł
Mnie juz dzis ta firemka ostatecznie zniecierpliwila. Nie bede walczyl z kims kto wydaje sie byc lepiej poinformowany ode mnie. Wyglada na to ze wyniki rozczaruja, bo w przeciwnym razie na tak wzrostowym szerokim rynku jak w ostatnich tygodniach, Triton powinien kosztowal nasze mowione 7 zl. Dzisiejsza sesja jest dla mnie kwintesencja beznadziejnych notowan tej spolki w ostatnim czasie. Ja stracilem do niej cierpliwosc. Podobnie jak do jej wlascicieli i zarzadu. Gratuluje im zadnego PRu.
|
|
Wysłane:
25 sierpnia 2009 11:48:41
przy kursie: 18,36 zł
Naszła mnie jeszcze ochota na krotki komentarz.
Mam absolutne przekonanie, za za strona podazowa w ostatnich tygodniach stoja osoby powiazane z zarzadem i pewnie ich przyjaciele z RN lub rad nadzorczych spolek zaleznych. I tak sobie mysle, ze potrafie tych ludzi zrozumiec. To ze rynkowa wycena ich pakietow siega kilkudziesieciu milionow (pisze o 3 najwiekszych udzialowcach) tak na prawde nic nie znaczy. I jesli ci ludzie maja choc odrobine oleju w glowie, to wiedza ze za nie nigdy tyle nie zainkasuja. Stad moje zrozumienie, ze satysfakcjonuje ich wyprzedawanie akcji po kilkanascie/dziesiat na sesji. Przez kilka tygodni sporo by sie tego uzbieralo. To troche jak z rynkiem NC gdzie wyroslo troche pseudomilionerow, ktorym zalezy tylko na tym by wciagnac cokolwiek z posiadanych przez siebie akcji. A ze obejmowali je po nominale lub za aporty wyceniane przez zaznajomionych bieglych, to inna sprawa. Tzn. na tyle inna, ze w praktyce mozna sie wyprzedawac do nominalu. Pisalem kilka tygodni temu, ze pewnie strone podazowa zadawala 3-4,50 zl skoro jeszcze niedawno akcje kosztowaly ok. zlotowki, a troche dawniej temu byly po ponad 10 zl. Musze przyznac, ze rozumiem polityke wlascicieli/zarzadu, ale przez taki sposob jej prowadzenia, takich firm racze nalezaloby sie wystrzegac. Ciekawe co bedzie jak okaze sie ze wyniki polroczne sa duzo ponizej "oczekiwan".
Pozdrawiam,
|
|
Wysłane:
25 sierpnia 2009 21:49:35
Ale tu spokojnie :) tak jakby wszystkim z Tritonem puchly portfele. Na Parkiecie przynajmniej udalo mi sie sprowokowac jakakolwiek dyskusje.
Pozdrawiam,
|
|
0 Dołączył: 2009-01-05 Wpisów: 336
Wysłane:
25 sierpnia 2009 21:54:56
technik napisał(a):Naszła mnie jeszcze ochota na krotki komentarz.
Mam absolutne przekonanie, za za strona podazowa w ostatnich tygodniach stoja osoby powiazane z zarzadem i pewnie ich przyjaciele z RN lub rad nadzorczych spolek zaleznych. no to skad to przekonanie? „Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”... "Taka jest moja koncepcja Tak ja to widzę"
|
|
Wysłane:
26 sierpnia 2009 11:17:45
przy kursie: 17,72 zł
Odpowiem ci w wolnej chwili. A poki co:
Sa wyniki (dokladnie to przewidywania bardzo dobrych wynikow) i od razu sa dobre notowania i to na tak slabym rynku jak dzis - patrz: Ronson. W polaczeniu z odpowiednia polityka informacyjna, realnym wchodzeniu w co najmniej dwa projekty rownolegle i prosze. A Triton lamie dzis wazne wsparcie na 4,54 - 4,60 zl. Nawet wiecej, komus przed wynikami puszczaja zwieracze i lapie kazdy grosz na tym co ma. Triton bankrutem? Why not.
Edytowany: 26 sierpnia 2009 12:37
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-02-01 Wpisów: 279
Wysłane:
29 sierpnia 2009 00:11:46
przy kursie: 17,68 zł
Niezla transakcja nr 25 z dzisiejszej sesji. 72K mimo wszystko to duzo, jak na Triton. Ciekawe kto to sprzedal i kto to kupil?
|
|
Wysłane:
31 sierpnia 2009 17:56:04
przy kursie: 16,76 zł
Ale sesja! Niech mi ktos powie jeszcze raz, ze osoby powiazane z firma nie znaly wczesniej jej dokonan finansowzch za poprzedni kwartal. I juz chyba nikt sie nie dziwi, ze ze spolki nie wychodza zadne komunikaty - no bo o czym tu informowac? Ze im nie sprzedaje sie glowny projekt, ze inne projekty to piesn przyszlosci? Ronson dostosowal swoja polityke sprzedazy do rynku (minimalnie obnizyl ceny) i w tej chwili jest niemalze jego liderem. A pani prezes sie zapiera, ze nie obnizyli cen i tego nie zrobia (coz, widze, na stronie TP, ze jednak nadal wiekszosc mieszkan, jest w kolorze czerwony, czyli pozostaja niesprzedane...). Sprzedajacy robil co mogl, nawet wynikow firma nie pokazala przed sesja. Ale desperacja dzis narosła - na koniec w cenie z fixingu wisialo ponad 10 % dziennego wolumenu (oczywiscie na S; choc mogl zwalic kurs spokojnie juz dzis do 4 zl...), spadek kursu o 6 % i masa (!) sygnalow S na wykresie (przelamane wsparcie, MACD, Ultimate). Bedzie cud jak 3,90 zl sie obroni jutro i wogole jak sie obroni. Zasieg spadku to 3,60 zl i przy takiej podazy nie bedzie trudno tam spasc. Ladnie zabita spolka i nie ma znaczenia, ze ma atrakcyjne wskazniki. Oczywiscie, swoje zrobil insider, bo nie sadze, by taki los spotkal ja w sierpniu gdyby go nie bylo. Ciekawe co na to pani prezes? Ile teraz sa warte wg niej akcje jej firmy, nie 8, nie 10 zl, to ile?
Pozdrawiam,
|
|
0 Dołączył: 2009-07-01 Wpisów: 78
Wysłane:
31 sierpnia 2009 21:49:41
no ale zaraz, czemu ciągle nie ma raportu? miał być dziś..
|
|
0 Dołączył: 2009-03-02 Wpisów: 2
Wysłane:
31 sierpnia 2009 23:09:04
Bobass napisał(a):no ale zaraz, czemu ciągle nie ma raportu? miał być dziś.. jest : www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm... co sadzicie o takich wynikach??? pozdrawiam
|
|
Wysłane:
31 sierpnia 2009 23:16:46
Tomasz_de_Braun napisał(a): Swoje zdanie wyrazilem powyzej (wyniki, sprzedaz, projekty). Jakbym byl bankiem, ktory ich kredytuje zaczalbym sie zastanawiac, czy nie wypowiedziec im umow kredytowych: przeplywy, zobowiazania kr., przychody, wynik netto. Sie spolka popisala.
|
|
0 Dołączył: 2009-08-09 Wpisów: 8
Wysłane:
31 sierpnia 2009 23:16:52
Witam !!!! Równiez przed chwileczką byłem na tej stronce, byłem posiadaczem tych akcji z nadzieja na dobre wyniki, ale kilka dni temu pozbyłem się tych papierków,bo ktoś nieźle sypał. Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się że te wyniki są beznadziejne, obym się mylił.
pozdrawiam !!!!
|
|
0 Dołączył: 2009-05-01 Wpisów: 7
Wysłane:
31 sierpnia 2009 23:31:16
ciolo_29 napisał(a):Witam !!!! Równiez przed chwileczką byłem na tej stronce, byłem posiadaczem tych akcji z nadzieja na dobre wyniki, ale kilka dni temu pozbyłem się tych papierków,bo ktoś nieźle sypał. Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się że te wyniki są beznadziejne, obym się mylił.
pozdrawiam !!!! Jaki znaczenie ma pisanie, że się nie ma pojęcia o matematyce, a następnie podwójne zaprzeczenie w jednym zdaniu?
|
|
Wysłane:
31 sierpnia 2009 23:47:38
Nalezy pamietac o metodologii naliczania przychodow. Choc bez komentarza zarzadu do wynikow, w tym informacji nt. biezacej sprzedazy oraz przyszlych planow (nowe projekty) z kursem bedzie marnie.
PS.: Nadal mi nie wierzycie, ze akcje wyprzedawal ktos powiazany z firma i doskonale poinformowany? Chyba doniose o tym do KNF-u.
|
|
0 Dołączył: 2009-08-09 Wpisów: 8
Wysłane:
31 sierpnia 2009 23:48:55
To że się nie znam się na matematyce to ty powiedziałeś, ale ten raport i te cyfry same mówią za siebie, nic skąplikowanego tam w nim niema i na tyle znam matematyke, że potrafie policzyć, zysk netto tej spółki spadł 6-scio krotnie, niestety nic pozytywnego w tym raporcie nie widzę. Niewiem ile razy tymrazem było na nie ale możesz poczekać zawsze do jutra, napewno ten temat ktoś rozwinie szczegółowo.
pozdrawiam !!!!
Warto spojrzeć na wyniki innych developerów np. GANT czy J.W. CONSTRUCTION - wydaje mi się że są o niebo lepsze.
Edytowany: 1 września 2009 00:10
|
|
0 Dołączył: 2009-07-01 Wpisów: 78
Wysłane:
1 września 2009 00:19:36
Masz rację. Triton mocno zawiódł, mnie niestety też, bo nie spodziewałem się straty operacyjnej na poziomie aż 4 mln. Do tego jeszcze działalność finansowa 2 mln w plecy, oj polecą wyceny po aktualizacji danych
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.