jvpewweh
Advertisement
PARTNER SERWISU
lpshuelh
1 2
anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 8 czerwca 2020 22:56:58 przy kursie: 0,65 zł
Jeśli pytasz o omówienie, to niestety muszę powiedzieć, że nie. Spółka jest zbyt mało popularna wśród naszych abonentów.

Ponek
6
Wpisów: 213
Wysłane: 11 czerwca 2020 15:24:33 przy kursie: 0,60 zł
Jak będzie chodzić po 5zł i zrobi się ruch, to będzie popularna na forum ;)

Spółka w ciągłym rozwoju. Wyniki się poprawiają, powoli, ale konsekwentnie do przodu.
Aktualnie nuda na spółce, niski obrót (co dla większego zaangażowania lub chęci wyjścia sprawi, że kurs wzrośnie/spadnie bez większego problemu o 50%), brak dywidendy.

KaWalec
1
Wpisów: 36
Wysłane: 1 lipca 2020 13:04:55 przy kursie: 0,76 zł
Witaj
Napisz w czym ta ich platforma zakupową jest lepsza od innych? Bo spółka ma grupę klientów którzy są z nią związani umowami: są to również spolki giełdowe: PeKabex, Kęty, Azoty, Lotos itd ale w przychodach za I kwartał 2020 nie widać żeby ich platforma przyciągnęła przychody..., za to widzę stratę na sprzedaży, Prezesi piszą o zrealizowanej inwestycji budowlanej ale jakieś szczegóły coś gdzieś??mamy w inwestycjach rozpoczętych w budowie 1.970.739,87 czyli wybudowane z kredytu coś bo 1.179tys w zobowiązaniach kredyty i pożyczki
trafiłem do spolki bo szukałem takiej platformy zakupowej ale nie widzę jej przewag, podyskutujmy może mnie uświadomisz czemu ma to kosztować 5 zeta??
Pozdrawiam serdecznie

Ponek
6
Wpisów: 213
Wysłane: 1 lipca 2020 17:34:45 przy kursie: 0,76 zł
Rynek, jak to rynek wycenia spółki na swój sposób. Moim celem nie było wskazanie ceny docelowej 5zł, tylko ukazanie, że po większym ruchu nagle zainteresowanie walorem rośnie (nieważne czy to Login, CDR, Biomaxima).
Tu może być i 10 zł jak i 0,3zł - to NC. Wystarczy zobaczyć na obroty, do tego kapitalizacja jest niska - co nie przyciąga dużych inwestorów.

Co do adresu, proszę Cię - wystarczy zobaczyć, że wcześniej była Braniborska, a teraz Legnicka ;)

Na profilu fb można zobaczyć wnętrze ich biura, w raportach też były stosowne informacje:
www.facebook.com/ltpolska/phot...

Przychody wzrosły, nie wiem jak Ty czytasz raport. Podobnie z wynikiem na sprzedaży - pokazali zysk.
I kwartał zawsze pokazywali słaby, a tu miła niespodzianka.

Szukasz przewag? Pisz do spółki ;)
Popatrz na spółki zależne - jak rośnie ich wynik.

Pedro123
5
Wpisów: 49
Wysłane: 4 lipca 2020 18:48:02 przy kursie: 0,89 zł
KaWalec napisał(a):
Witaj
Napisz w czym ta ich platforma zakupową jest lepsza od innych? Bo spółka ma grupę klientów którzy są z nią związani umowami: są to również spolki giełdowe: PeKabex, Kęty, Azoty, Lotos itd ale w przychodach za I kwartał 2020 nie widać żeby ich platforma przyciągnęła przychody..., za to widzę stratę na sprzedaży, Prezesi piszą o zrealizowanej inwestycji budowlanej ale jakieś szczegóły coś gdzieś??mamy w inwestycjach rozpoczętych w budowie 1.970.739,87 czyli wybudowane z kredytu coś bo 1.179tys w zobowiązaniach kredyty i pożyczki
trafiłem do spolki bo szukałem takiej platformy zakupowej ale nie widzę jej przewag, podyskutujmy może mnie uświadomisz czemu ma to kosztować 5 zeta??
Pozdrawiam serdecznie

1. Kupili biuro we Wrocławiu i przenieśli się z do tej pory wynajmowanego. Akurat to dobry ruch biorąc pod uwagę stałe koszty, które i tak musieli ponosić. W obecnej sytuacji pytanie, czy potrzebują biuro, jeżeli IT przechodzi na pracę zdalna, ale to nie za duży problem, zawsze można podnająć lub sprzedać.

2. Pierwszy kwartał zawsze jest dla nich na minusie, kwestia rachunkowości, roczne dochody i zyski rosną. W tym roku 1kwartal również na plusie, tak jak Ci wskazali to dobrze wróży.

3. Wchodzą w e Procurement dla podmiotów publicznych, co w związku z ustawodawstwem będzie wymagane przy przeprowadzaniu przetargów. Stąd coraz więcej miast, gmin,... wśród klientów.

4. Platforma niewątpliwie ma przewagę nad innymi, potwierdza to fakt, że są liderem na rynku zarowno jeśli chodzi o klientow jaki i wykonawców. Akurat jestem z branży, więc wyopiadam się w tym temacie profesjonalnie.

5. Firma niedotknięta przez koronawirus

6. Przejrzysta komunikacja i mocna kontrola kosztów

7. Brakuje nieco reklamy wśród inwestorów, żeby rozkręcić dzienne obroty

Pedro123
5
Wysłane: 28 lipca 2020 20:44:18 przy kursie: 1,50 zł
Cytat:
Rozwój Społeczeństwa Informacyjnego w Zagłębiu Dąbrowskim – Gmina Sosnowiec – modernizacja. Zakup rezerwowego węzła dla Miejskiej Szerokopasmowej Sieci Teleinformatycznej” (znak sprawy: WZP.271.1.64.2020.JŁ)

Zamawiający informuje, że środek komunikacji elektronicznej służący do komunikacji w przedmiotowym postępowaniu dostępny jest pod następującym adresem:

https://umsosnowiec.logintrade.net/

Weszli mocno w sektor publiczny. Wiele miast, uczelni, zakładów miejskich jak mpki itd. pojawiło się wśród klientów. Na kursie zaczął się ruch pod wyniki q2 na niezłym jak na tą spółkę wolumenie.
Zastanawia mnie zasięg wybicia i czy polepszy się płynność.

montanes2
20
Wpisów: 288
Wysłane: 9 listopada 2020 21:12:31 przy kursie: 0,83 zł
Za chwilę 13.11.2020 Logintrade SA jednostkowy - - publikacja jednostkowego raportu kwartalnego za trzeci kwartał.

Mała spółka, z niskimi wskaźnikami.

Można się zastanawiać czy jest możliwy szybszy rozwój spółki.

Jednak jeśli się lokuje 500k gotówki w fundusze inwestycyjne zamiast w zwiększenie skali działalności to czy warto?

Pedro123
5
Wysłane: 13 listopada 2020 10:07:56 przy kursie: 1,12 zł
Wyniki za Q3 bardzo dobre - widac reakcje na kursie.

Pytanie o szybszy rozwoj zasadne, ale wez pod uwage, ze przychody i zysk rosna im 20% rdr., wiec ja bym odwrocil to pytanie: co uwazasz za szybki rozwoj?

Jestem akcjonariuszem, wiec moge nie byc obiektywny.

montanes2
20
Wpisów: 288
Wysłane: 13 listopada 2020 19:21:06 przy kursie: 1,12 zł
Pewnie dobre pytanie, problem również tkwi w tym jaki tu jest market cap.

5 mln - aby ktoś się zainteresował to raczej mało, jakby było 25 mln to cz wejdzie pewnie jakieś 40 no i takie jakby kleszcze,

W tym miejscu znajdowała się analiza spółki, której wątek dotyczy.

Podjęliśmy decyzję o przeniesieniu wszystkich analiz do dedykowanych wątków spółek w nowej sekcji STREFA PREMIUM, którą znajdziecie na głównej stronie forum.

Zmiana ta, ma na celu ułatwić zapoznawanie się z treściami analiz, pozostawiając dotychczasowe wątki spółek jako miejsce do publicznej dyskusji użytkowników.

Już teraz zamów abonament, aby uzyskać dostęp do wszystkich treści serwisu.

W tym miejscu znajdowała się analiza spółki, której wątek dotyczy.

Podjęliśmy decyzję o przeniesieniu wszystkich analiz do dedykowanych wątków spółek w nowej sekcji STREFA PREMIUM, którą znajdziecie na głównej stronie forum.

Zmiana ta, ma na celu ułatwić zapoznawanie się z treściami analiz, pozostawiając dotychczasowe wątki spółek jako miejsce do publicznej dyskusji użytkowników.

Już teraz zamów abonament, aby uzyskać dostęp do wszystkich treści serwisu.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,202 sek.

wfbdubhv
bnowopzp
plpyinzu
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eqfvbkhd
jsrdtkln
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat