0 Dołączył: 2018-06-10 Wpisów: 541
Wysłane:
29 września 2019 17:40:32
No z takim podejściem i odwagą cywilną to nie dziwię się ,że złodzieje nas okradli Zapieprzyli 3,5 miliarda zlotych a ofiary boją się własnego cienia.Mają przed sobą gangsterzy z Abrisu i Getbacka wielką przyszłość w dziedzinie okradania obywateli o mentalności zastraszanego dziecka.
|
|
0 Dołączył: 2018-04-22 Wpisów: 803
Wysłane:
29 września 2019 17:58:55
Leonek. Mylisz chyba zastraszenie z dążeniem do skuteczności. Używanie argumentów w pismach które "na dzień dobry" zbije byle kiepsko rozgarnięty prawnik, mija się z celem. Pisma - tak. Ale nad argumentacją trzeba popracować. Inaczej to rzucanie się z szabelką na czołgi. Pamiętaj że po drugiej stronie masz zawodnika kategorii ciężkiej czyli RB. I to jemu udało się nas dotychczas wyrolować a nie my jego. I tak to trwa.
|
|
Wysłane:
29 września 2019 19:34:05
O jakiej skuteczności piszesz? Jak można być skutecznym kiedy wysłanie pisma jako zwykły obligatariusz widzący co się dzieje napawa Cię strachem o odsiatkę.Na barowanie się z prawnikami gangsterów przyjdzie czas i wtedy wystawi się odpowiednie siły.Póki co trzeba słać pisma jako zwykli ,okradzeni obywatele żeby nam nikt potem nie zarzucił ,że wiedzieliśmy a nie informowaliśmy jak to w swoim wywiadzie niegdyś pan Gieryński z Abrisu powiedział.Cyt z Pawła Gieryńskiego ,,Ci, którzy nas krytykują, a sami zarabiali na „hojności” byłego zarządu GetBacku, sami stawiają się w niekorzystnym świetle. Dziś łatwo powiedzieć: „Ale to przecież było oczywiste, bo wszyscy to widzieli”. Skoro widzieliście, to czemu nam nie mówiliście? – pyta Paweł Gieryński, prezes funduszu Abris, w rozmowie z wicenaczelnym „Forbesa''
|
|
|
|
6 Dołączył: 2018-05-19 Wpisów: 679
Wysłane:
30 września 2019 00:20:41
maciej_61 napisał(a):Jeszcze raz powtarzam. Do akcji wysyłania listów jak najbardziej się przyłączę, wiedząc z relacji zawartych na tym forum że sądy, RB i różni tacy bimbają sobie z tego co się dzieje. Jednak nie mogę podpisać się pod stwierdzeniem że byłem świadkiem czegoś czego świadkiem nie byłem. Bo w tym przypadku może nie jest to "Wypowiadanie fałszywego świadectwa przeciwko bliźniemu swemu" ale z całą pewnością "Wypowiadanie niesprawdzonego świadectwa....". A 5 lat ewentualnej odsiadki nijak mi się nie uśmiecha. To że Sądy teraz po "dojnej zmianie" działają jak działają to nie znaczy że ja ten fakt omijania prawa popieram. Także przeze mnie samego. tego nie pisał nikt z RW ani OSOG, tylko zwykła zdruzgotana sytuacją obligatariuszka, OSOG to tylko udostępnił. Po to jest w Wordzie, że każdy może sobie przeredagować wg własnego uznania...Najważniejsze, żeby pisma poszły i o to proszę... Członkowie RW regularnie wysyłają do Sądu inne pisma, z większą ilością danych, o których Państwu niestety powiedzieć nie możemy...
|
|
0 Dołączył: 2019-06-04 Wpisów: 74
Wysłane:
2 października 2019 18:20:40
Szanowni Okradzeni w aferze Getback
Dzisiaj z zasiadania w RW zrezygnował Pan Buczek z Quercusa zostawiając swojego prawnika , który zreszta zawsze głosował tak jak Radzio, czym nie poprawiał wiedzy na temat ruchów dłużnika czy gromadzenia materiałów o nieprawidłowościach w spółce GB.
Dodatkowo zrezygnował Pan Barczyński z bycia przewodniczącym RW Nie ma info od strony dłużnika czy Pan Barczyński zrezygnował też z funkcji w RN czy został tez zmuszony do rezygnacji.
NIE są znane bliższe pobudki towarzyszące tym ruchom zarówno Quercusa jak Pana Barczyńskiego.
|
|
Wysłane:
2 października 2019 18:28:42
Info o tym czy jest RN powinno pojawić się w komunikacie Spółki. Może jutro? Ale info ciekawe... Ciekawe też czy RB zrezygnował też z bycia członkiem RW czy tylko z funkcji przewodniczącego.
Edytowany: 2 października 2019 18:29
|
|
30 Dołączył: 2014-05-08 Wpisów: 690
Wysłane:
2 października 2019 18:53:06
Stowarzyszenie OSOG napisał(a): Dodatkowo zrezygnował Pan Barczyński z bycia przewodniczącym RW
NIE są znane bliższe pobudki towarzyszące tym ruchom zarówno Quercusa jak Pana Barczyńskiego.
Nie jest przewodniczącym RW ale chyba członkiem RW nadal jest, bo wg mnie rezygnacja z funkcji przewodniczącego RW nie jest tożsama z rezygnacją z bycia członkiem RW. Nie ma przewodniczącego nie ma kto zwoływać posiedzeń RW chyba , że Cytat:Posiedzenie rady wierzycieli może zwołać również sędzia-komisarz, który przewodniczy posiedzeniu.
Edytowany: 2 października 2019 18:58
|
|
Wysłane:
2 października 2019 19:20:53
Czy dobrze rozumiem. To o co wnoszone było w ostatnich listach, właściwie się wypełniło. I jest jeszcze gorzej. Bo RB ma czyste rączki. I RW zablokowana na amen. A Komisarz może ale nie musi. Cwane.
|
|
Wysłane:
2 października 2019 20:20:13
@maciej_61.Tak się zastanawiam od dłuższego czasu do której Ty bramki grasz?
|
|
Wysłane:
3 października 2019 09:39:12
Do jakiej bramki? Ano - do własnej. Bo tak naprawdę guzik mnie obchodzi czy przykładowo RB piastuje ten czy inny stolec czy też dwa stolce naraz. Interesuje mnie moja forsa. W komunikatach GBK nie ma informacji aby nasz "Szanowny Przedstawiciel" zrezygnował z zasiadania na stolcu członka RN. Ten ruch wraz z poprzednim - myślę o podanej 24 września informacji o zawieszeniu podawania jakichkolwiek informacji o odzyskach ze względu na to że zawieszono Saturna - wydaje się potwierdzać tezę że zostaliśmy ponownie wydmuchani. Tak bawełej. Co ma zawieszenie Saturna co nadania klauzuli poufności na informacje o odzyskach? No ale jakieś uzasadnienie jest. Co prawda bez sensu. Choć oba te wydarzenia doprowadziły do jednego. RW jest sprowadzona do poziomu ciała fasadowego, bo zadawała pytania chyba niezbyt wygodne. A teraz nie dość że nie można jej zwołać to nawet jeżeli któryś z członków RW zada pytanie to i tak GBK nie może odpowiedzieć bo są one poufne. Jednego RB nie można zarzucić. Braku skuteczności. Oczywiście w odzyskach dla siebie i zabezpieczonych. A motłochem (bo takiego stwierdzenia kiedyś użyto), kto by się przejmował.
|
|
|
|
6 Dołączył: 2018-05-19 Wpisów: 679
Wysłane:
3 października 2019 13:58:09
maciej_61 napisał(a):Czy dobrze rozumiem. To o co wnoszone było w ostatnich listach, właściwie się wypełniło. I jest jeszcze gorzej. Bo RB ma czyste rączki. I RW zablokowana na amen. A Komisarz może ale nie musi. Cwane. dlatego cały czas wysyłajmy pisma, żeby Komisarz poczuł, że musi...
|
|
0 Dołączył: 2018-11-30 Wpisów: 57
|
|
Wysłane:
3 października 2019 14:01:52
Frankowicze wygrali w TSUE, dla nas to też chyba ostatnia deska ratunku.
|
|
0 Dołączył: 2018-11-07 Wpisów: 77
Wysłane:
3 października 2019 14:08:07
To aż niewiarygodne aby w takiej sprawie były w zasadzie same paty. Gdyby okazało się jednak ze to prawda i ...... wypadłby z funkcji w RW to mimo wszystko dawałoby cień nadziei na koniec marazmu. A swoją drogą pytanie do zorientowanych co się powinno wydarzyć aby takie TSUE orzekło, ze na skutek bierności instytucji powołanych do nadzoru nad rynkiem oraz świadomego potwierdzania nieprawdziwych informacji czym narazono nas na istotna stratę skarb państwa, DM, Banki muszą nam oddać kase lub sie z nami dogadac inaczej. Skoro tak TSUE tak ochoczo bierze pod ochrone pokrzywdzonych farnkowiczow moze i nam by pomógł. Pytanie jak zainicjować taka procedurę???
|
|
127 Dołączył: 2009-03-01 Wpisów: 2 050
Wysłane:
3 października 2019 14:18:53
GetOblig w przypadku frankowiczów to taki Pan Kowalski znał swojego przeciwnika. Na GetBacku nie wiesz z kim walczyć? KNF, audytor, ABris, Bank, DM?
|
|
Wysłane:
3 października 2019 14:20:56
W przypadku frankowiczów banki mogły iść na ugody, nie poszły, to teraz będą miały procesy.
|
|
Wysłane:
3 października 2019 14:23:25
Wyrok TSUE to naprawdę dobra wiadomość dla "frankowiczów". Tyle że jest to wyrok w jednej konkretnej sprawie, jednego małżeństwa. I nie ma żadnego automatyzmu w zmianie umów. Trzeba i tak iść do sądu. Wczoraj byłem w Aliorze i tam mi powiedzieli że sprawy do sądów złożyło ok 3,5% potencjalnie zainteresowanych. Nie 35% tylko 3,5%. Tak przy dużym zaokrągleniu przypada po 2 tys spraw na różne banki. W tym także 2 tys dla banków LC. Santander, Milenium i inni jakoś to przeżyją nawet przy założeniu że wszyscy klienci wygrają (co nie jest oczywiste). LC - nie. I to z kolei zła wiadomość dla nas. A tak swoją drogą w naszej sprawie do Prokuratury złożyło wnioski 800 na prawie 20 tys. Czyli jeżeli dobrze liczę podobnie, bo 4%.
|
|
Wysłane:
3 października 2019 14:25:21
Joker napisał(a):GetOblig w przypadku frankowiczów to taki Pan Kowalski znał swojego przeciwnika. Na GetBacku nie wiesz z kim walczyć? KNF, audytor, ABris, Bank, DM? Ja to jak wiadomo mam typ na przeciwnika......
|
|
0 Dołączył: 2018-11-07 Wpisów: 77
Wysłane:
3 października 2019 14:55:06
Prawda potencjalnie odpowiedzialnych jest wielu. Dlatego pytanie do bardziej zorientowanych, który z tych podmiotów jest najbardziej właściwy aby przeciwko niemu wystąpić i aby sprawą zajęło się TSUE. Na dziś wydaje mi się, że Skarb Państwa (ma KNF, prokuraturę, nadzoruje Giełdę, banki które ten szajs i swoje długi do GB sprzedawały na potęgę, że nie wspomnę o podpisywanych niekorzystnych umowach, wreszcie był sygnalista do KNF). Chociażby w Konstytucji jest zapis, że Państwo chroni własność.
|
|
Wysłane:
3 października 2019 16:07:50
bukos4 napisał(a):maciej_61 napisał(a):Czy dobrze rozumiem. To o co wnoszone było w ostatnich listach, właściwie się wypełniło. I jest jeszcze gorzej. Bo RB ma czyste rączki. I RW zablokowana na amen. A Komisarz może ale nie musi. Cwane. dlatego cały czas wysyłajmy pisma, żeby Komisarz poczuł, że musi... Tak Bukos. Ale teraz jest naprawdę poważny argument, podparty oficjalną informacją OSOG na tym forum o rezygnacji RB. A nie jak poprzednio "zwykła zdruzgotana sytuacją obligatariuszka" (jak to ująłeś). Z całym Szacunkiem dla tej Pani (której nawet nie znam) ale w ten sposób otrzymana informacja (mimo iż prawdziwa) była kiepska w uzasadnieniu. A teraz RW musi się zebrać choćby w celu wyboru nowego Przewodniczącego. Tak więc nawet ci co już wysłali listy, mogą to zrobić drugi raz, powołując się właśnie na to że RW może w obecnej sytuacji zwołać jedynie Kurator.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.