pixelg
.... z ostatniej chwili ... - Wszystko o StockWatch.pl - Forum StockWatch.pl
Witamy Gościa Szukaj | Popularne Wątki | Użytkownicy | Zaloguj | Zarejestruj

.... z ostatniej chwili ...

side
0
Dołączył: 2009-01-01
Wpisów: 59
Wysłane: 28 listopada 2011 16:52:06
Meczaca jest ta ramka po prawej stronie. Przypomina mi wszechbedacego kochanego FB. Czy mozna ja wylaczyc ?

krishic
20
Dołączył: 2009-10-05
Wpisów: 557
Wysłane: 28 listopada 2011 17:21:03
Sciagnij sobie AdBlock (to darmowa wtyczka do przegladarki). Po zainstalowaniu klikasz prawym przyciskiem na tej irytujacej ramce i z menu wybierasz AdBlock - > Block this ad.
Po tym zabiegu ramka juz sie nie wyswietla.

WatchDog
WatchDog PREMIUM
35
Grupa: Bus Driver
Dołączył: 2008-07-25
Wpisów: 8 584
Wysłane: 28 listopada 2011 18:53:14
Będziemy tune'ować zakładkę, żeby była przydatna, a nie wnerwiała. Pierwsze złagodzenie będzie jeszcze dzisiaj.

Produkujemy w serwisie Wiadomości trochę przydatnych rzeczy na bieżąco, ale póki co mało kto wie, że coś takiego istnieje. Może macie pomysły na sensowne promowanie tej działalności?


endriu_l
0
Dołączył: 2009-10-19
Wpisów: 74
Wysłane: 28 listopada 2011 19:50:21
Osobiście, pomysł wydaje mi się bardzo trafiony. Przydałby się jeszcze przycisk odśwież (chociaż odświeżenie strony nie stanowi większego problemu), oraz jakaś informacja o której godzinie pojawiły się wpisy (może wystarczy tylko zmienić formatowanie daty, a może taka funkcjonalność już jest, tylko po upływie kilku godzin zmienia się na dzień dodania)

Mam z tym tylko jeden problem - o ile przy szerokości ekranu rzędu 1920px panel ładnie wpasowuje się w wolną przestrzeń, to przy niższej szerokości przeglądarki (np 1680px) zaczyna wchodzić na obszar posta - a to wydaje się irytujące (tak, wiem że mogę okno ukryć).

Może dałoby się wprowadzić jak gdyby 2 etapy rozwinięcia - pierwszy - węższy pokazuje na przykład połowę ramki (wystarczy aby zachęcić do przeczytania pozostałej części tytułu) i dopiero po najechaniu kursorem pojawia się pełne rozwinięcie.

Frog
6
Dołączył: 2009-08-06
Wpisów: 5 488
Wysłane: 28 listopada 2011 20:16:35
Trzeba wykorzystać siłę forum.

I tak np. linki do artykułów dotyczących rynku New Connect, można dodać na początku działu "Spółki od A do Z - NewConnect". O tutaj:


kliknij, aby powiększyć


Na początku działu Warsztat, można dodać linki do artykułów o metodach inwestowania, na początku Branże i Sektory artykuły dotyczące tego takich zagadnień itd.

Aby nie zaśmiecać, można dodawać linki do max. 3 artykułów.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum
Edytowany: 28 listopada 2011 20:17

v3nom
0
Dołączył: 2009-03-06
Wpisów: 3 045
Wysłane: 28 listopada 2011 22:52:03
WD, chciałem zasugerować to co napisał już Frogulus. Dla mnie SW to przede wszystkim forum i jego aktywni użytkownicy. Praktycznie nie korzystam z innych narzędzi oferowanych przez serwis. Forum ma siłę, tak jak zasugerował Frog, zajawki do artykułów powinny być umieszczane na forum. Przy czym ja bym nie mieszał ich ze spółkami, a utworzył dział Wiadomości(?) i tam wszystko linkował. Dla mnie najważniejsze jest, żeby te artykuły wyświetliły mi się jako nieprzeczytane wątki w dziale Aktywne wątki (mylący link na górze strony: Popularne wątki -> można przy okazji zmienić). To najlepsze i najprostsze rozwiązanie. Jak robię przegląd forum i natrafię na interesujące wiadomości, na pewno kliknę.

To wysuwane coś także zablokowałem w trosce o swoje zdrowie Angel Strasznie denerwuje, kiedy wysuwa się od przypadkowych ruchów myszką. Moim zdaniem powinno się otwierać i zamykać na kliknięcie.


EDIT: Komentarze pod artykułami także powinny być sprzężone z forum, bo inaczej zrobi się bałagan.
Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 28 listopada 2011 22:53

enthusiast
5
Dołączył: 2009-12-08
Wpisów: 167
Wysłane: 28 listopada 2011 23:24:24
Inna sprawa, że tych artykułów nie mam póki co tak dużo przez cały dzień, raptem kilka i to przeważnie z rana, tak że przez cały wieczór, kiedy ludzie najczęściej siedzą na forum, wyskakują wciąż te same linki - sugeruję popracować nad inteligencją rozwiązania.

bernie
0
Dołączył: 2009-04-14
Wpisów: 414
Wysłane: 28 listopada 2011 23:37:03
w takiej formie jak jest obecnie raczej bardziej uciążliwe niż pomocne

może lepszy by był taki pasek jak w TV na stronie głównej forum w którym leciały by te nagłówki, te bardziej ważne były by podkolorowane

tak jak reklama cityindex u góry cały czas się zmienia a nie przeszkadza w użytkowaniu forum w przeciwieństwie do tego okienka


WatchDog
WatchDog PREMIUM
35
Grupa: Bus Driver
Dołączył: 2008-07-25
Wpisów: 8 584
Wysłane: 29 listopada 2011 07:02:54
Zakładka jest poprawiona - będzie grzeczniejsza.
Pojawia się tylko raz dzienie na dzień dobry, resztę dnia grzecznie stoi z boku.
Jak dojdzie jakiś news to sobie w niej dyskretnie podryguje strzałeczka, ale nic się nie dzieje bez woli Użytkownika.
Mam nadzieję że teraz będzie lepiej, jak nie to pracujemy dalej.

Frog
6
Dołączył: 2009-08-06
Wpisów: 5 488
Wysłane: 29 listopada 2011 08:27:10
@v3nom,

Pisałem o tym też kiedyś też na wątku postulaty użytkowników (aby każdy artykuł był wątkiem i komentarze pod nim były jak dyskusja na forum).

Możliwe jednak, że rozdzielenie forum i serwisu ma jakiś cel Think
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum


WatchDog
WatchDog PREMIUM
35
Grupa: Bus Driver
Dołączył: 2008-07-25
Wpisów: 8 584
Wysłane: 29 listopada 2011 08:56:37
Hmm nigdy nie myślałem w ten sposób, ale jestem starej daty.
Historycznie najpierw powstawał główny engine, a potem forum.
Myśl żeby wszystko przenieść na forum jest oryginalna, lecz chwilowo dla mnie zbyt szokująca Eh?

v3nom
0
Dołączył: 2009-03-06
Wpisów: 3 045
Wysłane: 29 listopada 2011 11:14:40
Nie trzeba wszystkiego przenosić wystarczy synchronizacja artów z wątkami oraz komentarzy z postami Angel

kopalniawiedzy.pl tak ma. Tylko tam ja nie siedzę na forum, a wpadam na stronę główną od czasu do czasu. Na SW jest odwrotnie Angel
Klika się i sprzedaje ;-)

soft_breeze
0
Dołączył: 2009-03-26
Wpisów: 20
Wysłane: 29 listopada 2011 12:51:54
Nie wiem, czy jest to związane z tym nowym paskiem, ale od wczoraj opera mini ma problem z wyświetlaniem strony forum. Początkowo widać stronę z forami/wątkami ale po niecałej sekundzie pojawia się biała, nieprzezroczysta warstwa.
Opera mini 6.5.27452 na Androida

WatchDog
WatchDog PREMIUM
35
Grupa: Bus Driver
Dołączył: 2008-07-25
Wpisów: 8 584
Wysłane: 29 listopada 2011 13:52:56

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Nie możesz tworzyć nowych wątków.
Nie możesz odpowiadać w wątkach.
Nie możesz usuwać swoich wpisów.
Nie możesz edytować swoich wpisów.
Nie możesz tworzyć ankiet.
Nie możesz głosować w ankietach.

Kanał RSS głównego forum : RSS

Forum wykorzystuje zmodfikowany temat SoClean, autorstwa J. Cargman'a (Tiny Gecko)
Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,662 sek.

PORTFEL STOCKWATCH
Data startu Różnica (%) Różnica (zł) Wartość
01-01-2017 +169,17% +33 833,23 zł 53 833,23 zł
Logowanie

Zaloguj
Zapamiętaj | Rejestruj | Aktywuj | Odzyskaj hasło