PARTNER SERWISU
mbfwigmj
51 52 53 54

Postulaty Użytkowników

green1
PREMIUM
2
Wpisów: 95
Wysłane: 4 maja 2021 23:34:41
Dziekuje za odpowiedz, podane linki znam i cenie te teksty, oczywiscie zgadzam sie ze sam C/Z nie powinien byc podstawa decyzji inwestycyjnej i chyba dla nikogo nie jest. Jednak analizujac jeden badz kilka wskaznikow (na przyklad wlasnie jako wstepny filtr po to aby wyselekcjonowac walory warte glebszej analizy, na przyklad wlasnie po opublikowaniu raportow okresowych) konkluzja z analizy moze byc na granicy decyzji pozytywnej i zmiana pojedynczego wskaznika moze przechylic szale. W konsekwencji bledna wartosc podana przez serwis moze pozbawic szansy na zysk.

Nie wiem na pewno ktore wskazniki zmieniaja sie ani kiedy, ale na pewno klucz jest inny niz piszesz. Zapisalem stan wskaznikow dla IMC - na czas nie zmienily sie C/WK, C/P i C/Z, a zmienily sie wszystkie EV/* oraz C/ZO uwzgledniajacy cene. Tak bylo dla IMC po ostatnim raporcie, nie wiem czy tak samo bedzie dla innych spolek albo w innym momencie czasu.

Problem jest glebszy, zalozmy ze zdecyduje sie przeanalizowac spolke dokladniej - czy wtedy powinienem zaczac od sprawdzenia czy prezentowane wskazniki sa prawidlowo wyliczane??? Wyliczyc sam? Sprawdzic na jakiejs innej stronie? To nie jest po prostu dana prezentowana w Interniecie, to jest dana dostarczana w ramach abonamentu. Wyobrazmy sobie ze Bloomberg do wyliczania niektorych wskaznikow uzylby nieaktualnych danych ... Moznaby dlugo dyskutowac, ale podejrzewam ze to jest po prostu jakis niewielki bug w oprogramowaniu serwisu, ktory trzeba naprawic, aby wyceny zgadzaly sie z data kursu i data danych finansowych na dole strony.

Cytat:
Na stronie do wyboru jest 13 wycen, wśród nich C/ZO. Wszystkie 13 generuje się też do pliku.
Ale ja pisalem ze brakuje wyceny na podstawie C/Z a nie C/ZO - wg C/ZO faktycznie jest i jest 13 wycen, ale nie ma wsrod nich wyceny wg. C/Z ani wycena wg C/Z nie zapisuje sie do pliku po nacisnieciu przycisku "Pobierz pełną tabelę CSV"

green1
PREMIUM
2
Wysłane: 5 maja 2021 18:58:06
Zauwazylem jeszcze jednen (chyba prosty do naprawy) problem dotyczacy wycen. Niektore spolki (eo Networks, Ipopema) maja prezentowane na podstronie ze wskaznikami ujemne wskazniki EV/* (prawdopodobnie maja ujemne EV), w takim przypadku wycena wzgledem tych wskaznikow powinna byc niemozliwa, a tym czasem na podstronie z wycenami wycena jest podawana i to w wysokosci wiekszej od aktualnego kursu.

MichalBrick
13
Wpisów: 185
Wysłane: 12 maja 2021 15:22:09
Dlaczego nie ma banerow lub linkow o konferencji gaming na gieldzie na stronie glownej?

Trzeba sie sporo naszukac zeby znalezc ta konferencje.
"Cut your losses short and let your profits run on" - David Ricardo

Lukasz Konopko
42
Grupa: Bus Driver, Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 679
Wysłane: 12 maja 2021 15:28:08
Wynika to z tego, że abonenci nie widzą reklam. Po wylogowaniu zobaczy Pan na stronie baner (nad całą treścią) a także sam player (w prawej kolumnie).
Konferencja była także szeroko promowana w social mediach.

green1
PREMIUM
2
Wysłane: 2 listopada 2021 21:33:02
Zglaszam problem lub pytanie dotyczace prezentowanej na stronach analitycznych walorow (oraz zapisywanej do pliku) Średniej płynności dziennej - jak należy interpretować ten wskaźnik? Niektóre spolki mają Średnią płynność dzienną ujemna (np. Mercator ma ja = -0,92%), a inne podejrzanie wielka (Orzel Bialy ma ja = 92.68%).

Any
Any
PREMIUM
6
Wpisów: 62
Wysłane: 12 listopada 2021 14:12:12
Witam, czy zamierzacie zrobić coś ze stroną? Niezbyt przyjazna (aby nie pisać, że wroga). Aż się nie chce, np. gdy zapodam do skanera jakiś parametr, to po poworcie z wybranej spółki znów muszę zapodawać parametr bo wyświetlone paści na pewno nie spełniają zapodanych kryteriów. No bo co by nie gadać, ale ROE ujemny na pewno nie spełnia kryterium >10%. Wszyscy robią co jakiś czas przynajmniej face lifting, a na SW konieczna według mnie gruntowna przreróbka

Pozdrawiam

Lukasz Konopko
42
Wysłane: 12 listopada 2021 15:50:24
@green1
Dzięki za wyłapanie. Mamy błędną liczbę akcji w bazie. Poprawimy, a niedługo planujemy gruntowne zmiany w prezentacji danych finansowych.

@Anty
Pracujemy cały czas nad wyglądem i funkcjonalnościami. Pisanie o gruntownej przebudowie strony, bo coś się nie zapisuje w przeglądarce to chyba przesada prawda?

Dziękuję za uwagę. W tej chwili skaner po wejściu wczytuje wartości domyślne - listę "Obserwowane spółki" i pewien zestaw wskaźników. Postaramy się przebudować to tak, aby wybrane wartości i listy zapisywały się w przeglądarce. Na razie polecam otwierać sobie strony spółek w nowym oknie.

Pozdrowienia

green1
PREMIUM
2
Wysłane: 30 listopada 2021 20:58:28
Chyba jest jais blad w danych albo wyliczeniach wskaznikow dla HELIO po zaktualizowaniu danych z raportu za q3 - wszystkie z EV w mianowniku sa ujemne, a powinny byc dodatnie - wyceny wg nich wychodza dodatnie i moje BM rowniez pokazuje dodatnie wartosci.

althanowy
6
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 76
Wysłane: 15 stycznia 2022 16:55:53
Dzień dobry!

Czy można prosić o przeniesienie powrotne linku FORUM do belki, która nie znika podczas przewijania w dół strony Stockwatch? Zmiana jaką Państwo dokonali utrudnia korzystanie z serwisu, ponieważ za każdym razem, po przeczytaniu interesujących tematów (normalnie, z góry na dół), trzeba przewinąć z znowu z powrotem stronę na samą górę, żeby przejść do FORUM. Poprzednio wystarczyło kliknąć FORUM na belce.

Ewentualnie może również zablokować belkę, gdzie obecnie znajduje się odnośnik do FORUM?

Dziękuję i pozdrawiam!
Tomek

Lukasz Konopko
42
Wysłane: 16 stycznia 2022 22:58:52
Dzień dobry
Ok, przywróciłem. Nadal testujemy co będzie działało najlepiej.
Pozdrowienia!

althanowy
6
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 76
Wysłane: 17 stycznia 2022 19:18:13
Lukasz Konopko napisał(a):
Dzień dobry
Ok, przywróciłem. Nadal testujemy co będzie działało najlepiej.
Pozdrowienia!

Bardzo dziękuję! :)

Any
Any
PREMIUM
6
Wysłane: 12 marca 2022 08:20:08
Dobrze, że w końcu wypełniacze pustego miejsca na stronach portalu i zastępujecie czymś co może się przydać.

Lukasz Konopko
42
Wysłane: 12 marca 2022 08:58:32
Będę wdzięczny za więcej szczegółów. Każdy feedback użytkowników jest dla mnie istotny.

Any
Any
PREMIUM
6
Wysłane: 11 kwietnia 2022 13:24:53
Chodzi oczywiście o wersję beta. Ruch w bardzo dobrym kierunku.
Warto by rozważyć, aby był podgląd wykresu liniowego, czy słupkowego ważniejszych pozycji danych finansowych, np. po najechaniu kursorem na przychody, wyskakujące niewielkie okienko.

Pozdrawiam
Edytowany: 11 kwietnia 2022 13:26

green1
PREMIUM
2
Wysłane: 12 kwietnia 2022 16:21:26
To ja sie przypomne z postulatem traktowania C/Z i wyceny wg C/Z na rowni z innymi wskaznikami wyliczanymi przez SW, takimi jak C/WK czy EV/EBITDA, bo przeciez C/Z to wskaznik uznawany za jeden z najwazniejszych. Konkretnie proszę o:
-pokazywanie wyceny wg C/Z na zakladce "wyceny" na stronach ze szczegolowymi danymi danej spolki
-zapisywanie wycen wg. C/Z do pliku po nacisnieciu "Pobierz pelna tabele CSV" na stronie "StockWatch|Wyceny spółek". 
- Na ww. stronie ("StockWatch|Wyceny spółek") mozna wybrac dowolna wycene jako kryterium sortowania "Wybierz wycenę do porównania ze średnią", ale za wyjątkiem wyceny wg C/Z
- w newsletterze przed/po sesji gdy SW uwzgledni nowy raport to dla spolki podawane sa (opisane "Analiza fundamentalna wg zaktualizowanych danych") podstawowe wskazniki za wyjatkiem C/Z - sa C/WK, C/ZO, C/P, EV/EBITDA, EV/EBIT, EV/Przychody - warto by podawac rowniez C/Z

kurtwallander
3
Wpisów: 110
Wysłane: 18 maja 2022 17:13:56
Cześć,
czy można stworzyć / uaktualniać listę analiz raportów spółek nad którymi obecnie pracują analitycy stockwatch ?
aktualnie po wysłaniu prośby o analizę raportu nie ma widoczności kiedy (jeśli w ogóle) dane omówienie się pojawi

dziękuje i pozdrawiam

Lukasz Konopko
42
Wysłane: 19 maja 2022 20:30:15
green1 napisał(a):
To ja sie przypomne z postulatem traktowania C/Z i wyceny wg C/Z na rowni z innymi wskaznikami wyliczanymi przez SW, takimi jak C/WK czy EV/EBITDA

Dla pewności zaznaczę, że to zostało tak zaprojektowane przez Watchdoga już na starcie działania portalu. Dodamy, ale nie jestem w stanie teraz powiedzieć kiedy. Mamy pełne ręce pracy na każdym froncie.

@kurtwallander
Bierzemy głosy pod uwagę, ale nie jesteśmy w stanie zagwarantować wykonania analizy, ani terminu. Celujemy w 250 analiz rocznie, ale terminy zależą m.in. od tego co dzieje się w spółce, kiedy publikuje raport, czy analitycy mają czas i ile osób prosiło o daną spółkę.

kurtwallander
3
Wysłane: 20 maja 2022 11:56:02
"Bierzemy głosy pod uwagę, ale nie jesteśmy w stanie zagwarantować wykonania analizy, ani terminu. Celujemy w 250 analiz rocznie, ale terminy zależą m.in. od tego co dzieje się w spółce, kiedy publikuje raport, czy analitycy mają czas i ile osób prosiło o daną spółkę."

Jasne, rozumiem. Bardziej chodziło mi o to by dostać feedback, co jest aktualnie na tapecie, a co czeka w kolejce i będzie w terminie późniejszym. Mówiąc wprost, chodzi o to by mieć feedback czy analiza, o którą się poprosiło w ogóle się pojawi.

pozdrawiam

kurtwallander
3
Wysłane: 27 maja 2022 12:12:22
w związku z brakiem komentarza drążę dalej:
proponuję listę spółek, o których analizy wnioskowano (najlepiej z ilością głosów) oraz info, które aktualnie są in progres (tzn. ktoś nad nimi pracuje, bez deklaracji terminu)

kurtwallander
3
Wysłane: 30 maja 2022 10:36:48
anty,
dziękuję !
o coś takiego właśnie chodziło

pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

51 52 53 54

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,244 sek.

lhugeugk
rwqfctpl
wlqnhdry
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vnwlgzom
reqwltdy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat