141 Dołączył: 2011-03-26 Wpisów: 4 899
Wysłane:
6 września 2011 14:42:11
tak naprawde to nikt nie wie co ta decyzja przyniesie. Powiedzieli ze bedą dostarczac tyle franka ile potrzeba czylu dodruk na masową skale bo pewnie fundy i inwestorzy ich mocno przetestuja. wg mnie własnie upada mit szwajcarii jako kraju bedącego przystania na czas kryzysu ( choć wlasciwie bez ich winy). jakie perturbacje to przyniesie dla samej szwajcarii to oni chyba sami nie wiedza... za pare lat moze być frank bardzo tani..
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com
|
|
26 Dołączył: 2009-10-05 Wpisów: 582
Wysłane:
6 września 2011 14:42:46
Cuda na kiju, kolejny w kolejce do interwencji jest chyba BoJ (jeden z ostatnich "safe haven"). Nie mozna tez zapominac o FEDzie, ktory bedzie siedzial i knul przez dwa dni skad wziac naboje. ECB zostaje w magazynku obnizka stop i "dodruk" na ratowanie panstw bankrutow i systemu bankowego. Bankierzy centralni beda sie licytowac kto da wiecej Zlota sie nie da dodrukowac to sie je zdelegalizuje jak za Roosevelta i po kryzysie... A nie sie beda spekulanci po "przystaniach" chowac zamiast aktywa kupowac
Edytowany: 6 września 2011 14:57
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
6 września 2011 14:46:00
a Włosi swoje i zaczął się właśnie strajk generalny... (DAX spada coraz szybciej) - w momencie jak całe Włochy sa na granicy bankructwa jest to tak głupie że aż sie nie chce komentować...  Cytat:Millions of Italian trade union members are thought to be taking part in a day-long strike against the government's latest austerity measures  kliknij, aby powiększyć* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 września 2011 15:00
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
6 września 2011 14:49:04
No i S-ki znowu zarabiają, a kupujący akcje zostali z odbezpieczonymi granatami w rękach. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2008-11-28 Wpisów: 1 308
Wysłane:
6 września 2011 14:54:00
bankrucik napisał(a):tak naprawde to nikt nie wie co ta decyzja przyniesie. Powiedzieli ze bedą dostarczac tyle franka ile potrzeba czylu dodruk na masową skale bo pewnie fundy i inwestorzy ich mocno przetestuja.
wg mnie własnie upada mit szwajcarii jako kraju bedącego przystania na czas kryzysu ( choć wlasciwie bez ich winy).
jakie perturbacje to przyniesie dla samej szwajcarii to oni chyba sami nie wiedza... za pare lat moze być frank bardzo tani..
Sorry, ale napisałem w poprzednim poście. Nie wierzę w proste drukowanie pieniędzy. Pod co ? Pod waluty, które za chwilę okażą się bezwartościowe ? Bardziej wierzę w program obligacji pod te waluty. A tu już co innego, choć skutki dla Eurolandu i tak opłakane. Z tą przystanią to mocno nie tak Frank już bywał tani i drogi. Jak każdy towar.
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
6 września 2011 14:58:06
Mathu misiu, ale L-ki też dały zarobić. Mnie dzisiaj przeciągnęli pod kilem bom żem w ćwiczebną eskę od wczoraj zaopatrzon  Nie miałem po prostu wcześniej cynku, że szykuje się interwencja na CHF. Na szczęście odpuściłem SL, bo by mnie wysypał blisko intradayowego max. To co przyciąga moją uwagę to fakt, że amerykańskie futy odbiły się od klina. Oni to robią jakoś bardziej dynamicznie. DAX niby podchodził pod opór ale jakoś tak niemrawo, widać bardziej lubią spadać  EDIT: Czekam na SSS i jego złośliwy, wieczorny komentarz, w którym potwierdzi skuteczność antywskaźnika armagedonowców  Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 6 września 2011 15:00
|
|
Wysłane:
6 września 2011 15:03:07
Na DAX trwa testowanie FIBO. Czy amerykanie mogą zlekceważyć wczorajsze spadki eurolandu i dzisiejszą słabość DAX, a także wpływ niezależnej decyzji SNB na rynki europejskie (ratują własną skórę, za cenę pogłębienia problemów eurozony). Jak nie zrobią -1,5 do -2% na początek to się zdziwię. A to tylko pogłębi spadki w Europie i napędzi Stany. Do wystąpienia Bena jeszcze dużo godzin
|
|
141 Dołączył: 2011-03-26 Wpisów: 4 899
Wysłane:
6 września 2011 15:12:21
lajkonik napisał(a):bankrucik napisał(a):tak naprawde to nikt nie wie co ta decyzja przyniesie. Powiedzieli ze bedą dostarczac tyle franka ile potrzeba czylu dodruk na masową skale bo pewnie fundy i inwestorzy ich mocno przetestuja.
wg mnie własnie upada mit szwajcarii jako kraju bedącego przystania na czas kryzysu ( choć wlasciwie bez ich winy).
jakie perturbacje to przyniesie dla samej szwajcarii to oni chyba sami nie wiedza... za pare lat moze być frank bardzo tani..
Sorry, ale napisałem w poprzednim poście. Nie wierzę w proste drukowanie pieniędzy. Pod co ? Pod waluty, które za chwilę okażą się bezwartościowe ? Bardziej wierzę w program obligacji pod te waluty. A tu już co innego, choć skutki dla Eurolandu i tak opłakane. Z tą przystanią to mocno nie tak Frank już bywał tani i drogi. Jak każdy towar. a czym się rózni "proste drukowanie" od tego " fachowego drukowania" najwyzej trochę pózniej wszyscy zrozumieją konsekwencje...
Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..
teraz również na twitter.com
|
|
Wysłane:
6 września 2011 15:16:40
Wpływ USA będzie o tyle większy, że u nich na bazowym poziom odniesienia jest o 30 pkt wyżej, niż na futach. Więć już na starcie będzie z -2.5% The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
6 września 2011 15:18:08
jeśli Bovespa ma wyprzedzać to specjalnie entuzjastycznie dzisiaj nie wygląda... choć jakiegoś wodospadu nie ma to trend dość jasno określili. Cytat:Chancellor Merkel says Greek Euro exit could trigger a domino affect lol.. normlanie Mrs Obviuos... macie wrażenie że codziennie ktoś komentuje że Grecy nie powinni wychodzić ze strefy euro? A to może znaczyć.... * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 września 2011 15:21
|
|
|
|
Wysłane:
6 września 2011 15:20:28
W przypadku Szwajcarii, na pierwszy rzut oka, niby niewiele W Stanach miało to znaczenie, bo nikt FEDowi nic w zamian nie przynosił. O tyle ma to znaczenie, że te obligacje, denominowane we franciszkach będą jakby swapem po 1,2.
Edytowany: 6 września 2011 15:23
|
|
0 Dołączył: 2010-12-18 Wpisów: 522
Wysłane:
6 września 2011 15:22:48
v3nom napisał(a):Mathu misiu, ale L-ki też dały zarobić. Mnie dzisiaj przeciągnęli pod kilem bom żem w ćwiczebną eskę od wczoraj zaopatrzon  Nie miałem po prostu wcześniej cynku, że szykuje się interwencja na CHF. Na szczęście odpuściłem SL, bo by mnie wysypał blisko intradayowego max. To co przyciąga moją uwagę to fakt, że amerykańskie futy odbiły się od klina. Oni to robią jakoś bardziej dynamicznie. DAX niby podchodził pod opór ale jakoś tak niemrawo, widać bardziej lubią spadać  EDIT: Czekam na SSS i jego złośliwy, wieczorny komentarz, w którym potwierdzi skuteczność antywskaźnika armagedonowców  proszę się nie naśmiewać, tu się szykuje poważna  praca z zakresu psychologii internetowego tłumu "człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..." "Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
|
|
Wysłane:
6 września 2011 15:24:41
@SSS56 kilkanaście osób  , a Ty od razu tłum  .
|
|
Wysłane:
6 września 2011 15:25:33
Ja bym powiedział, że ja i Scarry. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
Wysłane:
6 września 2011 15:26:26
Cytat:@SSS56 kilkanaście osób wave , a Ty od razu tłum Shame on you . fakt, trzeba będzie próbkę rozszerzyć o parkiet Cytat:Ja bym powiedział, że ja i Scarry. nie przesadzaj było was więcej, zresztą liczy się natężenie wpisów "człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..." "Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 6 września 2011 15:28
|
|
Wysłane:
6 września 2011 15:28:17
@mathuTy robisz za tłum, ja za internet (może tez być odwrotnie) @sss56lol.. porównywać parkiet do stockwatcha, ahahaha. No to powodzenia w dalszych inwestycjach jak masz takie rozeznanie czekamy na 16tą i info o indeksie ISM w USA. EDIT: albo i nie... no more money for Greece unless IMF and ECB report is positive* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 września 2011 15:33
|
|
Wysłane:
6 września 2011 15:32:45
a co z parkietem jest nie tak? "człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..." "Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
|
|
0 Dołączył: 2010-09-29 Wpisów: 1 491
Wysłane:
6 września 2011 15:35:54
US nadrabia spadki do Europy  . SP500 na dzień dobry -2,5%. Lol.
|
|
Wysłane:
6 września 2011 15:36:27
@sss56 trolle, matołki i żenujący poziom merytoryczny (ok: 5% wartościowych wypowiedzi, ale i tak giną w między kompletnymi kretynami spod znaku "promocja", "taniej nie będzie", "ktoś blokuje kurs" itd). Nie widzisz tego? Parkiet czytam jak chce się pośmiać z przemyśleń ludzi kompletnie nie ogarniających co się wokół nich dzieje. btw: SP500 grzmotnęło.. a złoto znowu na plusie. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 6 września 2011 15:39
|
|
Wysłane:
6 września 2011 15:42:44
Cytat:@sss56 trolle, matołki i żenujący poziom merytoryczny (ok 5% wartościowych wypowiedzi, ale i tak giną w między kompletnymi kretynami spod znaku "promocja", "taniej nie będzie", "ktoś blokuje kurs" itd). Nie widzisz tego? Parkiet czytam jak chce się pośmiać z przemyśleń ludzi kompletnie nie ogarniających co się wokół nich dzieje. tłum to tłum, emocje można wyrażać za pomocą merytorycznych wpisów albo głupich hasełek, zresztą do mojej troszkę złośliwej zabawy zainspirowało mnie słowa podobne do trolowych z parkietu..:) PS wcale nie uważam że brak tutaj wartościowych wpisów, zresztą na parkiecie tez takie są tylko rzadziej "człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..." "Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.