kcjuzrkg
PARTNER SERWISU
109 110 111
regedit181
4
Wpisów: 41
Wysłane: 22 października 2025 21:40:15 przy kursie: 67,20 zł
pytek21 napisał(a):
Cytat:
Jestem zaskoczony tym, jak słaba i awaryjna jest ich aplikacja.

ja mogę powiedzieć na temat polskich banków --> XTB wygrywa w cuglach. Nie dość że opłaty są dużo wyższe w bankach, to dopiero w bankach jest awaryjność. Ja nie siedzę na apce XTB 24h wiec szczerze tą ostatnią "rozgłaszaną" przegapiłem.

Ja mam doświadczenie z apką aliora i bossa. Co prawda nie są to takie kombajny jak xtb, ale sprawdzają się do tego, do czego zostały stworzone.
O ile apki od banków mogą się czasem zawiesić, to robią to w zupełnie przypadkowym momencie. XTB lubi padać, gdy na rynku robi się gorąco. XTB doskonale o tym wie i dziwie się, że na to pozwala już od kilku lat.

century20
PREMIUM
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 3
Wysłane: 23 października 2025 16:07:17 przy kursie: 68,16 zł
XTB wyłączył sobie możliwość shortowania CCC CFD, pytałem się z na czacie dlaczego, to mi odpisali po dniu że dycyzja biznesowa xd. Czy to normalne??
Z drugiej strony miałem czat z inną i osobą to bardzo zorientowana powiedziała mi że dostawca produktu wyłączył taką możliwość, i że tym dostawcą jest GPW.

mboro55
29
Wpisów: 143
Wysłane: 23 października 2025 23:22:26 przy kursie: 68,16 zł
century20 napisał(a):
XTB wyłączył sobie możliwość shortowania CCC CFD, pytałem się z na czacie dlaczego, to mi odpisali po dniu że dycyzja biznesowa xd. Czy to normalne??
Z drugiej strony miałem czat z inną i osobą to bardzo zorientowana powiedziała mi że dostawca produktu wyłączył taką możliwość, i że tym dostawcą jest GPW.

Skąd wiem, że XTB będzie bardzo wysoko i będzie miało olbrzymie zyski? Uwzględniając, zwłaszcza szybko powiększająca się bazę klientów i nowych rachunków?
Po takim poście, jak choćby powyżej.
Ludzie garnął się do inwestycji i zabawy w lewarowane instrumenty, a nawet podstawowej wiedzy nie mają, a potem ci sami, latają po forach i płaczą, że ich broker oszukał, rozpowszechniając fałszywe informacje na temat brokera.

Do twojej informacji, XTB nic nie wyłączył, a tym bardziej żadnych shortów na CCC. Takiej możliwości, też nie było wcześniej i śmiem wątpić, że ktoś ci tak odpowiedział zwłaszcza, jak piszesz, że dostałeś odpowiedź, a potem dalej niby pytałeś, kolejny raz. Zastanówmy się. Kto, normalnie tak robi po otrzymaniu już odpowiedzi?

Według mnie zmyślasz.
Skąd wiem? Odpowiedź jest prosta i już ci wyjaśniam.
Wystarczy sprawdzić materiały, które rozsyła XTB na e-maila, co tydzień odnośnie udostępnianych instrumentów i opłat za korzystanie z nich.
W XTB możliwości grania shortów na CCC tam nie ma i nie było wcześniej i to, już od bardzo długiego czasu, bo sam sprawdzałem, już jakiś czas temu, jak CCC było jeszcze ponad 200 zł.

Poza tym, GPW nikomu nie dostarcza takich instrumentów, jak CFD na spółki i nigdy nie dostarczała, a to XTB może je mieć w swojej ofercie, bo jest ich twórcą i ewentualnie i jednocześnie, oni mogą udostępniać je innym brokerom np. BOŚ BM czy DM Alior z czego kiedyś właśnie inne biura maklerskie korzystały (nie wiem, jak jest na dzień dzisiejszy, bo się nie interesowałem), a XTB dodatkowo zarabiało.

Chcesz trollować, to zalecam posiąść minimum wiedzy w tematach, których zabierasz głos.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE xtb
  • Awaria w XTB po starcie sesji na Wall Street
    Awaria w XTB po starcie sesji na Wall Street

XTB zalicza kolejną dużą awarię. W poniedziałek po starcie sesji na Wall Street aplikacja popularnego brokera nie działa.

• Asseco Poland ciągnie w dół mWIG40, w grze KGHM, CD Projekt i XTB
    Asseco Poland ciągnie w dół mWIG40, w grze KGHM, CD Projekt i XTB

Przedpołudniowa część piątkowej sesji na giełdzie w Warszawie upływa pod znakiem spadków. Szczególnie mocno traci mWIG40, któremu ciąży kolejna przecena na akcjach Asseco Poland. Z tej spadkowej tendencji rano próbował wyrwać się WIG20, ale realizacja zysków na akcjach KGHM i CD Projekt sprowadziła byki do parteru.

109 110 111

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,052 sek.

brffolxv
varynjeu
kubwjwcp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 301,04 zł +386,51% 97 301,04 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 113,17 zł 242,55% 125 018,33 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 544,87 zł 22,63% 24 665,61 zł
rklbpcui
edeidfcf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat