gsbwzvgp
Advertisement
PARTNER SERWISU
fawixcje
70 71 72 73 74
topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 7 czerwca 2013 20:07:53 przy kursie: 1,70 zł
Jasne, ze wiem. Ale moim zdaniem ten program, w takim ksztalcie, bedzie sluzyc tylko prezesom aby zalapac dodatkowe tanie akcje. Pisalem o tym wczesniej i nie zamierzam sie powtarzac.

topfacet
178
Wysłane: 7 czerwca 2013 20:12:59 przy kursie: 1,70 zł
Ingvar napisał(a):
Znasz prezesów, ich kompetencje? Wiesz, jaki mają wkład w rozwój spółki, ile czasu poświęcają na pracę na rzecz i3D, jakie to przynosi wymierne i niewymierne efekty?
Bardzo łatwo formułujesz opinie, choć masz tak niewielką wiedzę. Rozumiem rozgoryczenie i frustrację z powodu niespełnionych oczekiwań, sam jestem niezadowolony, ale czy nie przesadzasz?
Zaznaczasm, że ja, poza jedną krótką rozmową, wiem o nich niewiele więcej, ale uzyskując trochę informacji o biznesie zdałem sobie sprawę, że nie wszystko jest takie proste i oczywiste, jak to się z pozoru wydaje, patrząc na spółkę z zewnątrz.

topfacet napisał(a):

Rozumiem, ze Prezesow chcesz z tego PM wylaczyc, bo oni generuja tylko strate i koszty.

Efekty dzialan prezesow: strata 2mln PLN, problemy plynnosciowe spolki, przeinwestowanie, kurs na poziomie -50% od debiutu, tematy rzeka pt. "koszty ksiegowosci" oraz "dodatkowe wynagordzenia". To tylko tak z glowy i na szybko.

Ingvar zaden biznes nie jest latwy, bo biznes to ryzyko. Ryzyko to ograniczaja kompetentne osoby- moim zdaniem Ci Panowie nie sa kompetentnymi osobami do tego aby zarzadzac spolka i3D i ich personalne interesy sa przez nich stawiane wyzej od dobra spolki.

Ingvar
0
Wpisów: 223
Wysłane: 7 czerwca 2013 20:16:10 przy kursie: 1,70 zł
Idea motywowania i przyszłości teoretycznie słuszna. Aczkolwiek przy krótkim lock-up i z niską ceną można nie przejmować się specjalnie przyszłością i szybko pozbyć się akcji z i tak dużym zyskiem.
To chyba musi być gdzieś po środku. Trzeba umiejęnie uzstalić cenę, lock-up i cele do realizacji, aby system zadziałał.
Tu jednak będzie nagroda, skoro akcje będą obejmować po 0,2 zł (co jednak nie wyklucza, że mogą mieć ochotę dalej "cisnąć"). A jeśli nagroda, to tylko za efekty (zyski).
Jeśli mają być nastawieni tylko na przyszłość i mieć silną motywację, to powinni obejmować akcje po 1,50 zł jak obecnie lub z niewielkim dyskontem na dany moment.

mrk napisał(a):

A wiesz do czego służy program motywacyjny? Mam wrażenie, że nie bardzo. Otóż program motywacyjny to nie jest nagroda za przeszłe czy obecne wyniki tylko obietnica nagrody za przyszłe wyniki. Motywuje się ludzi po to, żeby osiągali dobre wyniki w przyszłości, a nie za to, że osiągnęli dobre wyniki, bo wtedy nie nazwałoby się to motywacją, a nagradzaniem.
Podsumowując program motywacyjny może być przeprowadzony nawet w przypadku słabych teraźniejszych wyników, gdyż dotyczy on przyszłości Whistle

Edytowany: 7 czerwca 2013 20:19

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 7 czerwca 2013 20:23:20 przy kursie: 1,70 zł
topfacet napisał(a):
Widzisz, można oczywiscie tam jak ty narzekać i nic z tym nie zrobić. Można tez pojechać na WZ, zagłosować przeciw i potem jeśli przejdzie do walczyć dalej na drodze prawnej.

