PARTNER SERWISU
etcbwenh
11 12 13

KROSNO [KRS]

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 3 kwietnia 2011 17:37:47
Spółka Krosno S.A. już nie istnieje. Akcje poznikały ludziom z rachunków.
Z tego co wiem, obecnie produkuje syndyk przy użyciu majątku tej spółki. Chociaż od wielu miesięcy nie śledziłem historii i może coś się zmieniło.

Może kiedyś wróci na giełdę spółka Krosno, ale moim zdaniem będzie to całkowicie nowa spółka, nowi właściciele, którzy kupią majątek, markę i zaczną działalność.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

thuram
0
Wpisów: 11
Wysłane: 3 kwietnia 2011 17:50:13
http://www.krosno.com.pl/

wystarczy zajrzec

Masa
PREMIUM
30
Wpisów: 1 074
Wysłane: 3 kwietnia 2011 17:57:18
Dzięki Frog za odpowiedź. Jesteś jak zwykle poinformowany o wszystkim. Widać że drzemie w Tobie siedlisko wiedzy o spółkach nawet tych upadłych.
W takim razie możliwość jest jedna że poprostu faktycznie produkuje syndyk pod szyldem Krosna.
Cytat:
Nowa strategia:
2022 +3,59 % (6 miesięcy)
2023 +44.47 %
2024 +1,36 %

myfund.pl/index.php?raport=pok...

Frog
13
Wysłane: 3 kwietnia 2011 18:11:21
Krosno to moja największa wtopa. Kupiłem na szczycie hossy, sporo uśredniając. Wszedłem w nową emisję z PP, chociaż już było słychać o problemach. Nie trzymałem do upadłości. Sprzedawałem jak jeszcze było po ponad 1 zł.
Mam uraz do dzisiaj. Sam jeszcze pamiętam jak w infie o grupowych zwolnieniach szukałem pozytywów (że zaoszczędzą na kosztach itp.).
Stare dzieje d'oh!
Follow me on Twitter

Sali
0
Wpisów: 1
Wysłane: 3 kwietnia 2011 20:49:26
Zapewniam wszystkich zainteresowanych ze Krosno nadal produkuje i jak mi wiadomo na razie syndyk nic nie sprzedał z majątku huty.

Frog
13
Wysłane: 4 kwietnia 2011 08:25:00
To że produkuje jest oczywiste. Prawdą jest też, że firma jest w stanie upadłości.

Jaka jest jej przyszłość? Wiemy jedynie to co opublikowali na stronie:

Cytat:
27 marca 2009 r. Sąd Rejonowy w Krośnie ogłosił upadłość Krośnieńskich Hut Szkła „KROSNO” Spółka Akcyjna obejmującą likwidację majątku.
Syndykiem jest Marek Leszczak.
Dyrektorem Generalnym jest Dariusz Gawroński.
W postępowaniu upadłościowym Syndyk kontynuuje działalność produkcyjną, przygotowując majątek masy upadłości do sprzedaży.

www.krosno.com.pl/pl/o_firmie/...
Follow me on Twitter

taipan
0
Wpisów: 189
Wysłane: 4 kwietnia 2011 09:54:39
Frog napisał(a):
Spółka Krosno S.A. już nie istnieje. Akcje poznikały ludziom z rachunków.

Frog, z tym znikaniem to nie jest tak do końca - u mnie wciąż widnieje na rachunku w BOŚ mały pakiet, który straszy i przypomina o tym, czym mogą skończyć się nierozważne inwestycje. blah5

Frog
13
Wysłane: 4 kwietnia 2011 09:56:04
Hmmm. Widocznie to zależy od DM. Ja słyszałem już od 2 osób (inne fora), że im zniknęły Think
Follow me on Twitter

daro
0
Wpisów: 16
Wysłane: 12 kwietnia 2011 23:31:24
witam!

z uwagi na impas w działaniach prowadzonych przez zarząd KHS SA w upadłości likwidacyjnej chcemy zwołać walne zgromadzenie w najbliższym możliwym terminie. mamy już zgromadzone 8 % akcji (5 % potrzebne do zwołania walnego już jest), potrzebujemy jeszcze 12 % (około 5 000 000 akcji) aby możliwie jak najszybciej udało się zwołać walne i powołać nową radę nadzorczą i zarząd. Jest już firma gotowa poprowadzić proces zmiany upadłości, jest plan działania, kilka podmiotów wstępnie zadeklarowało wsparcie kapitałowe.

Nie chcemy skupować akcji, potrzebujemy wsparcia akcjonariuszy w postaci pełnomocnictwa lub obecności na walnym zgromadzeniu.
Każdy głos jest ważny - nieważne ile masz, liczymy na wsparcie.

Czy są akcjonariusze zainteresowanie ratunkiem dla huty? jeśli tak proszę o zgłoszenia na adres:

hutakrosno@gmail.com

Wszystkie uwagi i sugestie mile widziane.

Pozdrawiamy

Grupa akcjonariuszy KHS SA w upadłości likwidacyjnej

daro
0
Wpisów: 16
Wysłane: 17 kwietnia 2011 23:22:04
Powstała strona w celu przepływu i wymiany informacji na temat działań akcjonariuszy Krosno SA

http://hutakrosno.wordpress.com

Wszystkich akcjonariuszy Krosno SA w upadłości likwidacyjnej zachęcam do przyłączenia się do akcji ratowania spółki.

Mamy zaplecze, potencjał i chęci – jest konkretny plan działania.

Pierwszy krok jaki musimy zrobić to zwołać walne zgromadzenie akcjonariuszy w celu wymiany rady nadzorczej i zarządu - polityka biernego czekania nie sprawdza się.

Ze strony akcjonariuszy jest spory odzew ale brakuje nam jeszcze około 6-7 % głosów.

Wszystkie komentarze i sugestie mile widziane: hutakrosno@gmail.com

Pozdrawiamy

O nas – inicjatywa akcjonariuszy Krośnieńskich Hut Szkła

Reprezentujemy grupę akcjonariuszy Krosna SA w upadłości likwidacyjnej którzy wierzą w swoje działania mające na celu zmianę upadłości likwidacyjnej w upadłość układową.

Co co pozwala nam wierzyć w te działania:

- spółka cały czas prowadzi działalność operacyjną i wypracowuje zyski,
- mamy zadeklarowane już poparcie akcjonariuszy którzy dysponują kilkunastoprocentowym pakietem,
- posiadamy profesjonalnie napisany plan działania,
- opinie najlepszych specjalistów w Polsce ze plan jest wykonalny,
- jest firma który cały proces chce przeprowadzić,
- stanowisko banków które są otwarte cały czas na rozmowy,
- interes wszystkich grup (wierzyciele, akcjonariusze, pracownicy) oraz interes społeczny jest wyższy w przypadku układu niż w przypadku likwidacji.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

11 12 13

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,136 sek.

yynsoymm
rqubvnre
ffdejqjn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mfkqukpq
hwrvpzwc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat