Moje obawy się nie zmaterializowały i w związku z tym przeprosiłem się z rynkiem.
Zakup za ok. 12,57 powoduje że mój pakiet jest mniejszy o ok. 20 procent. Natomiast weekend w spokoju był bardzo potrzebny.
https://stooq.pl/mol/?id=10209"Kiedy surowce radzą sobie najlepiej? Podczas rosnącej inflacji. A taką zafundować nam mogą dodruki na masową skalę (dewaluacja zadłużenia), zwłaszcza jeśli strumień pieniędzy zostanie wreszcie skierowany na ulicę (helicopter money). Przez ostatnią dekadę z okazji QE i niskich stóp puchły głównie portfele najbogatszej części społeczeństwa, bo to ona ma w największej mierze ekspozycję w aktywach finansowych, co najdobitniej widać było za oceanem. Teraz w imię ratowania gospodarki przed globalnym kryzysem pieniądze zaczną płynąć do sfery realnej (zapewne niebawem uruchomione zostaną potężne programy o charakterze fiskalnym), choć powszechną staje się opinia, że wzrostu to za bardzo nie pobudzi, a co najwyżej uruchomi inflację (a więc spędzimy kolejne lata w środowisku stagflacji)."
Zatem obecnie ok.
95 proc. JSW
5 proc MLT