Jest to wybór akcjonariusza.

Nie jestem akcjonariuszem już od dłuższego czasu - obserwuje jedynie co się dzieje i czasem dołoze swoje 3 grosze. Masz rację, można coś z tym zrobić chociaż osobiście daje temu małe szanse ALE oczywiście trzymam kciuki żeby się Wam udało bo uważam, że to już kolejne zachowanie prezesa które świadczy o tym że mniejszościowy akcjonariat ma w nosie

topfacet
178
Wysłane: 7 czerwca 2013 20:37:03 przy kursie: 1,70 zł
Ingvar napisał(a):
Idea motywowania i przyszłości teoretycznie słuszna. Aczkolwiek przy krótkim lock-up i z niską ceną można nie przejmować się specjalnie przyszłością i szybko pozbyć się akcji z i tak dużym zyskiem.
To chyba musi być gdzieś po środku. Trzeba umiejęnie uzstalić cenę, lock-up i cele do realizacji, aby system zadziałał.
Tu jednak będzie nagroda, skoro akcje będą obejmować po 0,2 zł (co jednak nie wyklucza, że mogą mieć ochotę dalej "cisnąć"). A jeśli nagroda, to tylko za efekty (zyski).
Jeśli mają być nastawieni tylko na przyszłość i mieć silną motywację, to powinni obejmować akcje po 1,50 zł jak obecnie lub z niewielkim dyskontem na dany moment.

mrk napisał(a):

A wiesz do czego służy program motywacyjny? Mam wrażenie, że nie bardzo. Otóż program motywacyjny to nie jest nagroda za przeszłe czy obecne wyniki tylko obietnica nagrody za przyszłe wyniki. Motywuje się ludzi po to, żeby osiągali dobre wyniki w przyszłości, a nie za to, że osiągnęli dobre wyniki, bo wtedy nie nazwałoby się to motywacją, a nagradzaniem.
Podsumowując program motywacyjny może być przeprowadzony nawet w przypadku słabych teraźniejszych wyników, gdyż dotyczy on przyszłości Whistle

Ingvar, pierwszy wpis z ktorym sie zgodze. To co podkreslam od dawna- te akcje to pod przykryciem PM, dodatkowe akcje po taniosci dla prezesow. I na taki PM mojej zgody nie ma, bo Prezesi akcje juz maja, i jak ostatnio widac, chca je sprzedawac. A jak chca aby wartosc akcji rosla, to niech sie zabieraja do roboty i zwiekszaja wartosc firmy poprzez finalizacje tych mitycznych juz duzych kontraktow.

Ingvar
0
Wysłane: 7 czerwca 2013 20:54:33 przy kursie: 1,70 zł
topfacet - żartujesz? Prawie cały poniedziałek pisałem w takim tonie.

topfacet
178
Wysłane: 7 czerwca 2013 20:59:58 przy kursie: 1,70 zł
Ale w jakim tonie? W tonie dodruku tanich akcji dla prezesow? To ok.

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 7 czerwca 2013 22:32:24 przy kursie: 1,70 zł
Dla mnie spraw jest prosta:
1. jeśli PM obejmie prezesów, którzy posiadają spore pakiety akcji, i program będzie zależny od kapitalizacji to jest to bez sensu, ponieważ posiadając pakiety akcji naturalnym powinno być, że im zależeć na wzroście kapitalizacji w sposób naturalny tj. dobrymi wynikami - motywacja już jest, więc odczytuje program na chęci zarobienia jeszcze większych pieniędzy przez prezesów nie koniecznie przez zyski spółki
2. jeśli program ma być tylko dla podstawowych pracowników (nie wliczając w tą grupę prezesów ani nikogo z RN) to zakładając wzrost kursu o 1gr - a, tym samym kapitalizacji - powodowałby przyznanie im niecałych 10% akcji w ciągu 3 lat po cenie 0,20gr to i tak nie mają motywacji. Jeden z drugim podbije sobie za 1000zł o ten 1gr i załatwione...po co się wysilać w pracy

Przeczytałem co pisaliście wcześniej i mnie coś poraziło: za każdą pracę należy się premia czy darmowe akcje? Czy to jest spółka wyrwana rodem z socjalizmu, która została sprywatyzowana?

@Ingvar: a co cie tak porusz a tej niesamowitej technologii? Na dobrą sprawę wg mnie przetworzenie wyświetlania z "płaskiego" wyświetlacza grafiki na "przestrzenny" to są raczej odpowiednie algorytmy i wg mnie nie ma tutaj żadnego technologicznego "przełomu" wykonanego przez i3D... Natomiast patrząc na "multimedialne" produkty i3D to mógłby to robić np. CDProjekt produkt bardzo zbliżony, ale do klienta, który go zamówi - czy myślisz, że gdyby to było tak rozwojowe to CDProjekt nie stworzyłby programu zmieniającego wyśwetlanie z płaskiego na przestrzennie? Myślę, że gdyby węszyli dobry interes w tym to by weszli, a i3D nie miałoby większych szans...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

Ingvar
0
Wysłane: 7 czerwca 2013 22:55:49 przy kursie: 1,70 zł
cad_man - no to przeczytaj jeszcze raz Not talking

Dla ułatwienia choćby to moje dzisiejsze stwierdzenie:
Ingvar napisał(a):

Wydanie tanich akcji ma być dodatkową ekstra nagrodą za bardzo dobre efekty pracy, czyli powinni je przyznać w momencie uzyskania wysokich zysków - i od początku tak twierdzę - to ja rozpocząłem dyskusję na ten temat.
Teraz dostają zwyczajne pensje i nie ma wyników, dlatego sobie spokojnie pracują. Jeśli jednak osiągną sukces i wysokie zyski, to bez podzielenia się z nimi, ci mogą po prostu się wkurzyć, że nic z tej cięzkiej pracy i wypracowanej wartości nie mają. To powinno działać dokładnie tak - zbudujcie wartość, a wtedy otrzymacie w niej udział. Kropka.

Jeśli postrzegasz Quazara jako program jedynie do wizualizacji (wyświetlania, jak to ująłeś), to chyba nie masz pojęcia o jego możliwościach. Think Przewagą Quazara nad wszelkimi programami do wizualizacji 3D jest przede wszystkim możliwość tworzenia interaktywnych aplikacji. Wygląda na to, że nie do końca wiesz, w co inwestujesz Anxious No ale to chyba nie mój problem.

Miłego weekenduwave

Edytowany: 7 czerwca 2013 23:00

cad_man
0
Wysłane: 7 czerwca 2013 23:44:19 przy kursie: 1,70 zł
@Ingvar
za bardzo dobre wyniki pracy należy się pracownikowi premia - dlaczego ma dostawać akcje? Jeśli mowa już o tym, że pracownik miałby zostać współudziałowcem firmy to musiałby oprócz bardzo dobrze wykonywanej pracy wykazać się takimi nowatorskimi pomysłami, które wykraczałyby poza normalny stosunek pracy i przyniosły firmie dodatkowe przychody i zyski... w takiej sytuacji mógłby zostac współudziałowcem... popatrz na to inaczej: czy osoby, które brały udział w pp dając spółce realna gotówkę nie przyczyniły się do potencjalnego wzrostu wartości firmy? Dały kasę na to, żeby ten pracownik MÓGŁ wykonywać swoją pracę i oczekują, że to zrobi dobrze. Natomiast wydanie akcji po cenie nominalnej pracownikowi za to, że ją wykonuje czy bardzo dobrze, stając się równym tym, którzy mu to umożliwili (oferta pp) jest po prostu nieuczciwe...

Natomiast co do Quazara - czy uważasz, że multimedia oferowane przez jakiegokolwiek dewelopera gier nie mają takich możliwości? Jedynie co różni Quazara i3D to możliwość specyficznego wyświetlania w sprzętowym 3D (np. cave czy ekrany zakrzywione). Nie mówię, że to źle - bo szansa jest duża, że i3D będzie właśnie kojarzone w tym segmencie jako ikona solidności i osiąganych efektów, tylko bądźmy rozsądni: żeby tak było potrzeba na to duuuużo kasy, której i3D nie ma i nie wiadomo czy zdobędzie (czytaj: nadwyrężone zaufanie inwestorów co do ewentualnych nowych emisji).
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

topfacet
178
Wysłane: 7 czerwca 2013 23:47:08 przy kursie: 1,70 zł
Cad_man, nie myślałem ze to kiedykolwiek napisze, ale pełna zgoda.

Ingvar
0
Wysłane: 8 czerwca 2013 07:14:39 przy kursie: 1,70 zł
Co do warunków, jakie muszą być spełnione da uzyskania dodatkowej premii, to ogólnie się zgadzam. Chyba wynikało to z moich dotychczasowych wpisów.
Problematyczna jest cena, która powinna być z jednej strony właśnie uczciwa, z drugiej stanowić nagrodę.
Jeśli chodzi o wkład za akcje - my daliśmy kasę (niemałą...), oni swoję komeptencje, pomysły, cieżką pracę, ale które powinny się przełożyć na wyniki (dające wartość, bo kasa ma wartość, a praca i pomysły bez wyników już nie) - tu się zgadzamy.

Oni sami przecież twierdzili, że wykorzystują technologię gier do zastosowań w przemyśle, biznesie, więc tu chyba nie ma zdziwienia. Ich wkład do było obudowanie silnika graficznego funkcjonalnościami pozwalającymi robić interakcję. Twierdzili, że żadne inne oprogramowanie na świecie nie spełniało oczekiwań i miało istotne ograniczenia. Szczegółów technicznych jednak nie znam i nie wiem, jakie możliwości ma przeciętny deweloper gier i jego soft. Pytaj Spółkę, ewentualnie deweloperów gier.
Tu chodzi jednak o to, że oni jasno określi swoją domenę, a jest nią nieco niszowa VR, w której od początku chcieli się specjalizować i to ich przewaga nad jakimkolwiek producentem gier.

A jeśli uważacie, że ich oprogramowania jest przeciętne, nie jest unikalne, zarząd jest niekompetentny i nieuczicwy, bez dodatkowej kasy nie pociągną, program motywacyjny niepotrzebny i nieuczciwy, wzrost przychodów niepożądany i na pewno nie polepszy sytuacji spółki i ogólnie wszystko jest zle i Wam się nie podoba, to proponuję pozbyć się akcji. Rozumiem ostrożność i sceptycyzm, ale nie ciągłe narzekanie i brak chęci do zgłębienia tematu. Zainwestowaliście w innowaycjną spółkę na wczesnym etapie rozwoju, tu nie ma pewności, kiedy i czy w ogóle będzie sukces. Chyba wiecie, jakie są statystyki i ilu takim spółkom udaje się przetrwać, a co dopiero odnieść sukces? Ale taki urok inwestowania. A jak dręczy Was niepewność, to kupcie sobie Orlen, KGHM lub PKO BP i po sprawie.

Miłego dniawave

cad_man napisał(a):
@Ingvar
za bardzo dobre wyniki pracy należy się pracownikowi premia - dlaczego ma dostawać akcje? Jeśli mowa już o tym, że pracownik miałby zostać współudziałowcem firmy to musiałby oprócz bardzo dobrze wykonywanej pracy wykazać się takimi nowatorskimi pomysłami, które wykraczałyby poza normalny stosunek pracy i przyniosły firmie dodatkowe przychody i zyski... w takiej sytuacji mógłby zostac współudziałowcem... popatrz na to inaczej: czy osoby, które brały udział w pp dając spółce realna gotówkę nie przyczyniły się do potencjalnego wzrostu wartości firmy? Dały kasę na to, żeby ten pracownik MÓGŁ wykonywać swoją pracę i oczekują, że to zrobi dobrze. Natomiast wydanie akcji po cenie nominalnej pracownikowi za to, że ją wykonuje czy bardzo dobrze, stając się równym tym, którzy mu to umożliwili (oferta pp) jest po prostu nieuczciwe...

Natomiast co do Quazara - czy uważasz, że multimedia oferowane przez jakiegokolwiek dewelopera gier nie mają takich możliwości? Jedynie co różni Quazara i3D to możliwość specyficznego wyświetlania w sprzętowym 3D (np. cave czy ekrany zakrzywione). Nie mówię, że to źle - bo szansa jest duża, że i3D będzie właśnie kojarzone w tym segmencie jako ikona solidności i osiąganych efektów, tylko bądźmy rozsądni: żeby tak było potrzeba na to duuuużo kasy, której i3D nie ma i nie wiadomo czy zdobędzie (czytaj: nadwyrężone zaufanie inwestorów co do ewentualnych nowych emisji).

cad_man
0
Wysłane: 8 czerwca 2013 08:16:55 przy kursie: 1,70 zł
Ingvar napisał(a):
Oni sami przecież twierdzili, że wykorzystują technologię gier do zastosowań w przemyśle, biznesie, więc tu chyba nie ma zdziwienia

Więc już nie wiem skąd twoje zauroczenie ich "technologią"...

Ingvar napisał(a):
A jeśli uważacie, że ich oprogramowania jest przeciętne, nie jest unikalne, zarząd jest niekompetentny i nieuczicwy, bez dodatkowej kasy nie pociągną, program motywacyjny niepotrzebny i nieuczciwy, wzrost przychodów niepożądany i na pewno nie polepszy sytuacji spółki i ogólnie wszystko jest zle i Wam się nie podoba, to proponuję pozbyć się akcji

a teraz otwórz sobie wykres kursu spółki i zobacz co o tym myślą inwestorzy...

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 8 czerwca 2013 10:16:52 przy kursie: 1,70 zł
Ingvar napisał(a):

mrk napisał(a):

Ingvar oczywiście masz racje parametry trzeba solidnie dopracować, ale to osobna kwestia. Ja chciałem poruszyć samą ideę programu motywacyjnego i tego, że nie rozumiem dlaczego topfacet uważa, że teraz jest zły moment taki program. Program motywacyjny jest dobrą praktyką w każdych warunkach o ile jest zrobiony na uczciwych zasadach.
Jeszcze inną kwestią jest to, że Zarząd juz ma sporo akcji i powinien się czuć zmotywowany, ale rozumiem, że ten program jest kierowany nie tylko dla zarządu, ale również innych kluczowych pracowników.

topfacet
178
Wysłane: 8 czerwca 2013 12:27:13 przy kursie: 1,70 zł
MRK

nie rozumiesz tego co ja chce powiedziec, nie dopuszczam zadnego programu m., ze wzgledu na sytuacje firmy, zachowanie prezesow, i tresc samego programu. Nie wierze tez, aby zmienili oni tresc uchwal, tak aby wygladalo to rozsadnie, wiec zamierzam glosowac przeciw.

I nadal twierdze, ze sa to tanie akcje dla prezesow, za nic.

Ingvar
0
Wysłane: 8 czerwca 2013 17:34:57 przy kursie: 1,70 zł
Wyrwałeś zdanie z kontekstu... W dalszej części wypowiedzi wyjaśniłem, co wg mojej wiedzy dołożyli do silnika graficznego 3D, który jest właśnie ową technolgią gier. A więc technologia gier była bazą, a ten ich wkład kosztował 3 mln zł, więc chyba niemało.

Trudno to nazwać zauroczeniem, nigdzie tak nie stwierdziłem. Technologia robi wrażenie, owszem, w szczególności, jak się ją ogląda, a właściwie doświadcza na żywo, o czym Ty zdaje się nie miałeś okazji się przekonać. A szkoda.

Wg opinii i3D i podobno jej klientów jest to najlepszy soft do robienia interaktywnych aplikacji 3D i wyprzedza pod tym względem EON, RTT i inne. To chyba już spore osiągnięcie.

A Ty czego oczekujesz? Że niby czym miał być Quazar? Jakich cudów się spodziewałeś?

Posiadasz akcje i3D? Bo jeśli tak, to zupełnie nie rozumiem wielu Twoich wpisów.

A wykres znam. Kurs spadł i nie ma się co dziwić. Nie zrealizowali prognoz, nie było spektakularnych kontraktów, spora strata. Pytanie, co dalej?

cad_man napisał(a):
Ingvar napisał(a):
Oni sami przecież twierdzili, że wykorzystują technologię gier do zastosowań w przemyśle, biznesie, więc tu chyba nie ma zdziwienia

Więc już nie wiem skąd twoje zauroczenie ich "technologią"...
Edytowany: 8 czerwca 2013 17:37

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 8 czerwca 2013 21:03:29 przy kursie: 1,70 zł
mrk napisał(a):
Otóż program motywacyjny to nie jest nagroda za przeszłe czy obecne wyniki tylko obietnica nagrody za przyszłe wyniki. Motywuje się ludzi po to, żeby osiągali dobre wyniki w przyszłości, a nie za to, że osiągnęli dobre wyniki, bo wtedy nie nazwałoby się to motywacją, a nagradzaniem.

Wg mnie to powyższe zdanie jest najbardziej trafne.Dorzucę parę swoich uwag w powyższym temacie:
1.Widzę, że niektórzy utrzymują, że program jest tylko dla prezesów, a inni, że również dla innych pracowników (kluczowych).Myslę, że nie ma się co spierać, tylko zapytać bezpośrednio w spółce, bądź w akcji inwestor.

Kod:
mod: usunięto fragment dotyczący posiadania akcji tej i innej spółki przez poszczególne osoby

PGS Software, który taki program motywacyjny wprowadził w zeszłym roku. Wtedy moje zdanie było neutralne,choć kilku forumowiczów mocno krytykowało ów program, obawiając się taniej podaży akcji PGS-u na giełdzie i obniżenia notowań.Wtedy utkwiło mi zdanie bankrucika, które mniej/więcej brzmiało tak: "lepiej zaoszczędzić w spółce np.1000zł na pracownika i dac mu tanie akcje, bo kasa zostaje w spółce i powoduje wyższy zysk, co jest korzystne dla wszystkich akcjonariuszy, czyli również dla tychże pracowników objętych programem"(sorry bankrucik,że nie jest to cytat dosłowny, ale chyba zgodzisz się,że taki był sens przekazu). Obawy okazały się niepotrzebne, bo program był przy kursie w okolicach 1,10zł, a dziś wynosi 3,60. Analogicznie wiele akcjonariuszy ma często niespełnione nadzieje, że jak jest skup akcji przez samą spółkę, to niby pozytywnie odija sie na kursie.Odsyłam w takim przypadku do skupu akcji przez Ganta w okolicach -bodajże-15zł,a dziś możemy sobie kupić Ganta po 2zł...
Zmierzam do tego,że o kursie decydują przede wszystkim wyniki finansowe, a nie emisje akcji stanowiące 2% kapitału rocznie, czy np.skup własnych akcji.Oczywiście gdyby taka emisja była znacząco większa, to zdecydowanie mogłaby miec poważny wpływ na obniżkę notowań
3.W tej sprawie (PM)zastanawiam się nad jedną rzeczą:
W firmach technologicznych czesto słyszymy o ZBYT wygórowanych żądaniach pracowników,ale...taki PGS Soft.pomimo,że jest dosyć bogatą firmą i na brak gotówki nigdy nie narzekał, wręcz ciągle ma nadmiar i wypłaca co roku ogromne dywidendy, to jak poczytacie różne fora, to ma opinię firmy, która raczej nie wypłaca wysokich wynagrodzeń, wręcz przeciwnie, dużo widzialem narzekań, że akurat tam płacą poniżej średniej.Z punktu widzenia akcjonariusza nie jest to złe, bo mamy wyższe zyski,ale znowuż PGS nagradza pracowników tanimi akcjami, które systematycznie zyskiwały na wartości, co w sumie opłaciło się wszystkim-firmie, pracownikom i akcjonariuszom. W każdym razie i3D bogate w gotówkę nie jest,zwłaszcza,że potrzeba jej sporo chociazby do obsługi kontraktu z Wieliczką.I teraz pytanie co robić:
Jesli np.pojawią się pracownicy na wszelkich możliwych stanowiskach, którzy mają na tyle wygórowane żądania płacowe, że i3D na to nie stać? Odpowiedzi może być kilka:
-dać podwyżkę kosztem uszczuplenia zysku
-pozwolić odejść do konkurencji
-nie dać żadnej podwyżki, ale zaoferować tanie akcje
Przy czym zaznaczam,że są takie wyjścia, nie chcę się z nikim wdawać w polemikę, które wyjście lepsze, niech każdy sobie wybierze wg własnego uznania.Być może nie ma dobrej odpowiedzi na wszystko.W kazdym razie jedno jest pewne,w firmie trzeba zaciskac pasa i szukac wszelkich oszczędności,a skupiać się tylko na wysokorentownych przedsięwzieciach, a nie np. na takim i3D Network, którego przyszła rentowność jest najbardziej mglista niestety i z punktu biznesowego jest wg mnie pomyłką, tym bardziej, że chociażby amortyzacja tak obciąża wyniki, że też w istotny sposob przyczynia się do niskich notowań, a przeciez nas akcjonariuszy interesuje wzrost wartości firmy...
Edytowany: 9 czerwca 2013 08:17

Ingvar
0
Wysłane: 11 czerwca 2013 14:15:30 przy kursie: 1,72 zł
Zaproszenie na spotkanie inwestorów

Zarząd i3D S.A. zaprasza wszystkich Inwestorów na spotkanie, które odbędzie się w dniu 26 czerwca 2013 roku (środa) o godz. 10:00 w siedzibie spółki: Park Naukowo-Technologiczny „Technopark Gliwice”, ul. Konarskiego 18C, Gliwice. Spotkanie odbędzie się przed zaplanowanym na ten dzień Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniem Spółki (rozpoczęcie o godz. 12:30), do uczestnictwa w którym Zarząd również zaprasza wszystkich zainteresowanych Akcjonariuszy.
Inwestorzy powinni przekazać zgłoszenie na spotkanie najpóźniej na 2 dni robocze przed zaplanowaną datą spotkania, tj. do dnia 24 czerwca 2013 roku (poniedziałek). Zgłoszenia na spotkanie prosimy przesyłać mailowo na adres: biuro@i3d.pl, z dopiskiem „Spotkanie dla Inwestorów - zgłoszenie” w temacie wiadomości.

topfacet
178
Wysłane: 11 czerwca 2013 14:18:49 przy kursie: 1,72 zł
Ingvar dzieki za przypomnienie, ale informacja o spotkaniu juz tu byla. Natomiast dzis jest ostatni dzien na pobranie z DM zaswiadczenia na WZA.

yoda
9
Wpisów: 100
Wysłane: 12 czerwca 2013 20:44:54 przy kursie: 1,85 zł
Tak z innej beczki. Dziś trafiłem na reportaż na katowickiej TVP Info o i3D. Dotyczył wykorzystania podłóg Floid i jaskini 3D w rehabilitacji dzieci niepełnosprawnych umysłowo. Wypowiadali się inżynierowie z Politechniki Śląskiej, pracownicy szpitala w Sosnowcu i w Warszawie. Wszyscy byli zdania, że ćwiczenia wykonywane przez dzieci przy użyciu tej technologii mogą dawać większe efekty niż standardowe ćwiczenia do których dzieci nie są skłonne i szybko się nudzą. Mówili również, że trwają badania nad efektami takiej rehabilitacji itd. Nie wiem czy jest możliwość obejrzeć ten reportaż na necie. Włączyłem ok 19:40 i obejrzałem końcówkę, ale temat ciekawy.
Był to program Ukryte prawdy, ale niestety nie ma go jeszcze na necie, przynajmniej ja nie znalazłem:)
www.tvp.pl/opole/inne-produkcj...
Edytowany: 12 czerwca 2013 21:03

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

70 71 72 73 74

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,258 sek.

bcorduje
pgezmtud
gllktqnx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 018,87 zł +380,09% 96 018,87 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pgpspkmp
fdrsnvrn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat