PARTNER SERWISU
caurqhaf
239 240 241 242 243

Kiedy szczyt hossy?

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 13 września 2011 12:52:43
Frog napisał(a):
Wiesz Dapi,

Ja słuchając anali często mam wrażenie że czytam nasze forum.
Albo myślimy podobnie, albo to oni wybierają co ciekawsze spostrzeżenia i dzielą się z nimi w studiu jako własnymi.

Nie jest możliwe ponieważ do tej pory żaden z analityków nawet nie spoglądał na KS /zero komentarzy/. I podkreślam NIKT wskaźnika KS nie wylicza oprócz nas.
A że nasze wiadomości.stockwatch.pl weszły do pierwszej ligi widac po tym że wybrane znajdują się już także w np. w forbes.pl czy korzysta z nich pb.pl (ale za obopólną zgodą)
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl
Edytowany: 13 września 2011 12:55

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 13 września 2011 13:15:49
hmm może jeszcze dzisiaj być grubo ;)

Cytat:
Sarkozy and Merkel will make an announcement on Greece today

1. wszyscy jesteśmy Grekami ?
2. wicie rozumicie, robiliśmy co mogliśmy, ale kiedyś wakacje musiały się skończyć...
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 13 września 2011 13:19

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 13 września 2011 13:21:31
Pewnie powiedzą, że zrobią wszystko, żeby zachować stabilność eurozony blablabla, na co futy amerykańskie zareagują jazdą na plusy, otworzą kasowy na plusie, a potem zjadą na minima.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

del-20160301
0
Wpisów: 1 491
Wysłane: 13 września 2011 13:34:16
Chyba zamieniam się powoli w byka z niedźwiedzia bo jak patrzę na to wszystko to jakoś wierzyć się nie chce, że miałoby dojść do spadków jak w 2008 roku. Przecież spadać do zera nie będziemy. Z jednej strony racjonalna jest fatalna sytuacja finansowa no i technika, a z drugiej odbijamy się już któryś raz od 2150. Ile można się tak odbijać. Dax robi to samo. Jedyne co leci na pysk to CAC40 ale tam są banki pełne greckich obligacji. A czemu to po bankructwie Grecji nie mielibyśmy się właściwie odbić i polecieć do góry (po spadkach na początku) Think
Edytowany: 13 września 2011 13:35

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 13 września 2011 13:34:35
Scarry napisał(a):
hmm może jeszcze dzisiaj być grubo ;)

Cytat:
Sarkozy and Merkel will make an announcement on Greece today

1. wszyscy jesteśmy Grekami ?
2. wicie rozumicie, robiliśmy co mogliśmy, ale kiedyś wakacje musiały się skończyć...

Na pewno to pierwsze. Merkel już dziś przedstawiła swoje stanowisko:
Cytat:
Niemiecka kanclerz Angela Merkel odrzuciła we wtorek spekulacje na temat ewentualnego bankructwa Grecji. W rozmowie z radiem RBB Merkel wyraziła nadzieję, że Grecja wdroży reformy, które są warunkiem wypłaty kolejnej części wsparcia z pakietu ratunkowego.

pb.pl/2/a/2011/09/13/Merkel_od...

Scarry
193
Wysłane: 13 września 2011 13:47:18
giełdy zareagowały pozytywnie... ale cos się kroi bo z kolei złoto poszło również do góry... hmm bardzo dwuznaczne sygnały z rynku idą Think

jest ciekawe info na forex factory..

Cytat:
Sarkozy spokesman says rejects report on Franco-German initiative
- ... czyżby jakies większe działanie? Jakie ?
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 13 września 2011 13:52

lajkonik
0
Wpisów: 1 308
Wysłane: 13 września 2011 13:51:02
DAX się kisi, ale 5150 na chwilę przebił, by zaraz wrócić pod. Gdyby nie to przebicie byłoby podobnie jak wczoraj czyli konsolidacja pod oporem z FIBO wzrostów.
My robimy teraz to co mieliśmy robić rano i przez większą część dnia blackeye
Jedno co mnie dziwi to przy stałym euro/dolar mamy wzrost ceny ropy w Stanach, a futki ujemne.

Pod co tak rośniemy wraz z Niemcami ? Pod to oświadczenie ? Czy jednak pod Włochy, że za 7-9 lat rentowność ich obligacji bedzie niższa niż 5,5% ?

Edit. W sumie ta dzienna zmienność na poszczególnych spółkach przypomina okers między upadkiem LB, a początkiem hossy. Trwało to 4-5 miesięcy. Z tym, że wtedy bywały dni od bandy do bandy. Teraz ciut wężej. Czyli jesteśmy przed D Day - upadkiem Grecji czy już zdyskontowane Think
Edytowany: 13 września 2011 13:54

Scarry
193
Wysłane: 13 września 2011 14:16:49
to się robi kuriozalne.... d'oh! d'oh!

Cytat:
Sarkozy spokesman says no Franco-German initiative on Greece today

Czyli tak... ani spotkania, ani inicjatywy ... więc jak moga tak sobie z inwestorów jaja robić? Zmiana frontu w 10 minut? (mój komentarz wyżej wydaje się bez sensu bo miało być "jakieś inne" a nie "jakieś większe" a już nie mogę edytować)
Edytowany: 13 września 2011 14:19

mathu
0
Wysłane: 13 września 2011 14:38:55
Na ZH celnie napisali, że puszczają te infa, żeby rynek się nie zawalił i żeby dotrwać do zamknięcia przez jeszcze jeden dzień.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

sebastian_1972
0
Wpisów: 60
Wysłane: 13 września 2011 14:53:26
Witam po malej przerwie...
miesiec mnie nie było i watek trzy razy wiekszy ;).
A rynek mnie wiecej w tym samym miejscu ...
A poważnie cały czas mam wrażenie, że ktoś skupuje na spadkach ... Ale co ja tam wiem

mathu
0
Wysłane: 13 września 2011 14:54:32
To Mankomaniak skupuje, przyznał się parę dni temu.

lajkonik
0
Wysłane: 13 września 2011 15:10:27
Na pewno ktoś KUPUJE, bo inaczej albo byłoby 0, albo brak obrotów.

Dużo pisze się o stertach gotówki, które mają firmy na swoich kontach. Ale to chyba nie firmy.
Obroty często są niskie. Na tyle niskie, że można powiedzieć, że przez długi czas ceny kształtują DT ( całkiem duże fundy czasem). Do tego dorzuciłbym te fundy, któe mają zajęte pozycje i przez DT usiłują podtrzymać wartość swoich inwestycji.
No i trochę takich co uśredniają w dół blackeye
Edytowany: 13 września 2011 15:25

mathu
0
Wysłane: 13 września 2011 15:12:22
Ja nie uwierzę, że teraz wchodzi nowy kapitał. Co najwyżej uśredniacze i grający na podbitkę.

Abner1984
0
Wpisów: 696
Wysłane: 13 września 2011 15:13:17
Nie to żebym bronił Mankomaniak'a bo jego ton wypowiedzi jest jak dla mnie daleki od możliwego do zaakceptowania...ale to chyba nie jest taki głupi pomysł. Bo można znalezć wiele przesłanek ku spadkom tak samo jak przesłanek ku temu że nie będzie tak zle... A tak przy okazji to ktoś musi kupować skoro wielu sprzedajeblackeye

A tak przy okazji czasem warto trochę poczekać z niektórymi komentarzami... Bo często widać tu wpisy typu "przebiliśmy tyle i tyle. to teraz lecimy" a na koniec dnia sytuacja wygląda dużo lepiej. Czasem lepiej poczekać do zamknięcia i nie podejmować żadnych decyzji podczas trwania sesji no chyba że jest się DayTrader'em...

"Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."

Scarry
193
Wysłane: 13 września 2011 15:18:39
mathu napisał(a):
Na ZH celnie napisali, że puszczają te infa, żeby rynek się nie zawalił i żeby dotrwać do zamknięcia przez jeszcze jeden dzień.

a powiem Ci że mam takie samo wrazenie

Unia Europejska przypomina mi teraz Petrolinvest wave (!). Produkujemy infa uspokajające akcjonariuszy, tylko od czasu do czasu trzeba pokazać fatalnie wyglądające twarde dane.. potem znowu parę tygodni (czasem miesięcy) spokoju i podciągania rynków nowymi pustymi infami, w międzyczasie upychanie obligacji i kontrolowane spadki.

no jota w jote king

@Abner
ale zasadniczo liczy się trend, czy analizując AT, AF itd, trafiamy czy nie.... inwestowanie z trendem zawsze daje zarobić najwięcej.
sam oceń ;)

3-miesięczny WIG20:

kliknij, aby powiększyć
Edytowany: 13 września 2011 15:32

k201244
0
Wpisów: 187
Wysłane: 13 września 2011 15:28:42
sebastian_1972 napisał(a):
Witam po malej przerwie...
A poważnie cały czas mam wrażenie, że ktoś skupuje na spadkach ... Ale co ja tam wiem

niby w tym samym miejscu, a wartosc portfela znow spadla o kilkanascie procent.

mathu
0
Wysłane: 13 września 2011 15:42:31
Cytat:
European stocks rebounded from a two-year low and U.S. stock-index futures pared declines as German Chancellor Angela Merkel said she’s confident Europe will find a solution for Finland’s objections to Greece’s bailout.

Rewelacja, oni naprawdę podnieśli już białą flagę. Nie mają kompletnie żadnego pomysłu na rozwiązanie problemu. Nie zdziwię się, jeśli Merkel umyje ręce i poda się do dymisji, żeby tylko nie brać odpowiedzialności za Grecję.

lajkonik
0
Wysłane: 13 września 2011 15:47:44
@mathu,

politycy z tak błachych powodów raz zdobytej władzy nie oddają Shame on you

Jeżeli news jest prawdziwy tzn świeży to powinien byc potop. Bo przecież już w zeszłym tygodniu mówiono, że Finowie zrezygnowali z żądania zabezpieczeń dla pożyczanych pieniędzy. A tu teraz taki klops d'oh! Finlandia nie da, to zaraz kolejni nie dadzą. Dziwne to wszystko, ale ponikąd ich rozumiem blackeye
A nuż się uda puke_l

Edit. News jest prawdziwy, ale jest jakieś zamieszanie z tą Finlandią. Jestem pewien, że już raz ten sukces odtrąbino.
Edytowany: 13 września 2011 15:54

mathu
0
Wysłane: 13 września 2011 15:55:01
Ale jak Finowie się zgodzą, to w USA wybiją 1250, bo przecież będziemy uratowani, no nie? Problem grecji zostanie rozwiązany, bo ci od Nokii się zgodzili. Czy coś. BUY BUY BUY.

Cytat:
13.09. Berlin (PAP/Bloomberg) - Powinno udać wypracować się rozwiązanie, które spełnia warunki Finlandii w sprawie zabezpieczenia za pożyczkę dla Grecji - powiedziała kanclerz Niemiec Angela Merkel we wtorek.
"Chcemy znaleźć rozwiązanie i znajdziemy takie wyjście, które spełnia fińskie warunki. Jestem dobrej myśli, że nam się to uda" - powiedziała Merkel po spotkaniu z premierem Finlandii Jyrki Katainenem w Berlinie.

W ubiegłym tygodniu Katainen zapowiedział, że Finlandia może nie wziąć udziału w drugim planie pomocowym dla Grecji, jeśli nie zostaną spełnione stawiane przez nią warunki.

No, więc super news. Wprawdzie nic nie oznacza, a raczej oznacza tyle, że Finowie postawili warunki dla kolejnego zastrzyku, który zresztą kompletnie nic już nie da (wystarczy popatrzeć na notowania CDS-ów dla Grecji), ale skoro Merkel powiedziała, że chce znaleźć rozwiązanie, to trzeba kupować, bo to dobry news. Czuję się jak na NC, gdzie po dowolnym info kurs leciał w górę na +10%, a na koniec sesji kończył na minusie.
Edytowany: 13 września 2011 15:57

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 13 września 2011 15:58:31
sebastian_1972 napisał(a):

Jak wpadniesz za kwartał to jestem pewien, że rynek będzie dalej na tym samym poziomie no chyba, że się w międzyczasie zawali 3some
Klika się i sprzedaje ;-)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

239 240 241 242 243

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,243 sek.

mmblpsvf
dlpcstbo
glelyyhr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lsvuekxq
tpomkaxw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat