Ktos moze wytlumaczy zamysl autora ??
"Powrót skłonności do ryzyka widoczny na wszystkich rynkach nie musi wynikać z poprawy fundamentów światowej gospodarki. Mocno przecenionym akcjom należy się odbicie, ale obstawianie średnioterminowych wzrostów to obecnie gra przeciw trendowi."
www.pb.pl/a/2010/06/11/OF_Giel...Czyli co mam obstawiac srednioterminowy trend spadkowy ??
Dla mnie to oznacza przebicie dolkow lutowych a co za tym idzie ...
No chyba ze autor ma na mysli konsole z ponownym dobiciem lutowych dolkow
Czyzby zapadly jakies decyzje na weekendowym spotkaniu :)
"Rogers mówi o kupnie euro
Obserwowana w ostatnich dniach poprawa nastrojów na globalnych rynkach finansowych, przekłada się na umocnienie euro w relacji do dolara. Od trzech dni para ta rośnie, wracając powyżej 1,21 z tegorocznego minimum na 1,1876 dolara. Na gruncie analizy technicznej, ten ruch do góry w dalszym ciągu należy traktować tylko w kategoriach odbicia. Aczkolwiek cały czas warto mieć w pamięci wczorajsze uwagi Jima Rogersa. Ten legendarny inwestor, idąc na przekór rynkowym trendom, zasugerował rozważenie kupna wspólnej waluty. W jego opinii, większość inwestorów jest tak zdecydowanie niedźwiedzio nastawionych do euro, że jest to dobry czas na jego kupno."
www.pb.pl/a/2010/06/11/XTB_Syg...Ciekaw jestem o czym to spekulanci debatowali :)