Hej,
dzięki - a czemu pytasz, co sam sądzisz o T2I?
co mnie skłoniło? Kilka rzeczy

, między innymi
a)Kapitalizacja, która wynosi na d/d 5,54mln zł, C/Wk = 0.27. Spółka posiada grunty i nieruchomości w dobrej lokalizacji, których wartość jest znacznie większa niż jej wycena. Sprzedaż wszystkich gotowych projektów, nawet za 1/3 proponowanej ceny, dałaby więcej gotówki, niż te 5,54mln. Spółka generuje także stały przychód z wynajmu lokali, ma gotówkę w kasie, nie jest zadłużona. Z raportu sam za dużo nie potrafię wyczytać, mało danych oraz średnią z księgowością u mnie. Szczególnie jak przychodzi z unikaniem straty czy inwestowaniem w akcje innej spółki.
b)Wykres(szukamy dna i odbicia), który z nie napawa optymizmem, bo od debiutu przypomina OIL. Sądzę jednak, że jest to spowodowane głównie marazmem na spółce, mniejszym zyskiem niż kiedyś i wyceną przekraczającą 50mln zł. Emitent publikuje 1-2 znaczące infa na rok, działalność polega głównie na sprzedaży/wynajmie nieruchomości. Zauważyłem także, zależność między wykresami T2I oraz PBO Anioła. Kiedyś spółka miała ponad 20% udziałów w PBO, po ostatnim komunikacie spółka posiada poniżej 5% głosów na WZA(trochę ponad 400.000 akcji). Zakładam, że dalej ma większą część/całość tego co zostało.
c)Spółka(jak większość z NC) miała zamiar przejść na GPW, ogłosiła skup akcji ale nic w tym kierunku nie zrobiła. Od debiutu systematycznie co kilka miesięcy, pojawia się info o nabyciu akcji przez osoby związane z radą nadzorczą, tutaj małe moje podsumowanie:

kliknij, aby powiększyćJak widać trochę plnów zostało wyłożone na zakup akcji, patrząc jednak na wykres nie miało to zbytniego wpływu na odwrócenie trendu. Mieszane mam uczucia co do nabywania akcji na NC, tym bardziej że raporty są publikowane są chyba niezależnie od przedziału czasowego, tylko po przekroczeniu kwoty 5.000 euro(K+S).
d)Intuicja, która ostatnio mnie zawodzi:(
e)Ostatnie zabawy z TKO.
Zainteresowanie małe, przegrać można z animatorem, chociaż ostatnio większe obroty - może T2I się obudzi. Zdecyduję co dalej zrobię z papierem, gdy osiągnie pewne poziomy oraz bacznie patrzę na wskaźniki.
Może niedługo pójdzie info o sprzedaży gruntu pod Szamotułami

... a może nie

. Myślami można spekulować, tworzyć 1000 różnych teorii spiskowych, a czas i tak pokaże. Tylko nie każdy ma czas czekać. Spółka od 2007 na NC, a nawet wątku nie ma na forum.
Monnari odjechało..