PARTNER SERWISU
brntkkva
1 2

BRAWO!

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 12 listopada 2008 23:15:41
tom napisał(a):
Imponująco rozwija się strona. Gratuluję i dziękuję!
A jeśli mogę coś zaproponować, to jakby można było dodać przy analizie spółek sortowanie po więcej niż jednym kryterium, możliwość dołączenia innych wskaźników (spośród tych pokazanych na stronach indywidualnych spółek).
Analiza wskaźników w czasie już została zapowiedziana, a czy będą podstawowe dane w kwotach w czasie?

Tom, zrobimy tę analizę i na kwotach, i na wskaźnikach. Na tabeli i na wykresie. Taki mały wypasik do łapania trendów oczami. Plus mały bonusik, który na razie zachowam w tajemnicy - bo zazdrośnicy z BankieroParkietów tu włażą ;)

Sortowanie to teoretycznie działa, tylko jakoś dziwnie. z SHIFTem powinno się dać łączyć warunki, klikając na kolejne kolumny. tyle teoria, w praktyce to jakoś krzywo działa. teraz nie zmienimy sortera, ale sprawa jest na liście do poprawy.

szooler
0
Wpisów: 2 112
Wysłane: 7 grudnia 2008 23:41:23
Gratuluję całej ekipie SW.W chwili kiedy piszę te słowa,jest już nas,999 zarejestrowanych użytkowników.A ilu zagląda anonimowo.:ogre:
Życzę kolejnego tysiąca forumowiczów,a wszystkim graczom,inwestorom tysiąca % zwrotu z inwestycji.Jakkolwiek fantastycznie zabrzmi idea.Horyzont inwestycji każdy wyznacza sobie sam.
Im szybciej tym lepiej,rzecz jasna. :)occasion5
"Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 7 grudnia 2008 23:59

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 7 grudnia 2008 23:50:46
occasion5
EEX

WatchDog
50
Wysłane: 8 grudnia 2008 07:05:21
to wspólne osiągnięcie. dziękuję Wam to znaczy Nam.

Jak się teraz urządza imprezy...? icescream
Edytowany: 8 grudnia 2008 07:05

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 8 grudnia 2008 08:37:00
WD zamiast tych portfeli to ja proponuję jakieś ciekawe indeksy własnej roboty...

np. indeks ważony kapitalizacją {lub nie} spółek płacących dywidendę
albo indeks ważony kapitalizacją spółek {lub nie} w których dywidenda rośnie przez ostatnie x lat
albo Ty już byś znalazł...coś lepszego...

Notowania paru alternatywnych indeksów byłyby super ciekawe {oczywiście przy ciekawych założeniach dla spółek w nich istniejących}
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl

WatchDog
50
Wysłane: 8 grudnia 2008 17:56:44
To jest baaaardzo fajna koncepcja... (!)
Mam jeszcze długawą listę jazdy obowiązkowej, trochę prostych funkcji, które po prostu powinny być. Rozbudowa screenera i takie tam (już gotowe, czeka na kompilację).
Następnie obiecana analiza pozioma wskaźników. Jest to mocno zaawansowane, ale jeszcze trochę potrwa.
Następnie się dobierzemy do customizacji. Na początek, indeks spółek Obserwowanych (jest taka funkcja) oraz rozmaite alerty ich dotyczące.
A następnie, własne grupowanie spółek, żeby można było sobie podefiniować po swojemu sektory i generować z tego notowania, ale - uwaga - ważone kapitalizacją free-floatu, a nie całej spółki :blah5:

Jeszcze się zastanawiam czy robić indeksy światowe real-time. Kein Problem, tylko dane wejściowe kosztują :(
Edytowany: 8 grudnia 2008 18:26

Dapi
PREMIUM
0
Wysłane: 9 grudnia 2008 11:26:44
A po co real time ?

Ktoś chce ktoś niech płaci...
Strona powinna być nie_taka_jak_inne ale ciekawa...

Poza tym moim zdaniem robienie wszysktiego na wybór użytkownika za chwilę Cię przygniecie...

Rubryka alternatywne indeksy:

a tam Ty dokładasz jak chcesz to widzieć przy naszej pomocy

ps. zrozumiałem że chcesz zrobić aby każdy mógł swój indeks stworzyć, myślę żeby zacząć od czegoś prostszego dla Ciebie

ps.2 dla mnie ogólnie zauważalnym trendem jest chodzenie ludzi po internecie bez celu...lub w przypadku inwestujących {większości} szukanie gotowych rozwiązań i wzorców typu patrzcie tutaj rgr tam inny kosmos...
zaczniesz publikować tego typu analizy masz dyskutantów całe mnóstwo łącznie z udowadnianiem sobie który lepszy.

tymi wskaźnikami które masz niewielu potrafi się w ogóle obsłużyć nie wspomne o analizowaniu, nie dasz metod które będą udokumentowane i wytłumaczone to będziesz tak "wisiał na tej linie".
stawiasz sobie wyzwania do wdrożenia a jak widzisz masz 1000 użytkowników z których parunastu aktywnych...
dlaczego użytkownik ma wracać do Ciebie ? dla mnie jakby miał np. 10 metod analizy które byłyby np. 1 raz na tydzień czy miesiąc przez kogoś wizualnie przedstawione i podsumowane toby czekał z ustęsknieniem wchodząc na stronę częściej
moim zdaniem musisz mieć wędkę z marchewką a dzisiaj ja jej nie czuję...oprócz Twojego udzilanai się na forum w zależności od próśb użytkowników...
nie wiem coś takiego jak spółka miesiąca czy tygodnia ale coś cyklicznego ?
robienie samemu analiz to jedno {taka możliwość} a dostanie cyklicznie to drugie
to są wolne myśli wynikające z moich obserwacji i nic nie sugerujące tylko przedstawiające widok okiem Dapiego...

Edytowany: 9 grudnia 2008 11:50

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 9 grudnia 2008 12:57:11
Z mojej strony też gratulacje. Liczba forumowiczów rośnie jak procent składany ;) Pomysł super! Nie wypada nie docenić wkładu pracy... Dziękujemy
Podzielam zdanie Dapiego. Daj wędkę, a nie ryby... Notowania są zbyteczne w mojej ocenie, a już napewno indexów zagranicznych.

Dapi
PREMIUM
0
Wysłane: 9 grudnia 2008 13:53:04
ps.2 dla mnie ogólnie zauważalnym trendem jest chodzenie ludzi po internecie bez celu...lub w przypadku inwestujących {większości} szukanie gotowych rozwiązań i wzorców typu patrzcie tutaj rgr tam inny kosmos...
zaczniesz publikować tego typu analizy masz dyskutantów całe mnóstwo łącznie z udowadnianiem sobie który lepszy.

dodam do tego wyjaśnienie...ja osobiście jak widzę coś takiego to nie wchodzę więcej
jak ktoś mi analizę cykli próbuje zrobić jakąś opisaną metodą to tak...ale jak ktoś mi figury zczyna rysować albo pisać rsi takie macd takie nie próbując nawet powiązać wskazań lub określić prawdopodobieństwa choćby historycznego to niech rysuje bez mojego udziału...

ale np. jakby ktoś rozrysował Carolana czy Fishera z wytłumaczeniem skąd wziął określone kreski to jestem za...bom
bo Elliota to tak każdy narysuje inaczej i da się za niego zabić...

dałem przykład z swojej działki bo nie potrafię z Twojej...

WatchDog
50
Wysłane: 9 grudnia 2008 14:06:33
Fałsz fundamentalny szybko wyczuwam. Technicznego jeszcze długo nie, ale się uczę.
Generalnie, jeśli coś jest podane zbyt zawile, że nie umiem tego przekazać jednym zdaniem mojej teściowej, to znaczy że albo ja nie jestem gotowy, albo że coś jest nie tak.

Wystarczy raz w życiu przeczytać ze zrozumieniem Schopenhauera żeby innymi oczami i uszami zacząć słuchać innych.

Dzięki za Wasze tipy. Dojrzewa to w mojej głowie jak w pieczarkarni ;) i coś tam będzie wyrastać, mniej więcej wg scenariusza który opisałem. Wędki, a nie ryby, i na pewno nie robaki ;)

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 9 listopada 2009 23:58:13
Jakiś wiekszy ruch dzisiaj zauważyłem, ciekawe czy pobijemy rekord użytkowników przed upływem roku od poprzedniego (tamten to chyba był skutkiem kampanii reklamowej).
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

GreGaz
0
Wpisów: 49
Wysłane: 22 listopada 2009 01:22:32
Nie wiem czy opisywanie cyklicznie spolki x,y,z jest dobrym pomyslem. Juz kiedys byl na stronie artykul poswiecony pewnej spolce i pozniej jej kurs polecial w gore o kilkaset procent. Czy mial na to wplyw wspomniany artykul? ciazko powiedziec, jednakze kurs zaczal szybowac zaraz po nim.

Jak idzie w gore to pewnie wiele osob moze byc zadowolonych, ale co jezeli bedzie pikowanie?

majama
1
Wysłane: 30 listopada 2009 17:01:59
majama napisał(a):
Jakiś wiekszy ruch dzisiaj zauważyłem, ciekawe czy pobijemy rekord użytkowników przed upływem roku od poprzedniego (tamten to chyba był skutkiem kampanii reklamowej).

No i rekord pobity hello1

majama
1
Wysłane: 16 listopada 2010 20:48:39
Zauważyłem własnie:
Cytat:
274 oglądających - 74 użytkowników, 200 gości.
Najwięcej online było 297 użytkowników, dnia 30 listopada 2009 14:00.

Zbliżamy sie do kolejnego rekordu, dochodze do wniosku że długie jesienne wieczory to najskuteczniejsza pora roku na zainteresowanie ludzi giełdą. Sam tez powróciłem do tej zabawy w inwestora dokładnie dwa lata temu o tej porze roku blackeye

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 16 listopada 2010 21:02:45
Tylko że ten rekord, to liczba zarejestrowanych użytkowników...
Do rekordu daleko:

Cytat:
274 oglądających - 74 użytkowników, 200 gości.
Najwięcej online było 297 użytkowników, dnia 30 listopada 2009 14:00.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum
Edytowany: 16 listopada 2010 21:03

majama
1
Wysłane: 16 listopada 2010 21:11:11
Masz racje, nieprzemyslalem tego, mamy zdecydowana przewage anonimów na forum, co tylko nas czytaja nie dokladajac samemu wiedzy. Parasite'y ! angel4
Edytowany: 16 listopada 2010 21:13

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,229 sek.

dwcxdurj
pnymgwin
bgyoymwj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qskzbotq
akuaodnm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat