PARTNER SERWISU
ggviejkq
15 16 17 18 19
comtrader
23
Wpisów: 279
Wysłane: 27 maja 2022 02:35:12 przy kursie: 1,595 zł
addison napisał(a):
Comtrader( a może ktoś inny) wybierasz się do nich na WZA?

Nie chcę, ale chyba muszę.
Legnica to szmat drogi ode mnie, ale prezes zapraszał... salute

comtrader
23
Wysłane: 27 maja 2022 02:44:16 przy kursie: 1,595 zł
MrBlue2 napisał(a):
Udział w walnym aby przyjrzeć się spółce jest dobrym pomysłem. Można kupić trochę akcji aby sprawdzić spółkę. Tylko Legnica to dla mnie 400-450km. Kawał drogi.

Technicznie wykres spółki mi się nie podoba.
Średnie wszystkie na minusie.

Wskaźnikowo wygląda super atrakcyjnie.
CWK 0,13 Stan gotówki

Pytanie dlaczego kurs spada?
Dlaczego główny nie próbuje ściągnąć spółki z giełdy? Dokonać skupu akcji własnych?

I dlaczego nikt z osób dobrze znających spółkę - zarządu, pracowników, klientów nie kupuje akcji.Think

Warto prześwietlić spółkę.

Prześwietlam od 2017 roku...
Trupa w szafie szukam - nie ukrywam.
I nie znajduję.
Czasem mi się wydaję, że coś mam i... wówczas okazuje się, że prezes tylko ukrył informację, ale spółka uczestniczy jednak w zysku z danego tematu.

Jednej odpowiedzi Ci tylko mogę udzielić...
Rank Progress to prywatny folwark prezesa Jana.
Wszyscy poza nim są tam bez większego wpływu i znaczenia - nic nie robią samodzielnie.
W Radzie Nadzorczej np. zasiada syn Mateusz i... kontroluje ojca.
Dlaczego nie kupują?
Bo mają zakaz. Jak będą mieli przykaz to będą kupować.

comtrader

addison
190
Wpisów: 3 286
Wysłane: 27 maja 2022 10:51:47 przy kursie: 1,60 zł
Jedziesz na WZA?

Rozumiem, że to cukierek za szybą. Prezes doi spółkę skąd może i nikt spoza spółki nic nie może zrobić. Podobnie było na tritonie, ale tam buchajski coś wywalczył. Tutaj bez szerokiego porozumienia(w sensie akcji) nic się nie ugra, ale może warto.

Podobnie jest grupa w fasingu, efekcie, instal krk itp. Jestem w jednej z nich i walczymy.

taka giełda :) dobrze znasz pewnie spółkę, jakbyś jechał to i ja bym się przejechał i odrobił trochę zadanie domowe przed przyzjazdem. Ja jestem na etapie zainteresowania się spółką.

j-231
1
Wpisów: 30
Wysłane: 28 maja 2022 08:04:50 przy kursie: 1,60 zł
ja się raczej wybiorę na WZA, warto byłoby się zgrać, co do wspólnych działań, prośba o info na priv, jeśli ktoś jeszcze jedzie

comtrader
23
Wysłane: 29 maja 2022 16:27:23 przy kursie: 1,60 zł
addison napisał(a):
Jedziesz na WZA?

Rozumiem, że to cukierek za szybą. Prezes doi spółkę skąd może i nikt spoza spółki nic nie może zrobić. Podobnie było na tritonie, ale tam buchajski coś wywalczył. Tutaj bez szerokiego porozumienia(w sensie akcji) nic się nie ugra, ale może warto.

Podobnie jest grupa w fasingu, efekcie, instal krk itp. Jestem w jednej z nich i walczymy.

taka giełda :) dobrze znasz pewnie spółkę, jakbyś jechał to i ja bym się przejechał i odrobił trochę zadanie domowe przed przyzjazdem. Ja jestem na etapie zainteresowania się spółką.

Ja nie mam wyjścia chyba...
Muszę jechać ja albo ktoś w moim imieniu.
Prezes już 2 razy na Walne zapraszał, bo bardzo chciałby odpowiedzieć na kilka pytań. laughing8

Hmm... a z tym dojeniem, to sprawa złożona.
Każdy doi, ale Janowi trzeba też przyznać, że kasę spółce przynosi i majątek powiększa (przykład: Wrocław, transakcje w Otwocku, Włocławek, teraz sprawa z dużą działką w Gdyni). W tym aspekcie nie widzę działań na szkodę spółki, wręcz przeciwnie - jest wyjątkowo zręczny i skuteczny.

comtrader
Edytowany: 29 maja 2022 16:35

comtrader
23
Wysłane: 31 maja 2022 18:27:05 przy kursie: 1,60 zł
addison napisał(a):
Jedziesz na WZA?

Grupa już od dawna jest - tylko nie ujawniona.
Z tym, że prezes Mroczka o niej i tak wie.

comtrader

comtrader
23
Wysłane: 2 sierpnia 2022 22:06:02 przy kursie: 1,69 zł
Odpowiedzi na pytania akcjonariusza na ZWZA źródłem wiedzy o spółce. ;-)

Poniżej ESPI zawierające odpowiedzi na moje 9 pytań zadanych na Walnym 22 czerwca - choć może "odpowiedzi" to nieco za mocny rzeczownik... ;-) Ale generalnie tekst zawiera szereg istotnych informacji o spółce, które wkrótce powinny się krystalizować.

ODPOWIEDZI NA PYTANIA AKCJONARIUSZA ZADANE W TRYBIE POZA WALNYM ZGROMADZENIEM AKCJONARUSZY

1. Co się dzieje w temacie budowy osiedla mieszkaniowego na olsztyńskich Jarotach? Wzmianka o wystąpieniu z wnioskiem o pozwolenie na budowę I etapu ukazała się jeszcze w raporcie za I kwartał 2021r – dlaczego nie w ESPI? Po raporcie za I kwartał 2022r wiemy już, że pozwolenie na budowę jest prawomocne od 16 maja 2022r. Dlaczego znowu zabrakło raportu bieżącego? Jak wyceniana jest wartość PUM i PUU w Olsztynie, na 388 zł za 1 m2?

Na moment obecny Zarząd Spółki analizuje opłacalność realizacji projektu biorąc pod uwagę koszty budowy, finansowania, czas realizacji oraz szacowany popyt na mieszkania. Nieruchomość podlega okresowej wycenie przez rzeczoznawcę, co znajduje swoje odzwierciedlenie w sprawozdaniach finansowych. Zarząd Spółki nie uznaje się kompetentny do spekulowania na temat wartości PUM i PUU odnośnie nieruchomości w Olsztynie.

Obowiązki informacyjne Rank Progress S.A. w zakresie publikacji raportów bieżących ESPI wynikają z ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych i aktów wykonawczych, a także z rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku (rozporządzenie w sprawie nadużyć na rynku) oraz uchylające dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE (dalej: rozporządzenie MAR). Emitent zobowiązany jest do publikacji w formie raportu ESPI informacji wypełniających przesłanki informacji poufnej wymienione w art. 7 rozporządzenia MAR. W ocenie Zarządu Rank Progress S.A. informacje będące przedmiotem zapytania nie stanowiły informacji poufnej w rozumieniu przepisów obowiązujących Spółkę

2. Jak Pan Prezes ocenia szanse procesowe w temacie przymuszenia Malborskich Zakładów Chemicznych „Organika SA z siedzibą w Malborku do zawarcia umowy przyrzeczonej dotyczącej nabycia przez Rank Progress SA za 29,1 mln zł działki w Gdyni? Jaka jest wiedza Pana Prezesa co do Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego dla tego terenu? Czy prawdą jest, że na tej 7 ha działce może powstać 100.000 m2 PUM?

Zarząd nie czuje się kompetentny do spekulowania na temat szans procesowych, a MPZP na dzień dzisiejszy jest już uchwalony i prawomocny.
Link poniżej: bip.um.gdynia.pl/uchwalonemiej...

Do czasu przygotowania ostatecznej koncepcji zagospodarowania terenu Zarząd Spółki nie chce się wypowiadać na temat ilości PUM, która zostanie zlecona po nabyciu przedmiotowej nieruchomości.

3. Co Zarząd planuje zrobić z terenem w centrum Katowic tuż obok Spodka?
Czy Rank Progress odkupił już od miasta Katowice bez przetargu kilka działek przyległych o łącznej powierzchni 1486 m2, jak zmieniło to sytuacje? Tzn ile PUM i PUU może tam powstać?
Czy 50.000 m2 PUM jest już bezproblemowe?
Bilansowa wartość Katowic w ostatnim raporcie za 1 kwartał 2022r to 26,208 mln zł, więc pomimo jej podniesienia chyba trochę z „innej epoki”?

Spółka w bieżący roku dokupiła część działek w celu poprawy parametrów projektu. Na moment obecny Zarząd Spółki analizuje opłacalność realizacji projektu biorąc pod uwagę koszty budowy, finansowania i czas realizacji. Do czasu przygotowania ostatecznej koncepcji zagospodarowania terenu Zarząd nie chce się wypowiadać na temat ilości PUM i PUU. Nieruchomość podlega okresowej wycenie przez rzeczoznawcę co znajduje swoje odzwierciedlenie w sprawozdaniach finansowych, a Zarząd nie uznaje się kompetentny do spekulowania na temat wartości PUM i PUU odnośnie nieruchomości w Katowicach.

4. Czy znana jest lokalizacja i wielkość wspólnych z Vantage SA inwestycji mieszkaniowej i komercyjnej w Warszawie?

Rank Progress S.A. na moment obecny nie planuje inwestycji w Warszawie wspólnie z Vantage SA.

5. Jakie kroki zamierza podjąć Zarząd po umorzeniu upadłości spółki NCT Inwestycje Świętokrzyskie? Czy Spółka rozważa przejęcie całości terenu? Jak Spółka szacuje obecną wartość blisko 34 ha nieruchomości z prawomocnym MPZP i czy wciąż możliwa jest inwestycja IKEI?

Spółka na drodze egzekucji komorniczej zamierza odzyskać udzielone pożyczki wraz z odsetkami. Na dzień dzisiejszy nie planuje realizacji żadnej inwestycji na przedmiotowym terenie. Nieruchomość podlega okresowej wycenie przez rzeczoznawcę co znajduje swoje odzwierciedlenie w sprawozdaniach finansowych, a Zarząd Spółki nie uznaje się kompetentny do spekulowania na temat jej wartości.

6. Co z decyzją o warunkach zabudowy w Lublinie przy ulicy Działkowej w nieopodal galerii VIVO? Czy spółka wejdzie tam w mieszkaniówkę?

Spółka złożyła wniosek w celu uzyskania warunków zabudowy na cele mieszkaniowe i oczekuje na jego rozpatrzenie.

7. Jakie zamierzenie inwestycyjne zamierza realizować Rank Progress S.A. poprzez A.S.C Development ze Świebodzic, której w I-szym kwartale 2022r udzielił pożyczki w wysokości blisko 23 mln zł?

Spółka zamierza realizować projekt deweloperski dotyczący logistyki.

8. W jakim celu Rank Progress S.A. nabył spółkę Sevpoint Investments Sp. z o.o.?

W celu realizacji projektu deweloperskiego dotyczącego logistyki.

9. Jak Pan Prezes określa godziwą wartość akcji spółki? I jak postrzega obecną wycenę akcji Rank Progress na GPW? Co jest wg Pana Prezesa powodem tak ogromnego dyskonta (C/WK=0,14 przy C/Z=3,75) w wycenie akcji w stosunku do jej wartości księgowej akcji, która po 1 kwartale 2022 roku wynosi 12,07 zł?

Zarząd nie uznaje się kompetentny do spekulowania na temat wyceny akcji Rank Progress S.A. na GPW, a rzetelny i jasny obraz sytuacji majątkowej i finansowej Spółki i Grupy Kapitałowej prezentuje sprawozdanie finansowe.

Hmmm... tak więc Zarząd nie szacuje, nie liczy i nie spekuluje, bo nie czuje się kompetentny... :-)
Aż dziw, że skutecznie prowadzi działalność operacyjną właśnie na tym polegającą - bo niby na jakiej podstawie kupuje i sprzedaje działki i nieruchomości? :-)

comtrader

lucznik
5
Wpisów: 241
Wysłane: 11 lutego 2023 18:45:25 przy kursie: 2,04 zł
Tomb Raider twój optymizm jest Niezłomny od 10 czy 15 lat a może to już nie jest optymizm tylko coś na n jesteś już chyba profesorem nadzwyczajnym od aktywów Mroczki i tej mrocznej organizacji zwaną rank progress musiałeś na to poświęcić olbrzymią ilość czasu bo nie są to informacje publikowane wielki szacun ale proszę nie wciągaj w to innych to spółka jest notowana na giełdzie podobnie jak chińskie wirtualne twory na niemieckim m-dax notowane na dwukrotności P/E o których każdy wie że nigdy nie będzie z nich żadnej dywidendy ani zysku i można je tylko oglądać jak okazy w zoo akcje rank Progress to nie są żadne akcje to jest wirtualna makulatura z której nigdy za życia prezesa i największego udziałowca nie zobaczycie ani złamanego grosza to nie jest spółka dla inwestorów czy graczy tylko dla Marzycieli którzy po kolejnych latach zamienił się w zgorzkniałych sceptyków to nic nie dzieje się naprawdę poza wyciąganiem forsy ze spółki poprzez różne triki
Moderator:
...
The Dogs of deal.
Edytowany: 12 lutego 2023 11:53

lucznik
5
Wysłane: 11 lutego 2023 19:03:51 przy kursie: 2,04 zł
Takie wynaturzenia nie powinny być notowane na szanowanych poważanych giełdach, podsuwam pomysł jakiejś reformatorskiej opcji :- po 5 latach niewypłacania dywidendy w spółce o dobrej kondycji finansowej na wniosek 10% akcjonariatu niezależny audytor Likwidator urzędnik giełdowy zaspokajałby nie zadowolonych akkcjonariuszy mniejszościowych chcących wyjść ze spółki sposób godziwy z aktywów na zasadzie dobrowolności na przykład.
The Dogs of deal.

lucznik
5
Wysłane: 11 lutego 2023 19:05:27 przy kursie: 2,04 zł
Co ciekawe taka opcja przysługuje wspólnikom spółek z o.o.
The Dogs of deal.

comtrader
23
Wysłane: 13 lutego 2023 00:29:08 przy kursie: 2,04 zł
lucznik napisał(a):
Tomb Raider twój optymizm jest Niezłomny od 10 czy 15 lat a może to już nie jest optymizm tylko coś na n jesteś już chyba profesorem nadzwyczajnym od aktywów Mroczki i tej mrocznej organizacji zwaną rank progress musiałeś na to poświęcić olbrzymią ilość czasu bo nie są to informacje publikowane wielki szacun ale proszę nie wciągaj w to innych to spółka jest notowana na giełdzie podobnie jak chińskie wirtualne twory na niemieckim m-dax notowane na dwukrotności P/E o których każdy wie że nigdy nie będzie z nich żadnej dywidendy ani zysku i można je tylko oglądać jak okazy w zoo akcje rank Progress to nie są żadne akcje to jest wirtualna makulatura z której nigdy za życia prezesa i największego udziałowca nie zobaczycie ani złamanego grosza to nie jest spółka dla inwestorów czy graczy tylko dla Marzycieli którzy po kolejnych latach zamienił się w zgorzkniałych sceptyków to nic nie dzieje się naprawdę poza wyciąganiem forsy ze spółki poprzez różne triki
Moderator:
...

Moderatorze... przecież Łucznik posługuje się kłamstwem i manipulacją.
I to zarówno w opisie mojej osoby jak i działalności operacyjnej spółki.
Dlaczego więc moje sprostowania i pytania do niego wylatują, a nie jego post - ten konkretny, bo do reszty zastrzeżeń nie mam ?!

Moderator:
Nie zauważyłem tam sprostowań dotyczących spółki.
Edytowany: 13 lutego 2023 08:12

comtrader
23
Wysłane: 13 lutego 2023 20:47:48 przy kursie: 2,04 zł
comtrader napisał(a):
lucznik napisał(a):
Moderator:
...

Moderatorze... przecież Łucznik posługuje się kłamstwem i manipulacją.
I to zarówno w opisie mojej osoby jak i działalności operacyjnej spółki.
Dlaczego więc moje sprostowania i pytania do niego wylatują, a nie jego post - ten konkretny, bo do reszty zastrzeżeń nie mam ?!

Moderator:
Nie zauważyłem tam sprostowań dotyczących spółki.

I dlatego znowu usunąłeś mój wpis ???
A co tu sprostowywać w temacie spółki przy tak miałko sformułowanych "zarzutach"?
Że nie jest to cyt. "mroczna organizacja"?
Czy że nie jest "chińskim wirtualnym tworem"?
Z czym tu można rozsądnie polemizować ???
Raz (fakt, że dawno) tu dywidenda była i to całkiem spora, bo porównywalna z dzisiejszym kursem.
Poza tym - jakimi to niby "trikami" Mroczka wyciąga kasę ze spółki, bo ja jakoś tego nie stwierdziłem, choć przyznam, że ciągle szukam...
Bo obiecuję wszystkim, że pierwszy napiszę zawiadomienie do Prokuratury jeśli ktoś mi wskaże okradanie spółki.
Ja stwierdzam tylko, że Zarząd narusza obowiązki informacyjne - przepisy dyrektyw MAR, ale samo to do Prokuratury się nie kwalifikuje, a jedynie do KNF-u.

W/g Ciebie drogi Moderatorze to ja mam udowadniać, że nie jestem wielbłądem, a nie ktoś, kto rzuca oskarżenia i nie popiera ich ŻADNYM argumentem ???
Można tak (jak kolega Łucznik) tu pisać i to jest fair?

Ciekawe podejście...

Bo przykładów spółek bardzo znacznie niedowartościowanych i to przez długie okresy historia zna wiele.
Jako przykład przytoczę ASBIS przed 2020 rokiem.

com
Edytowany: 13 lutego 2023 20:55

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 13 lutego 2023 22:08:53 przy kursie: 2,04 zł
Nie to, że chce się mieszać w wasz spór, ale lucznik mógłby podać przykład wyciągania kasy ze spółki przez różne triki.

Cytat:
którzy po kolejnych latach zamienił się w zgorzkniałych sceptyków to nic nie dzieje się naprawdę poza wyciąganiem forsy ze spółki poprzez różne triki

Dwa triki wystarczą.

comtrader
23
Wysłane: 13 lutego 2023 23:55:08 przy kursie: 2,04 zł
1ketjoW napisał(a):
Nie to, że chce się mieszać w wasz spór, ale lucznik mógłby podać przykład wyciągania kasy ze spółki przez różne triki.

Cytat:
którzy po kolejnych latach zamienił się w zgorzkniałych sceptyków to nic nie dzieje się naprawdę poza wyciąganiem forsy ze spółki poprzez różne triki

Dwa triki wystarczą.

Jeśli kolega Łucznik nie użyje argumentów, to rozumiem, że jego wpis zostanie usunięty?
Moderatorze potwierdzisz?
Moderator:
Tak, potwierdzam.

Bo ten wpis i tak powinien zostać usunięty za bzdury pisane o mnie i mojej obecności w spółce przez 10 - 15 lat...
chociażby z tego najprostszego powodu, że Rank Progress zadebiutował w połowie 2010 roku, a mamy początek roku 2023... hello1

Edytowany: 14 lutego 2023 11:01

rochodzki
8
Wpisów: 44
Wysłane: 14 lutego 2023 17:53:13 przy kursie: 2,00 zł
1ketjoW napisał(a):

Cytat:

Dwa triki wystarczą.

Przede wszystkim skandalicznie wysokie wynagrodzenie zarządu, który w CRBR zadeklarował, że mieszka w Portugalii. Rozumiem, że zarządza zdalnie. Tak jest nowocześniej (i cieplej).
To pierwszy trik z brzegu, który mogę podać nie znając spółki dogłębnie. Typowa patologia, na którą niektórzy reagują słowami: pada deszcz.

comtrader
23
Wysłane: 14 lutego 2023 23:04:12 przy kursie: 2,00 zł
rochodzki napisał(a):
1ketjoW napisał(a):

Cytat:

Dwa triki wystarczą.

Przede wszystkim skandalicznie wysokie wynagrodzenie zarządu, który w CRBR zadeklarował, że mieszka w Portugalii. Rozumiem, że zarządza zdalnie. Tak jest nowocześniej (i cieplej).
To pierwszy trik z brzegu, który mogę podać nie znając spółki dogłębnie. Typowa patologia, na którą niektórzy reagują słowami: pada deszcz.

Czekamy co prawda na argumenty kolegi Łucznika, ale widzę, że kolega próbuje go wyręczyć.
Ok.
Ale ja lubię konkrety i liczby - to ma sens i o tym najlepiej się dyskutuje.
Proszę więc o definicję "skandalicznie" wysokiego wynagrodzenia.
Aha... i nie zapominaj kolego, że w 2021 r. Zarząd w ciągu jednego dnia (!!!) przeprowadził zakup i sprzedaż 2 działek w Otwocku (jedna od razu, a po roku druga), na której to transakcji spółka (a nie Jan Mroczka!) zarobiła ok. 20 mln zł netto i owszem była z tego tytułu premia nadzwyczajna dla Zarządu.

Prezes Jan ma ranczo w Portugalii to prawda! I chyba większość czasu właśnie tam przebywa.
Czy to coś złego?
Moim zdaniem nie.
A już na pewno nie nazwałbym posiadania rancza w Portugalii "typową patologią".
Jeśli dba o spółkę i nie okrada jej (transakcję w Otwocku mógł przecież odbyć poza strukturami Rank Progressu S. A.!) to nie można mu z tego czynić zarzutu.

Jan ma sporo za uszami, szczególnie w kwestii polityki informacyjnej (np. ESPI o zyskownym ruchu w Otwocku było przecież w atmosferze lekkiego skandalu opóźnione o cały rok!), ale czepiajmy się i twórzmy prawdziwe zarzuty z realnych wykroczeń szczególnie wobec dyrektyw MAR, a nie róbmy mu zarzutu z faktu, że mieszka w Portugalii...

Edytowany: 14 lutego 2023 23:06

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 15 lutego 2023 10:08:18 przy kursie: 1,95 zł
Cytat:
a nie róbmy mu zarzutu z faktu, że mieszka w Portugalii...

Z treści jakby wynika, że zarzut dotyczy wysokości wynagrodzenia

addison
190
Wpisów: 3 286
Wysłane: 15 lutego 2023 10:46:01 przy kursie: 1,95 zł
Comtrader, nie wiem czy dobrze znasz spółkę, ale chyba ciężko wydobyć informację, gdzie dookoła prezes wyciąga kasę. Wystarczy, że wiele transakcji pośrednikiem w sprzedaży jest inna jego spółka i bierze prowizję i tego nie dojdziesz. Każda transakcja może być z prowizją do prezesa, każda!

To patologia na polskim rynku i pewnie nie tylko. Główny traktuje spółkę jak tylko swoją i czerpie garściami. Fundy nie walczą a mali są zakopani i uziemieni. Nikt nie walczy. Czasami są przebłyski, jak ostatnio np pozew na Atlanta o małe 5k miesięcznie dla członka RN, ciekawe :)

Takich spółek jest na pęczki, stąd niskie wyceny, które wiszą latami, bez żadnej dystrybucji zysków do rynku.
Edytowany: 15 lutego 2023 10:51

rochodzki
8
Wpisów: 44
Wysłane: 15 lutego 2023 10:59:54 przy kursie: 1,95 zł
comtrader napisał(a):
[quote=rochodzki][quote=1ketjoW]
Aha... i nie zapominaj kolego, że w 2021 r. Zarząd w ciągu jednego dnia (!!!) przeprowadził zakup i sprzedaż 2 działek w Otwocku (jedna od razu, a po roku druga), na której to transakcji spółka (a nie Jan Mroczka!) zarobiła ok. 20 mln zł netto i owszem była z tego tytułu premia nadzwyczajna dla Zarządu.

Kolego, ja nawet tego nie pamiętam. Zerknij na dowolny zbiorczy raport wynagrodzeń spółek z gpw. Pojedź tam w końcu, kup bombonierkę i jeszcze mu dopłać za takie zyski, jakie przynosi. Facet tyle wyjada ze spółki, że już sznurówek nie widzi. A akcjonariusze w ciągu kilkunastu lat dostali z tych "zysków" grosze dywidendy, mimo że mają 40% akcji.

1ketjoW
PREMIUM
922
Wpisów: 5 243
Wysłane: 15 lutego 2023 11:35:59 przy kursie: 1,95 zł
Z tego co widzę to zarząd dostał 2 mln zł wynagrodzenia za 2021 r.

Puls jeszcze jakiś gostek dostał ponad 2,5 mln zł, ale nie znam spółki i nie wiem kto to jest.

Wartość kapitałów własnych rośnie od 2015 r.

Powinien spłacić trochę więcej kredytów, wtedy cash flow się poprawi. Zresztą widać, że co kwartał coś spłaca tj. po parę milionów kapitału kredytów. W 2021 r. spłacił kredytów i odsetek na ca 38 mln zł. Za 3q2022 spłacił prawie 20 mln zł. Na pierwszy rzut oka to są największe wydatki cash-owe w tej spółce.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

15 16 17 18 19

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,420 sek.

iuuuurwq
gymhxoxr
xzafvdjs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vmwwhzqi
vquqvowd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat