0 Dołączył: 2009-01-19 Wpisów: 1 506
Wysłane:
22 czerwca 2010 11:07:36
przy kursie: 3,94 zł
krewa napisał(a):dolarman napisał(a):Patrząc przez pryzmat notowań, coś mi się zdaje że wiara w przejęcie umiera.. moja umrze wraz z komunikatem. spójrz na obroty - 80K zaledwie. a ilości w transakcjach - 390, 240, 1000... wyleszczają papier jak to się mówi... przecież to widać że zbijany jest kurs i wielu czatuje tylko na akcje po niższej cenie. mając troche samozaparcia wystarczy popsuć AT aby inni się wyleszczyli... a tak na marginesie... nikt nie wspominał Cytat:Analitycy DM Banku BPS w raporcie z dnia 2010.06.09 wydali rekomendację "kupuj" dla akcji Jutrzenka. Cena docelowa jednej akcji Jutrzenka została ustalona na poziomie 4.79 zł. W dniu wydania rekomendacji cena akcji Jutrzenka wynosiła 4.05 zł.
|
|
0 Dołączył: 2010-01-04 Wpisów: 594
Wysłane:
23 czerwca 2010 09:24:06
przy kursie: 3,86 zł
ładna paczka przed chwilą poleciała - 183k . Może coś sie zacznie dziać?
|
|
Wysłane:
23 czerwca 2010 15:28:38
przy kursie: 3,86 zł
brał ktoś dziś? nie było mnie w ogóle dziś a tu takie obroty... myślę że cena fajna. widać ze kurs ktoś trzyma i chce go co raz niżej zepchnąć aby pakietówki walić po fajnych cenkach
|
|
|
|
1 Dołączył: 2009-11-29 Wpisów: 31
Wysłane:
24 czerwca 2010 09:52:59
przy kursie: 3,79 zł
Widać, że komuś zależy na zbiciu kursu, bo wali zlecenia na S po 10k. Gdyby chciał z sensem sprzedać papier waliłby z ukrytego.
|
|
1 Dołączył: 2009-11-29 Wpisów: 31
Wysłane:
24 czerwca 2010 09:58:31
I wszystko jasne - poszedł strzał 250k.
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
24 czerwca 2010 10:03:12
bigptak napisał(a):I wszystko jasne - poszedł strzał 250k. A co ci wyjasnil ten strzal ???
|
|
Wysłane:
24 czerwca 2010 10:08:36
Taurus80 napisał(a):bigptak napisał(a):I wszystko jasne - poszedł strzał 250k. A co ci wyjasnil ten strzal ??? jak dla mnie jest kilka rozwiązań: 1. zbijamy kurs by zrobić te pakietówki 2. mieszamy na spółce i zbijamy średnią bo coś nam nie pasuje 3. przerzucamy papier z ręki do ręki po niższej ceni i generujemy straty żeby za chwile ofe wykazało fajny zysk 4. skup akcji własnych? [to nadal aktualne?] 5. to co pisałem kilka postów wyżej może mieć potwierdzenie skoro ktoś dogadał się po tej cenie na transakcje wierzycie że są podstawy rynkowe / branżowe by kurs był w takiej niszy?
Edytowany: 24 czerwca 2010 10:14
|
|
Wysłane:
24 czerwca 2010 10:13:57
Skup chyba odpada :) o ile dobrze pamietam Jutrzenka skupila z pierwszej transzy ile chciala a drugiej nie zatwierdzili przynajmniej nie kojarze takiego faktu. Jedno jest pewne wsparcie peklo i jak nie wroca dzisiaj do gory mamy pozamiatane :( chyba 3.50 nastepne wsparcie.
A takie powazniejsze 3.20-3.30 :( jezeli zaczynamy korekte a tak sadze patrzac na maluchy :( to przy tym poziomie dopiero powinno sie zatrzymac :( I ja tam sie ustawie aby usrednic :( wczesniej nie widze sensu.
Edytowany: 24 czerwca 2010 10:17
|
|
Wysłane:
24 czerwca 2010 10:26:03
Taurus80 napisał(a):Skup chyba odpada :) o ile dobrze pamietam Jutrzenka skupila z pierwszej transzy ile chciala a drugiej nie zatwierdzili przynajmniej nie kojarze takiego faktu. Jedno jest pewne wsparcie peklo i jak nie wroca dzisiaj do gory mamy pozamiatane :( chyba 3.50 nastepne wsparcie.
A takie powazniejsze 3.20-3.30 :( jezeli zaczynamy korekte a tak sadze patrzac na maluchy :( to przy tym poziomie dopiero powinno sie zatrzymac :( I ja tam sie ustawie aby usrednic :( wczesniej nie widze sensu. ja wczoraj wziałem po 3,9, dziś też coś łapie. nie będzie tak nisko, nie sądzę. 3,61 to max btw. ktoś wyrzuca akcje większym pakietem licząc że ktoś jest na ukrytym K...
Edytowany: 24 czerwca 2010 10:29
|
|
Wysłane:
24 czerwca 2010 10:31:28
enforces napisał(a):Taurus80 napisał(a):Skup chyba odpada :) o ile dobrze pamietam Jutrzenka skupila z pierwszej transzy ile chciala a drugiej nie zatwierdzili przynajmniej nie kojarze takiego faktu. Jedno jest pewne wsparcie peklo i jak nie wroca dzisiaj do gory mamy pozamiatane :( chyba 3.50 nastepne wsparcie.
A takie powazniejsze 3.20-3.30 :( jezeli zaczynamy korekte a tak sadze patrzac na maluchy :( to przy tym poziomie dopiero powinno sie zatrzymac :( I ja tam sie ustawie aby usrednic :( wczesniej nie widze sensu. ja wczoraj wziałem po 3,9, dziś też coś łapie. nie będzie tak nisko, nie sądzę. 3,61 to max Ja nie patrze na krotkie odbicia a w dlugim terminie :) jezeli mam usrednic w gore to nie oplaca mi sie brac wyzej jak te 3.20-3.30 1.5 roku temu zakupilem ile chcialem dzisiaj moge usredniac ale musi byc atrakcyjna cena :) Jezlei sie okaze ze wedla nie przejma to te 3.20 bedzie w jeden dzien :( niestety
|
|
|
|
Wysłane:
24 czerwca 2010 10:31:36
Taurus80 napisał(a):Skup chyba odpada :) o ile dobrze pamietam Jutrzenka skupila z pierwszej transzy ile chciala a drugiej nie zatwierdzili przynajmniej nie kojarze takiego faktu. Jedno jest pewne wsparcie peklo i jak nie wroca dzisiaj do gory mamy pozamiatane :( chyba 3.50 nastepne wsparcie.
A takie powazniejsze 3.20-3.30 :( jezeli zaczynamy korekte a tak sadze patrzac na maluchy :( to przy tym poziomie dopiero powinno sie zatrzymac :( I ja tam sie ustawie aby usrednic :( wczesniej nie widze sensu. Wydaje mi się że zasięg 3.20 - 3.30 nas na razie nie dotyczy ( choć różnie to może być ). Nie widzę po prostu żadnych sensownych podstaw ku temu. Spółka jest mocno niedowartościowana, ma solidne podstawy a całe obecne zamieszanie to skutek rozbudzonych nadziei na wielkie przejęcie. Jestem przekonany, że gdyby nie zamieszanie z przejęciami, bylibyśmy już dawno dużo wyżej. A tak czekamy na oficjalne info. Jak dojdzie do skutku to bomba w górę, jak nie to jeszcze trochę spadniemy, uklepiemy grunt i spółka zacznie sie zachowywać tak jak powinna.
|
|
Wysłane:
24 czerwca 2010 10:37:27
Cytat:Jezlei sie okaze ze wedla nie przejma to te 3.20 bedzie w jeden dzien :( niestety zapomniałem że ty masz średnią dość niską ja dziś zbiłem do 4zł jeszcze planuje jeden strzał zrobić jak zejdą do 4,6 w co wątpie, ale tutaj ktoś może będzie chciał coś mocniejszego odwalić, co mnie nie zdziwi Tak jak dolarman nie widzę podstaw. Spółka ma sprzedaż zapewne wg planów i nic złego nie może się zdarzyć. Branża jest stabilna przecież a to nie vistula itp gdzie udział kredytów i zadłużenia był bardzo duży [i wpływał na ogólną ocenę sytuacji spółki, tutaj mamy 30% zadłużenia]. Jutrzenka też nie inwestowała, więc nie mogła przeinwestować
|
|
Wysłane:
24 czerwca 2010 10:46:18
enforces napisał(a):Cytat:Jezlei sie okaze ze wedla nie przejma to te 3.20 bedzie w jeden dzien :( niestety zapomniałem że ty masz średnią dość niską ja dziś zbiłem do 4zł jeszcze planuje jeden strzał zrobić jak zejdą do 4,6 w co wątpie, ale tutaj ktoś może będzie chciał coś mocniejszego odwalić, co mnie nie zdziwi Tak jak dolarman nie widzę podstaw. Spółka ma sprzedaż zapewne wg planów i nic złego nie może się zdarzyć. Branża jest stabilna przecież a to nie vistula itp gdzie udział kredytów i zadłużenia był bardzo duży [i wpływał na ogólną ocenę sytuacji spółki, tutaj mamy 30% zadłużenia]. Jutrzenka też nie inwestowała, więc nie mogła przeinwestować Wlasnie z wyzej wymienionych powodow jestem w stanie usrednic inaczej juz dawno bym wywalil realizujac pokazny zysk :) Jednak nie zapominajcie o szerokim rynku jezeli na swiecie beda przebite lutowe dolki to i Jutrzenka poleci i to niemalo :( Patrzac co sie dzieje u nas na maluchach od poniedzielku mozna z duza doza prawdopodobienstwa stwierdzic ze lecimy nizej niz poprzednio :(
|
|
Wysłane:
24 czerwca 2010 11:00:38
www.bankier.pl/forum/temat_dzi...patrzcie na to. co myślicie? patrzcie jeszcze na to Cytat:Można przyjąć, iż każdy z kandydatów jest w stanie przebić ofertę Jutrzenki. Pytanie, czy będzie skłonny. Obawiam się, że szum medialny wokół tej transakcji podgrzał atmosferę i oczekiwania. A to może doprowadzić do przepłacenia za Wedla – komentuje Marcin Sójka, analityk Domu Maklerskiego Banku BPS a potem wydali rekomendacje na 4,79? gdzie logika? a wracając do tego topicu ze niby delegacja poleciała do londynu... transakcja wedla wykonywana jest przez Bank HASBC a HSBC Holdings plc – jeden z największych holdingów finansowych na świecie jest z siedzibą w Londynie i 9500 oddziałami w 86 krajach. Czyli już wiadomo kto kupił z tego by wynikało.
Edytowany: 24 czerwca 2010 11:10
|
|
Wysłane:
24 czerwca 2010 11:10:08
Widziałem to jakieś 10 minut. Na mój gust to bez sensu. To Kraft sprzedaje Cadbury Wedel więc to oni są podmiotem realizującym transakcje. polskie władze Wedla nie bardzo mają tu cokolwiek do gadania.
|
|
Wysłane:
24 czerwca 2010 11:11:22
dolarman napisał(a):Widziałem to jakieś 10 minut. Na mój gust to bez sensu. To Kraft sprzedaje Cadbury Wedel więc to oni są podmiotem realizującym transakcje. polskie władze Wedla nie bardzo mają tu cokolwiek do gadania. no też prawda, tyle ze siedziba HSBC jest w londynie.. i tyle
|
|
Wysłane:
24 czerwca 2010 11:15:56
enforces napisał(a):dolarman napisał(a):Widziałem to jakieś 10 minut. Na mój gust to bez sensu. To Kraft sprzedaje Cadbury Wedel więc to oni są podmiotem realizującym transakcje. polskie władze Wedla nie bardzo mają tu cokolwiek do gadania. no też prawda, tyle ze siedziba HSBC jest w londynie.. i tyle Swoja drogą nawet jeśli zarząd Wedel Polska chce być przy realizacji transakcji to pewnie będzie, niezależnie od tego kto go kupi, więc ta informacja i tak niewiele mówi
|
|
Wysłane:
24 czerwca 2010 11:23:10
enforces napisał(a):www.bankier.pl/forum/temat_dzi...patrzcie na to. co myślicie? patrzcie jeszcze na to Cytat:Można przyjąć, iż każdy z kandydatów jest w stanie przebić ofertę Jutrzenki. Pytanie, czy będzie skłonny. Obawiam się, że szum medialny wokół tej transakcji podgrzał atmosferę i oczekiwania. A to może doprowadzić do przepłacenia za Wedla – komentuje Marcin Sójka, analityk Domu Maklerskiego Banku BPS a potem wydali rekomendacje na 4,79? gdzie logika? a wracając do tego topicu ze niby delegacja poleciała do londynu... transakcja wedla wykonywana jest przez Bank HASBC a HSBC Holdings plc – jeden z największych holdingów finansowych na świecie jest z siedzibą w Londynie i 9500 oddziałami w 86 krajach. Czyli już wiadomo kto kupił z tego by wynikało. Rekomendacja nie ma nic wspolnego z przejeciem :) oni dali rekomendacje na dzien dzisiejszy z aktywami przychodami i zyskami ktore obecnie firma przedstawia a po ewentualnym przejeciu kazdy glupi wie ze wartosc Jutrzenki Baaardzo wzrosnie. Pozatym analizujac historycznie rekomendacje DMow mysle ze duzo wiecej mieli nietrafionych rekomendacji :)
|
|
Wysłane:
24 czerwca 2010 12:12:07
 kliknij, aby powiększyćrsi strasznie zdołowane, to by sugerowało dołek. tak niskiego rsi na jtz dawno, na prawdę dawno nie było sts ma jeszcze troche swobody a fibo narysowane w ten sposób że na 4zł mocny opór to sugerowało by że na 3,74-3,75 mamy dno
Edytowany: 24 czerwca 2010 12:15
|
|
0 Dołączył: 2010-02-16 Wpisów: 506
Wysłane:
24 czerwca 2010 13:12:24
Panowie obserwuje spółkę przez ostatni czas i widzę, że ta informacja o ewentualnym przejęciu jej kompletnie nie służy. Skłaniam się do opinii dolarmana gdyż fundamentalnie spółka jawi się całkiem ciekawie (zdrowe finanse, solidny zysk ostatnio) a kurs ani drgnie w ostatnich tygodniach jakby miał jakąś kotwice w okolicach 4 zł. Teraz jeszcze przekroczył dolny opór i robi się mało ciekawie. Ja na szczęście nie zainwestowałem jeszcze (choć była pokusa) czekając na rozstrzygnięcie z Wedlem. Ale jak będzie negatywne info - co zakładam - to kurs jeszcze może być poturbowany i spaść nawet w okolice o których mówił taurus tj. 3,2 - 3,3 zł oczywiście jeśli jednocześnie szeroki rynek będzie testował lutowe dołki. Zbyt duży balon chyba już napompowano z tego przejęcia. Inwestorzy branżowi tacy jak Nestle czy Hershey mogą nawet "lekko" przepłacić a Jutrzenka ma jednak spore ograniczenia finansowe. Zatem szanse Jutrzenki od początku uważałem za bardzo małe. Poczekam jak cena będzie się kształtować i jeśli zejdzie gdzieś w pobliże 3,5 zł to pewnie wejdę
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.