PARTNER SERWISU
pllqhidb
Xavy

Xavy

Ostatnie 10 wpisów
Poproszę o zakup spółki 4Mass.

Spółka przeszła z NC na główny parkiet, nastąpiła rozbudowa mocy produkcyjnych, Zarząd zapowiada ekspansję zagraniczną, C/z <8 a więc wycena niewymagająca - to wszystko powinno napędzać kurs spółki w 2025.

Poproszę o zapisanie do konkursu

Poproszę o zakup spółki z NC: HiProMine SA

Spółka sama o sobie pisze tak: Łączymy zrównoważoną, bliską naturze hodowlę owadów z nowoczesną technologią. Wprowadzając na rynek alternatywne dla tradycyjnego białko bezkręgowców, realizujemy misję ograniczenia marnotrawstwa żywności, ograniczając degradację środowiska.

Spółka jest startupem, działa w bardzo innowacyjnej jak na Polskę branży, a mianowicie produkcji pasz z robaków, jeśli "tylko" uda się znaleźć rynki zbytu to jest spora szansa na sukces spółki, pytanie czy to się uda? Są przesłanki, że to się uda, gdyż spółka buduje swój nowy zakład w woj. lubuskim. Ośrodek ma ruszyć wiosną przyszłego roku.
Za biznesem stoi Krzysztof Domarecki, czyli założyciel Grupy Selena, to wg mnie pozytywny prognostyk.
Typ mocno spekulacyjny i bardzo ryzykowny.

Zgłaszam się do konkursu

Proszę o sprzedaż Votum - jak na moje oko to jesteśmy już po wszystkim co najlepsze na kursie spółki, "franki" zdyskontowane.
Poproszę o zakup akcji Synektik - jesteśmy prawdopodobnie po korekcie a w dodatku osoba związana ze spółką kupiła akcje w ostatnim czasie, liczę też na lepsze zdyskontowanie kardioznaczników co będzie miało odzwierciedlenie na kursie spółki.

Jestem 2 razy zapisany do konkursu na pierwszej stronie wątku ( na miejscach 12 i 27), jest więc jeszcze jedno wolne miejsce :-)

Do konkursu wybieram spółkę Votum - kurs wg mnie ciągle nie zdyskontował w całości ogromnego wzrostu zysków ze spraw frankowych, w 2023 roku liczba prawomocnych wyroków da zdecydowanie większe zyski niż w roku mijającym.

Poproszę o wpisanie mnie na listę konkursową na 2023

Cześć, czy będzie jakieś podsumowanie konkursu za pierwsze półrocze?

Zgłaszam się do konkursu i poproszę o zakup spółki Votum. Liczę na to, że zbliżające się żniwa w wyrokach frankowych - korzystnych dla klientów - w końcu znajdą odzwierciedlenie w kursie spółki. Prawdopodobnie w IVq 2021 liczba prawomocnych wyroków będzie wyższa niż liczba tych wyroków w pierwszych trzech kwartałach 2021 roku, każdy kolejny kwartał ma być coraz lepszy.

Poproszę o sprzedaż MFO i kupno Votum.
Uzasadnienie podam później.

Kiedy aktualizacja portfela? Dawno jej nie było Think

Poproszę o sprzedaż Votum na otwarciu dzisiejszej sesji.
Powodem jest oczywiście dzisiejsze odroczenie dokonane przez SN, które prawdopodobnie spowoduje osuwanie się kursu w dół, chociaż tak czy inaczej sprawy frankowe będą dla spółki prawdziwą żyłą złota.

Poproszę o kupno MFO, wynikom spółki wybitnie sprzyjać będzie rosnąca cena stali, bo jak mówi sprawozdanie Zarządu: "Spółka w znacznym stopniu transferuje ryzyko zmienności cen stali na odbiorcę końcowego, dokonując zakupów surowców i ofertując sprzedaż w transakcjach SPOTowych."

MFO nie zostało jeszcze dostrzeżone przez rynek jak Bowim, Cognor czy Drozapol, dlatego liczę tutaj na spory wzrost kursu.

Drizzt napisał(a):
Jednak 25 marca! :)

Skąd to info? Nie widzę nigdzie takiej informacji, ale może źle szukam.

Poproszę o sprzedaż Pointpack i kupno Votum.

Kupuję Votum pod to co stanie się 25 marca w Sądzie Najwyższym oraz oczywiście pod zyski ze spraw frankowych. Coraz bardziej w wynikach spółki powinno być widać wygrane sprawy - w całym 2020 roku klient Votum wygrał jedną taką sprawę, a w tym roku już 3 takie sprawy. Ponadto przyspieszyła również swój wzrost liczba wytoczonych powództw przez spółkę: w grudniu 2020 było to 452 wytoczone powództwa, natomiast w styczniu br. 803, a w lutym już 1020.

flesz napisał(a):
Poproszę o sprzedaż BORUTA
i zakup w jej miejsce POINTPACK

Uzasadnienie w weekend.

Dobry wybór, ale spóźniony - ja mam Pointpack :-)

Poproszę o zakup spółki Pointpack.

Spółka działa w sektorze e-commerce, jej C/Z na dzisiaj to 13,46 co jest całkiem niewysokim wynikiem jak na ten obszar działalności (patrz Allegro, Zalando itp.). Od kilku kwartałów spółka rośnie w tempie dwucyfrowym, ostatni kwartał obecnego roku będzie pewnie rekordowy jeśli chodzi o sprzedaż internetową, co powinno wzmocnić dynamikę wzrostu przychodów i zysków. Ponadto spółka w 2021 roku planuje przejść na rynek główny GPW.

Ja również się zgłaszam - spółkę podam później.

Poproszę o sprzedaż Mercatora - najlepsze już raczej za tą spółką jeśli chodzi o kurs, w dodatku sprzedaż akcji przez członków zarządu pewnie jeszcze dobije kurs.

Poproszę o zakup spółki Mobruk - spółka jest już w kilkuletnim trendzie wzrostowym, obecnie trwa lokalna korekta (około 25% poniżej szczytu), w dodatku spółka w ostatnim kwartale osiągnęła rekordową marżę ze swojej odpadowej działalności, zyski również lepsze rok do roku.

Wojtku, dziękuję za odpowiedź na pytanie o Asbis - portfel dywidendowy prowadzę w ramach IKZE, więc na szczęście odpadają komplikacje w postaci odprowadzania podatku od dywidendy od zagranicznej spółki.
Jaki poziom cenowy byłby właściwy w długoterminowe wejście w tę spółkę?

Wojtku,

czy spółka Asbis jest wg Ciebie dobrym kandydatem do portfela dywidendowego?
Jeżeli tak to jaki byłby sensowny poziom wejścia?

Pozdrawiam

Proszę o sprzedaż Brand24 i zakup Mercatora - przecena na końcówce dzisiejszej sesji wygląda zachęcająco: spółka robi z kwartału na kwartał coraz bardziej kosmiczne wyniki, a przecież epidemia dopiero się zaczyna. Według mnie 1000zł za akcję pęknie do końca roku.

Proszę o sprzedaż Drageus Games - spółka stoi w miejscu mimo ostatnich premier swoich gier.
Poproszę o kupno Brand24 - zakup spekulacyjny, liczę na to, że spółka zyska na coraz wyraźniejszym przenoszeniu biznesów do sieci.

Proszę o zakup Drageus Games - zagranie spekulacyjne, pod premiery 2 gier w maju: "Dark Burial" (8.V.2020) oraz "Genetic Disaster" (29.V.2020).

Poproszę o sprzedaż Gobarto.

Ja ze swojej strony również polecam DM BPS - bardzo archaiczny wygląd, niewiele funkcji, ale za to najniższe opłaty wśród polskich maklerów oraz niezawodne działanie.

Czy wejście obecnie w Datawalk jest okazją?

Wie ktoś z czego wynika dzisiejszy wystrzał kursu?

Poproszę o spółkę Gobarto (GOB).
Spółka jest po 2 latach spadków spowodowanych tym, że ceny skupu żywca były niższe niż koszty produkcji. Liczę na odbicie dlatego, bo ceny zbytu w końcówce w III kwartale ubiegłego roku wzrosły aż o 42% rok do roku i to powinno wpłynąć na skokowe polepszenie wyników finansowych pokazanych przez spółkę już w tym roku.

Proszę o zapisanie mnie do konkursu

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 6 lipca 2025 23:49:12
Liczba wpisów: 65
[0,01% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,407 sek.

vrywxpks
cnwxzrpp
tprfbczc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
illyzflp
boykpdie
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat