KaWalec napisał(a):Witaj
Napisz w czym ta ich platforma zakupową jest lepsza od innych? Bo spółka ma grupę klientów którzy są z nią związani umowami: są to również spolki giełdowe: PeKabex, Kęty, Azoty, Lotos itd ale w przychodach za I kwartał 2020 nie widać żeby ich platforma przyciągnęła przychody..., za to widzę stratę na sprzedaży, Prezesi piszą o zrealizowanej inwestycji budowlanej ale jakieś szczegóły coś gdzieś??mamy w inwestycjach rozpoczętych w budowie 1.970.739,87 czyli wybudowane z kredytu coś bo 1.179tys w zobowiązaniach kredyty i pożyczki
trafiłem do spolki bo szukałem takiej platformy zakupowej ale nie widzę jej przewag, podyskutujmy może mnie uświadomisz czemu ma to kosztować 5 zeta??
Pozdrawiam serdecznie
1. Kupili biuro we Wrocławiu i przenieśli się z do tej pory wynajmowanego. Akurat to dobry ruch biorąc pod uwagę stałe koszty, które i tak musieli ponosić. W obecnej sytuacji pytanie, czy potrzebują biuro, jeżeli IT przechodzi na pracę zdalna, ale to nie za duży problem, zawsze można podnająć lub sprzedać.
2. Pierwszy kwartał zawsze jest dla nich na minusie, kwestia rachunkowości, roczne dochody i zyski rosną. W tym roku 1kwartal również na plusie, tak jak Ci wskazali to dobrze wróży.
3. Wchodzą w e Procurement dla podmiotów publicznych, co w związku z ustawodawstwem będzie wymagane przy przeprowadzaniu przetargów. Stąd coraz więcej miast, gmin,... wśród klientów.
4. Platforma niewątpliwie ma przewagę nad innymi, potwierdza to fakt, że są liderem na rynku zarowno jeśli chodzi o klientow jaki i wykonawców. Akurat jestem z branży, więc wyopiadam się w tym temacie profesjonalnie.
5. Firma niedotknięta przez koronawirus
6. Przejrzysta komunikacja i mocna kontrola kosztów
7. Brakuje nieco reklamy wśród inwestorów, żeby rozkręcić dzienne obroty