Piotrzet napisał(a):Mam taki problem jeśli chodzi o Sidomę w BPS:
Nie znalazłem żadnej opcji połączenia zlecenia oczekującego z minimalnym wolumenem transakcji. Chodzi mi o uniknięcie sytuacji, gdy w arkuszu pojawi się przykładowo w końcu pojawi się oferta, ale przykładowo tylko jednej akcji np. w cenie 9 złotych i zapłacę tą transakcję aż 3 zł prowizji (jest co prawda opcja "WMin" ale gdy zlecenie trafi na rynek i nie będzie możliwe wykonanie od razu wielkości minimalnej zlecenie zostanie anulowane).
Jak sobie radzicie z tym problem? Zdarzało Wam się dawać zlecenie na np. na 500 akcji a kupiliście/sprzedaliście tylko 30? A może coś przeoczyłem?
W BOŚiu mozna ustawic czas ważności/realizacji zlecenia do konca roku kalendarzowego. W takiej sytuacji zlecenie może być realizowane częściami do czasu upłyniecia lub realizacji. Jesli sie zrealizuje w calosci placisz 1 prowizje bez wzgledu na to jak wiele pojedynczych tranzakcji zostalo zrealizowanych. Skrajnie mozesz miec np 30 tranzakcji po 1 akcji zeby kupic 30 sztuk.
Jesli uplynie czas waznosci zlecenia, a uda sie kupic jedynie x akcji to prowizja zostanie pobrana wg standardowych zasad.
Spradz czy nie masz podobnej opcji,