PARTNER SERWISU
ailktwpt
karolzzr
2
Wpisów: 71
Wysłane: 16 lutego 2021 09:43:24 przy kursie: 14,20 zł
W niedziela padła oficjalna informacja o przejęciu BBA przez EKIPĘ SA, spółkę której założycielem jest Karol Friz Wiśniewski. Obroty na spółce od kilku dni sa wysokie, co pokazuje spore zainteresowanie inwestycją w EKIPĘ. Najbliższy plan spółki to wydanie płyty muzycznej, która na pewno pojawi się na półkach w empiku. Ich utwórz sprzed roku "EKIPA x WIP BROS - PRZEJMUJEMY JUTUBY (Official Music Video)" ma w tym momencie 60 mln odsłon. W planach też 2 gry we współpracy ze spólka TBULL.
Zapraszam do dyskusji ;)

Edytowany: 22 marca 2023 14:21

Nikaja
45
Wpisów: 142
Wysłane: 18 lutego 2021 17:10:32 przy kursie: 17,90 zł
Ok, to korzystam z zaproszenia :).

Z ich "twórczością" zetknąłem się już jakiś czas temu i kiepsko ją oceniam, a wręcz uważam, że może być szkodliwa dla dzieci i młodzieży.

Ich wejście na GPW ciekawi mnie z kilku względów - ilu fanów da się nakłonić do zakupu akcji lub nakłoni do tego rodziców, czy i do jakich wartości uda się "napompować" kurs, jak fani zareagują, gdy okaże się że jednak nie rośnie, a strata się powiększa, a także ile zarabiają takie marketingowe twory.

Oczywiście mają plany, no bo przecież jakieś mieć muszą, ale na ten moment to tylko "plany", a oprócz tego na YT zaczęły pojawiać się filmiki o kupowaniu ich akcji. Za chwilę będzie emisja i może okazać się, że kapitalizacja jest ambitna :P.

Mam dziwne przeczucie, że na tej spółce może pojawić się sporo brzydkich rzeczy z naszego rynku, a w połączeniu z nowym i nieświadomym inwestorskim narybkiem będzie to kolejna "wizerunkowa wtopa" GPW i ostatecznie sporo osób zawiśnie na haku, obym się mylił.

Z drugiej strony, czy takie "debiuty" nie są zwiastunem końca "hossy"? Ostatnio to by się nawet nieźle zgrywało z peanami TVPis o tym, jaka to nasza giełda cudowna za ich rządów :).

Juchy
2
Wpisów: 3
Wysłane: 18 lutego 2021 21:24:04 przy kursie: 17,90 zł
Ich twórczość yutubowa nie będzie miała znaczenia, chyba że do naganiania na swoją spółkę :), ale to chyba plus dla akcjonariuszy? :)
W tym siedzi January i głównie na niego trzeba zwracać uwagę.
Po za tym po to wchodzą na giełdę bo chcieli pozyskać kapitał od inwestorów na projekty nie mające nic wspólnego z yutubem.
Głównie chodzi o budowę osiedla dla "milenialsów", gry mobilne (zapewne tu będą do promocji wykorzystywać własny kanał YT), nie wiem co z tą ich płytą będzie, dowiemy się w marcu.
Ogólnie temat rozwojowy, ale nie jest to startup gamingowy gdzie jadą na minusie i nie wiadomo czy cokolwiek z tego będzie, tu mają przychody z ciuchów i reklam na YT więc zyski są już...najzwyczajniej chcą je pomnażać.

Nikaja
45
Wysłane: 19 lutego 2021 10:37:28 przy kursie: 17,80 zł
Uważasz, że naganianie na YT jest dobre?

To jakie mają te zyski?

Będą chcieli pozyskać kapitał od inwestorów, to znaczy że można spodziewać się tu kilku emisji akcji.

Dalej te projekty nie robią na mnie wrażenia i nie są zbyt rozwojowe. A jeżeli chodzi o startupy gamingowe, to też o większości nie mam dobrego zdania i nie podoba mi się wprowadzanie ich "na siłę" na GPW.
Edytowany: 19 lutego 2021 10:39

karolzzr
2
Wysłane: 17 marca 2021 12:16:35 przy kursie: 13,80 zł
Mr Beast udowadnia że z sukcesem można przekuć popularność z YT na inne biznesy. Otworzył sieć burgerowni z jego autorskimi burgarami, a dziś ta sieć ma już ponad 400 lokalizacji.

kliknij, aby powiększyć

Nie chodzi mi po porównanie bezpośrednie Mr Beasta do Friza, bo to nie ma sensu, ale chodzi głównie o to jak z głową można wykorzystać popularność to zarabiania prawdziwych dużych pieniędzy.
Na ten moment EKIPA skromnie pokazuje się na ofercie lodów KORAL.

Z innej beczki - ich hit 3KIPA ma juz 18 mln wyświetleń, a mineło dopiero 9 dni.
FRIZAWKA - zamknięta grupa na fejsbuku ma liczbę 33 tys zagorzałych fanów EKIPY.

FilipBonn
19
Wpisów: 162
Wysłane: 17 marca 2021 12:47:28 przy kursie: 13,80 zł
Czy aby na pewno grupa na fb zrzesza "zagorzałych" fanów? Może po prostu Friz jest modny w młodzieżowych kręgach? To że ktoś należy do grupy nie oznacza że kupi konkretny produkt z logo Ekipy. Chyba nadal sporo więcej znaków zapytania niż pewników.

karolzzr
2
Wysłane: 9 kwietnia 2021 17:15:53 przy kursie: 15,20 zł
ekipaholding.pl/2021/04/aktual...

popyt na te lody, zwłaszcza ze strony dzieci i młodzieży, „zmusił” firmę Koral do uruchomienia dodatkowej linii, która już od przyszłego tygodnia wydatnie zwiększy moce produkcyjne i pozwoli wytwarzać ok. 1 mln. sztuk lodów na dobę.

Szał na lody „ekipa” przerósł najśmielsze oczekiwania producenta, który jasno stwierdza, że sprzedają się one co najmniej 300% lepiej niż jakiekolwiek wcześniejsze nowości produktowe w przeszło 40-sto letniej historii tej firmy.

EKIPA SA ma w planach długofalową współpracę z KORALem, podejrzewam że więcej informacji pojawi się jeszcze w tym miesiącu.

Nikaja
45
Wysłane: 28 marca 2023 13:53:08 przy kursie: 4,20 zł
Kto by się spodziewał - www.stockwatch.pl/wiadomosci/e...

Więc jednak przeczucie mnie nie myliło i jakość biznesu przekłada się tu na jakość funkcjonowania na rynku. A wycena dalej ambitna.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,910 sek.

zdthzkqm
sidkhcvr
lowdmxei
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
btupiyge
keduqtqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat