PARTNER SERWISU
ixxljijx
53 54 55 56 57
jurror
0
Wpisów: 650
Wysłane: 19 kwietnia 2018 17:55:38 przy kursie: 14,24 zł
A niby czemu ma nie żyć, skoro takie legendarne opinie się pojawiają? Oczywiście jeśli pokażą materiały szerzej, każdy do pewnego stopnia ,będzie mógł je samemu ocenić. O ile sobie przypominam przed debiutem TWOM też nie było zorganizowanych wycieczek forumowiczów na żerań do( ówczesnego) studia 11 bit ,żeby samemu zobaczyć grę, a większość bazowała na opiniach innych( które to opinie 11 bit wrzucał w swoje raporty okresowe). A jednak na podstawie paru filmików i opinii innych, można było jednak ocenić, czy TWoM może być perspektywiczny czy nie,oczywiście nikt nie znał konkretów ( łącznie z zarządem)ile da zarobić. Ten co zaryzykował pod legendę TWOMa zebrał kokosy. Czy tak będzie w przypadku F51 zobaczymy. Wiem tylko,że skoro takiego JJB rynek potrafił napompować pod śmiesznego realpolitiks na prawie 100 mln PLN,to przy tej płynności jaka się pojawiła na farmie pompka może być jeszcze większa, nawet jeśli WW3 nie będzie hitem . Jeśli natomiast będzie hitem to chyba jest oczywiste,że obecna kapitalizacja 70-100 mln PLN będzie tylko wspomnieniem, a to jaka będzie wycena Farmy będzie zależało od tego jakiego kalibru będzie ten hit, jak w czasie będzie się monetyzował WW3 ( a FPSy online mogą się świetnie monetyzować co pokazuje rainbow six, PUBG , CS:GO itp.itd) , oraz pewnie od grania pod kolejny debiut gry z chernobylem który być może wejdzie w 2020 roku na rynek, chociaż coś mi się obiło o uszy, że to może być nawet 2019 rok, ale w to bardzo nie wierzę.
Edytowany: 19 kwietnia 2018 17:58

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 19 kwietnia 2018 19:03:13 przy kursie: 14,24 zł
Panie drogi. Obecnie nie ma żadnej przesłanki ku temu, że WW3 odniesie sukces.
1. Nie ma dostępnych żadnych materiałów. Dlaczego nie pokażą choćby urywka rozgrywki czy trailera. Czyżby nie zależało im na reklamie ?
2. Studio F51 nie stworzyło do tej pory niczego co zachwycałoby grywalnością czy choćby sprzedażą.
3. Poprzednia ich produkcja Get Even, choć nudna, znalazła łaskawego wujka w osobie Bandai Namco i załapała się do ich programu wydawniczego. WW3 wydawcy nie znalazła, czyżby nikt nie wierzył w potencjał ?
4. Gra to sieciowy FPS, gatunek wymagający dużych nakładów produkcyjnych. Sukcesy odnoszą tu głównie duże, bogate studia, ewentualnie grupy specjalizujące się od lat w tytułach MMOs, ze wsparciem większego kapitału. Czy F51 nie porywa sie z motyką na słońce ?
5. Spółka chwali się, że będą dostępne mapy Warszawy, Berlina itd. To może być smaczek dla nas, ale wskazuje na mocno lokalny charakter gry. Co Chińczyków obchodzi dokładne odzworowanie tych miast ?
6. Farmerzy od lat wspominają o niezwykle obecnej współpracy z wojskiem, z której doświadczeń podobno WW3 korzysta. Tyle, że efektów tych wojskowych zleceń jeszcze nigdy nie widzieliśmy w postaci znaczących przychodów, dlaczego ?
7. Tego typu FPS można zrobić w 1-1,5 roku, szczególnie w Early Access. Tylko grę muszą robić osoby, które są dobre w te klocki i wiedzą jak to wszystko ma wyglądać. Nie wydaje mi się by Farmersi nagle posiedli takie umiejętności.

Podsumowując, fajnie gdyby gra im wyszła, ale nie ma co na to liczyć.
Pierwszy przyznam jeśli się mylę.

jurror
0
Wysłane: 19 kwietnia 2018 19:39:57 przy kursie: 14,24 zł
Drogi panie.
Otórz materiały są, jeździli z nimi na gamescom w 2017 roku pokazywali je na zamkniętych pokazach, z których to na chwile obecna czerpiemy wiedzę . Pokazywali materiały na trigon gamedev ( funduszom) zarówno z WW3 jak i podobno juz z chernobyla. Dlaczego nie puścili trailera? nie wiem, równie dobrze mogę się zapytać, dlaczego Siejka sypał 15 k akcji w rynek ? PR ma sie pojawić niedługo. Rosiński to wyjaśniał,że maja dużo ciekawych pomysłów ale je można łatwo skopiować, dlatego dopóki nie będą pewni już terminu debiutu to nie zaczną PRu, dla dobra produktu. 11 bit puscił pierwszy trailer TWOm w marcu i to było na tyle na kilka miesiecy , aż do targów gdzie inni mogli zobaczyć wczesna wersje TWOMa.

Co do tego że do tej pory nie odnieśli sukcesu i właśnie dlatego kosztuja tyle ile kosztują, 11 bit przed Twomem tez nie miał jakiś spektakularnych osiągnięć - ot w 3 lata mieli 10 mln przychodów z anomaly , tyle to i GE przyniesie do 2010 roku.Dlatego 11 bit przed TWOM miał wartosc 20 mln PLN a teraz ma ponad 500 MLn i wielu liczy na więcej.

Co do tych gier ONLINE FPS - to możesz sie zdziwic ale takiego PUBG zrobił zespół ok 25 OSÓB i nazywał sie Bluehole Ginno.

"W 2016 roku firma PUBG Corporation była nadal znana jako Bluehole Ginno. Miał on około 25 osób i jeden podstawowy zespół, który współpracował przez około dekadę w grze online Devilian. Mieli ścisłą więź i dobrze ze sobą współpracowali, ale nigdy nie robili żadnego strzelca, a tym bardziej gry Battle Royale, takiej jak PUBG, i mieli za zadanie popędzić samodzielną strzelankę Battle Royale na rynek za około rok, i mieli budżet marketingowy wynoszący dokładnie 0 USD, aby działał."

Oczywiście nie twierdze że WW3 osiągnie sukces PUBG, ale można? bez wielkich korporacji i budżetów zrobić mega sprzedającego się shootera? Można.

Ja bym jednak nie ignorował ich współpracy z OBRUMEM w robieniu strzelnic wirtualnych , nie jeden Youtuber który mówił o WW3 własnie o tym wspominał ,iz był w szoku jak wspólpraca z wojskiem i ich nabyte doświadczenie wpłynęło na to co widzieli.

to że mapy sa z konkretnych miejsc, a nie np jakiejś mapy o kształcie Rumunii jak w PUBG ,oznacza lokalny zasięg? przeciżz ten konflikt w założeniu ma sie rozszerzać , wraz z powstaniem NOWYCH MAP, a te będą uzależnione od tego jakie nację będą najbardziej aktywne w GRZE - czy to nie genialny zabieg marketingowy?

Dlaczego nie widziałeś efektów współpracy z wojskiem? Może dlatego,że w tym czasie wypuścili GE nad którym kontrolę przejął NB, w którym " wojskowości " raczej było niewiele, sama gra była thillerem zrobionym na Unrealu 3. powiem więcej np Balistyke i testy które maja byc zaimplementowane w WW3 , były robione po wyjściu GE na rynek w 2 połowie 2017 roku.
www.thefarm51.com/ue/projekt-d...
No i powiedzmy tak My nie widzieliśmy rezultatu współpracy F51 z wojskiem, ale ci z POKAZU zamkniętego widzieli bo o o swoich wrażeniach mówia jasno i klarownie.

Kod:
usunięto treść niezgodną z regulaminem forum
Edytowany: 19 kwietnia 2018 20:15

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 19 kwietnia 2018 20:04:05 przy kursie: 14,24 zł
Zauważyłem już jakiś czas temu, że sporo osób próbuje naganiać na przyszły sukces gry F51, przywołując PUBG. Tyle, że owa gra została napisana przez studio specjalizujące się w grach multiplayer. A kierownictwo projektem powierzono gościowi, który wcześniej pracował przy Dayz i H1Z1. Projekt rozpoczęło 35 osób. Ukończono go w niecały rok ! Oczywiście juz po premierze zatrudnienie wzrosło.
Jak dla mnie Farm nie ma po prostu kompetencji by coś tu zdziałać. Czas pokaże.

jurror
0
Wysłane: 19 kwietnia 2018 20:47:22 przy kursie: 14,24 zł
Wiesz projekty Ciga tez prowadzili "poważni ludzie" którzy pracowali np dla CDr albo np robili inne shootery i co z tego? Jakoś nie słyszałem mega OCHÓW i ACHÓW nad SNiperami, pomimo ze CIG miał hajs ,żeby media spoglądały łaskawiej przed debiutem . Bo po debiutach to wiadomo, że prezio wieszał psy na mediach ,że specjalnie hejtuja bo CIGA nie lubią i jego produktów.

Oczywiście możesz mieć wątpliwości ja, też je mam to normalne, natomiast jak wspomniałem nie ignorowałbym pierwszych mega zajawek ludzi którzy na FPSach zjedli ,zęby i ogrywają je pod różnymi postaciami z dużą intensywnością bo na tym polega ich "praca". Jeśli oni znając różnego rodzaju shootery od tych największych po te indie w takich superlatywach mówią o WW3 to to może o czymś ważnym świadczyć. Pytanie czy farmersi we wszystkich aspektach dowiozą to, co taki wręcz zachwyt wzbudziło.

I tu można polemizować, ale o tym przekonamy się po debiucie WW3 . Niektórzy mogą w ogóle tworzyć teorie spiskowe ,ale czy to większy sens? Czas pokaże. Ryzyko jest , ale gdzie go nie ma?( taki GBK niedawno zebrał taki hajs z IPO było podobno tak cacy na wynikach i co z tego wyszło)
Edytowany: 19 kwietnia 2018 21:02

darektomczyk
4
Wpisów: 88
Wysłane: 19 kwietnia 2018 21:04:44 przy kursie: 14,24 zł
Kupić w nadziei na sukces może każdy. To jego prywatna decyzja, że podejmuje ryzyko sukcesu lub jego braku. I nawet fajnie jak kolejna polska spółka odniosłaby światowy sukces. Tylko, że takie nachalne naganianie jak tutaj ma miejsce jest po prostu niesmaczne. Naprawdę można iść na bankiera i dzielić się z większym gronem odbiorców swoimi wizjami sukcesu. Tego forum naprawdę nie trzeba zaśmiecać.

jurror
0
Wysłane: 19 kwietnia 2018 21:18:34 przy kursie: 14,24 zł
Ale nie rozumiem czy to jest zarzut do mnie?

Bo mi sie wydaje ze z AIRCANADA15 całkiem spójna dyskusje prowadzimy, on przedstawia swój pogląd , ja swoje kontrargumenty co do jego postów. Na tym chyba polega dyskusja Czy się mylę w tym kontekście ? I jeśli AIRCANADA15 wygłasza w swoim poście kilka punktów na NIE, to nie zgadzając się z nimi i mając ku temu swoje powody , mam zamilknąć, bo komuś z jakiś powodów może to się kojarzyć z nagonką? Bez przesady ludzie.

Edytowany: 19 kwietnia 2018 21:19

Rif
Rif
166
Wpisów: 1 141
Wysłane: 20 kwietnia 2018 12:12:58 przy kursie: 13,82 zł
Nie zwróciłem uwagi, że Alik wrócił, ale formy nie stracił :D
Porównanie PUBG, które tworzył Brendan Green (niejako ojciec battleroyali) do szans Farm51 i WW3, to już jest kabaret. Rozumiem jeszcze, gdyby wyskoczyli z informacją, że będą w swej grze promowali tego typu tryb rozgrywki. Przypominam, że tryb ten bierze się m.in. z moda do Arma 3. Już nawet DICE sprzedaje na boku informacje, że battle royal testowany jest przy pracach nad BF5.

jurror
0
Wysłane: 20 kwietnia 2018 13:31:23 przy kursie: 13,82 zł
A kto porównuje PUBG do WW3? PUBG w Rok sprzedał 34 mln kopii gry tylko na STEAMIE, to zapewne więcej niż W3 przez 3 lata na wszystkie platformy. Jakbyś uważniej czytał, to byś wiedział dlaczego o PUBG napisałem w ramach dyskusji z Aircanada14, a chodziło o to ze nie tylko wielkie korporacje z wielkimi budżetami mają praktycznie monopol na sukces FPSów online. Pytanie jest takie jaki poziom sprzedaży oznacza sukces WW3 i Farmy przy kapitalizacji ok 80 mln PLN, bo oprócz wyników finansowych będzie liczyło się nabywanie owego doświadczenia w tego typu grach( których do tej pory nie robili) ,żeby owe doświadczenie wykorzystywać coraz efektywniej w kolejnych produkcjach jak i w samym rozwoju WW3. Więc dla mnie osobiście sukcesem będzie jeśli będą w stanie wyjąc np 10 mln zysku netto z WW3 po roku od wprowadzenia WW3 w EA, czyli zakładam że przychody powinny być w okolicach ok 25 mln rocznie od momentu debiutu WW3 w EA. Takie wyniki będą dla nich sporym sukcesem w mojej opinii.

Gracze szukają alternatyw dla gier np. DICE wkurzają się masowo ze wielkie korporacje że ich ( graczy) ignorują. Czy zainteresują się WW3 i jak Farma poradzi sobie z jego produkcja i późniejszą obsługą , tego nikt teraz nie wie. Tylko czas może odpowiedzieć na te pytania.
Edytowany: 20 kwietnia 2018 13:47

jurror
0
Wysłane: 23 kwietnia 2018 11:40:59 przy kursie: 13,70 zł
krewa napisał(a):
Jasne, sprzedaż akcji przez prezesa to coś na porządku dziennym. Jak to powiedział Tymiński - on tez ma prawo do zysku.

Parafrazując - podobają się Wam klapki na oczy z motywem The Farm51?

Już o tym w jednym poście napisałem . Ale przyszła mnie kolejna podobna refleksja.

Dlaczego trzymając takie same pakiety akcji od 2012 roku , gdzie na akcjonariacie przewinęło się sporo różnych akcjonariuszy BYLI i znikali z dużymi pakietami akcji, Prezes nagle postanowił puścić w rynek 15 K papierów , tuz przed okresami zamkniętymi, co spowodowało wybicie dołem z klina, co napewno wśród akcjonariatu zasiało mocna niepewność. Pomijam te 20 k puszczonych przez prezesów innemu prezesowi.

6 lat wytrzymał na tych samych pakietach, w momencie gdy nagle pojawił się duży ruch na akcjonariacie i obrotach , gdy feedback na temat WW3 zaczyna iść bardzo pozytywny ON wykonuje taki " dziwny" ruch. Tym bardziej,że od 15 kwietnia do 30 maja wpadł w okres zamknięty. Nie chcę na siłę tworzyć jakiś teorii spiskowych ale to na prawdę bardzo dziwnie wygląda. Tak jakby chciał przyczynić się po tylu latach kiszenia towaru do " zwiększenia" emocji na rynku ta swoja zagrywką

kliknij, aby powiększyć

Edytowany: 23 kwietnia 2018 11:58

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 24 kwietnia 2018 17:40:39 przy kursie: 13,30 zł
www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

A czemu miałby nie sprzedawać, skoro zawsze można będzie wyemitować i objąć nowe?

Cytat:
4/ podjęcie uchwały w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w drodze oferty
publicznej akcji serii I, wyłączenia prawa poboru akcji serii I, dematerializacji oraz ubiegania
się o wprowadzenie akcji serii I do obrotu w alternatywnym systemie obrotu organizowanym
przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z siedzibą w Warszawie (rynek
NewConnect)

jurror
0
Wysłane: 24 kwietnia 2018 17:53:02 przy kursie: 13,30 zł
Można 300 K czyli 5%, akcji ma zapewnić finansowanie spółki. Raczej mała emisja kierowana prawdopodobnie do fundów. Pytanie po ile obejmą akcje.
Najważniejsze pytanie o finansowanie WW3 i być może nie tylko WW3, na chwile obecna odpada.Whistle

„Zarząd Spółki uznał, iż wyłączenie prawa
poboru wobec dotychczasowych akcjonariuszy co do akcji serii I i jednocześnie zaoferowanie
objęcia akcji w ramach subskrypcji otwartej leży w interesie Spółki ze względu na konieczność
pozyskania nowych strategicznych inwestorów
celem zebrania środków finansowych
niezbędnych do samodzielnego wydania autorskiego projektu Spółki, tj. gry „World War 3”.

Mam jakieś dziwne wrażenie po tych obrotach i wolumenach ,ze ci" nowi strategiczni "już są na F51, teraz tylko dodatkowo dokapitalizują spółkę, poprzez objecie tych 300 K akcji serii I.
Edytowany: 24 kwietnia 2018 18:03

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 24 kwietnia 2018 18:02:40 przy kursie: 13,30 zł
Cytat:
Zarząd Spółki proponuje ustalenie ceny emisyjnej nowo emitowanych akcji serii I w oparciu
o warunki makro i mikroekonomiczne oraz z uwzględnieniem dotychczasowej pozycji ekonomicznej Spółki.

Krótko i zwięźle, nie ma co. Jak dodamy do tego rezygnację Rosińskiego i członka RN, to warunki pod nową emisję są wręcz idealne.
Edytowany: 24 kwietnia 2018 18:03

jurror
0
Wysłane: 24 kwietnia 2018 18:36:35 przy kursie: 13,30 zł
Tyle tylko, ze Rosiński zmienił fotele z wice-prezesa na członka RN w miejsce tego, który zrezygnował.

lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 25 kwietnia 2018 09:33:52 przy kursie: 11,50 zł
ElaS napisał(a):
Spółka powzięła informację o zbyciu przez Roberta Siejkę łącznie 35.000 akcji Emitenta ( w tym 20.000 akcji zostało zbyte na rzecz Łukasza Rosińskiego Wiceprezesa Zarządu Spółki)

20.000 zostało zbytych za 1 zł i pozostali wiceprezesi zbyli po 20.000 na rzecz Łukasza Rosińskiego także po 1 zł

czyli Robert Siejka "na rynek"wrzucił tylko 15.000 akcji co nie jest takie dziwne i nie można powiedzieć że prezes sypie akcje na rynek (w końcu ktoś je kupuje pomimo "plucia" na F51 i grę).

Zdecydowanie zgadzam się, że to nie było dziwne zagranie prezesa, ale przemyślana decyzja, wynikająca z dobrego rozeznania przyszłych działań spółki. Akcjonariat zapewne to doceni.

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 25 kwietnia 2018 14:12:19 przy kursie: 11,50 zł
Po pierwsze, to wyrażenie "powziąć informację" jest pozbawione sensu.
Po drugie, jeśli ktoś liczy, że decyzja o sprzedaży przez prezesa tych 15 tys. akcji ma mieć jakikolwiek dodatni wpływ na przyszłe wyniki spółki czy też była podejmowana z myślą o dobru drobnych akcjonariuszy, to polecam odświeżenie sobie historii F51 z pięciu ostatnich lat.

jurror
0
Wysłane: 26 kwietnia 2018 08:56:42 przy kursie: 11,50 zł
No ciekawy jestem co z tej historii 5 letniej wyczytasz? Bo tak się składa, że po ostatnim znanym raporcie finansowym z 4 qw 2017 roku prezesi mieli dokładnie taka sama ilość akcji niz w 2012 roku, a to oznacza że nie sypali akcjami. To ,że były akcje z pożyczkami do Erne ( czy Zen bo oni są powiązani kapitałowo), to tylko świadczy o tym ,że zależało im na firmie, bo pewnie od tego tez zależało stopień finansowania F51 przez ( oględnie mówiąc erne). Interesowało ich bardziej to żeby firma miała płynność finansową, niż kurs akcji i wycena ich własnych pakietów.

Ja bym zwrócił uwagę raczej na inną kwestie w tej 6 letniej historii, ile i jaki procent akcji miało ZEN, Erne, Swadkowski itp , na przestrzeni tych lat., Biorąc pod uwagę to ze były dla nich drukowane w miedzy czasie akcje aby móc zapewnić wpływy keszowe do spółki , to Gdzie teraz jest ta EKIPA? Ich na akcjonariacie Ujawnionym nie ma już , jak myślisz czy to przypadek że są też wykreślani ze statutu spółki po tylu latach ( odnośnie np powoływania członków RN), jak myślisz czy to przypadek ,że na miejsce Macieja Twaróga ( powołanego z ramienia ZEN) wskakuje Rosiński do RN?

Moim zdaniem nie jest to przypadek, te roszady na akcjonariacie ujawnionym w którym te i Swadkowski ma poniżej 5%, a niedawno miał 510 K akcji jest sygnałem ze idą nowe porządki w farmie. Moim zdaniem ta wymiana akcjonariatu również na rynku świadczy o tym ,że idzie zmiana sił w spółce, że idą nowe czasy o czym z reszta mówią w komunikacie dotyczącym , tej emisji na 300 K akcji.

„Zarząd Spółki uznał, iż wyłączenie prawa
poboru wobec dotychczasowych akcjonariuszy co do akcji serii I i jednocześnie zaoferowanie
objęcia akcji w ramach subskrypcji otwartej leży w interesie Spółki ze względu na konieczność
pozyskania nowych strategicznych inwestorów
celem zebrania środków finansowych
niezbędnych do samodzielnego wydania autorskiego projektu Spółki, tj. gry „World War 3”.

Teraz z tej perspektywy , jak wygląda to puszczenie 15 K akcji w rynek i podanie tego komunikatu w Piątek.

Co ono wywołało na Kursie i w ogóle na nastrojach panujących u drobnych inwestorów na Farmie, To oczywiste jest co tego typu komunikat wywołuje gdy na rynku w dodatku pojawia się podaż. Wywołuje niepewność , pytania , strach itp itd. W dodatku brak jakichkolwiek póki co materiałów ( które są tak YUPII oceniane przez tych co je widzieli) ten strach potęguje , informacja o emisji też swoje niektórych przestraszyła chociaż moim zdaniem to ze spółka przed debiutem WW3 dostanie niezbędną kasę na działalność operacyjna jest raczej dobrym newsem.( ale podaż przycisnęła i znowu był spektakularny dołek z luką bessy przy sporym wolumenie).

Po co to wszystko?. zobaczmy na wykres.

kliknij, aby powiększyć

Moim zdaniem sytuacja wygląda tak: planowana roszada wymiana akcjonariatu "Erne" na innych nowych strategicznych zaczęła się realizować. Tyle ze w miedzy czasie poszły newsy z zamknietego pokazu dla prasy z MEga pozytywnym feedbackiem. Na rynku zaczęli pakować sie w akcje wielu " przypadkowych akcjonariuszy" . Obnserwowałem kurs i w pewnym momencie ( w tym gdzie poszło 400 K akcji na sesji) zaczęła pojawiać sie duża presja podaży , wystawki były nawet po 25 - 50 K w zleceniach, ale rynek nadal Łykał akcje. Po jakimś czasie wolumeny sie ustabilizowały " akcjonariat też", popyt był coraz słabszy i własnie w takim momencie poszło INFO od prezesa. Spowodowało to wybicie dołem z klina i mocna zwałke kursu, wczoraj 7 K na open zainicjowało kolejna mocna przecenę akcji . To wszytko stawia pytania takie:

1 Czy mamy do czynienia z ubiorem w akcje patrząc na to co dzieje się od Marca.

2. Mamy do czynienia z próba ustawienia Akcjonariatu, gdzie Drobni nie są zbyt pożądani, jak spowodować żeby podejmowali decyzje o ruchach na swoich pakietach ? Najprostszym sposobem jest presja psychiczna. Mali akcjonariusze są zalewani inforamacjami < od tego jak kształtuje sie na rynku Podaz/ popyt ( a widać wyraźnie kto przejął od jakiegoś czasu inicjatywę, od tego jak wyglądaja formacje kursowe, aż po info o emisji a szczególnie o tym że Prezes pierwszy raz od 6 lat sprzedał 15 K akcji na rynku.> To wszystko w oczywisty sposób powoduję , iż ludzie maja prawo sie bać , szczególnie w momencie gdy nie widzieli jeszcze materiałow z WW3 nad którymi tak ci nieliczni którzy je widzieli Pieja. Drobni zadają sobie pytania czy to jest kolejna mistyfikacja? czy to jest kolejny WAŁ jakich na rynku nie brakowało i nie brakuje. I te pytania są zasadne , bo póki zwykły drobny nie ma pewności żadnej o co w tym wszystkim chodzi.

Bo albo to jest ubiór w akcje, albo to ze Farm jest w okresie w jakim 11Bit był w 2014 roku przed wypuszczeniem TWOM czy Cig w 2010 przed wypuszczeniem S1. ten nieliczny FEEDBACK sugeruje ze WW3 może być czymś grubym, ale te inne okoliczności ( infa od prezesa zachowanie sie podaży , formacje rynkowe, brak materiałów,od jakiegos czasu ewidentna i widoczna słabość popytu i potężna przewaga podaży) mogą sugerować ,że tu jest ubiór leszcza w akcje.

Jak to na rynku na dwoje babka wróżyła , natomiast moim zdaniem cała otoczka sugeruje raczej ze to co sie dzieje jest Bardziej próbą emocjonalnego wywołania "przepływu kapitału od aktywnych do cierpliwych", niż ubieranie Leszcza w kwity.
Edytowany: 26 kwietnia 2018 09:11

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 26 kwietnia 2018 09:40:57 przy kursie: 12,40 zł
Emisja 300 tysięcy akcji w w celu pozyskania nowych inwestorów strategicznych ? To jakiś dowcip ?
Przyjmując cenę 10 zł daje to 3 mln zł. To mają być nowi (liczba mnoga) inwestorzy strategiczni ?
To się nazywa emisja akcji w celu pozyskania gotówki na bieżącą działalność.

lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 26 kwietnia 2018 09:46:19 przy kursie: 12,40 zł
Ja bym radził zastanowić się nad mocno niepokojącą chronologią zdarzeń w spółce.
1. Pokazanie WW3 wyłącznie kilku mało znaczącym youtuberom.
2. Publiczne pianie z zachwytu przez tych jegomości - porównania do Battlefielda i PUBG.
3. Brak jakichkolwiek materiałów, screenshotów, gameplaya, trailera dla szerokiej publiczności.
4. Sprzedaż akcji przez prezesa zarządu.
5. Info o emisji akcji.

c15d
3
Wpisów: 163
Wysłane: 26 kwietnia 2018 09:52:29 przy kursie: 12,40 zł
@Lelo-pakero

A może właśnie tak to ma wyglądać? 15K akcji od Prezesa i 300K emisja to raczej na straszak wygląda. Ale kto wie, ostrożność trzeba zachować.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE farm51
  • The Farm 51: Gra „Chernobylite 2” w pełnej wersji najpóźniej na początku 2026 roku
    The Farm 51: Gra „Chernobylite 2” w pełnej wersji najpóźniej na początku 2026 roku

The Farm 51 zakłada, że maksymalnie 10 miesięcy trybu early access pozwoli dopracować grę "Chernobylite 2: Exclusion Zone" do wersji gotowej do pełnej premiery. Studio koncentruje się obecnie na zbieraniu opinii graczy i przygotowaniu dużych aktualizacji zawartości.

• The Farm 51 otrzyma 2,1 mln zł na projekt symulacyjny dot. dronów
    The Farm 51 otrzyma 2,1 mln zł na projekt symulacyjny dot. dronów

The Farm 51 Group otrzymał decyzję o przyznaniu dofinansowania w wysokości ponad 2,1 mln zł na realizację projektu badawczo-rozwojowego. Jego celem jest stworzenie zaawansowanego środowiska symulacyjnego dla bezzałogowych statków latających (dronów) działających w warunkach walki radioelektronicznej. Całkowity koszt projektu szacowany jest na ponad 4,3 mln zł.

53 54 55 56 57

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,126 sek.

ypocqmtw
bvvocubf
towiygok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
uzfygamo
fczlruju
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat