PARTNER SERWISU
mbfwigmj
790 791 792 793 794
topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 15 czerwca 2023 21:20:30 przy kursie: 728,00 zł
Zobacz prezentacje, policz sobie wszystko, dostaniesz odpowiedź.

Rufusinski
119
Wpisów: 512
Wysłane: 15 czerwca 2023 21:51:01 przy kursie: 728,00 zł
tgolik napisał(a):
Naprawdę, nie wiem, co Wy widzicie w 11bit. Przyszłego CDR? xD

Druga najlepsza spolka do inwestowania na GPW, wg mojego widzimisie. I tak, widze tu przyszle CDR. Przez moment myslalem, ze bedzie to PCF, ale fiasco Outriders mocno moje zapaly ostudzilo.

No, moze trzecia, bo zawsze jest jeszcze LPP....

tgolik
PREMIUM
248
Wpisów: 1 258
Wysłane: 15 czerwca 2023 22:23:32 przy kursie: 728,00 zł
A ja myślę, że CDR'a 2.0 przez najbliższe 7 lat nic dużego nie doścignie.
PCF jest rzemieślnikiem pracującym dla innych. Kokosów z tego nigdy nie będzie.
Edytowany: 15 czerwca 2023 22:25

Rufusinski
119
Wysłane: 15 czerwca 2023 23:39:14 przy kursie: 728,00 zł
tgolik napisał(a):
A ja myślę, że CDR'a 2.0 przez najbliższe 7 lat nic dużego nie doścignie.
PCF jest rzemieślnikiem pracującym dla innych. Kokosów z tego nigdy nie będzie.

Masz na mysli skale projektow? Prawdopodobnie. Dalej to w zaden sposob nie neguje sensu inwestycji.

Rufusinski
119
Wysłane: 16 czerwca 2023 00:32:23 przy kursie: 728,00 zł
Stad moje oczekiwanie na tej spolce na atak szortow w stylu CDR, glebsza korekte lub chociaz realizacje zyskow. Patrzac na perspektywy mam jej zdecydowanie za malo w portfelu.

topfacet
178
Wysłane: 16 czerwca 2023 09:26:47 przy kursie: 711,00 zł
11 dostały featuring na stronie głównej Steam, w związku z prowadzoną teraz akcją publisher sale. Akcja ta wspiera także nowe tytuły, co widać po budowaniu coraz większej WL, tu możecie zobaczyć jak wpływa to na WL:

twitter.com/bloggerIIG/status/...

Jarkoz
14
Wpisów: 18
Wysłane: 16 czerwca 2023 09:31:30 przy kursie: 711,00 zł
Ostatnia prezentacja odbiła się szerokim echem w mediach, dzisiaj nawet Rzeczpospolita, spóźniona, ale lepiej późno niż wcale, umieściła info na ten temat: cyfrowa.rp.pl/gry-e-sport/art3...

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 18 czerwca 2023 11:17:59 przy kursie: 711,00 zł
Bergman napisał(a):
Z jednej strony obowiązuje narracja, że FP2 to super gra, murowany hit, itd. Z drugiej strony okazuje się, że ewentualne wypuszczenie gry w okienku niedaleko takiego Lords of the Fallen to w oczach tych samych ludzi już problem. Dla innych firm premiera gry niedaleko premier innych świetnych gier jakoś nie stanowi problemu. Stalker ma wyjść w grudniu. Te wszystkie firmy nie wiedzą co robią, a tylko 11bit wykazał się świadomością ??

Prawda jest taka, że nie ma cały czas pokazanej rozgrywki oraz nie ma przybliżonej daty premiery bo gra jest daleka od ukończenia. Inne tytuły nie mają tutaj nic do rzeczy. Ktoś tutaj niedawno podawał link do "poważnego" analityka, który miał prezentację z której wynikało 14,32 C/Z dla spółki na 2023 rok. Czy "poważny" analityk zrobi teraz prezentację w której wytłumaczy dlaczego się pomylił ?

Powoływanie się na świadomość innych firm jest dość ryzykowne. Czy można świadomie wydać grę o 1-2 lata za wcześnie ? Lepiej aby te inne firmy skupiły się na wydawaniu dobrych jakościowo gier a nie wersji alfa w cenie pełnego produktu. Jakość w spółce jest kluczowa choć jakąś wtopę każdy zalicza.
Analityk też człowiek i ma prawo się mylić. Z moich obserwacji większość analiz mija się z rzeczywistością. Wynika to jednak z tego, że sporo informacji jest nie znanych a często same spółki pompują balonik który okazuje się w końcu mocno dziurawy. Najbardziej spektakularny to CP. Chyba nie jesteś na bieżąco testów publicznych nie prowadzi się z grą która nie jest mocno zaawansowana. Premiera za rok to dobry termin. Jak zetkniesz na forum już jesienią stawiałem na premierę luty-kwiecien. Strategia Bitów choć skryta daje się odczytywac. Prawie rok od testów daje duże możliwości doszlifowania gry. Bez względu na termin premiery jakieś błędy się pojawia ale opinie na Steam. Maja znaczenie dla realizacji założeń sprzedazy co pokazał wspomniany CP. A przynajmniej na inwestorom 11bit ale również graczom zależy na jakości gry a pośrednio na wolumenie sprzedazy.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

baks
152
Wysłane: 18 czerwca 2023 11:29:36 przy kursie: 711,00 zł
Rufusinski napisał(a):
[quote=baks][quote=Bartas_Gda]

Mam wrazenie, ze nie jestem jedyna osoba raczaca sie procentowymi napojami z tytulu niezrealizowanych zyskow. Tak tylko zalece rozwage. Laska rynku na pstrym koniu jezdzi, a czesto spolki z tego samego indeksu lubia ruszac sie podobnie.

Mam wrażenie, że kierowanie się niemal wyłącznie ruchami seksu w zakresie własnych inwestycji w jakiś spółki to niekoniecznie dobra strategia w dłuższej perspektywie. Działa to na daytradingu cze bardzo krótkiej perspektywie. Dla dlugoterminowcow ma minimalne znaczenie. Może przypomnę, że jestem tu od dnia debiutu.......i jestem "dramatycznie" sfrustrowany..... Chyba nie mają co narzekać także ci którzy weszli na korekcie jesienią przy poziomach poniżej 500. To całkiem solidny zwrot.
A wszystko i tak zależy od opinii i sprzedaży kolejnych gier. Zachwiać kursem może jakaś duża wtopa jak np. w przypadku CP.

baks
152
Wysłane: 18 czerwca 2023 11:39:56 przy kursie: 711,00 zł
Rufusinski napisał(a):
Stad moje oczekiwanie na tej spolce na atak szortow w stylu CDR, glebsza korekte lub chociaz realizacje zyskow. Patrzac na perspektywy mam jej zdecydowanie za malo w portfelu.

Ostatnia dobra okazja była jesień ale przysnelo się nieco. Teraz próżno żałować. Każde wzrosty generują spekulacje ale jesienne dołki to marzenie. Choć giełda nie takie sytuacje widziała.

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 19 czerwca 2023 10:21:02 przy kursie: 710,00 zł
Z małym poślizgiem wrzucam swoje podsumowanie konferencji inwestorskiej na TT. Miałem w niej okazję po raz pierwszy uczestniczyć osobiście.
Cytat:
I co mnie cieszy, bo wcześniej bywało z tym różnie, wydaje się, że Spółka wypracowała już na dobre optymalny model komunikacji inwestorskiej.

W żaden sposób nie koliduje ona z komunikacją marketingową skierowaną do graczy / mediów branżowych.

Link: twitter.com/gdansk_marcin/stat...
Jestem na Twitterze

baks
152
Wysłane: 23 czerwca 2023 22:13:10 przy kursie: 695,00 zł
Ciekawe podsumowanie. Szkoda, że osobiście nie moglem być. Ale analiza przednia
Edytowany: 23 czerwca 2023 22:13

topfacet
178
Wysłane: 27 czerwca 2023 10:13:04 przy kursie: 693,00 zł
Pojawiła się lista spółek, które Microsoft rozważał w procesie zakupu(przejęć). Na liście tej jest także 11bit:

twitter.com/KrzysztofGPW/statu...
Edytowany: 27 czerwca 2023 10:13

topfacet
178
Wysłane: 28 czerwca 2023 12:20:06 przy kursie: 701,00 zł
Dostępne są także oficjalne dokumenty wskazujące na zainteresowanie Microsoftu 11stkami:

sledzik007
54
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 442
Wysłane: 3 lipca 2023 14:59:44 przy kursie: 719,00 zł
Dobra wiadomość. The Alters będzie miał playtesty 15-16 czyli jest już grywalny
Cytat:
Poszukujemy osób chętnych do zagrania i podzielenia się opinią na temat The Alters. Testy odbędą się w dniach 15-16 w naszym biurze w Warszawie. Uczestnikom zapewniamy napoje i pizzę oraz wynagrodzenie w wysokości 188 PLN brutto.
Jeżeli chcecie wziąć udział, to koniecznie wypełnijcie ankietę wstępną. Pamiętajcie, że podczas testów wymagana jest obecność na miejscu w naszym warszawskim biurze!

topfacet
178
Wysłane: 3 lipca 2023 15:04:25 przy kursie: 719,00 zł
Ale to przecież nie są pierwsze testy Altersów, zerknij do raportu rocznego.

baks
152
Wysłane: 6 lipca 2023 19:38:49 przy kursie: 740,00 zł
topfacet napisał(a):
Dostępne są także oficjalne dokumenty wskazujące na zainteresowanie Microsoftu 11stkami:

Nie ulega wątpliwości, że spółka nadal jest w jakimś stopniu na radarze. Dla MS aktualna wycena to żadna cena. Nie ulega wątpliwości, że każda spółka jest do kupienia przy odpowiednio dużej premii. 11bit ma duże perspektywy. CDRedem nie stanie się zaraz patrząc jednak jak mogą być wyceniane takie spółki w perspektywie kilku lat to MS musiałby sięgnąć znacznie głebiej do kieszeni. Każdy inwestor ma swój poziom atrakcyjności wyceny. Jednak w zasadzie każdy zadowoliłby się sporą preią. Taki 1mld USD chyba skruszyłby serca niemal każdego akcjonariusza.

baks
152
Wysłane: 17 lipca 2023 13:30:44 przy kursie: 706,00 zł
tgolik napisał(a):
Naprawdę, nie wiem, co Wy widzicie w 11bit. Przyszłego CDR? xD

Odgrzeję nieco starszy post.
Chyba nie będę odosobniony jeśli napiszę, że nie widzimy tutaj CDR w wersji z CP ....
Nas interesuje jak najwyższa jakość a dopiero drugorzędna jest wielkość produkcji.
Jak pokazuje przykład Bitów wielkość produkcji można osiągać w różny sposób..... np zagrać jak CIG - szybko zbudować nowe zespoły i wydać słabe gry nieco podobnie zrobił CDR. Szybko budował duży zespół lekceważąc doświadczoną kadrę i łatwo pozwalając na odpływ - czego skutkiem był Cyberpunk.
Bici pokazują, że można zdywersyfikować ryzyko i zwiększać skalę działalności i przychody.
Nie da się wykluczyć, że za rzeczone 7 lat Bici mogą "przeskoczyć" aktualną wielkość CDR. Popatrz sobie jak spółka urosła przez ostatnie 10 lat x70 lub chociażby przez ostatnie 7 lat x8.
Dystans do CDR to aktualnie x8.
Biorąc pod uwagę wydanie 5 gier w 1,5 roku i kolejne 3 w następnym 2025-26 przychody zwiększą się wielokrotnie. W przypadku osiągnięcia wolumenów sprzedaży zbliżonych lub wyższych od FP - przychody i zyski zwielokrotnią się co da kolejny skok potencjału spółki. Zawsze niektóre produkcje nie spełnią pełnych oczekiwań ale tak duża ilość pozwala spać spokojnie.
Duże sukcesy wydawnicze przyciągną kolejnych chętnych do wydawnictwa i pozwolą finansować coraz większe projekty zewnętrzne. To w pewnym sensie wzrost "organiczny" bez zbędnego ryzyka drogiego i ryzykownego szybkiego budowania dużych zespołów. Jest to także recepta no dość szybki wzrost przychodów, potencjału ale i kapitalizacji.
Wracając do CDR. Spółka już nie może sobie pozwolić na wydanie kolejnego takiego produktu jak CP więc czas produkcji się wydłuży. Nikt nie bierze pod uwagę przeskoczenia CDR. Jednak w przypadku powtórzenia błędów z CP inne spółki nawet mogą przeskoczyć CDR. Raczej nie 11bit ale są potencjalni kandydaci. Techland czy dezawuowani PCF o ile realne okażą się ich założenia. 3 mld przychodów chyba nie wierzę ale może mają asy w rękawie....
Edytowany: 17 lipca 2023 13:35

sledzik007
54
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 442
Wysłane: 17 lipca 2023 17:48:28 przy kursie: 706,00 zł
Branża rozrywkowa cechuje się tym że nie wiadomo kiedy i co przysłowiowo kliknie . Zobaczcie choć takiego Kevina samego w domu. Prosty i pod względem skomplikowania niedrogi film (pomijam gaże aktorów) a jak kliknął . Cyberpunk też wydawał się murowany hitem na tyle że wiele firm zaczęło korzystać ze znaku towarowego przed premierą. Skutki znamy wszyscy. Choć ja sam jestem zdania że mimo porażki są wstanie jeszcze wyciągnąć tą gre dość mocno a co będzie zobaczymy po widmie wolności.

Zobaczcie na TWOM niby prosta gierka a jak chwyciła. Pytanie jest czy 11 bit dotrzymają swoją jakość i czy ich rozwiązania kupią gracze. Jeden z dodatków do FP też skończył się katastrofą , a wybitne sterowanie na konsole nie było takie wybitne. Wiadomo że przy większej ilości produkcji mamy większą szanse na sukces ale też na mniejsze skupienie na tytul lub porażce.

Patrząc na przyszłe produkcje mamy niezwyciężonego , Alters, thaumaturge, nową gre o której nic nie wiemy, Frostpunka 2 oraz projekt 8. Z tych wszystkich projektów najbardziej obiecujący i wymagający zapowiada się projekt 8 o którym mało wiemy. Frostpunka 2 jest marką samą w sobie ale nie wiadomo czy rozwinięcie gry chwyci za serca graczy. Altersi są bardzo ciekawi bo jest to inne podejście do rozgrywki. Niezwyciężony demem mnie trochę rozczarował jednak nowe materiały pokazały trochę ciekawszą rozgrywkę. thaumaturge jest bardzo ciekawy ale grafika nie powala.

Gdyby miał stworzyć swoją subiektywną listę co może chwycić to:
Projekt 8
FP 2
Altersi/thaumaturge - oby dwa projekty są ciekawe
nowy projekt
niezwyciężony

Zgadzam się z Baksem że bliżej osiągnięcia przeskoku cdr jest techland . Jednak jeżeli ich projekty wypalą możemy się bardzo mocno zbliżyć do cdr.

Wiadomo że FP2 nie jest grą na konsole. Jednak Alters a nawet thaumaturge już tak i tutaj można szukać większych przychodów.

baks
152
Wysłane: 17 lipca 2023 18:28:35 przy kursie: 706,00 zł
sledzik007 napisał(a):
Branża rozrywkowa cechuje się tym że nie wiadomo kiedy i co przysłowiowo kliknie . Zobaczcie choć takiego Kevina samego w domu. Prosty i pod względem skomplikowania niedrogi film (pomijam gaże aktorów) a jak kliknął . Cyberpunk też wydawał się murowany hitem na tyle że wiele firm zaczęło korzystać ze znaku towarowego przed premierą. Skutki znamy wszyscy. Choć ja sam jestem zdania że mimo porażki są wstanie jeszcze wyciągnąć tą gre dość mocno a co będzie zobaczymy po widmie wolności.
Gdyby miał stworzyć swoją subiektywną listę co może chwycić to:
Projekt 8
FP 2
Altersi/thaumaturge - oby dwa projekty są ciekawe
nowy projekt
niezwyciężony

Nigdy nie negowałem sensu CP. Jednak rok czy dwa przed premierą nie podzielałem kosmicznego optymizmu. Później jednak i on mi się nieco udzielił. Gra mogła i powinna być hitem .... i po części jest.
Pomysł na grę był odlotowy .... ale wykonanie "istny kryminał". Utopiono 75% potencjału. Wystarczy spojrzeć na oczekiwania z PM i będzie wszystko jasne. Ja obawiam się przyszłości. W spółce nadal rządzą ci sami ludzie którzy utopili CP a to kiepsko rokuje.
Chciałbym aby CDR został TOP1 na świecie .... ale chyba nie z tymi ludźmi. Chciałbym się mylić.
Z listą potencjałów zgadzam się. Jednak P8 yo trochę "ruchome piaski" nowy grunt dla Bitów. Sami parę razy przyznali, że mieli potknięcia. Mam nadzieję, że współpraca z FT i ich doświadczenie w innych gatunkach nieco pomoże i gra będzie na miarę zachwytu nad prezentacją możliwości silnika UE5.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

790 791 792 793 794

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,147 sek.

lhugeugk
rwqfctpl
wlqnhdry
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vnwlgzom
reqwltdy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat