0 Dołączył: 2009-11-23 Wpisów: 82
Wysłane:
1 grudnia 2009 18:24:41
przy kursie: 1,33 zł
Prezes_Pawel napisał(a):Gorbashow napisał(a):ING w sumie mialo 1,1mln akcji. Orbot dzis 5,5mln. Akcji wszystkich jest ok 8,2mln Rzeczywiscie, nie mogli wyjsc...nie dalo rady Czyli kto to zebrał skoro prawie wszyscy oddali? Jak dla mnie jest to jasne, że brała dziś spekuła pod ewentualne zażalenia/pogłoski o inwestorze itd. Na tym papierze może mocno bujać, zarówno w górę jak i w dół. Tu już nie będzie AF ani AT - tylko emocje. A sterować właśnie będą ci, którzy dziś nachapali się papiera. Pytanie aktualne na dziś - na czym im będzie zależeć - na dalszym spadku czy na podbijaniu. To już zależy od przyjętej strategii. Z resztą ktoś już chyba pisał na tym forum o możliwych scenariuszach i miało to (przynajmniej dla mnie) sens. Odnośnie dzisiejszego wolumenu, to według mnie jest wysokie prawdopodobieństwo, że ING opuściło pokład, bo na co można liczyć mając tak wiele akcji w spółce o sytuacji TEXa... ??? Contraria sunt Complementa
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 18:34:11
przepraszam, że mało merytorycznie, ale polecam Wam lekturę tych wpisów na ukochanym forum bankier.pl (z cyku "jak należy nie robić") www.bankier.pl/forum/temat_czy...Contraria sunt Complementa
|
|
0 Dołączył: 2009-08-21 Wpisów: 11
Wysłane:
1 grudnia 2009 18:44:06
Nie sądzę żeby spekulanci mieli aż taki potencjał. Ja nie mam pojęcia kto to odbiera takie ilości. Wolumen pięciokrotnie przewyższa udziały ING.
A może ktoś skupuje, jest możliwa taka ewentualność?
Jakaś odpowiedź sesnowna by się przydała a nie naganiająco-oszukująca.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-10-10 Wpisów: 86
Wysłane:
1 grudnia 2009 19:05:38
Prezes_Pawel napisał(a):Nie sądzę żeby spekulanci mieli aż taki potencjał. Ja nie mam pojęcia kto to odbiera takie ilości. Wolumen pięciokrotnie przewyższa udziały ING.
A może ktoś skupuje, jest możliwa taka ewentualność?
Jakaś odpowiedź sesnowna by się przydała a nie naganiająco-oszukująca. Jeszcze niedawno niektórzy się zastanawiali kto w takich ilościach, tak tanio oddaje akcje... Skrajne ruchy budzą skrajne emocje. Zapewne jest tak że sprzedaje cała masa ludzi którym cena akcji w obecnej sytuacji wydaje się za droga, a kupuje inna cała masa ludzi którym cena akcji wydaje się niska i liczą na zysk. Proste jak budowa cepa... szansa na zrealizowanie się jakiś teorii spiskowych jest bardzo nikła, więc lepiej się nie oglądać za UFO bo można wpaść pod samochód
|
|
0 Dołączył: 2008-09-23 Wpisów: 1 244
Wysłane:
1 grudnia 2009 19:18:30
Już dawno było wiadomo, że firma stoi na skraju bankructwa, nie opłaca sie tego ratować i z ekonomicznego punktu widzenia nie ma to nawet sensu.. wczoraj akcje kosztowały 2,9.. dzisiaj 1,33.. jutro 47 gr.. pojutrze 20 gr, popojutrze 10 gr.. i następna toora opuszcza gpw.. Czterema najdroższymi słowami na giełdzie są: "Tym razem będzie inaczej".. Fala wzrostowa rodzi się w strachu, rośnie w wątpliwościach, dojrzewa w optymizmie i umiera w euforii.. „All animals are equal but some animals are more equal than others“
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
1 grudnia 2009 19:37:31
Edytowany: 1 grudnia 2009 19:41
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
1 grudnia 2009 19:48:55
misek napisał(a):przepraszam, że mało merytorycznie, ale polecam Wam lekturę tych wpisów na ukochanym forum bankier.pl (z cyku "jak należy nie robić") www.bankier.pl/forum/temat_czy... Ale mnie gosc rozbawil  mysle ze nastaje czas zwijania manatkow :) A swoja droga macie odpowiedz kto kupowal, Leszcze za kredyt z Providenta idac dalej tym tropem za chwile sie okaze ze provident jest wiekszosciowym akcjonariuszem :P
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 19:52:15
Taurus ale to mój post :D Dalsze odpowiedzi "pomocy" też warto przeczytać :DDD The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 1 grudnia 2009 19:55
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
1 grudnia 2009 19:55:57
mathu napisał(a):Taurus ale to mój post :D Dalesze odpowiedzi "pomocy" też warto przeczytać :DDD Mam nadzieje ze taki glupi nie byles aby za pozyczke z Providenta kupowac akcje najwiekszego smiecia na GPW przynajmniej w ostatnich dniach :P
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 20:01:09
Nie gram na śmieciach i nie gram na kredyt. 100% w EUI i ATO A dziś na TEX spekulanci tak łapali odbicie że aż złapali dolne widły i dobrze im tak. Jak to mawiał pewien doktor od elektroniki "panowie, za głupotę się płaci, 2.0". No, w tym przypadku to już jutro będzie 1.0, jak w szkole. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 1 grudnia 2009 20:03
|
|
|
|
9 Dołączył: 2009-07-26 Wpisów: 365
Wysłane:
1 grudnia 2009 20:26:57
Cytat:GPW: zmiany w listach uczestników WIG, WIG-PL WIG-informatyka i Swig80 (...) akcje spółki TECHMEX po sesji w dniu 3 grudnia 2009 roku zostaną wykreślone z list uczestników indeksów WIG, WIG-PL, WIG-informatyka oraz sWIG80. (...) LINK
|
|
0 Dołączył: 2009-11-12 Wpisów: 2
Wysłane:
1 grudnia 2009 20:37:29
Taurus80 napisał(a):misek napisał(a):przepraszam, że mało merytorycznie, ale polecam Wam lekturę tych wpisów na ukochanym forum bankier.pl (z cyku "jak należy nie robić") www.bankier.pl/forum/temat_czy... Ale mnie gosc rozbawil  mysle ze nastaje czas zwijania manatkow :) A swoja droga macie odpowiedz kto kupowal, Leszcze za kredyt z Providenta idac dalej tym tropem za chwile sie okaze ze provident jest wiekszosciowym akcjonariuszem :P ee to jakas prowokacja z tym providentem...nic nie znaczacy epizod najwyzej reka do gory kto probowal dzisiaj zlapac akcje TEXA ze zleceniem SL
|
|
1 Dołączył: 2008-10-09 Wpisów: 1 410
Wysłane:
1 grudnia 2009 20:52:35
Mathu wybacz, że nie pytałem Cię o zdanie ale wkleiłem link z Providentem do działu Kozetka, wątek JOKE. Świetne! You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 21:06:04
siddhartha napisał(a):Taurus80 napisał(a):misek napisał(a):przepraszam, że mało merytorycznie, ale polecam Wam lekturę tych wpisów na ukochanym forum bankier.pl (z cyku "jak należy nie robić") www.bankier.pl/forum/temat_czy... Ale mnie gosc rozbawil  mysle ze nastaje czas zwijania manatkow :) A swoja droga macie odpowiedz kto kupowal, Leszcze za kredyt z Providenta idac dalej tym tropem za chwile sie okaze ze provident jest wiekszosciowym akcjonariuszem :P ee to jakas prowokacja z tym providentem...nic nie znaczacy epizod najwyzej reka do gory kto probowal dzisiaj zlapac akcje TEXA ze zleceniem SL ja wlazłem lekko po 1,55, SL chwyciło na 1,45 i dobrze... będę nadal bacznie obserwował... Contraria sunt Complementa
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 21:24:46
Naprawdę liczyliście że ewentualne odbicie nastąpi już po paru godzinach handlu od ogłoszenia infa o upadłości? Podziwiam... The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 1 grudnia 2009 21:25
|
|
1 Dołączył: 2008-10-09 Wpisów: 1 410
Wysłane:
1 grudnia 2009 21:31:52
mathu napisał(a):Naprawdę liczyliście że ewentualne odbicie nastąpi już po paru godzinach handlu od ogłoszenia infa o upadłości? Podziwiam... Nie czytałeś podłogi? Tam co chwila odpał prognozowali. Gruby zbiera, info z Sądu za łatwo udostępnione, itp. I co chwila licytacja, kto, ile i za ile. Ehh... You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 21:34:30
TheBlackHorse napisał(a):mathu napisał(a):Naprawdę liczyliście że ewentualne odbicie nastąpi już po paru godzinach handlu od ogłoszenia infa o upadłości? Podziwiam... Nie czytałeś podłogi? Tam co chwila odpał prognozowali. Gruby zbiera, info z Sądu za łatwo udostępnione, itp. I co chwila licytacja, kto, ile i za ile. Ehh... Przynajmniej pozwolili innym wyjść z papiera powyżej 1 zł. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 1 grudnia 2009 21:34
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 22:48:13
mathu napisał(a):TheBlackHorse napisał(a):mathu napisał(a):Naprawdę liczyliście że ewentualne odbicie nastąpi już po paru godzinach handlu od ogłoszenia infa o upadłości? Podziwiam... Nie czytałeś podłogi? Tam co chwila odpał prognozowali. Gruby zbiera, info z Sądu za łatwo udostępnione, itp. I co chwila licytacja, kto, ile i za ile. Ehh... Przynajmniej pozwolili innym wyjść z papiera powyżej 1 zł. dokonując wykładni logiczno-językowej Twojej stopki dochodzi się do wniosku, że "profesjonaliści bankrutują biorąc małe zyski" - czy to chcesz nam przekazać ???? Contraria sunt Complementa
Edytowany: 2 grudnia 2009 00:11
|
|
0 Dołączył: 2009-11-12 Wpisów: 2
Wysłane:
1 grudnia 2009 23:20:57
misek napisał(a):siddhartha napisał(a):Taurus80 napisał(a):misek napisał(a):przepraszam, że mało merytorycznie, ale polecam Wam lekturę tych wpisów na ukochanym forum bankier.pl (z cyku "jak należy nie robić") www.bankier.pl/forum/temat_czy... Ale mnie gosc rozbawil  mysle ze nastaje czas zwijania manatkow :) A swoja droga macie odpowiedz kto kupowal, Leszcze za kredyt z Providenta idac dalej tym tropem za chwile sie okaze ze provident jest wiekszosciowym akcjonariuszem :P ee to jakas prowokacja z tym providentem...nic nie znaczacy epizod najwyzej reka do gory kto probowal dzisiaj zlapac akcje TEXA ze zleceniem SL ja wlazłem lekko po 1,55, SL chwyciło na 1,45 i dobrze... będę nadal bacznie obserwował... no wlasnie... zmierzam do tego, ze dzisiejszy obrot mogl miec taka prozaiczna geneze...a wiec gracze sklonni podjac ryzyko gry z okreslona z gory akceptowana strata bo w teorie spiskowe trudno mi uwierzyc
|
|
Wysłane:
1 grudnia 2009 23:29:47
do siddartha: a ja nie więrze, że w ten sposób mogło się przemielić w jeden dzień 66 % całości akcji... to coś więcej niż DT miłej nocy Contraria sunt Complementa
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.