Temat:
HUUUGE
Widać dno na horyzoncie, czy jeszcze duuużo brakuje?
|
|
AnalizujWgrywaj napisał(a):Został 1 fund grający na krótko reszta uciekła to chyba dobry znak ? Czy może odwrotnie? Został 1, który jest powyżej progu ujawnienia. Było więcej grających na spadki i ładnie urosło, nie brałbym tego za jakieś jednoznaczne znaki. Ważniejsze są raczej AT i sygnały płynące z CDP - wywiązanie się z terminów poprawek CP i jego sprzedaż.
|
|
Temat:
WASKO
ORGR
|
|
Dużo czerwca nie zostało, ktokolwiek zna dokładny termin debiutu?
|
|
Temat:
ARCTIC
Linia spadków przełamana i mam wrażenie, że kończymy rysować na wykresie ORGR.
|
|
Temat:
HERKULES
Wedlug mnie jestesmy chwilowo w trendzie bocznym z nadzieja na wzrosty - dywergnencja pomiedzy linia trendu a wskaznikiem Ultimate Oscillator. STS i %R daja rowniez nadzieje na przynajmniej krotkotrwale wzrosty. Poza tym ROC przebilo linie signal, co tez daje nadzieje na chwilowy wzrost. Najwiecej bedzie jednak zalezalo od szerokiego rynku i zachowania glownych parkietow
|
|
Odnoszę wrażenie, że zaczynamy rysować drugie ramię formacji ORGR. Byłbym spokojniejszy o późniesze wybicie do ok. 1,90 gdyby nie wskaźniki, które nie maja zbyt optymistycznej wymowy. Zwracam się z prośbą o przyjrzenie się wykresowi spółki i opinię. (Sorki nie mogę wstawić wykresu - tu również prośba o krótkie wyjaśnienie jak go wrzucić). Spółka ma podać dane za IV kw. 2010 dopiero 28 lutego. Mam nadzieję, że ożywienie w handlu w ostatnim kwartale 2010 odbije się pozytywnie na wynikach spółki.
|
|
bigptak: 46
|
|
Temat:
COLIAN
Może spadnie do 3,45-3,50 i wyrysujemy coś na kształt drugiego dna. Wtedy będę dobierał.
|
|
Temat:
TAURONPE
Przed 20 min. średni wolumen wynosił ok. 8000, teraz zbliża się do 7100. Coraz wiecej drobnych sprzedaje.
|
|
Temat:
TAURONPE
5,35
|
|
Temat:
COLIAN
I wszystko jasne - poszedł strzał 250k.
|
|
Temat:
COLIAN
Widać, że komuś zależy na zbiciu kursu, bo wali zlecenia na S po 10k. Gdyby chciał z sensem sprzedać papier waliłby z ukrytego.
|
|
Jedynie raz siedziałem w petrolu i tylko dzieki opatrzności zamknąłem pozycję na zero. Wykres od dłuższego czasu rysuje formację "dymania akcjonariatu", a dzisiejsza seja potwierdza ten trend
|
|
Temat:
KETY
Mam wrażenie, że na wykresie rysuje się podójne dno. Dla dobra akcjonariatu powinno teraz zacząć rosnąć
|
|
Temat:
ATREM
Ostatnio zaczelem przygladac sie Atremowi, ktory od 1,5 miesiaca spada i spada. Nie zauwazylem, aby pojawily sie jakies negatywne wiadomosci uzasadniajace zjazd z 19 na 14 PLN. Spolka mocno wyprzedana (RSI ponizej 30). Co ciekawe, na S i na K, od jakiegos czasu ustawiane sa zlecenia po 550 szt. w odstepie ok. 0,50 - 0,70 PLN. Jak kurs sie osuwa przemieszczaja sie rownolegle na dol, jak sie podnosi przesuwaja sie w gore. Wszystko odbywa sie przy b. mizernych obrotach. Zastanawialem sie nad nabyciem kilku szutk, ale nie za bardzo wiem, o co tu codzi. Moze ktos oswieci?
|
|
Znany jest orientacyjny termin IPO?
|
|
Temat:
PZU
Irek_2 napisał(a):Fakt, można juz chyba powiedzieć, że IPO PZU okazało się dobrze przeprowadzone. A jak ktoś chciał więcej kupić niż 30 sztuk, to nie było problemu (na rodzinkę). Jednak jeszcze kilka dni temu sukces nie był taki oczywisty i wcale nie musi się powtórzyć (TAURON). Ciekawe byłyby jakieś statystyki - średnia wartość zleceń kupna, rodzaje instytucji dzisiaj kupujących, kraj pochodzenia itp. Z uwagi na charakter spółki i rynku mogli się nią zainteresować duzi gracze, którzy do tej pory nie zawitali na GPW i których w przyszłości też nie będziemy widzieć. Po wczorajszej informacji o zwiększeniu puli akcji TAURONA do sprzedaży mam wątpliwości czy będę w to wchodził. Obecnie srednie wygladaja nastepujaco: - wolumen: 78,90 szt. - kurs: 352,06 PLN Widac, ze duzo drobnych wyrzucilo papier, a ktos musi to wszystko pozbierac.
|
|
Temat:
PZU
Pink_Floyd napisał(a):Panowie, kto w piątek wylatuje z W20? Bioton, czy może Cersanit? Obstawiam Cersanit.
|
|
Temat:
PZU
Zostawilem sobie na longa na moim rachunku. Rodzinie juz posprzedawalem Tak swoja droga, z rodzina wychodzi sie dobrze nie tylko na zdjeciach, ale tez i na PZU
|
|
Temat:
PZU
Kanoniers napisał(a):bigptak napisał(a):Ja tez jestem zdania, ze nie powinno leciec w dol. Instytucje zglosily dziewieciokrotnie wieksze zapotrzebowanie niz zaoferowana im pula. Jesli pracownicze akcje nie zdaza sie zdematerializowac, to by oznaczalo stosunkowo mala podaz przy zaintersowaniu instytucji, ktore jak zakladam beda chcialy dowazyc swoje portfele akcajmi PZU. Poza tym juz po wyplacie zeszlorocznej mega dywidendy dzwoniono do posiadaczy akcji z oferta ich odkupu za cene znacznie przekraczajaca 312,5 PLN. Czekam spokojnie na 12.05. :-) nigdy nic nie wiadomo wszedzie czytam ze dzwoniono do posiadaczy akcji z oferta znacznie powyzej 312,5 PLN, slyszalem o kwotach 380-390 PLN ale pytam sie slyszales ze dzwoniono ???? ja nie slyszalem wiec czytam to z duza doza sceptycyzmu ... Moja mama jest szczesliwa posiadaczka akcji pracowniczych, wiec posiadam informacje z pierwszej reki.
|
|
Temat:
PZU
Ja tez jestem zdania, ze nie powinno leciec w dol. Instytucje zglosily dziewieciokrotnie wieksze zapotrzebowanie niz zaoferowana im pula. Jesli pracownicze akcje nie zdaza sie zdematerializowac, to by oznaczalo stosunkowo mala podaz przy zaintersowaniu instytucji, ktore jak zakladam beda chcialy dowazyc swoje portfele akcajmi PZU. Poza tym juz po wyplacie zeszlorocznej mega dywidendy dzwoniono do posiadaczy akcji z oferta ich odkupu za cene znacznie przekraczajaca 312,5 PLN. Czekam spokojnie na 12.05. :-)
|
|
Temat:
PZU
Jesli chodzi o dywidende za 2009, to wyplacono juz zaliczkowo za 2009 rok jej czesc w 2009r. W tym roku planuja wyplate ok. 11 PLN na akcje - co daje przy max. cenie na akcje 312,50 ok. 3,5 % wartosci na akcje - ani dobrze, ani zle, ale tragedii nie ma.
|
|
Temat:
KETY
Dostali od Raiffeisena "kupuj" z cena 135 PLN to i poszlo w gore, a ze pokzali wcześniej dobre wyniki za 2009 i IQ 2010 to umocnilo kupujacych. Wg mnie duzo zalezy od USA - jak tam sie posypie (na razie leci niestety w dol) ciezko bedzie kontynuowac w poniedzialek marsz w gore.
|
|
Temat:
PZU
czyli jest szansa, ze beda dobierali na debiucie
|
|
Temat:
PZU
Te dodatkowe 5% akcji, o ktorych mowi Grad ma byc dla wszystkich, czy tylko dla indywidualnych?
|
|
Temat:
PZU
[quote] nfs napisał(a):Czy znana jest wysokość dywidendy na akcję? O ile dobrze myślę takowa będzie jeszcze wypłacana w tym roku. To może byś dodatkowym argumentem dla kupna akcji. Dotarlem do informacji, ze planowana jest dywidenda w wysokosci 10,91 na akcje.
|
|
Przeciez wszyscy, ktorzy pakuja sie w petrol, wiedza na co sie porywaja. Jesli sie wstrzela i idzie w gore, to jest git i tak mialo byc, jesli idzie w dol (jak zauwazylem tak jest najczesciej), to zwalaja na kombinacje grubego ryska bo tak najwygodniej. Jak dla mnie zbyt dziwna spolka, by sie w nia pakowac - slabo dzialaja w niej prawa gieldowe.
|
|
witam, po ilości wpisów widać, że jestem początkujący w branży proszę, by jakiś zawodowiec zerknął na wykres i oświecił mnie, czy rysuje się właśnie ORGR wg mnie, po wybiciu z linii ramion (ok. 0,82) jest potencjał wzrostowy do ok. 1,10 jeśli jestem w błędzie proszę o wybaczenie amatorowi pozdrawiam
|
|