Ponieważ nikt nie zdecydował się na tym wątku o ocenę tego co dzieje się w Krośnie postanowiłem troszku pogrzebać i z analizować sytuację z nadzieją, że może mi się to uda. Niestety szanse dla tej firmy oceniam na fifty/fifty. Ale po kolei...
Wszyscy, którzy sprawdzają af wiedzą, że sytuacja nie do pozazdroszczenia przychody maleją, zyski na minusie, zadłużenie przekracza 50% aktywów firmy co w mniemaniu ekonomistów znaczy źle się dzieje w państwie krosnieńskim. Ale... spółka zamienia zadłużenie krótkoterminowe na długoterminowe co dla mnie jest pozytywnym zjawiskiem pod kątem tego, że albo przedłużamy agonie albo walczymy w dalszym ciągu o byt. Do tego jeszcze dochodzą dwa przetargi :
http://krosglass.pl/index.php?id=6i
www.krosno.com.pl/pl/wydarzeni...czyli szykuje się kapucha, czyli walczymy dalej. Nie podejmuję się oceny

jaka kasa może im z tego spłynąć może KTOŚ spróbuje i wtedy trochę się rozjaśni czy spóła nadaje się na longterm. Jeżeli są to konkretne kwoty to mają dużo problemów z głowy i dużo czasu aby wykombinować sensowną rentowność. Oczywiście jest to efekt restrukturyzacji w firmie podobnie jak zwolnienia grupowe.
Trochę zamieszania z wypłatami, z prokuraturą, dla mnie norma jak się ma związki zawodowe i problemy finansowe. Jakieś info na te tematy tutaj ( wiarygodność źródła =

)
www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/...Likwidują rękodzieło w ramach restrukturyzacji co jest ewidentnym błędem a co jest wypadkową braku dobrego marketingu i tutaj buuuuuuuuuuuu w stronę zarządu i działu odpowiedzialnego za tę działalność. Ponieważ pod nosem wyrosła im konkurencja !!! Dobrze prosperująca Makora !!! Więcej tutaj:
www.krosno24.pl/informacje.php...Gro przychodów pochodziła z USA i słabnący dolar dał im po grzbiecie.
gospodarka.gazeta.pl/gospodark...Ale nie wierzę aby jakakolwiek firma w biznesie paliła za sobą mosty i biorąc pod uwagę wzrost dolca o 50% od połowy roku
2008
stooq.pl/q/?s=usdpln&c=3y&...to znów w moim mniemaniu mamy światełko w tunelu. Pod warunkiem, że nie zrezygnują do końca z rękodzieła bo chyba tylko to szło na eksport.
Odnośnie ostatnich wzrostów główny akcjonariusz ma ponad 50% w Krośnie, rozdaje tam karty i nie sądzę aby zwiększał zaangażowanie. Spekuła? Managment ? Fundusze ? Zobaczymy w najbliższych dniach.
To tyle co wygrzebane i przemyślane. Niestety reszta niedzieli hehe należała się rodzince

.
Pożyjemy, zobaczymy. Jeżeli nie znajdzie się fachowiec, który wyceni nieruchomości wystawione na sprzedaż spróbuje to zrobić sam ponieważ myślę, że gra jest warta dalszej gry.
Pzdrufka