Taurus80 napisał(a):Ja bym zadal pytanie niedzwiedza: co musi sie stac i jaki poziom musza osiagnac indexy aby niedzwiedzie zmienily oboz na byczy ???
Podejrzewam ze wtedy nadejdzie korekta.
Wedlug mnie 2400 bylo oczywiste teraz sadze ze bedzie najpozniej do polowy listopada szybki podjazd wyzej. Zobaczymy jak to bedzie, tez sie nie moge korekty doczekac ale tak to juz jest rynek zawsze plata figle.
reprezentuje obóz niedźwiedzi wiec odpowiem. Żeby wzbudzić moje niedźwiedzie wątpliwości S&P musiałby zdecydowanie przebić poziom 1100-1130 pkt., Eur/usd poziom 1,5. Dopóki to nie nastąpi relatywna silę W20 względem S&P należy wykorzystywać do otwierania pozycji krótkich. Niestety nie udało mi się trafić w szczyt po otwierałem Ski po 2315-2324 ale piany nie dostaje

Jeżeli w20 by dalej szedł w gore kolejne Ski będę otwierał na poziomie 2450. Na obecnych poziomach obstawianie spadku wydaje mi się statystycznie zdecydowanie bezpieczniejsze niż obstawianie wzrostów, ale jak na razie „trend is your friend” a ten u nas jest wzrostowy, mam nadzieje ze już niedługo…..