PARTNER SERWISU
yuqizfaw
28 29 30 31 32

Postulaty Użytkowników

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 15 lipca 2010 15:45:34
Poruszaliśmy to, ale może być głęboko i trudne do znalezienia.
Dobrze zrobiony DCF jest rzeczywiście wartościowy. Ale nie da się go zrobić automatycznie. RSG spróbował, w większości z opłakanym skutkiem. Nasza filozofia nie dopuszcza wprowadzania ręcznie indywidualnych założeń dla poszczególnych spółek - całość wycen jest ujednolicona i dla wszystkich spółek przeprowadzana jednakowo. Ale nawet gdyby posadzić analityków, żeby opracowywali założenia do DCFa, to koszty takiego zespołu są nie do udźwignięcia.
Ale nie mówię definitywnie 'nie'. Serwis cały czas się rozwija i może znajdziemy metodę, aby dołączyć nowe wyceny, gdy będziemy pewni ich metodyki.
Jeśli interesujesz się wycenami, polecam http://pages.stern.nyu.edu/~adamodar/
Są gotowe arkusze do kilku wariantów DCFów, można się samemu pobawić

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 30 lipca 2010 19:54:57
Wnioskuję o wydłużenie możliwości edycji postów. 15 minut to zdecydowanie za krótko.
Kilka godzin lub doba byłyby w sam raz. Jeżeli stanowi to ryzyko że ktoś będzie zmieniał coś wstecz aby udowodnić że "miał rację", wystarczy dodać do edytowanego postu informację, że był edytowany po wysłaniu ("post edytowany 2 razy, ostatnio o godzinie xx.xx dnia xxxx").
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

WatchDog
50
Wysłane: 31 lipca 2010 09:00:09
Widzę taką potrzebę. Próbowałem sam, ale nie umiem, gdzieś jest to głęboko zaszyte, więc chwilkę jeszcze poczekaj.

Frog
13
Wysłane: 10 sierpnia 2010 08:30:01
Czy planujecie dodanie opcji przeprowadzania ankiet użytkowników? Bardzo przydatne rozwiązanie, znane w innych for. Szybki, przejrzysty i efektywny sposób poznania opinii userów na dowolny temat.
Follow me on Twitter

WatchDog
50
Wysłane: 10 sierpnia 2010 09:36:13
Włączyłem taką możliwość - proszę o potwierdzenie czy działa.
Jeśli nie będzie ogólnie rzecz biorąc nadużywana to może zostać.

Frog
13
Wysłane: 10 sierpnia 2010 09:41:46
WatchDog napisał(a):
Włączyłem taką możliwość - proszę o potwierdzenie czy działa.
Jeśli nie będzie ogólnie rzecz biorąc nadużywana to może zostać.

Widzę taką opcję przy zakładaniu nowego wątku. Wypróbuję "w realu" gdy znajdę właściwy temat.
Follow me on Twitter

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 13 sierpnia 2010 13:36:20
Frog tworzy ostatnio wątki z ankietami, może dałoby się gdzies upchnąć te ankiety w miejscu, w którym byłyby bardziej zauważalne?

Tzn chodzi o jakieś centralne miejsce z samymi ankietami posortowane od najnowszych do najstarszych dla wielbicieli wypełniania ankiet i zerkania na wyniki.

Taki luźny pomysł, może ktoś go rozwinie w coś sensowniejszego.
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.

Frog
13
Wysłane: 13 sierpnia 2010 19:53:41
iktorn napisał(a):
Frog tworzy ostatnio wątki z ankietami, może dałoby się gdzies upchnąć te ankiety w miejscu, w którym byłyby bardziej zauważalne?

Tzn chodzi o jakieś centralne miejsce z samymi ankietami posortowane od najnowszych do najstarszych dla wielbicieli wypełniania ankiet i zerkania na wyniki.

Pomysł niezły. Ale nie chciałbym, aby zostało utworzone jedno miejsce dla wszystkich ankiet na każdy temat, ale coś na kształt "skrótu" do wszystkich wątków z ankietami.
Same ankiety są powstawiane tam, gdzie jak sądzę być powinny - ankieta o kryteriach wyboru spółek w dziale "warsztat", ankieta o wynikach inwestycyjnych userów w Indywidualnych Kronikach...
Follow me on Twitter
Edytowany: 13 sierpnia 2010 19:54

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 13 sierpnia 2010 21:19:03
wkrótce dowiemy się kim jest statystyczny Stockwatecher? Angel
Klika się i sprzedaje ;-)

v3nom
0
Wysłane: 13 sierpnia 2010 22:26:30
Nie mogłem się powstrzymać i wrzuciłem kilka ankiet king

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 13 sierpnia 2010 22:45:16
Frog napisał(a):
iktorn napisał(a):

Pomysł niezły. Ale nie chciałbym, aby zostało utworzone jedno miejsce dla wszystkich ankiet na każdy temat, ale coś na kształt "skrótu" do wszystkich wątków z ankietami.

Jasne - dokładnie coś takiego miałem na myśli, takie miejsce ze skrótami do wątków z głosowaniem, ale jednocześnie przynajmniej z możliwością oddania głosu w wielu ankietach naraz i zobaczeniem wyników ze wszystkich (lub X ostatnich) ankiet.
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.

erbe
0
Wpisów: 120
Wysłane: 28 sierpnia 2010 21:19:17
Może to nie jest najlepszy temat, ale chciałbym napisać, że bardzo podoba mi się to forum i poziom użytkowników. Spotkałem się tutaj z pomocą, a jest to dla mnie bardzo ważne jako, że jestem początkujący. Również jak czytam posty użytkowników, podoba mi się, że uzasadniają swoje posty w logiczny i prosty sposób. Takie są moje pierwsze wrażenia, w 100% pozytywne :)

Pozdrawiam,

erbe

v3nom
0
Wysłane: 29 sierpnia 2010 12:40:09
WD, powtarzam się, ale przydałaby się opcja wyszukiwania wszystkich postów danego usera thumbright Tego mi bardzo brakuje na forum. Czasami wiadomo, że ktoś coś kiedyś pisał, ale nie sposób tego już znaleźć.

Podejrzewam, że to prosta zmiana panelu zaawansowanej wyszukiwarki: opcja "wyszukaj wszystkie", czy coś podobnego.

Pozdrawiam wave

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 29 sierpnia 2010 22:28:20
Uprzejmie donoszę, że użytkownik Leopold1 wysłał mi prywatną wiadomość zatytułowaną "Nie bądź taki jak Józek" o następującej treści:

Cytat:
Motto:
Józek, jak co wieczór, modli się do Pana Boga: Boże, spraw żebym trafił szóstkę w totka!
Aż w końcu Bóg przemówił do Józka: Daj mi wreszcie szansę i choć raz wypełnij ten cholerny kupon.

Masz szansę zarobić nawet 50 000 zł! Kasując tę wiadomość "wyrzucasz" te pieniądze do kosza.

Przeczytaj ten tekst do końca, a gwarantuje, że nie pożałujesz! Nie zmarnuj swojej szansy! Nie przejmuj się, że tekst jest trochę długi! Warto przeczytać!
To nie żaden żart!

Nie wierzysz? To oczywiste, kto da 50 000 zł za nic? A jednak!
Po pierwsze nie za nic, bo wkład wynosi 5 zł, po drugie potrzebujesz troszkę pracy, dosłownie 20 - 30 minut jednorazowo (np. dziś albo jutro!). Zarobisz jak każdy, kto bierze w tym udział ok. 50 000 zł w okrągły miesiąc! (ja dokładnie zarobiłem 75435 zł w miesiąc bo poświęciłem 3 godzinki a nie 30 minut! Opłacało się.). Ten sposób wymyślił Roberto T. Kiyosaki - najbogatszy inwestor na świecie, który w dodatku nie ma pracy. I tak się rozeszło, aż trafiło do mnie i do Ciebie! Opowiem, jakie to łatwe i proste, ale jeśli nie masz teraz 5 minut, żeby spokojnie o tym przeczytać, zachowaj tę wiadomość i wróć do niej, kiedy będziesz mieć czas :-)
Tak więc pomyśl czy warto się troszkę zaangażować, zanim pochopnie "wyrzucisz" tyle forsy (co miesiąc 50 000 zł lub więcej). To zależy od Ciebie. Gdy opowiedziałem o tym kolegom, wyśmiali mnie... A jednak wziąłem w tym planie udział. Moi znajomi wyciągnęli się, jak zobaczyli moje konto, a mówiłem od razu wejdźcie w to, ale wiadomo, nawet znajomi czasami są nieufni. Teraz się z tego śmieją. Jak sobie przypomnę ich miny, jak opowiadali o tym, gdy zajrzeli na konta. Zresztą mi też szczęka opadła, jak zobaczyłem konto! A moje konto wciąż rosło i dalej rośnie. Jak tak dalej pójdzie, zostanę milionerem z jednego internetowego biznesu - czy jest to możliwe?! Nawet teraz jak to piszę dziwi mnie, ile osób musi ciężko pracować, by utrzymać dom, swoje dzieci lub po prostu zbiera na kino lub komputer. Dziękuję teraz temu, kto wysłał mi tą wiadomość i przedstawił mi ten pomysł, dziękuję że nakłonił mnie do tego, aby zrobić jeden mały skok w bok od szarego życia i zainwestować pieniądze po to, by włożone - pracowały dla mnie - a nie ja na te pieniądze. Nigdy nie zarobiłem mniej niż 24 000 zł z każdej okazji.
Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES! Nie potrzebujesz niczego sprzedawać! Nie potrzebujesz rozmawiać o tym z przyjaciółmi, rodzina lub z nikim innym (chyba, że chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie musisz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę Twojej przyszłości! To jest NAJTAŃSZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak KRÓTKIM czasie.
OK, to zaczynamy, bo się rozgadałem. Ten program działa i nieważne z jakiego kraju jesteś albo w jakim przebywasz. Nie ważne ile masz lat. I na dodatek NIE będziesz potrzebować specjalnej wiedzy lub talentu. NIE będziesz przeglądał stron internetowych, NIE będziesz nigdzie dzwonić, klikać w bannery, lub SPAMować, NIE będziesz także płacić za reklamy itp. Wszystko czego potrzebujesz to:
- konto w banku (najlepiej z możliwością obsługi przez Internet, ale nie koniecznie),
- około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo!
Jeżeli masz chociaż 13 lat, to możesz założyć swoje własne konto w banku. Nie wierzysz? Proponuję ci mBank. Wejdź na http://WWW.mbank.pl i znajdź ofertę izzyKonto. Zobaczysz, że mając zaledwie 13lat możesz mieć już własne prawdziwe konto w banku.

KROK 1
Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, że aby zarobić musisz coś od siebie dać! Więc pierwsze, co musisz zrobić, to zainwestować TYLKO 5 ZŁ. Jak mówi Robert T. Kiyosaki- "jeśli nic nie zainwestujesz - nic większego nie zyskasz!". Im szybciej zainwestujesz, tym szybciej zaczniesz zarabiać z
powiększającą się rzeszą ludzi! Tak więc, przelej 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe z notką mówiącą (tytułem przelewu):
"Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej". CHCĘ, ŻEBYS WIEDZIAŁ (A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM! To naprawdę proste! Gdy przelejesz 5zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroooko uśmiechnąć . Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy.
Oto obecna lista:

1. Nr konta: 50 1020 5558 1111 1209 1640 0085
2. Nr konta: 78 1240 1994 1111 0000 2445 4755
3. Nr konta: 53 1240 1646 1111 0000 2612 8788
4. Nr konta: 37 1140 2004 0000 3802 3220 5956
5. Nr konta: 10 1140 2004 0000 3802 7010 9677

PAMIĘTAJ! Wpłać 5 zł na konto nr 1 i jako nazwę odbiorcy wpisz "xxx" ze względu na ochronę danych, a jeżeli dobrze przepiszesz numer konta to pieniądze i tak dojdą!

KROK 2
Gdy już przelałeś 5 zł na konto znajdujące się na 1. miejscu listy (wraz z Tą dodatkową notką - TO BARDZO WAŻNE!), następną rzeczą, którą musisz zrobić to zrobić kopię tego tekstu na niej zawartego, później konto nr 1 skasuj, a na dole (na 5 miejscu) dopisz swoje konto przesuwając konta nr 2, 3, 4, 5 do przodu. NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA NA 1. POZYCJĘ, PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ (CZYTAJ DALEJ). NIE BĄDZ ZACHŁANNY! Robisz to wszystko po to, by wysłać ten cały tekst ponownie (korzystając z twojej książki mailowej, albo reklamować na swojej stronie WWW) do np. 40 osób (zapamiętaj, że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się, ale możesz zareklamować to w darmowy sposób w Internecie, przez co więcej ludzi to zobaczy i możesz więcej zarobić!

POTRZEBUJESZ DOWODÓW?
Tutaj są przykładowe 4 osoby, oczywiście NIE są to wszystkie, które brały udział w tym programie i które zainwestowały nic innego jak 5 zł i 30 minut swojego czasu.
"Jaki wspaniały plan! Zrobiłem wszystko co mi poradziliście z jakieś 3 tygodnie temu i co prawda nie udało mi się uzbierać 50 000 o których mówiliście, ale te 9 135zl tez mnie powaliły, a jest jeszcze tydzień! "
Tomasz Watorek , Warszawa"

Cześć. Tu Justyna! No cóż, co mogę powiedzieć? DZIĘKUJĘ BARDZO BARDZOOO MOCNO wysłałam 40 maili tak jak mówiliście i w sumie zapomniałam o ocalej tej sprawie bo tak naprawdę nie wierzyłam w to, a te 5 złotych to jeszcze nikogo nie uratowało. Ale jak zobaczyłam moje konto po kilku tygodniach to się załamałam! W tym dobrym znaczeniu! Było tam prawie 15 000 złotych! I jak ja to teraz wydam tak szybko? Przecież za kolejnych 30 dni będę mieć tego więcej! Dziękuje jeszcze raz!"
Justyna Tojan, Strzelce Opolskie

"Byłem zaskoczony kiedy zobaczyłem moje konto! Przez 3 tygodnie na moim koncie znalazło się 9 440zl. Na początku myślałem, że to jakiś błąd wkradł im się do kompów. Ale potem wypłaciłem pieniądze i kupiłem sobie super kompa! Nareszcie! Dzięki, dzięki, dzięki!"
Ryszard Bodler, Gdańsk

"Mam 14 lat i wziąłem udział w tym planie (dla ścisłości mam konto w banku od 13 lat), powysyłałem maile, zrobiłem stronę i ogólnie zapomniałem o tym. Po miesiącu sprawdzałem w Internecie stan mojego konta i normalnie spadłem z krzesła. Na moim koncie było ok. 35000 zł (byłem wtedy tak podniecony, że zapomniałem dokładnie ile było wtedy kasy na koncie). Bardzo, bardzo dziękuje!"
Marcin Kosztyń, Białystok

Kilka miesięcy temu, każdy z tych ludzi robił dokładnie to samo co Ty teraz w tej chwili, czytał to i się zastanawiał.
A tutaj troszkę matematyki :
Kiedy wyślesz swoje maile (lub rozpowszechnisz tą stronę w inny sposób, będziesz na 5 miejscu listy. To najlepsza pozycja po to by zarobić poważne pieniądze! Żaden inny program nie daje tak wysokich i realnych pieniędzy z różnych powodów, które wytłumaczę poniżej. Jak długo będziesz wysyłać tą wiadomość do ludzi, którzy będą zainteresowani programem, możesz spodziewać się, że średnio odpowie na nie 25% ludzi. Ale bądźmy bardziej pesymistyczni i dajmy na to, że tylko 12,5%, dla utrudnienia.

Gdy wyślesz 40 maili do różnych osób, możesz spodziewać się, że 5 z nich zrobi dokładnie to co Ty (12,5% z 40= 5). Ale tym razem twój numer konta przesunie się na 4 pozycje. Wtenczas już będzie o tym programie wiedziało 200 osób (5 x 40).
Z tych 200 ludzi udzieli się 25 (12.5% z 200=25), więc dalsze 1 000 maili (25 x 40), podniosą Twój numer konta na 3 pozycje.
Z tych 1 000 ludzi możesz spodziewać się, że udzieli się 125 osób (12.5% z 1000=125), więc dalsze 5000 maili (125 x 40) podniesie Twoje konto na 2 pozycje w liście.
A z tych 5 000 ludzi, możesz spodziewać się 625 osób, które się udzielą (12.5% z 5000=625), więc kolejne 25 000 osób (625x40) podniesie TWÓJ NUMER KONTA NA 1 POZYCJĘ!
I teraz, z 25 000 ludzi, możesz spodziewać się, ze 3125 z nich odpowie (12.5% z 25 000=3 125). A w tym czasie to Ty będziesz na 1 miejscu! Więc dostaniesz: 15 625 złotych! (3125 x 5zł).
Więc, jak Twój numer znajdzie się na 1 pozycji przez kolejne kilka dni, to będzie Twój czas na to by zbierać pieniądze! Przez serię 30 dni te pieniądze będą wysłane przez kilka tysięcy ludzi tak jak Ty to zrobiłeś!
Powodzenia, PROSZĘ, nawet jeśli się nie zdecydowałeś (aś) jeszcze, nie kasuj tej wiadomości. DOBRZE CI RADZĘ!
Mało kto wierzy, że można tyle zarobić, ludzie są bardzo sceptycznie nastawieni do takich spraw, ale to jest naprawdę realne, a te 5 zł "zaryzykować" to nie dużo. Dlaczego w cudzysłowie? Bo jeżeli zrobisz to co było napisane wyżej, nie ma żadnego ryzyka! Tylko zyski!
Zachęcam Cię do działania. Na pewno nie pożałujesz!
Osoby, które będą oszukiwały tzn. nie wpłacały 5 złotych , a wpisywały swoje numery kont będą ujawnione!
Bardzo proszę podejść do sprawy poważnie i uczciwie , w końcu 5 zł to żaden majątek, a w zamian można naprawdę wiele zyskać! Gdyby każdy, kto to przeczytał wpłacił w/w kwotę to rezultat jest prosty do obliczenia.
Uczciwość to sens tej zabawy, pamiętaj o wpłacie!
Inni też zrobią to co Ty.

Nie bądź taki jak Józek.

A może to taki dowcip był?
Nie sądzę, abym był jedyną ofiarą. Od nikogo nic nie oczekuję, tylko się żalę.

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 29 sierpnia 2010 23:27:11
Bodaj już kiedyś na wątku Petrola pisałem,a teraz się powtarzam:ANI GROSZA.Not talking
wave
"Fortuna favet fortibus"

v3nom
0
Wysłane: 30 sierpnia 2010 00:05:12
Właśnie odebrałem wiadomość, ale widzę, że społeczność forum już zareagowała. Pewnie snajper dostał zielone światło blackeye

Hornet
0
Wpisów: 14
Wysłane: 2 września 2010 15:31:00
Czy można do współczynników dodać współczynniki rotacji zapasów i gotówki.
Wydaje się ,ze w niektórych przypadkach są bardzo wymowne.

WatchDog
50
Wysłane: 2 września 2010 15:38:41
Są na zakładce Aktualne wyniki, przynajmniej być powinny.

Hornet
0
Wpisów: 14
Wysłane: 2 września 2010 17:23:30
Rzeczywiście. Przepraszam z gapiostwosalute

Frog
13
Wysłane: 2 września 2010 21:05:08
Na portalu pojawiają się co jakiś czas ciekawe artykuły. Mam jednak wrażenie, że niewielki odsetek odwiedzających Stockwatch.pl je czyta - większość zagląda tu ze względu na forum i opinie o akcjach.
Mam wrażenie, że portal potrzebuje wiatru w żagle (wnoszę po znikomej ilości komentarzy pod artykułami).
Propozycja:
Może stworzyć na forum dział, w którym każdemu artykułowi odpowiadałby inny wątek, a dyskusja na temat treści artykułu odbywałaby się na forum? (umieszczenie linku do artykułów na górnym panelu jest jakimś rozwiązaniem, ale... to chyba za mało).
Zwiększyłoby to liczbę czytających artykuły i uatrakcyjniło samo forum. Z poziomu forum można by łatwo odnaleźć konkretny artykuł, a czytający artykuły chętniej dyskutowaliby na temat ich treści... Think
Follow me on Twitter
Edytowany: 2 września 2010 21:08

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

28 29 30 31 32

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,334 sek.

rwgmjzhx
fnsesgvd
mwgzvcol
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
scvcyktt
qpdtrawd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat