KOV i nawet nie będę tego argumentował chociaż wiem że to jest ogromna loteria.
Polecałbym uwadze każdą spółkę poszukiwawczo wydobywczą która wejdzie na naszą giełdę tylko że trzeba dobrze przeanalizować jakość koncesji,odradzał bym inwestycje w łupki bez zabezpieczonych przychodów z innego źródła.
Jeżeli pojawi się na GPW nowa spółka poszukiwawczo wydobywcza to warto przemyśleć taką inwestycję.Jeszcze raz powtórzę że jest to wielka loteria.
Drugą taką inwestycją na 5 a nawet 10 lat może być KGHM.Jest bardzo uzależniona od rynku zewnętrznego i koniunktury ale nie o miedź mi chodzi ani o srebro.
KGHM ma koncesję w Kanadzie i w którymś z wywiadów (chyba prezesa ale nie jestem pewny)wspomniał że właśnie na tej koncesji oprócz miedzi trafili na złoża...no właśnie nie pamiętaj fachowej nazwy ale chodzi o platynę.Badania trwają i mają się zakończyć w 2016 roku.Perspektywa jest ogromna,według słów tego pana,jeżeli okaże się że zasoby są takie jak się spodziewają to produkcja miedzi na tej koncesji będzie produktem ubocznym.
Nie interesuję się szczegółami tych badań ani KGHM ale jeżeli cena będzie w mirę atrakcyjna w termin ogłoszenia wyników badań będzie się zbliżał to chyba poczynię zakupy.
Czy ktoś może ma wiadomości na ten temat.
"Żeby wygrać trzeba grać"