Rif napisał(a):Brzmi tak jakby to recenzje wpływały na wzrost kursu, a przecież najważniejsze powinno być info, że od doby okupuje pierwsze miejsce na największej platformie sprzedażowej na PC :P
W temacie P8, to może zaistnieć sytuacja jak z FP. Prezes Miechowski wspominał, że w przypadku dużego sukcesu FP będzie możliwość znacznego zwiększenia produkcji P8. Ja bym się do tego 2020 nie przyzwyczajał specjalnie.
I tak pewnie o grze nie usłyszymy wcześniej niż w 2019 roku.
Redaktorzy często nie potrafią wyważyć argumentów ...
A ja już od jesieni zakładam , że P8 ukaże się w połowie lub pod koniec 2021 ...
"Przeskalowanie" P8 jest już dziś niemal pewne. Na razie tego nie usłyszymy oficjalnie ale na ostatniej konferencji na SW (bodajże) Prezes mówił oficjalnie, że skala P8 zależy od sukcesu FP.
Nie ulega wątpliwości, że sukces jest. Jeśli uda się monetyzować w taki sam sposób jak TWOM to spółce już w przyszłym roku starczyłoby kasy na produkcję AA+ lub AAA.
Patrząc na niezwykłą ekonomię produkcji hit na miarę odpowiednika W3 zrobiliby za 50mln ... a tyle do tego czau bez wątpienia będzie ...
Dlatego jestem przekonany, że budżet P8 wzrośnie do przedziału 15-20mln bez marketingu.
Usłyszymy o tym jednak już po Nowym Roku .... chyba, że zechcą nam zrobić prezent gwiazdkowy.
Spółka wypowiadała się, że ten rok jest poświęcony w pełni komunikacji o FP i wydawnictwie.
Więc budowanie hypu pod P8 zacznie się najwcześniej wiosną a raczej latem lub jesienią 2019.
Być może wtedy usłyszymy o tym, że trwają już jakieś prace nad P9....
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)