PARTNER SERWISU
dcosrzmn
3 4 5 6 7
topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 4 marca 2012 16:31:30 przy kursie: 0,09 zł
A masz moze jakis link?

Amphibious
6
Wpisów: 495
Wysłane: 4 marca 2012 20:19:30 przy kursie: 0,09 zł
Oto link :

market.android.com/details?id=...
Water=70% Land=30% Its a Divers World !!!

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 7 marca 2012 10:55:25 przy kursie: 0,09 zł
Pojawiła się odpowiedź na pytania zadane przez akcję inwestor:
Cytat:
YELLOWHAT 2012-02-28 1. O jaką kwotę dofinansowania do kosztów wejścia na NewConnect ubiega się Yellow Hat? 2.W którym kwartale spodziewacie się Państwo otrzymać owe dofinansowanie - czy jeszcze w IQ b.r., czy później? 3.Prognoza na 2012 r. stała się nieaktualna. Kiedy będzie nowa? 4.Czy w związku ze zbliżającym się Euro 2012 jest dla Was to dodatkową okazją do zarobku, czy raczej nie ma to w tym przypadku znaczenia?

Ubiegamy się o dofinansowanie na kwotę 73,5tys pln, które mamy nadzieję otrzymać jeszcze w I kwartale.
Spółka nie zdecydowała jeszcze w jakim terminie nastąpi ewentualna informacja dotycząca prognozy na 2012 rok.
Teoretycznie jest to okazja do pozyskania nowych zleceń. Z drugiej jednak strony budżety te planowane były z dużym wyprzedzeniem i młodym podmiotom czasem trudno jest "wstrzelić się" z ofertą.

link

btw. ktoś może dowiadywał się o redaktoró do magazynu o tematyce kobiecej oraz o tematyce męskiej/technologicznej?Eh?
Edytowany: 7 marca 2012 10:56

mrk
mrk
26
Wysłane: 7 marca 2012 12:18:48 przy kursie: 0,09 zł
Właśnie zobaczyłem (było to duże zaskoczenie), że telecom media wybiera się w najbliższym czasie na NC.
W związku z tym musiała opublikować dokument informacyjny.
Są tam dane finansowe za lata 2009-2011. Po pobieżnym przejrzeniu dokumentu, bardzo mnie zastanawia czym jest spowodowany drastyczny spadek przychodów w 2011 roku. W latach 2009 i 2010 było to ok 10.5 mln rocznie w 2011 jest to już tylko 2 mln, a 3 mln zysku netto za 2010 rok zamieniły się w 2011 w stratę 800k. Ciężko, aż w to uwierzyć i wychodzi na to że yellow hat, który wymieniany jest w sekcji konkurencja jako podmiot nowo powstały bez historii i doświadczenia, osiągnął większe przychodyEh? . Na prawdę bardzo zastanawiająca sprawa z tymi przychodami. Spółka wyceniła się w pp na ok 23 mln zł.
Z ciekawostek przed sądem toczy się postępowanie z powództwa Sławomira Szymańskiego o zaległe wynagrodzenie.
Edytowany: 7 marca 2012 12:20

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 7 marca 2012 12:35:18 przy kursie: 0,09 zł
mrk napisał(a):
Po pobieżnym przejrzeniu dokumentu, bardzo mnie zastanawia czym jest spowodowany drastyczny spadek przychodów w 2011 roku

No stary, świetna robota, dobrze, że to wszystko zamieściłeś.Moja interpretacja jest taka:
Szymański odszedł w porę i założył konkurencyjny biznes, który przejmuje klientów poprzedniemu pracodawcy-dla akcjonariuszy Yellow Hat to akurat dobrze.
A wejście Telecom Media na NC: zobaczymy czy przypadkiem nie będzie służyć głównie wyjściu z akcji dotychczasowych akcjonariuszy-wiem,że to teria spiskowa, ale póki co tak to niestety wygląda, trzeba będzie zwrócić uwagę na debiut...Think
Edytowany: 7 marca 2012 12:37

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 8 marca 2012 21:30:32 przy kursie: 0,08 zł
Tak sobie czytam co tutaj piszecie i moja uwaga, żeby nie zrobić tutaj forum o Telekom Media... Co by tutaj nie napisać o Yellow to mały ma zawsze pod górkę, ale niech to zawdzięcza swojej ciężkiej pracy niż ewentualnym kłopotom Telekom Media (wjdzie to akcjonariuszom na dobre thumbright )
Pwoedzcie mi natomiast jak to jest z tymi inwestycjami Yellow? Wychodzi na to, że pochłoneły one 380 tyś zł (zysk ze sprzedaży - zysk netto), dostana doatcję na wejście 73,5 tyś - czyli wejście kosztowało co najmniej 150 tyś. Inwestycje o których mowa w raporcie 4Q wyniosłyby prostolicozną kwotę 380-150 = 200 tyś, a amortyzacja wynosi 1 tyś zł... Spółka mi się kojarzy raczej z usługami - więc zwrotu z tej inwestycji ja osobiście spodziewałbym się w następnym kwartale czyli 1Q12 i to z nawiązką...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

AnitaT
0
Wpisów: 119
Wysłane: 8 marca 2012 22:09:23 przy kursie: 0,08 zł
O tym właśnie pisze Zarząd w sprawozdaniu, że zwrot i efekty tej inwestycji zobaczymy w następnych okresach (liczę że już w 1 kwartale).

Co do sezonowości, to szał zakupowy mamy przed Bożym Narodzeniem, przed Wielkanocą, w wakacje, po wakacjach czyli na początku roku szkolnego i od nowa Boże Narodzenie.
Branże "szczytują" w różnych okresach.
Problem w tym czy będą chciały pomocy YellowHat i czy nasi sprzedawcy dotrą z właściwą ofertą pod odpowiedni adres.
Ta AMICA to bardzo fajny pomysł i rzeczywiście dobrze zrealizowany, bo aż pofatygowałam się aby to sprawdzić.
Niech działają. Wszak podstawowym zadaniem Zarządu jest utrzymanie i następnie zwiększanie wartości spółki. Dalej, wypracowywanie dywidendy dla akcjonariuszy.
Nadal jestem dobrej myśli, że Zarząd wie co robi.
Szwankuje tylko komunikacja między Zarządem a mniejszościowymi akcjonariuszami.
Nieco szacunku by się przydało, bo to mniejszościowi akcjonariusze złożyli się na parasol finansowy dla Spółki - dali kasę.

pop
pop
0
Wysłane: 10 marca 2012 17:26:14 przy kursie: 0,09 zł
Może ktoś mi wytłumaczy jedną rzecz (sorry z góry jeśli głupio zabrzmi, ale to wynika z mojej niewiedzy)...
Wzrost przychodów Yellow uzależniony jest od wzrostu liczby smartfonów i tabletów, tylko dlaczego...? Przecież reklamy mobilne trafiały też na zwykłe komórki,jak to technicznie wygląda,że akurat kampanie reklamowe Yellow Hat trafiają akurat na smartfony, a nie na wszystkie komórki...?d'oh!
Edytowany: 10 marca 2012 17:26

cad_man
0
Wysłane: 10 marca 2012 18:01:05 przy kursie: 0,09 zł
A ja po prostu nie daje wiary w taką działalność - bardziej by mnie zezłościło dostanie reklamy na smartfon czy telefon niż pomogło np. w zakupach... ale może jestem już za "stary"... może to dla młodych i wykształconych bezrobotnych ze smartfonami i komórkami, tabletami i netbookami (których chyba dziś widziałem w DD TVN), których nikt nie chce zatrudniać bo tak naprawdę pracodawcy szukają ludzi do "roboty" a nie "pracowników". Tylko zachodzę w głowę skąd ci wykształceni bezrobotni mają pieniądze?
Ale oczywiście to moje zdanie i być może spółki, którę świadczą takie usługi będą (a może już są i to ich "5 minut") perełkami...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
Edytowany: 10 marca 2012 18:01

pop
pop
0
Wysłane: 10 marca 2012 18:36:53 przy kursie: 0,09 zł
cad_man napisał(a):
bardziej by mnie zezłościło dostanie reklamy na smartfon czy telefon niż pomogło np. w zakupach...

Na takie rzeczy to akurat nie patrz, mnie oczywiście też by to rozzłościło, tylko że....co z tego, dla firmy to zupełnie nieistotne.
Istotne jest to, że zleceniodawcy płacą, a zauważ, że reklamy w portalach internetowych też wkurzają, niektóre ciężko usunąć, w telewizji oglądasz fajny film i nagle...reklama-też szlag trafia,ale trafia widza, a kanał telewizyjny jest zadowolony, bo za krótki spot bierze full kasy...!3some
Wszelkie reklamy wkurzają (no, może z wyjątkiem pięknych, skąpo odzianych kobiet3some ), co nie znaczy, że na reklamach nie można ładnie zarabiać.
Na mnie blisko 5mln przychodów w I-ym roku działalności robi wrażenie, zauważ, że nawet nasze i3D 4,5mln przychodów miało dopiero po 4 latach,a branża dużo bardziej nowocześniejsza, jak też o wiele więcej osób na to pracowało.
Na razie rozwój Yellow Hat jest bardzo szybki, zobaczymy jak to będzie wyglądać w następnych kwartałach...Think
Edytowany: 10 marca 2012 18:50

cad_man
0
Wysłane: 10 marca 2012 19:03:10 przy kursie: 0,09 zł
Żebym został dobrze zrozumiany: nie lubię nękania smsami, mmsami i innymi badziewiami. Wkurza mnie to i tyle. Jeśli chodzi o reklamy to są one oczywiście wszędzie - ale różnica jest duża ale subtelna: jeśli chodzi o tv to gdy chcę oglądać programy na danym kanale to automatycznie godzę się na reklamy (nic nie płacę), radio - chce posłuchać fajnej muzy wysłucham reklamy (nic nie płacę), mam email za darmo dostaje reklamy (nic nie płacę), dostaej smsa z reklamą - płacę abonament żeby mogli mi wysłać... gdyby yellow zapłacił za mój abonament to mogę dostawać od nich reklamy. Wg mnie taka forma reklamy nie daje nic odbiorcy reklamy oprócz treści samej reklamy...
Ale masz rację: dopóki firmy płacą za taką formę reklamy to niech spółka zarabia ile może...
Ogólnie nie "lubię" spółek, które praktycznie nic nie wnoszą bezpośrednio dla rozwoju ogółu, postępu itd.
Ale zastrzegam jeszcze raz: jak spółka potrafi z takiej działalności wycisnać przychody i zyski to świetnie...

mrk
mrk
26
Wysłane: 10 marca 2012 21:18:45 przy kursie: 0,09 zł
cad_man napisał(a):
A ja po prostu nie daje wiary w taką działalność - bardziej by mnie zezłościło dostanie reklamy na smartfon czy telefon niż pomogło np. w zakupach...

Ekspertem od reklamy mobilnej nie jestem, ale w YH raczej nie zajmuje się wysyłaniem nachalnych smsów z konkursami, gdzie trzeba odpowiedzieć na pytanie na poziomi drugoklasisty, czy też prostych graficznych reklam mms. Dziś reklama mobilna jest przede wszystkim spersonalizowana i interaktywna. Mam tu na myśli chociażby taki mobile2screen, czy też aplikacje na smartfony, których przykład mieliśmy wyżej w postaci aplikacji na androida stworzonej dla Amiki, która niesie faktyczną funkcjonalność dla konsumenta i była pewnie częścią jakiejś szerszej kampanii. Dzisiejsze smartfony i tablety zapewniają podobne możliwości co komputery, korzysta z nich coraz więcej ludzi, z każdego miejsca można wejść do internetu czy sprawdzić pocztę. Nic dziwnego, że reklamodawcy podążają za konsumentami i przesuwają tam coraz większą część swoich budżetów reklamowych.
Edytowany: 10 marca 2012 21:20

pop
pop
0
Wysłane: 10 marca 2012 21:30:33 przy kursie: 0,09 zł
@mrk
Widzę,że wyrastasz tutaj na speca od YH...3some I dobrze, bardzo potrzebni są tacy, cad_man jest za to specem od i3D, to od niego zdobywałem pierwszą wiedzę, jak i kolejne "oświecenia"...

Chyba faktycznie YH nie wysyła klasycznych sms-ów z głupimi pytaniami, czymś takim zajmowało się one2one i nie był to zbyt lukratywny segment rynku mobilnego, raczej kiepsko na tym wychodziło...
Yellow wspomina o tworzeniu aplikacji mobilnych, ale kiedyś muszę się przyjrzeć dokładniej o co chodzi...d'oh!
Edytowany: 10 marca 2012 21:31

frogger
0
Wpisów: 162
Wysłane: 11 marca 2012 08:15:18 przy kursie: 0,09 zł
czesc

ciekawy artykuł pokazujący smartfonową rewolucję

www.polskieradio.pl/23/267/Art...

Jeśli YH postanowiło działać w aplikacjach na ten segment, to strzał w dziesiątkę.

Konkursy sms-owe są powoli tępione przez UKE i UOKiK - ale chyba YH w tym nie siedzi.

Pozdrawiam

Frogger

cad_man
0
Wysłane: 11 marca 2012 10:41:54 przy kursie: 0,09 zł
Więc wychodzi na to, że każdy będzie miał smartfona lub dwa a niektórzy 3 lub więcej (bo np. mieszkańców Afryki też ktoś musi "pokryć" w tej statystyce).
I każdy będzie miał aplikacje mobilne - jak komus to do życia potrzebne to i kilka - naście - dziesiąt. Jak tylko YH na tym zarobi to super!
A jakich aplikacji używacie w swoich smartfonach? (nie chodzi o te dołączane gratis przy zakupie ale o takie, które musieliście nabyć w celu ułatwienia szeroko pojętego życia)
Mnie to wszystko wskazuje na jeden kierunek: bardzo osobisty i mobilny "komputer": mały, szybki, bardzo pojemny, z możliwością bezprzewodowego połączenia z innymi komputerami i siecią, zastępujący stacjonarne komputery osobiste, chodzący zawsze z Tobą - ale czy chodzi o smartfony to tego nie jestem pewien...

mrk
mrk
26
Wysłane: 11 marca 2012 13:22:30 przy kursie: 0,09 zł
pop napisał(a):
@mrk
Widzę,że wyrastasz tutaj na speca od YH...3some I dobrze, bardzo potrzebni są tacy, cad_man jest za to specem od i3D, to od niego zdobywałem pierwszą wiedzę, jak i kolejne "oświecenia"...

Spec to trochę przesada, trochę poczytałem, ale w najważniejszej kwestii, czyli ile to może zarobić nie mam niestety zielonego pojęcia.

cad_man napisał(a):
Mnie to wszystko wskazuje na jeden kierunek: bardzo osobisty i mobilny "komputer": mały, szybki, bardzo pojemny, z możliwością bezprzewodowego połączenia z innymi komputerami i siecią, zastępujący stacjonarne komputery osobiste, chodzący zawsze z Tobą - ale czy chodzi o smartfony to tego nie jestem pewien...

Tablety to również jak najbardziej potencjalne cele reklamy mobilnej. Rynek jest na prawdę mocno wzrostowy. Tu migrują konsumenci to muszą tu również migrować reklamodawcy. Wydaje mi się też, że sama reklama dzięki nowoczesnym technologiom może być o wiele bardziej atrakcyjna niż jeszcze kilka lat temu.

AnitaT
0
Wpisów: 119
Wysłane: 11 marca 2012 13:55:11 przy kursie: 0,09 zł
Yellow Hat nie tworzy akcji sms’owych – to już ustaliliśmy.
Yellow Hat nie tworzy gier na komórki, po 1 zł i nie oczekuje z drżeniem serca na to jak szczeniakom spodoba się taki drobiazg i jak nie będą chcieli zapłacić nawet te 1 zł.

Yellow Het rozmawia z sieciami handlowymi (Saturn już zapowiedział, że zaprzestanie druku gazetek ze sprzedawanymi produktami).
Yellow Hat rozmawia z producentami i wystawia za swą pracę faktury w setkach tys. zł i milionach złotych.
Znasz już zapewne kody QR używane w kampaniach promocyjnych miasta, gdzie po jego skanowaniu można odsłuchać mp3 z informacją o danym zabytku czy w muzeum o oglądanym właśnie obrazie czyli tym przed którym stoisz.

Dla Amici zrobili wizualizacje jej produktów.

Czyli sam dla pozyskania informacji o produkcie zamiast szukać sprzedawcy będziesz mógł samodzielnie odsłuchać ją z telefonu lub zamiast szukać folderu w którym wybrany przez Ciebie piec stoi w dębowej ciemnej kuchni, zeskanujesz kod QR i wybierzesz, że ma stać między białymi szafkami a podłoga ma być jak u Ciebie w kuchni jasno-turkusowa, na ścianie białe kafle i właśnie tata – Twoja – kuchnia wyświetli Ci się na ekranie z tym piecem.
I na takiej podstawie podejmiesz decyzję zakupową.

Musieli poczynić inwestycje na odpowiednie maszyny i oprogramowanie. Mają już to za sobą a dodatkowo zmusiło Zarząd do takiego kroku jakieś bardzo wymagające zlecenie lub zlecenia.

Przynajmniej mam taką nadzieję.

cad_man
0
Wysłane: 11 marca 2012 14:46:35 przy kursie: 0,09 zł
mrk napisał(a):
Tu migrują konsumenci to muszą tu również migrować reklamodawcy.

Z takim stwierdzeniem po prostu się nie dyskutuje - cała kwintesencja przychodów YH. Ciekawy jestem jak się rozwiną.

AnitaT - nie bardzo rozumiem jakie maszyny mogli zakupić. Ty chyba wiesz coś więcej Think

frogger
0
Wpisów: 162
Wysłane: 11 marca 2012 15:03:02 przy kursie: 0,09 zł
cad_man napisał(a):

A jakich aplikacji używacie w swoich smartfonach? (nie chodzi o te dołączane gratis przy zakupie ale o takie, które musieliście nabyć w celu ułatwienia szeroko pojętego życia)

mam kilka perełek: ceneo ze skanowaniem kodu kreskowego. Wchodzę np do Media Markt, widzę ciekawe DVD, skanuję kod i po chwili mam listę sklepów internetowych z ofertami posortowanymi od najtańszej do najdroższej. Z reguły wtedy wychodze z Media. wave Oczywiście kilkoma kliknięciami mogę sobie to DVD kupić!

Inne, którego używa moja żona: detektor metali. Jak zgubi kluczyki w przepastnej torebce, wkłada łapkę ze smartfonem, im głośniej zapiszczy, tym metal bliżej salute

Sygnał na mojego psa na spacerze - wystarczy że, odpalę "gwizd" - jest to ultradźwięk - mój pies natychmiast przylatuje - nie muszę się męczyć i zdzierać gardła wave

Poza tym super rozwijają się aplikacje nawigacyjne - wyznaczające trasy z uwzględnieniem korków, o których smartfon "wie" od średnich prędkości innych użytkowników tychże aplikacji. Nie wiem, jak w innych miastach, ale w Poznaniu sprawdza sie jak znalazł.

Ciekawie rozwijają się też technologie "inteligentnych" domów - z aplikacjami na smartfony - można będąc na urlopie nagrywać ulubione programy, zmieniać temperaturę, zapalać światło, zwijać rolety, podlać kwiaty - ba nawet zainicjować o godz. 20:00 "imprezę" by odstraszyć potencjalnych złodziejaszków. Możliwości są praktycznie nieograniczone.

Jak widać, rynek idzie do przodu - pewnie za jakiś czas większość ludzi na tej planecie bez smartfona z odpowiednim osprzętem życia sobie wyobrażać nie będzie. Nie miałbym nic naprzeciwko, by YH miało w tym swój udział. salute

Pozdrawiam

Frogger

Amphibious
6
Wpisów: 495
Wysłane: 11 marca 2012 15:21:42 przy kursie: 0,09 zł
pop napisał(a):
Może ktoś mi wytłumaczy jedną rzecz (sorry z góry jeśli głupio zabrzmi, ale to wynika z mojej niewiedzy)...
Wzrost przychodów Yellow uzależniony jest od wzrostu liczby smartfonów i tabletów, tylko dlaczego...? Przecież reklamy mobilne trafiały też na zwykłe komórki,jak to technicznie wygląda,że akurat kampanie reklamowe Yellow Hat trafiają akurat na smartfony, a nie na wszystkie komórki...?d'oh!

Wiesz co , no wiąze się to z mobilnym dostępem do internetu, ja mam telefon z Androidem , żona Iphona i wszystkie aplikacje darmowe na tych smartfonach są dlatego darmowe że zasypane najróżniejszymi reklamami pojawiającymi się w rónych miejscach ekranu, dzięki stałemu dostępowi do internetu te reklamy zmieniają się, ewoluują , zastępowane są przez inne, pojawiają się określone czasowo promocje, wzystko dzieki ciągłej aktualizacji online w tle , słynne Angry Birds też sa darmowe dzięki reklamom. Nie chcę tu reklamować branzy bo nie kupiłem jeszcze akcji a chciałbym ale to co się działo w 2010 pomiezy Apple a Google jesli chodzi o przejęcie AdMob pokazuje że jest to priorytet dla tych firm, zobaczcie z czego żyje Facebook i Google , tylko z reklam. Dzięki mobilnej reklamie i geolokalizacji łatwiej dotrzeć do konkretnego klienta w określonym miejscu ( w normalnej komórce jest to niemożliwe ) . Przyjeżdzasz np do Ostródy włączasz darmową aplikację do nawigacji i pojawia ci się reklama hotelu Hilton w Ostródzie ( który właśnie jest budowany :) )
Water=70% Land=30% Its a Divers World !!!

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

3 4 5 6 7

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,367 sek.

jckyfhcm
hpowlhtr
dhdlmobs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cqzofvuu
tynepzgy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat