PARTNER SERWISU
jvgxkfkw
1 2 3

Tydzień z brokerem forex - XM 18 - 24 sierpnia 2014

Lukasz Konopko
42
Grupa: Bus Driver, Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 679
Wysłane: 5 sierpnia 2014 11:18:19
Pragniemy serdecznie zaprosić Państwa do udziału w dyskusji na temat brokera XM oraz jego oferty.

XM to broker forex nowej generacji posiadający licencję UE (CySEC) oraz zarejestrowany w Komisji Nadzoru Finansowego w Polsce i działający zgodnie z Dyrektywą Unii Europejskiej MiFID. Już ponad 190 tys. traderów z 196 krajów powierzyło XM swoje inwestycje.

Co odróżnia XM od innych brokerów?

• Jedna z najlepszych egzekucji na rynku: rygorystyczna polityka braku rekwotowań i odrzuceń zleceń
• Elastyczna dźwignia nawet do 888:1
• Konta transakcyjne dostępne w PLN
• Bogaty program premii
• Bezpieczne i wygodne metody płatności, w tym Przelewy24
• Karty XM Mastercard
• Usługa VPS
• Bezpłatne usługi szkoleniowe - cotygodniowe webinaria i seminaria
• I wiele więcej!

Oferta specjalna:

XM oferuje teraz wszystkim nowym Klientom z Polski bezpłatną premię 30$ bez depozytu (lub równowartość tej kwoty w innej walucie), dając Ci okazję przetestować nasze usługi za darmo i bez ryzyka na koncie RZECZYWISTYM. Bez konieczności dokonywania depozytu oraz z możliwością wypłaty całego zysku. Oferta ta jest dostępna zaraz po weryfikacji konta, do której wystarczy jedynie przesłanie e-mailem kopii dwóch dokumentów tożsamości.

Możesz otworzyć konto teraz, by otrzymać 30$ Premii bez Depozytu.

Jeśli masz dodatkowe pytania, napisz do nas poniżej.

Edytowany: 11 sierpnia 2014 11:38

Lukasz Konopko
42
Grupa: Bus Driver, Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 679
Wysłane: 17 sierpnia 2014 19:29:25
Otwieram wątek. Zapraszam do zadawania pytań, na które przedstawiciel XM zacznie odpowiadać od jutra.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 17 sierpnia 2014 20:48:58
Gdzie zarejestrowany jest operator platformy XM i na podstawie jakich przepisów działa?
Czy jest polskojęzyczne centrum obsługi klienta?

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 17 sierpnia 2014 21:09:29
Czy ja dobrze zrozumiałem, że po zarejestrowaniu się otrzymuje od Was 30 USD i mogę je przepuścić na FX? Bez konieczności wpłacania dodatkowego depozytu? A jeżeli szczęście do mnie się uśmiechnie i zdołam powiększyć 30 USD do np 300 to różnicę mogę ot tak sobie wypłacić, bez żadnych konsekwencji?

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 17 sierpnia 2014 21:19:07
Pociągnę temat depozytu. Jaka jest minimalna wartość? W jaki sposób mogę zasilić swój rachunek? Opcja 2-5 dni przy przelewie bankowym jest nie do zaakceptowania.

timon
7
Wpisów: 225
Wysłane: 17 sierpnia 2014 21:20:13
Czy w XM dostępne są tylko konta Market Maker, czy oferujecie Państwo także ECN?

XM-Polska
0
Wpisów: 20
Wysłane: 18 sierpnia 2014 08:25:15
WatchDog napisał(a):
Gdzie zarejestrowany jest operator platformy XM i na podstawie jakich przepisów działa?
Czy jest polskojęzyczne centrum obsługi klienta?

XM zarejestrowane jest na Cyprze. Posiadamy licencję UE (CySec) oraz ASIC i FSP. Poza tym jestseśmy zarejestrowani w Komisji Nadzoru Finansowego w Polsce i działamy zgodnie z Dyrektywą Unii Europejskiej MiFID. Więcej informacji dotyczących naszych licencji można znaleźć pod: http://www.xm.com/pl/regulation.
Oczywiście, w trosce o Polskiego Klienta, zapewniamy polskojęzyczne centrum obsługi. Również każdemu klientowi przyznany jest polskojęzyczny opiekun kont. Kontaktować się można z nami drogą mailową, telefonicznie lub poprzez Live Chat.

Pozdrawiam,

Magdalena Fraczek
XM-Polska

XM-Polska
0
Wysłane: 18 sierpnia 2014 08:39:06
krewa napisał(a):
Czy ja dobrze zrozumiałem, że po zarejestrowaniu się otrzymuje od Was 30 USD i mogę je przepuścić na FX? Bez konieczności wpłacania dodatkowego depozytu? A jeżeli szczęście do mnie się uśmiechnie i zdołam powiększyć 30 USD do np 300 to różnicę mogę ot tak sobie wypłacić, bez żadnych konsekwencji?

Obecnie oferujemy dla nowych klientów niepowtarzalną promocję w postaci Premii Powitalnej 30$.W ten sposób dajemy klientom szansę na przetestowanie naszej platformy bez ryzyka. Oczywiście wypracowany zysk może zostać wypłacony. Regulamin dotyczący tej promocjji dostępny jest pod: www.xm.com/assets/pdf/terms/XM...

Pozdrawiam,

Magdalena Fraczek
XM-Polska

XM-Polska
0
Wysłane: 18 sierpnia 2014 09:00:55
krewa napisał(a):
Pociągnę temat depozytu. Jaka jest minimalna wartość? W jaki sposób mogę zasilić swój rachunek? Opcja 2-5 dni przy przelewie bankowym jest nie do zaakceptowania.

Proszę zauważyć, iż klientom z Polski oferujemy wiele metod płatności: karty płatnicze (debetowe, kredytowe), przelew bankowy, płatności elektroniczne (Skrill, Neteller, Przelewy 24, Paysafe card) oraz pozostałe metody płatności, jak MoneyGram czy Western Union. Oczywiście, w zależności jaka metoda płatnicza zostanie wybrana przez klienta, tak szybko środki pieniężne będą zaksięgowane na koncie. Na przykład, metody elektroniczne wiążą się transakcjami natychmiastowymi więc dokonując nawet minimalnej wpłaty (równowartość 5$), nie trzeba czekać dwóch dni roboczych na jej zaksięgowanie na koncie inwestycyjnym, tak jak w przypadku międzynarodowego przelewu bankowego.

Pozdrawiam,

Magdalena Fraczek
XM-Polska

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 18 sierpnia 2014 09:01:44
Pani Magdaleno,
na miejscu XM udostępniłbym regulamin promocji w polskiej wersji językowej. Założenie, że znajomość angielskiego jest powszechna, jest dość odważne. To jest faktycznie ciekawa promocja dla początkujących, dająca możliwość sprawdzić jak szybko topnieje depozyt nawet w przypadku micro lotów. Niemniej, regulamin w języku obcym może zniechęcić potencjalnych klientów.

XM-Polska
0
Wysłane: 18 sierpnia 2014 09:07:04
timon napisał(a):
Czy w XM dostępne są tylko konta Market Maker, czy oferujecie Państwo także ECN?

Zasadniczo jesteśmy animatorem rynku, jako że nasz dealing desk odpowiada w głównej mierze za zlecenia telefoniczne. Działamy jednak zgodnie z modelem egzekucji STP. Prawie wszystkie (>99.35%) zlecenia naszych Klientów są wykonywane w czasie poniżej 1 sekundy i kierujemy się polityką braku rekwotowań i odrzuceń.

Pozdrawiam,

Magdalena Fraczek
XM-Polska

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 18 sierpnia 2014 09:12:06
Kolejne pytanie dotyczące promocji.
Otrzymuję od Was bonus $30, zajmuję niewłaściwą pozycję na EURUSD i patrzę jak topnieję mój depozyt. W którym momencie moja pozycja zostanie zamknięta (zakładamy, że nie ustawiłem zlecenia obronnego)?

timon
7
Wpisów: 225
Wysłane: 18 sierpnia 2014 10:31:25
Czym zamierzacie się Państwo wyróżnić na polskim rynku? Jak oferta XM wypada na tle konkurencji? Czy poza usługami brokerskimi przygotowujecie dla klientów szkolenia, analizy itp.?

sasky
PREMIUM
49
Wpisów: 2 767
Wysłane: 18 sierpnia 2014 11:48:29
Witam, mnie interesuje zaplecze edukacyjne. Co XM oferuje swoim klientom pod kątem edukacji?
Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą

XM-Polska
0
Wysłane: 18 sierpnia 2014 12:51:11
krewa napisał(a):
Pani Magdaleno,
na miejscu XM udostępniłbym regulamin promocji w polskiej wersji językowej. Założenie, że znajomość angielskiego jest powszechna, jest dość odważne. To jest faktycznie ciekawa promocja dla początkujących, dająca możliwość sprawdzić jak szybko topnieje depozyt nawet w przypadku micro lotów. Niemniej, regulamin w języku obcym może zniechęcić potencjalnych klientów.

Ze względu na fakt, iż jesteśmy brokerem międzynarodowym, naszym oficjalnym językiem jest język angielski. W związku z tym, wszelkie dokumenty prawne, w tym również regulaminy, udostępnione są w języku angielskim.

Pozdrawiam,

Magdalena Fraczek
XM-Polska

XM-Polska
0
Wysłane: 18 sierpnia 2014 13:01:59
krewa napisał(a):
Kolejne pytanie dotyczące promocji.
Otrzymuję od Was bonus $30, zajmuję niewłaściwą pozycję na EURUSD i patrzę jak topnieję mój depozyt. W którym momencie moja pozycja zostanie zamknięta (zakładamy, że nie ustawiłem zlecenia obronnego)?

XM prowadzi politykę wezwań do uzupełnień depozytów (Margin Call) w celu zagwarantowania, że maksymalne możliwe ryzyko nie przekroczy kapitału na koncie klienta. Jeśli tylko kapitał na koncie spadnie poniżej 50% marginesu potrzebnego do zachowania otwartych pozycji, zostanie wystosowane do klienta wezwanie do uzupełnienia depozytu (Margin Call), ostrzegające, że klient nie posiada wystarczającego kapitału do podtrzymania otwartych pozycji.
Jeśli jednak klient nie dokona żadnej wpłaty, w celu ochrony środków klienta, pozycje zostaną zamknięte automatycznie na skutek osiągnięcia poziomu stop-out. Dla kont MICRO, STANDARD i EXECUTIVE stop-out level został wyznaczony na 20%.

Pozdrawiam,

Magdalena Fraczek
XM-Polska

XM-Polska
0
Wysłane: 18 sierpnia 2014 13:29:01
timon napisał(a):
Czym zamierzacie się Państwo wyróżnić na polskim rynku? Jak oferta XM wypada na tle konkurencji? Czy poza usługami brokerskimi przygotowujecie dla klientów szkolenia, analizy itp.?

Najważniejsze z punktu widzenia klienta jest bezpieczeństwo. Jako regulowany broker zabezpieczamy fundusze naszych Klientów na kontach w instytucjach bankowych z oceną inwestycyjną tier 1. Popularność wśród Klientów uzyskaliśmy także ze względu na najwyższą jakość egzekucji, brak rekwotowań i odrzuceń zleceń, jak również dzięki profesjonalnemu zespołowi wsparcia (również w języku polskim), który jest do dyspozycji Klientów 24 godziny na dobę w dni robocze.
Ciągłe promocje oraz dostęp do bezpłatnych szkoleń to dodatkowy atut bycia naszym Klientem. Oferujemy poczatkującym traderom e-booka (poradnik obsługi platformy MT4), liczne wiadomości z zakresu rynku Forex, analizy techniczne oraz liczne webinary na żywo. Poza tym, organizujemy seminaria, również w Polsce. Pragnę zakomunikować, iż najbliższe seminarium odbędzie się we wrześniu w Warszawie. Więcej szczegółów ukaże się wkrótce na naszej stronie XM.COM.

Pozdrawiam,

Magdalena Fraczek
XM-Polska

XM-Polska
0
Wysłane: 18 sierpnia 2014 13:57:29
sasky napisał(a):
Witam, mnie interesuje zaplecze edukacyjne. Co XM oferuje swoim klientom pod kątem edukacji?

Jak już zostało wspomniane powyżej, XM oferuje wiele produktów edukacyjnych w języku polskim.
Dla początkujących - poradnik obsługi platformy (e-booka można ściągnąć ze Strefy Inwestora).
Webinary w każdy poniedziałek o godzinie 19:00 czasu polskiego. Proszę nie zapomnieć zapisać sie na dzisiejszy webinar - Proporcje Fibonacciego: http://www.xm.com/pl/webinars

Liczne analizy rynku: www.xm.com/pl/category/analysi... oraz wiadomości Forex: www.xm.com/pl/category/forex-n...

Posiadaczom kont rzeczywistych przysługuje również bezpłatny i nielimitowany dostęp do centrum sygnałów inwestycyjnych wraz z pełną analizą techniczną dla aż 10 instrumentów finansowych (dostępny w strefie inwestora). Raport poranny jest dostarczany o 11:00, a raport popołudniowy jest dostarczany o 17:00 (czas polskiego)

Pozdrawiam,

Magdalena Fraczek
XM-Polska

Fibonacci_Team
0
Wpisów: 1
Wysłane: 18 sierpnia 2014 16:50:31
Witam serdecznie,

Interesuje mnie Wasze podejście do skalpingu- mam na myśli nie tylko krótkie ruchy cenowe (rzędu 5-8 pipsów) ale przede wszystkim czas trzymania pozycji. Czy są jakieś ograniczenia? Jeśli tak to jakie?

Często wykorzystujemy dużą zmienność na rynku do zawierania transakcji, łapiąc "spadające noże", gdyż nasza strategia zawiera kilka setupów opartych na pewnych mierzeniach Fibo, które występują na typowym zrzuceniu ceny, zazwyczaj ruchy te są bardzo szybkie i dynamiczne.

Pozdrawiam,
Łukasz Fijołek

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 18 sierpnia 2014 17:31:58
Czy wysokość lewara można zmieniać w trakcie trwania umowy, czy też będzie obowiązywać ta podana podczas rejestracji?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,421 sek.

uaamdgls
towmpipg
iqbvmojn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qeggftew
unwluiat
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat