Marcin Osiecki napisał(a):To jest po prostu bardzo mała spółka i zmienność jej wyników może być gigantyczna. Poza tym tam z tego co wiem są duże problemy z należnościami. Zostały zaraportowane ładne zyski (chociaż już w 3Q były straty), ale co będzie w raporcie rocznym, kiedy dane zostaną zaudytowane? Może być różnie, mówiąc delikatnie.
Podobnie jak Mindek myślę, że z audytem sobie poradzą, choć niekoniecznie dlatego, że audytor będzie nieuczciwy. W 2011 cały zysk (wraz z częścią pokrywającą straty) mieli dlatego, że 30 grudnia ktoś im podarował (!) jakieś akcje, które uznali za bardzo wartościowe. Możliwe, że na 2012 wymyślą coś równie zabawnego.
Marcin Osiecki napisał(a):Poza tym zwróćmy uwagę na brak profesjonalizmu tej spółki. Przesyłają tabele odsetkowe na GPW, z których wynika, że powinni zapłacić kupon w określonej wysokości, a potem płacą nieco niższy kupon i nie poczuwają się do odpowiedzialności nawet napisać o co chodzi i dlaczego tak zrobili.
W kwestiach związanych z obligacjami, bardziej spodobała mi się historia ich obligacji serii B. Wyemitowali je w marcu 2012, ale dotychczas ,,zarząd nie podjął jeszcze decyzji o wprowadzeniu emisji serii B do alternatywnego systemu obrotu''. Obiecali co prawda, że obligacje będą wprowadzone na Catalyst, ale chyba nie obiecali kiedy, więc najwyraźniej nie ma z tym pośpiechu. Ciekawe, czy zdążą przed terminem zapadalności, bo obligacje są tylko dwuletnie :)