PARTNER SERWISU
nbvhypid
16 17 18 19 20

Postulaty Użytkowników

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 19 października 2009 12:17:39
martinezo napisał(a):
W obserwowanych przydałyby się aktualne notowania również z dzienną zmianą %. W poprzedniej wersji wchodząc do "Mój profil" od razu było widać co się dzieje, jaka zmiana procentowa na każdej z obserwowanych spółek w danym czasie(tzn -15min). Ja po odpaleniu komputera pierwsze co, to sprawdzłem co się dzieje w "Obserwowanych". Nie codziennie zaglądam na rachunek, więc dla mnie było to wygodne i przeważnie pierwsze źródło informacji na temat spółek, które mnie interesują, lub które posiadam/łem.Anxious

Ps. No i są dalej notowania z 16.10.2009.

Jasne - to trzeba będzie szybko przywrócić, gdyż nie byłem świadom, że tak właśnie może być wykorzystywane. Na forum i na spółkach są już dzisiejsze kursy. W Profilu są niestety kursy zamknięcia. Chcąc ulepszyć - popsuliśmy d'oh!

dr_Greg_House
0
Wpisów: 3
Wysłane: 19 października 2009 15:00:13
Teresa napisał(a):
W monitorze każdej spółki jest zakładka komunikaty. Wystarczy wybrać z listy kategorii dywidenda i ew. wybrać zakres dat by uzyskać info o dywidendach.

wave

Tak, wiem lecz przydałaby się prezentacja w postaci tabeli wg lat.

martinezo
0
Wpisów: 498
Wysłane: 23 października 2009 14:47:31
Czy jest szansa, aby np. w "Kalendarium makro" - lub w osobnej zakładce - pojawiły się wskaźniki i ich wartości historyczne, ale w formie wykresu? Takiego wykresu jak stosowany jest na Stockwatch, z suwakiem + jeszcze możliwość porównania na nim z innymi wskaźnikami lub wykresami indeksów? Lub po prostu same wskaźniki w formie wykresu za jakiś tam czas.
Taki zbiór wskaźników jest tutaj. Wiem, że nie lubisz powielać czegoś, co można znaleźć gdzieś indziej, ale może dało by się to zrobić jakoś inaczej, lepiej, bardziej funkcjonalnie. A poza tym, fajnie było by mieć wszystko w jednym miejscu.

Powoli do celu

WatchDog
50
Wysłane: 23 października 2009 17:52:52
Niestety, nie wiem o istnieniu takiej bazy danych - być może Macronext (opracowujący i dostarczający nam Kalendarium) ma to lub mógłby przygotować, ale idę o zakład, że chciałby za to konkretne pieniądze. Jeśli jest naprawdę potrzeba, mogę to zaplanować do dołączenia w przyszłości do funkcji abonamentowych, bo za darmo nie da rady.

WatchDog
50
Wysłane: 24 października 2009 18:57:16
Roadmap czyli funkcje planowane w serwisie

1. Analiza techniczna. "Po naszemu" czyli tak jak nikt nie ma. Oceniam to na rok pracy, ale pierwsze efekty będą w ciągu 3-4 miesięcy.
2. Czat(y) na żywo.
3. Porftele, ale takie rozbudowane, np. z wyliczeniem ryzyka na podstawie bety posiadanych spółek.
4. Bardziej szczegółowe dane historyczne, tj. wyciągnięte najistotniejsze pozycje z bilansu i RZiS.
5. Profilowanie wskaźników wyświetlanych na listach porównań, a także ustawianie własnego zakresu dla Zmiany Kursu.
6. Podgląd indeksów światowych i surowców.
7. Przenoszenie postów między wątkami (to takie adminowe narzędzie).
8. Kasowanie wystawionych ocen.
9. Porządna analiza dywidend, wraz z terminarzem w przód.
10. Analiza fundamentalna New Connect, tyle na ile pozwalają upubliczniane dane.
11. Rozwój engine'u wykresów z możliwością udostępniania przez kod forumowy np. [wykres]PGNIG,od=2009-02-01,do=2009-10-31[/wykres].
12. Nadawanie wielu podstron w RSSach.
13. Notatnik - własne zapiski do spółek, wykresów i innych miejsc w serwisie.
14. Podręczny kalkulator. Właśnie tak - o coś takiego prostego też miałem prośby.
15. Wizualizacja wskaźników AF na wykresach kursów.
16. Typowanie kursów - jednak są tacy, którzy lubią myśleć w kierunku "do końca roku 100 zł" - więc przez mały panel mogliby obstawić kurs danej spółki na dany dzień - przy odpowiednio sporej liście typów mogłyby być z tego fajne rankingi najlepszych "trafiaczy".
17. Rozwój engine'u forum: albo przejście na invision, albo dalsze samodzielne rozbudowywanie yaf'a o sensowne funkcje takie jak: wyróżnianie postów ulubionych userów, chowanie postów nielubianych userów, Wrzucanie obrazków bezpośrednio na forum, nie przez imageshack'i, oraz z wielofunkcyjną wyszukiwarką.
18. Rozwój analiz raportów kwartalnych i podpinanie ich też pod strony spółek, żeby było łatwiej znaleźć.
19. Redakcyjne regularne przygotowywanie raportów IPO z wycenami (np. Bogdanka, Delko, PGE), a także analiz sektorowych i podobnych - najpierw dla abonentów, a po paru dniach dla wszystkich.
20. Skaner sentymentu - coś takiego jak ma Google Insights - wyłapywanie spółek, o nagłym zagęszczeniu informacji prasowych, odsłon i wpisów na forach.
21. Duże wykresy dla indeksów, z naniesionymi informacjami makroekonomicznymi.
22. Pracochłonny (robota ręczna) moduł analizy... wynagrodzeń członków władz. Wpisywalibyśmy wszystkie ujawnione pensje, premie i akcje z wszystkich raportów, a potem podpięli to pod strony spółek, pod akcjonariaty oraz zrobili ranking wynagrodzeń. Z tego też można wyliczać różne wskaźniki, np. C/PZ (Cena do Pensji Zarządu) albo PZ/Z (Pensja Zarządu do Zysku Netto).
23. Równie pracochłonny moduł analizy zadłużenia spółek. Z każdego raportu i komunikatu aktualizowałoby się bazę o spłatę/zaciągnięcie kredytu, razem z jego udzielającym, zabezpieczeniem i warunkami. Pozwoliłoby to mieć na co dzień kontakt z finansowaniem i zadłużeniem spółek, a nie raz na 3 miesiące.

Lista nie jest zamknięta.

Zaczęliśmy działać niecałe półtora roku temu od zera (choć prace przygotowawcze trwały wcześniej około roku) i osiągnęliśmy niezły stan rozwoju. Analiza fundamentalna jest w 90% zrobiona, reszta to rzeczy usprawniające korzystanie z danych i ich odszukiwanie. Kolejne nowe funkcje to wyzwanie i plan wspierania każdego inwestora narzędziami, które są przede wszystkim praktyczne, czyli do czegoś służą, i są oparte na zdrowych, czyli starannie obrobionych i sprawdzonych danych.
Do tego wszystkiego potrzebne są dwie rzeczy: czas i pieniądze. Czasu na pewno nie marnujemy. Pieniądze przyjdą wraz z zadowoleniem użytkowników. A mamy to co najważniejsze: zapał do pracy oraz świetną, wzajemnie pomagającą sobie i dobrze się czującą ze sobą społeczność. To wielka duma i radość dla mnie móc prowadzić taki serwis.
Edytowany: 24 października 2009 21:02

martinezo
0
Wysłane: 24 października 2009 19:41:45
A ile +/- czasu planujesz na wprowadzenie tej Roadmap?

Powoli do celu

WatchDog
50
Wysłane: 24 października 2009 19:56:29
Stopniowo na przestrzeni do dwóch lat (realnie), choć z różną szybkością. Będą też po drodze dochodzić nowe wymyślone rzeczy, a inne się przeobrażać. Plan jest ramowy, a kierunek: naprzód! salute

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 25 października 2009 14:33:38
WatchDog napisał(a):
Stopniowo na przestrzeni do dwóch lat (realnie), choć z różną szybkością. Będą też po drodze dochodzić nowe wymyślone rzeczy, a inne się przeobrażać. Plan jest ramowy, a kierunek: naprzód! salute

Watchdogu...
To co już zrobiliście jest fantastyczne... Podziwiam determinację. Serwis jest naprawdę profesjonalny, a jeżeli będzie się rozwijał w takim tempie to amatorskie bloombergi czy inne marketwatche będą się bały przejęcia ;)
Duże wyrazy uznania. Społeczność jaką udało się stworzyć to jeden z największych sukcesów. Czuję się jak w świeżutkiej pościeli z filiżanką espresso i pięknością u boku. Jest niebiańsko... i może starczy tego słodzenia bo będziesz się cały lepił hihi...

Horyzont
0
Wpisów: 86
Wysłane: 25 października 2009 17:56:28
WatchDog napisał(a):
Roadmap czyli funkcje planowane w serwisie

1. Analiza techniczna."Po naszemu" czyli tak jak nikt nie ma. Oceniam to na rok pracy, ale pierwsze efekty będą w ciągu 3-4 miesięcy.
2. Czat(y) na żywo.
3. .......................
4. .......................
Lista nie jest zamknięta.

Drogi WD, słodzić nie będę, bo ostatnio miód się tu leje szerokim strumieniem - a ja podpisuje się pod każdą z tych laurek. To niezwykłe miejsce, wyjątkowa społeczność prowadząca dyskusje na właściwym poziomie, wspierana dużym zaangażowaniem prowadzących, ich rzetelnością, uczciwością i niewymuszona serdecznością. Dzięki!
Przeczytawszy ROADMAP chciałam przede wszystkim pogratulować pomysłówthumbright i jednocześnie prosić o umieszczenie jej, w bardziej widocznym miejscu…
W końcu jest się czym pochwalić, a przybliżenie planów rozwojowych może ułatwić tym wahającym się, podjecie decyzji o inwestycji w dalszy rozwój SW :) czym chyba wszyscy jesteśmy żywotnie zainteresowani love4
Zasady, które warto poznać i stosować: Zasady dobrosąsiedzkie SW

TheBlackHorse
1
Wpisów: 1 410
Wysłane: 25 października 2009 21:37:14
WD te wszystkie rzeczy to naprawdę coś niesamowitego. Jak to wszystko czytałem...
...Normalnie zatyka Sick .
To kiedy na GPW wchodzicie? king
You can't judge a fish by lookin' in the pond
You can't judge right from looking at the wrong
You can't judge one by looking at the other
You can't judge a book by looking at the cover
Oh can't you see, oh you misjudge me
I look like a farmer, but I'm a lover!

martinezo
0
Wysłane: 27 października 2009 14:02:51

kliknij, aby powiększyć

W sumie było tak odkąd pamiętam, ale przydało by się dołożyć jeszcze brakujący indeks sWIG80, aby pokazywało zmianę procentową.

I widzę, że zniknął problem ze znikaniem postu, jak jest otwarte więcej niż jedno oknoAngel

Powoli do celu

WatchDog
50
Wysłane: 27 października 2009 14:13:28
martinezo napisał(a):
I widzę, że zniknął problem ze znikaniem postu, jak jest otwarte więcej niż jedno oknoAngel

Naaaaprawdę? A wiesz że tego nie naprawialiśmy, nic a nic. Widać - efekt uboczny jakichś innych napraw. Kurczę aż muszę przetestować czy rzeczywiście zniknął Dancing

martinezo
0
Wysłane: 27 października 2009 14:42:53
I jak? Dobrze jest u ciebie?

Powoli do celu

Teresa
0
Wpisów: 4 710
Wysłane: 27 października 2009 14:44:28
Aż sprawdzę. :)

Edit: Sprawdzono. Weryfikacja pozytywna.
A wiesz przynajmniej dlaczego przegrałeś?...
Edytowany: 27 października 2009 14:45

nowy1960
0
Wpisów: 126
Wysłane: 27 października 2009 15:07:52
anty_teresa napisał(a):
WatchDog napisał(a):

Watchdogu...
To co już zrobiliście jest fantastyczne... Podziwiam determinację. Serwis jest naprawdę profesjonalny, a jeżeli będzie się rozwijał w takim tempie to amatorskie bloombergi czy inne marketwatche będą się bały przejęcia ;)
Duże wyrazy uznania. Społeczność jaką udało się stworzyć to jeden z największych sukcesów. Czuję się jak w świeżutkiej pościeli z filiżanką espresso i pięknością u boku. Jest niebiańsko... i może starczy tego słodzenia bo będziesz się cały lepił hihi...

Jak mnie ta p******na vistula nie puści z torbami to wykupię tu abonament bo warto.

WatchDog
50
Wysłane: 27 października 2009 18:40:18
martinezo napisał(a):
I jak? Dobrze jest u ciebie?

Na IE8 niestety źle.

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 28 października 2009 20:11:56
Przydałaby się możliwość selekcji danych które zawarte są w newsletterze. Oglądanie 2x dziennie informacji o tym że spółka jest przewartościowana wg sektora mnie nie interesuje.

Interesuje mnie kurs, obrót, ew. wiadomości z ESPI.

Infa o ocenie wg sektora/rynku wolałbym otrzymywać raz na tydzień/miesiąc.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

WatchDog
50
Wysłane: 28 października 2009 20:18:31
Może na co dzień jest to nudne, jeśli siedzisz 7,5 godziny przed notowaniami i wiesz co się dzieje - ale wraz ze zmianą kursów, codziennie zmieniają się też wskaźniki oraz wyceny. Natomiast jeszcze więcej dzieje się w sezonie raportów, czyli na przykład teraz. Dzisiaj weszły raporty Izolacji, Ergisu, Tepsy, Kęt i Oponeo, więc gdybyś miał informację o nich dostawać raz na miesiąc, to zaktualizowane wskaźniki i wyceny dostałbyś popojutrze wieczorem, a dostaniesz już jutro rano, przed sesją. Nowe sprawozdania finansowe czasami mocno wpływają na wskaźniki spółek i moim zdaniem ważne jest, aby je dostać jak najszybciej.

Zgadzam się, że jakaś część treści newslettera jest redundantna. Jednak dopiero zaczęliśmy i rozwijamy się, będziemy to optymalizować żeby nie zamęczać odbiorców. To dopiero pierwsze kroki. Pojawiać się będą tylko te dane, które uległy zmianie.
Natomiast ESPI oraz wiadomości są doklejane wtedy kiedy się pojawią, już teraz jest to fragment opcjonalny.

Do pojawienia się wersji 1.5 newslettery można też wyłączyć...

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 28 października 2009 20:40:04
WatchDog napisał(a):
Może na co dzień jest to nudne, jeśli siedzisz 7,5 godziny przed notowaniami i wiesz co się dzieje - ale wraz ze zmianą kursów, codziennie zmieniają się też wskaźniki oraz wyceny.

Jeżeli jakąś spółkę kupiłem na długi termin, informacja o kursie, obrocie i infach z ESPI w zupełności wystarczy. I nie ma znaczenia czy obserwuję notowania codziennie czy nie.
Jeżeli obserwuję 10 spółek, newsletter w obecnej formie zajmuje kilka ekranów :(

WatchDog napisał(a):

Natomiast jeszcze więcej dzieje się w sezonie raportów, czyli na przykład teraz. Dzisiaj weszły raporty Izolacji, Ergisu, Tepsy, Kęt i Oponeo, więc gdybyś miał informację o nich dostawać raz na miesiąc, to zaktualizowane wskaźniki i wyceny dostałbyś popojutrze wieczorem, a dostaniesz już jutro rano, przed sesją. Nowe sprawozdania finansowe czasami mocno wpływają na wskaźniki spółek i moim zdaniem ważne jest, aby je dostać jak najszybciej.

Tak jak pisałem, wiadomość o infie na ESPI obok ceny zamknięcia przydałaby się codziennie - wtedy żaden raport nie ucieknie.

WatchDog napisał(a):

Zgadzam się, że jakaś część treści newslettera jest redundantna. Jednak dopiero zaczęliśmy i rozwijamy się, będziemy to optymalizować żeby nie zamęczać odbiorców. To dopiero pierwsze kroki. Pojawiać się będą tylko te dane, które uległy zmianie.

Rozumiem problemy techniczne, ale pomyślcie o możliwości wyboru zawartości newslettera - jako end-userowi tego mi brakuje.

WatchDog napisał(a):

Natomiast ESPI oraz wiadomości są doklejane wtedy kiedy się pojawią, już teraz jest to fragment opcjonalny.

Ja to można włączyć/wyłączyć?

Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

WatchDog
50
Wysłane: 28 października 2009 20:54:29
Frog napisał(a):
Jeżeli jakąś spółkę kupiłem na długi termin, informacja o kursie, obrocie i infach z ESPI w zupełności wystarczy. I nie ma znaczenia czy obserwuję notowania codziennie czy nie.
Jeżeli obserwuję 10 spółek, newsletter w obecnej formie zajmuje kilka ekranów :(

Jak powiedziałem - będziemy to tune'ować.

Cytat:
Tak jak pisałem, wiadomość o infie na ESPI obok ceny zamknięcia przydałaby się codziennie - wtedy żaden raport nie ucieknie.

W tę stronę chcę rozwijać funkcjonalność newsletterów.

Cytat:
napisał(a):

Ja to można włączyć/wyłączyć?

Samo tak działa, że jeśli jest info to się pojawia, a jak nie ma to go nie ma. Podobnie zrobimy ze wskaźnikami.

Daj trochę czasu, żeby to ulepszyć. Mam wrażenie, że krytycznie oceniasz cały pomysł - proszę o cierpliwość.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

16 17 18 19 20

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,741 sek.

bowrluyv
qicyoebf
gwrexiol
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ofoshcia
dfvmtcxy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat