50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
29 grudnia 2008 22:55:01
mike05 napisał(a):Nie wiem po co wam to "cudo", jeżeli tylko dla ramki czarnej, to szkoda tylko zajętego czasu i bajtów dla załadowania tego tła. Dizajner mówi że jest dobrze i tak ma być
|
|
1 Dołączył: 2008-10-09 Wpisów: 1 410
Wysłane:
29 grudnia 2008 23:01:50
WatchDog napisał(a): a niedługo przesiadka na większy. Super  . Kilka miesięcy temu myślałem, że do Nowego Roku uda się jakoś przełamać barierę 1000 użytkowników a tu proszę prawie 1,5k  . Brawo! Oby tak dalej i nie ma się co dziwić, że magiczna skrzyneczka wymaga większej objętości You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
Wysłane:
29 grudnia 2008 23:07:05
Wiesz, Onet to nie jest :cyclopsan ale pomału zbiera się fajna ekipa i to całkiem liczna, pewnie za jakiś czas poświecimy reklamy żeby coś zarobić na wydatki... :drunken:
|
|
|
|
Wysłane:
29 grudnia 2008 23:21:45
WatchDog napisał(a): pewnie za jakiś czas poświecimy reklamy żeby coś zarobić na wydatki... :drunken: Szkoda bo bez reklam bardzo miła atmosfera się wytworzyła. Nic nie jest nachalne, wścibskie, wszędobylskie, denerwujące... Ale trudno siła wyższa, nie śmiem wymagać od nikogo aby utrzymywał wszystko z własnych środków. I tak jest to innowacyjny serwis i przede wszystkim zrobiony z głową  . You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
Wysłane:
29 grudnia 2008 23:35:31
bez popupów i innych zasłaniaczy. i bez płatków z mlekiem, mydeł czy wyprzedaży laptopów... ...I hope!
|
|
Wysłane:
30 grudnia 2008 10:51:54
Tak się zastanawiałem czy zarabianie serwisu na reklamach zależy od ilości kliknięć w dane okienko? Czy reklamodawcom zależy na tym aby klikać czy po prostu oglądać? You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
Wysłane:
30 grudnia 2008 11:07:17
Im zależy żeby sprzedać swój produkt. Reszta to ich problem ;)
Jedni kupują tylko odsłony, inni kliki, a jeszcze inni nic nie kupują tylko dają okienko, a płacą tylko za zrealizowane transakcje, np. otwarcie konta czy zakup produktu. Co ma sens, jednak większość kampanii jest odsłonowych - bo się je łatwo szykuje i łatwo sprzedaje, a im bardziej skomplikowana forma reklamowa, tym trudniejsza w wykorzystaniu.
No i potem polski internet jest zakichany reklamami tak jak polskie miasta czy polska telewizja. W żadnym wypadku nie chcę do tego dopuścić. Potrzeba tylko tyle, żeby żyć. Tutaj żaden fundusz nie umoczył milionów więc nie ma żadnej presji znikąd.
|
|
Wysłane:
30 grudnia 2008 11:29:46
Ostatnio Mozilla udostępniła lub też poprawiła (jak kto woli) świetny dodatek ABP, który blokuje większość okienek  . Korzystam z niego, bo nachalności nie cierpię zwłaszcza takiej, która nie daje mi nic prócz szarganych nerwów. Oczywiście nie blokuję wszystkiego. Zazwyczaj reklamy w nagłówkach są "nieszkodliwe", nie są agresywne. Najgorsze te cholerne okienka, których za cholerę nie można wyłączyć tylko czekać aż zgasną lub MEGA reklamy, które rozcinają stronę na pół. A najbardziej ohydny jest uciekający ESC, ale to już chamstwo i nieszanowanie czytelnika. You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
Wysłane:
30 grudnia 2008 11:41:53
No i dobrze, blokuj, bo to Twoje prawo - reklamodawca kasy na tym nie traci, bo odslona nie ma miejsca: blokujesz skrypt ściągający reklamę z adserwera.
Znajomi zwrócili mi ostatnio uwagę i kurcze dotarło do mnie, że polskie strony są strasznie zawalone reklamami. Chyba tylko ruskie trochę bardziej. Zupełnie nie ma tego na angielskich i amerykańskich; jakaś większa kultura. I tak będzie na SW.
|
|
Wysłane:
30 grudnia 2008 14:17:18
Wierze Wodzu, że słowa dotrzymasz i nie będzie tu natręctwa. A na zachodzie ogólnie jest inna kultura ale to chyba zależy od rozwoju społeczeństwa. Oni swoją demokrację i wolność mają od dawna, my się jeszcze uczymy... You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-08-25 Wpisów: 31
Wysłane:
1 stycznia 2009 22:17:28
Witam.
To mój pierwszy post tutaj. Niestety, od samego początku będę tworzył problemy - nie wyświetla mi się na stronach spółki wykres, nie można także kliknąć w gwiazdki, aby dokonać oceny - widnieją tylko jako nieaktywny obrazek (zamiast wykresu nie ma nic, po kliknięciu prawym klawiszem wyskakuje okienko 'about Adobe Flash).
Mam mozillę 3.0.5, flasha zaktualizowanego. Aha, sprawdziłem, pod IE wszystko działa.
Pomocy! ;)
Pozdrawiam!
|
|
Wysłane:
1 stycznia 2009 22:56:52
Problemy? Złoty Człowieku, znalazłeś buga i to złośliwego, bo nie występującego zawsze - na naszych FF nie rzuciło się to w oczy bo wystąpiło tylko na niektórych spółkach. Naprawa wymaga rekompilu, ale udało się już to zrobić.
Bardzo proszę o informację, czy się poprawiło.
Edytowany: 2 stycznia 2009 00:01
|
|
0 Dołączył: 2008-08-25 Wpisów: 31
Wysłane:
2 stycznia 2009 19:07:08
WatchDog napisał(a):
Bardzo proszę o informację, czy się poprawiło.
Połowicznie - gwiazdki działają, wykres nie. Tak przy okazji, zauważyłem jeden drobiazg - może warto byłoby przy wykresie przepływów pieniężnych podać jednostki, w których są podawane poszczególne wartości. Domyślam się, że chodzi o tys. zł, ale gdyby było (a może to nie tys. zł?) Marcin
|
|
Wysłane:
16 stycznia 2009 18:43:28
WD sorki, że zawracam głowę ale czy robiliście coś z kolorami? Strasznie jasno się nagle zrobiło. Może to coś u mnie dlatego pytam. You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
Wysłane:
16 stycznia 2009 18:54:44
NIC. Spróbuj CTRL-R ew. CTRL-F5 bo może style oszalały. a może się młodsza siostra bawiła przyciskami na monitorze? ew. instalowałeś coś co zmieniło gammę w sterowniku? Inne sajty nie zmieniły kolorystyki?
|
|
Wysłane:
16 stycznia 2009 19:04:30
Nikt nie grzebał nic. Siostra młodsza raczej nie, bo nie mam takowej młodszej... I brata też nie... Powciskałem te "czyszczacze" i nic. Wydaje mi się, że inne str wyświetlają się poprawnie. Po prostu odświeżyłem forum i nagle jasność. Nie wiem, może za długo dzisiaj patrzę w monitor:glasses2: . You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
Wysłane:
16 stycznia 2009 19:30:20
hm, a może miałeś STARE css'y w przeglądarce. No nic, nie wiem jak pomóc :<
|
|
Wysłane:
16 stycznia 2009 21:39:40
Dzięki za zaintersowanie, teraz znowu jest ok chyba, że oko się przyzwyczaiło:blackeye: . You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
9 Dołączył: 2009-01-18 Wpisów: 1 151
Wysłane:
19 stycznia 2009 11:57:43
Całkowicie błędnie wyliczacie współczynnik C/WK dla mWIG40. Podajecie wartość 2.53. Już zerknięcie na składniki indeksu pokazuje że de facto współczynnik musi być ponad dwukrotnie niższy. Dla pewności wystarczy wejść na oficjalną stronę giełdy http://www.gpw.pl aby się przekonać że to jednak 1.10, a nie 2.53. Zmieńcie to szybko bo obciach i dezinformacja.
|
|
Wysłane:
19 stycznia 2009 12:01:02
Hm, ważymy go kapitalizacją spółek. Giełda waży go udziałem spółek w indeksie. Można by jeszcze robić ważenie obrotami, kapitalizacją free floatu, albo zrobić zwykłą średnią.
Dzięki za zwrócenie uwagi, przyjrzę się tematowi, ale żadne rozwiązanie nie jest ewidentnie najlepsze. Także to z GPW.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.